| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Stefi
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58 Prispevkov: 119 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 11, 2011 22:01 Naslov sporočila: |
|
|
| ck je napisal/a: | Stefi
Kot sklepam iz tvojega pisanja nisva bila istočasno na testu kablov, tako da je možno, da je bil zvok drugačen kot takrat, ko sem bil tam.
Če so bili priklopljeni rdeči kabli kot je na pripetih fotografijah, potem moram napisati, da je to vezava CDP-koaksialen kabel (rdeče barve)-zunanji DAC- ojačevalec. Torej je bil CDP uporabljen le kot transport.
Ob 12h je v začetku tudi bila ta kombinacija (kot sem že napisal). Potem so pri prestavljanju koaksialnih kablov nastale težave in so bili nameščeni interkonetki ter nerejena povezava CDP - ojačevalec.
Očitno so bili naknadno spet uporabljeni koaksialni kabli. Ker so bile predhodno z njimi že težave, je možno, da so te vplivale na zvok.
Ker se je že lani napovedoval tak test, pa ga ni bilo, letos pa je bilo popolnoma neresno zastavljeno navkljub velikim obljubam, o "kablaših oz. pitonarjih" pač ne morem napisati kaj pohvalnega.
Mogoče bo uspelo drugo leto, do takrat bo pa verjetno še veliko nakladanja o čudežnih pitonih. |
Strinjam se, tudi jaz sem pričakoval bolj dodelan koncept primerjave. Vse priznanje Iztoku za trud pri pripravi testa, a po mojem mnenju je žal manjkal bolj prepričljiv "moderator", ki bi poslušalce sprotno in jasno informiral o predvajanem materialu oz. vključenih komponentah. Tako pa smo malo tavali v megli (vsaj zase lahko to trdim).
Imam tudi občutek, da si večina ne upa izraziti lastnega mnenja o testu, morda v strahu pred kritiko ali nasprotujočim mnenjem.
Upam, da se oglasi še kdo in napiše svoje vtise.
Lp, Stefi _________________ Lp, Stefi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CAPRI
Pridružen/-a: Pet Jun 2011 23:14 Prispevkov: 26 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 10:59 Naslov sporočila: |
|
|
L.pozdrav
Majhen sejem, da si v enem popodne vse ljepo pogledaš in slišiš.
Ne razumem mili bože kaj nekateri obiskovalci počnejo na tem sejmu?
Iste obraze vidiš k hodijo ven in not, poslušajo manj kot minutko in se žalijo nad glasbo, ko se vrti Nat King Cole !
Če so sistemi tu predvsem zaradi glasbe in ne audiofilskega seciranja si odlično glasbo lahko poslušal na dražjem sistemu pri Smoliču (SM, NAT) in cenejšem sistemu v Audio Galeriji. Vse ostalo brez, vonja, barve in okusa, lepa na pogled kot hrana v Hoferju.
Nov Kuzma gramofon v tako zastavljenem sistemu ni pokazal ničesar, kar bi opravičevalo njegovo ceno. Glasba je zvenela picajzlasto nadležno !
XTZ, poceni HI END dejto no, samo nekaj hifija za svoj denar. Zvok nekje vmes med B&W in Aurum cantus.
Copycard, fantje ne vedo kaj bi radi. Rabijo nove smernice nazaj h glasbi.
System Fidelity, ne vem na kakšen krog kupcev ciljajo, škatle grde, zvok povprečen, celo drag. Kupiš enega Logitecha, isti efekt bolj dovršena oblika.
Vertikalni gramofon, čestitke Puharju in njegovi ekipi za domiselno konstrukcijo. Škoda samo, da so ga postavili tako kot stojnico za ribiški praznik. Zaslužil bi si bolj domisleno postavitev in sistem, da bi pokazal kaj zvočno zmore.
Audio galerija, čestitke za razstavo starih vinilk.
Čestitke ekipi za demonstarcijo napajalnih kablov, posnetkov koncerta. Žal naši obiskovalci niso še dovolj zreli za take kompleksne zadeve, da bi znali dojemat bistvo vsebine. Pomembnejše so bile začetne nerodnosti demonstartorjev in z njimi povezani provokativni komentarji. _________________ in vino veritas
Nazadnje urejal/a CAPRI Sre Okt 12, 2011 16:00; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 12:26 Naslov sporočila: Re: Najboljši sobi showa |
|
|
| before je napisal/a: | | longplay je napisal/a: |
...
