| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sob Nov 27, 2010 15:38 Naslov sporočila: |
|
|
Izredno lepo!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Sob Nov 27, 2010 15:51 Naslov sporočila: |
|
|
| To pa je razlika, kapo dol! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zoran

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 15:12 Prispevkov: 138 Kraj: Prevoje
|
Objavljeno: Sob Nov 27, 2010 15:54 Naslov sporočila: |
|
|
V neki temi si napisal:
| Citiram: | | ... a prej moram sam priti do nivoja, da lahko kaj ponudim za zamenjavo. Ko bom tako daleč, ... |
Zdaj se boš pa težko izgovarjal. Saj veš kaj mislim. Izredna stilska prenova, bravo.
Zoran
PS: Še malo graje, ko slikaš temen objekt in imaš belo (svetlo) podlago, izklopi avtomatiko in nastavi parametre ročno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ma_coule
Pridružen/-a: Tor Apr 2010 23:27 Prispevkov: 370 Kraj: south of the border
|
Objavljeno: Sob Nov 27, 2010 16:03 Naslov sporočila: |
|
|
| merhy je napisal/a: | Thumbs up!!!!  |
Hvala, merhy!
BTW: si me spomnil na ono, ki gre nekako takole "What goes up, must come down..." Upam, da si ne boš premislil.
Za zdravje & for fun! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ma_coule
|
Objavljeno: Sob Nov 27, 2010 16:06 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | Izredno lepo!  |
Hvala berni,
saj vendar veš, kdo je bil moj "svetal vzgled"...
(za tiste, ki tega ne vedo: "en tip z Mangerji")
Za zdravje & for fun! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ma_coule
|
Objavljeno: Sob Nov 27, 2010 16:44 Naslov sporočila: |
|
|
| Zoran je napisal/a: | V neki temi si napisal:
| Citiram: | | ... a prej moram sam priti do nivoja, da lahko kaj ponudim za zamenjavo. Ko bom tako daleč, ... |
Zdaj se boš pa težko izgovarjal. Saj veš kaj mislim. Izredna stilska prenova, bravo.
Zoran |
Če se ne motim, računalničarji pravijo nekaterim pojavom WYSIWYG (What you see is what you get).
Pri mojem projektu pa to nikakor ni nujno, saj je tisto, kar vidiš, pravzaprav postranska stvar...
Povsem resno pa tole:
Kot sem že zapisal v enem od odgovorov, imam vse skupaj sicer v delovanju, vendar pa "škriplje" na vseh koncih.
Zvočniki so sicer dokončani in špilajo, a zvokovno še niso tisto, kar bi morali biti. Visokotonci so nekoliko preostri, srednjetonci pa nekoliko votli. Basi so OK (za marsikoga najbrž nekoliko premehki), sub pa potrebuje točkovni filter zoper stoječi val.
Predvsem pa mi manjkata pogona za srednje- in visoko-tonca. V izdelavi imam sicer ojačevalnike F3, F5 in Ucd700 (za sub) ter predojačevalnik Aikido. Zaključujem pa prenovo ojačevalnika P101 (ESP - Rod Elliott).
Aktivna kretnica je na krušni plošči in funkcionira, a povzroča manjši brum (na 50 Hz - očitno gre za loop). Najbrž ne bo pretežko odpraviti. Morda bo pomagala že vgradnja v ohišje.
Torej...
Ne, ne izgovarjam se. To, kar lahko trenutno kakovostnega ponudim, je sub z Daytonom, solidni predojačevalnik P88 (ESP - Rod Elliott), ojačevalnika Ucd400 in DOZ ter player Oppo DV-980H (DVD Audio, SACD), vse ostalo pa je (še) tako-tako.
Za povrh moja "poslušalnica" omogoča le "nearfield listening" in, tudi sicer, dokaj ozek sweet spot (aktivni sistem).
Sicer pa mi še tudi ti dolguješ podatke o popotnici!
| Zoran je napisal/a: |
PS: Še malo graje, ko slikaš temen objekt in imaš belo (svetlo) podlago, izklopi avtomatiko in nastavi parametre ročno. |
Tvoja kritika je povsem utemeljena, ampak "Nobody is perfect!"
Za zdravje & for fun!
Nazadnje urejal/a ma_coule Sob Nov 27, 2010 17:04; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ma_coule
|
Objavljeno: Sob Nov 27, 2010 16:47 Naslov sporočila: |
|
|
| Senca je napisal/a: | | To pa je razlika, kapo dol! |
Hvala, Senca!
Nisem vedel, da ti rože tako malo pomenijo!
Za zdravje & for fun! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zoran

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 15:12 Prispevkov: 138 Kraj: Prevoje
|
Objavljeno: Sob Nov 27, 2010 17:09 Naslov sporočila: |
|
|
| ma_coule je napisal/a: | | Tvoja kritika je povsem utemeljena, ampak "Nobody is perfect!" |
To je zato, ker "my name is Nobody".
Ni vedno poanta v tem, da ponudiš vrhunsko predstavo. Skupna analiza velikokrat pomaga odpraviti določene probleme.
Kar se popotnice tiče sem ti že povedal, ti se odloči kdaj imaš čas in se lahko oglasiš. Potem me pokliči, ali pošlji e-mail, pa se bova takoj zmenila. Kontaktni podatki so na dnu prispevka ali v mojem profilu. Brez zadržkov.
Zoran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sob Nov 27, 2010 17:47 Naslov sporočila: |
|
|
| Zoran je napisal/a: | | ma_coule je napisal/a: | | Tvoja kritika je povsem utemeljena, ampak "Nobody is perfect!" |
To je zato, ker "my name is Nobody".
Ni vedno poanta v tem, da ponudiš vrhunsko predstavo. Skupna analiza velikokrat pomaga odpraviti določene probleme.
Kar se popotnice tiče sem ti že povedal, ti se odloči kdaj imaš čas in se lahko oglasiš. Potem me pokliči, ali pošlji e-mail, pa se bova takoj zmenila. Kontaktni podatki so na dnu prispevka ali v mojem profilu. Brez zadržkov.
Zoran |
Kar sprejmi ponudbo, ne bo ti žal! Zoran je res pravi forumaš in izredno rad priskoči na pomoč.
Lp
Bernard
ps:imam pa še dva vrhunska AVM M2 monobloka, s katerima bi lahko zadevo pognal.Sta mi ostala viška, ko sem prešel na 4 kanalni amp in aktivo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ma_coule
|
Objavljeno: Sob Nov 27, 2010 18:02 Naslov sporočila: |
|
|
| Zoran je napisal/a: | | ma_coule je napisal/a: | | Tvoja kritika je povsem utemeljena, ampak "Nobody is perfect!" |
To je zato, ker "my name is Nobody". |
Ha, ha, ha, ha! Če bi bilo drugače, te ne bi sam Mr. Siegfried Linkwitz promoviral na svoji spletni strani