Sistem ki je bil zasnovan zelo resno brez prenosnikov,serverjev, brezžičnne krame in ostalih traparij ki ne sodijo na prireditev takega ranga.
...
|
To iz leta v leto manj drži...  | Bi ga povabil poslušat moj server, ki mu friziram vso periferijo že leta, da bi bil sposoben "pojesti" analogne vire, kar mu sedaj uspe brez švicanja, če ne gre ravno za zelo, zelo ezoterične stružnice.
Pa raje ne.
Ne bi preživel.
Se pa strinjam, da se da glede na prikazano na sejmu, iz music serverja potegnit dosti, dosti več. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 14:30 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem se sejma udelezil v petek zgodaj popoldan in bil tam cca 5 ur, preposlusal sem vse sistemcice. Je bilo lustno, ker je bilo na zacetku se relativno malo ljudi in se je dalo v tisini poslusat. Zvecer je postalo ze malo nadlezno, ker si bolj slisal cvekanje ljudi kot pa sistem. Nato pa sem zavil se v Intek.
Ne bom govoril kaj ni bilo dobro, ker vrednotenje sistemov na sejmih v taksnih pogojih je krivicno. Rad pa bi opozoril na 4 sisteme, ki so se mi vtisnili v spomin kot zelo dobri in kjer sem lahko poslusal glasbo sproseceno in ne zvok.
Vklop - Avantgarde, Goldenote
Smolič - Sonus Faber, NAT, SM Audio gramofon
Corrado - System Fidelity
Intek - Dynaudio, Musical Fidelity (izzven sejemsko)
Pri Inteku so bili pogoji idealni, tako da je bila njihova domislica prikazati sisteme izzven sejma kar dobra strategija.
Foto vir: Trancedeejay
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 15:01 Naslov sporočila: |
|
|
Svoje mnenje o sejmu bom začel kar z največjim problemom, ki bi ga moral organizator rešiti, to je lokacija.
Multimedia Show obiskujem že leta in žal se v tem hotelu ne da nič narediti, sobe čisto enostavno niso primerne za demonstriranje vrhunskih avdio sistemov.
Iz tega sledi, da nekih posebno pozitivnih oz. negativnih mnenj niti ni mogoče podajati. Iz predstavljenih sistemov lahko "slutimo" en potencial.
Kaj mi je bilo všeč?
Gallus - Aldebaran zvočniki;
all-digital sistem PC + Berkley USB vmesnik + Berkley DAC + Spectral ojačevalci + YG Acoustics zvocniki. V drugačni sobi bi bil to naj sistem showa - moje mnenje
all - analog sistem Kuzma,
Alto audio ojačevalci + zvocniki, soba je bila pravi obup, pa vseeno je bilo slišati kaj dobrega....
JBL2420 + masivni tractrix horn v Copycard sobi....WOW!!!
Pa seveda vertikalni gramofon, super.
Poudaril bi veliko prisotnost slovenskih proizvajalcev, tudi sosedov iz Solkana, za katere se mi se sanjalo ni (soba Canyon audio)
Seveda je tudi negativna plat, skoda, da na edinem slovenskem Hi-fi showu ni bilo tudi ostalih, tistih, ki po svetu baje zanjejo najvecja priznanja....
Skoda, seveda pa vsak izbira po svoje.
LP
Miran _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CAPRI
Pridružen/-a: Pet Jun 2011 23:14 Prispevkov: 26 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 16:22 Naslov sporočila: |
|
|
| kraljmatjaz je napisal/a: | Svoje mnenje o sejmu bom začel kar z največjim problemom, ki bi ga moral organizator rešiti, to je lokacija.
Multimedia Show obiskujem že leta in žal se v tem hotelu ne da nič narediti, sobe čisto enostavno niso primerne za demonstriranje vrhunskih avdio sistemov.
Iz tega sledi, da nekih posebno pozitivnih oz. negativnih mnenj niti ni mogoče podajati. Iz predstavljenih sistemov lahko "slutimo" en potencial.
Kaj mi je bilo všeč?
all-digital sistem PC + Berkley USB vmesnik + Berkley DAC + Spectral ojačevalci + YG Acoustics zvocniki. V drugačni sobi bi bil to naj sistem showa - moje mnenje
Alto audio ojačevalci + zvocniki, soba je bila pravi obup, pa vseeno je bilo slišati kaj dobrega....
Poudaril bi veliko prisotnost slovenskih proizvajalcev, tudi sosedov iz Solkana, za katere se mi se sanjalo ni (soba Canyon audio)
Seveda je tudi negativna plat, skoda, da na edinem slovenskem Hi-fi showu ni bilo tudi ostalih, tistih, ki po svetu baje zanjejo najvecja priznanja....
LP
Miran |
L.pozdrav
Tipično potrošniško, kupovanja zvoka z očmi. YG itd. je bil daleč najslabši sistem na sejmu. Cena, kvaliteta čista 0. Glasbe ni bilo nikjer. V sobi TRM na elektronkah za 1000 € je bilo bistveno več glasbe kot tukaj. _________________ in vino veritas |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 17:35 Naslov sporočila: |
|
|
| CAPRI je napisal/a: | | kraljmatjaz je napisal/a: | Svoje mnenje o sejmu bom začel kar z največjim problemom, ki bi ga moral organizator rešiti, to je lokacija.
Kaj mi je bilo všeč?
LP
Miran |
L.pozdrav
Tipično potrošniško, kupovanja zvoka z očmi. YG itd. je bil daleč najslabši sistem na sejmu. Cena, kvaliteta čista 0. Glasbe ni bilo nikjer. V sobi TRM na elektronkah za 1000 € je bilo bistveno več glasbe kot tukaj. |
To je pac tvoje mnenje, sicer pa nikjer ni napisano da je bil YG sistem najboljsi, kar pa se tice potrosnisko itd......
je YG in ostalo...mislim SPECTRAL zelooooooooooo dalec od potrosnisko zastavljenega sistema, sam pa tudi ne kupujem z ocmi.
LP
Miran _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
0844Ales
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 15:09 Prispevkov: 98 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 19:35 Naslov sporočila: |
|
|
CAPRI, se popolnoma strinjam s tvojo oceno sistema YG. Gospod me je vprašal kaj želim slišati, pa mu rečem, da Patricio Barber - album Verse. Zvok je bil porazen. Mislim, da predvsem zaradi mnogotere digitalne krame, preden je signal prišel do zvočnikov. Potem mi je predvajal še nek mono posnetek Sony-ja Rollins-a pa ni bilo dosti bolje. Zvok saksa je bil zamolkel; ponavadi je glasen in rezek kot hudič...
Je pa res, da sem pristaš analogije oz. vinilk, kjer pihala in trobila še bolj izstopajo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audio_holic
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50 Prispevkov: 329 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 22:51 Naslov sporočila: |
|
|
| 0844Ales je napisal/a: | Mislim, da predvsem zaradi mnogotere digitalne krame, preden je signal prišel do zvočnikov. Potem mi je predvajal še nek mono posnetek Sony-ja Rollins-a pa ni bilo dosti bolje. Zvok saksa je bil zamolkel; ponavadi je glasen in rezek kot hudič...
Je pa res, da sem pristaš analogije oz. vinilk, kjer pihala in trobila še bolj izstopajo. |
Jah...lani je isti sistem, le da z Eggleston zvočniki, bil v Sheratonu za moja in za mnoga druga ušesa najboljši zvok sejma. Letošnji setup tudi mene ni navdušil, ne vem pa ali so razlog YG zvočniki ali manjša soba ali oboje, kajti še vedno se veliko razstavljalcem ne da niti minimalno akustično pripravit sob...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Čet Okt 13, 2011 22:02 Naslov sporočila: |
|
|
Najprej nekaj o sistemu, ki smo ga lahko priklopili šele v petek zvečer. Komponente so bile "darovane", zato kakšne izbire ni bilo. Še posebej nismo imeli kaj izbirati, ko se je šlo za dva enaka CDPja in potem še dva enaka interkonekta. Po mojem mnenju(v soboto zvečer smo se malce poigrali), je bila kombinacija CDPja in interkonekta veliko preslaba za naš sistem. Ko sem CDP preklopil na digitalni izhod z Zen kablom in na zunanji DAC, je bil zvok precej bolj uglajen - vendar mogoče malce premehak. BFA ojačevalec je bil nabildan na 95, pri posnetkih na 98 (pa še na računalniku sem navil za nekaj Db). Moje posnetke smo poslušali preko Orpheusovega DACa, ki je (kot vsak studijski DAC) malce svetlejši-vendar meni veliko boljši od "hišnega".
Pri preklapljanju je motila počasnost preklopa(nekaj sekund)-hm, pa tudi daljinc je prijemal le na blizu, noben od CDP daljincev ni "vlekel" ... ampak vseeno, meni ob strani je bilo takoj slišno, ko sem priklopil na CDP z EG UltraKhan napajalnim kablom, ki sem ga zaradi malce "loudness" karakteristike dal kot "protiutež" navadnemu (na basu). Je bila pa razlika manjša od mojih pričakovanj. Če bi imel še enkrat možnost, bi vendarle testiral na boljših CDPjih(ne vem, ali sta bila sploh že utečena?) in boljših interkonektih ...
Se strinjam s komentarji, da se nismo(nisem) točno držali urnikov, ampak, če je bila npr. po koncertu želja, da se poslušajo posnetki, sem to z veseljem naredil. V nedeljo pa je bilo manj obiskovalcev in sem raje nadaljeval "štorijo" z nekaterimi, ki so bili tam več kot uro.
Na žalost je Kaučič odpadel in s tem moj prikaz, da je v določenih detajlih lako posnetek boljši od živega nastopa. Mislim, da bi v tej sobi, ki je bila daleč od idealne, posnetek v celoti deloval boljše (naslednje leto?). meni osebno je posneti kontrabas (zaradi bližnjega mikrofona) deloval manj "zmedeno" kot v živo, kjer smo slišali več iz kontrabasistovega ozvočenja. Imeli ste tudi priliko slišati razliko med dvema sobama, našo in Vklopovo.
Kar nekajkrat sem spustil pianista Keith Tippetta v različnih formatih in glede na pripombe ni bilo velikih razlik med 44.1 , 48 in 96KHz, nekateri so priznali, da niso slišali razlik niti med MP3ji. Pričakovano.
Test Alva Noto:Transform
ja, še en sistem, ki je padel (čas je, da za padle sisteme delam "recke" na ploščo). Zraven CDja so peli tudi vsi nepriterjeni predmeti v sobi ... Taisti test sem že naredil v domači NELovi sobi (z 22W Kronzillo in EAR CDPjem) in tam je sistem zvozil, le soba je pri nizkih frekvencah začela peti.
Za naslednjič (upam, da bo naslednje leto spet takšna soba...) pa:
- lepo prosim, da se mi forumaši "približate" in predstavite. In poveste želje ali zapažanja. Če sem odkrit, sem pričakoval vsaj Mareta007, pa še koga ... Tudi tebe Janzi-Biosphere je bil sicer nekajkrat v akciji(ena luštna gospodična se je celo zanimala za izvajalca), ampak računal sem,
da bi po koncu sejma spustil cel koncert ...
Lepo je bilo srečati znane prijatelje in nekaj novih, na žalost pa sem imel premalo časa z ogled sejma.
P.S.: Vsem novim lastnikom Roundtrip vinila: na koncu prvega komada plošča NE PRESKAKUJE, ampak je preskakovanje samo "umetniški" dodatek - Zlatkov ali snemalcev. Ja, plošča je bila narejena 1993, ko so glasbeniki po naveličanih poslušanjih kliničnega zvoka začeli dodajati šum, prasketanja ali preskakovanja... _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MAre007
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23 Prispevkov: 605 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 14, 2011 14:06 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | ... Če sem odkrit, sem pričakoval vsaj Mareta007, pa še koga ... ... |
JAZZZ, sem zadovoljen s tvojim odgovorom, čeprav sem se že bal, da si kam pobegnil .. Tudi meni je res žal, da te nisem srečal. Tam sem bil v soboto med 12.10 in 14.00 uro, bila je gužva,... in v tej gužvi nisem opazil nobenega temnopoltega s saksofonom .. V resnici sem bil kar razočaran - prvič test je bil postavljen in izveden amatersko, drugič tebe nisem srečal, ..
Se zagotovo srečava enkrat drugič.
lp MAre |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Okt 14, 2011 14:40 Naslov sporočila: |
|
|
Ha ha ha MAre, ti me pa znaš nasmejat.
Kdo je pa izvedel test s kabli in dvema CDPjema?
@Iztok, hvala za organizacijo nastopa Jureta in Ewalda, jaz sem užival. Pa CD "Najin dan" se mi ta teden kar veliko suče.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Okt 14, 2011 15:48 Naslov sporočila: |
|
|
@jazzz
Iztok jaz sem bil na sejmu le v nedeljo dopoldan od cca 11.30 do 13.30 !
V soboto se mi ni in ni izšlo !
Med ogledom LP-jev v HI-FI Journal sobi pa sem vseeno rekel par besed z enim g., ki mi je tudi povedal, da prideš menda šele popoldan itd. ... tako, da ... žal.
Predvsem za Biosphere mi je res iskreno žal, da ga nisem slišal !
Pa drugič.  _________________ ''You can hear a lot by listening !!''
Nazadnje urejal/a janzi Pet Okt 14, 2011 20:51; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MAre007
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23 Prispevkov: 605 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 14, 2011 18:44 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejc je napisal/a: | | ...Kdo je pa izvedel test s kabli in dvema CDPjema ... |
Tam je bil Toni Meglič, ter dva poslušalca, jaz in še en okoli 35 let star fant.
CDP je bil z ojačevalcem povezan preko DACa, pri katerem sta vhoda zafrkavala, tako da smo poslušali najprej desnega srebrnega, 2x zamenjali kabel, potem pa enako naredili z levim - črnim CDPjem. Torej se je v vseh primerih uporabljal isti D/A konverter z istim napajalnim kablom.
Bila je neposrečena konfiguracija za ugotavljanje razlik - vpliv napajalnih kablov na transport CDPja ...
lp MAre |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29 Prispevkov: 310 Kraj: Ljubljana-Vic
|
Objavljeno: Sob Okt 15, 2011 18:06 Naslov sporočila: mhfs11 |
|
|
Na showu sem bil v soboto in lahko rečem za začetek slabše kot lansko leto !
Lepo je igralo v sobi v kateri so bili sonus faber zvočniki. Soba Mars Audio je zanimivo predstavila svoj prvi prototipni vertikalni gramofon -čestitke in pohvale kalimerotu in ostalim
Zanimivo in dobro je igralo v sobi v kateri so bili Gallus zvočniki.
Drugače pa je bilo večina sob neprimernih za poslušajne a vendar se da načeloma ugotoviti kaj ti ustreza in kaj ne ter kje je morebitni potencial .
V sobi v kateri so bili tudi drugi sonus faberji so interesantno igrale "kugle " a je za moj okus malo mankalo visokih tonov.
Zanimivo in dobro je igralo tudi v kleti Audio Galerija in Soul Audio kjer sem spet srečal prijateljico Uršo in sva spet malce poklepetala
Zeleni veliki horni so lepo igrali vendar v premajni sobi ...
Sobe Copy Card pa sploh raje nebi komentiral ....ne vem ali se osebje tam dela že norca iz sebe ali tudi ostalih . ( Že ko sva s punco prišla ot v sobo je hitro dejala če lahko greva vn hahaha .... le zakaj )
Imam pa vprašanje za vse ostale če ste morda slišali kje drugje tele male monitorje ki so bili samo razstavljeni ??? :
LINK DO MOJE GALERIJE SLIK : http://zigy.jalbum.net/Multimedia%20HiFi%20Show%202011/ _________________ Please visit my web site !
Home Page:
Zigy's Home Page
Nazadnje urejal/a Mr.Zigy Tor Okt 18, 2011 17:55; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|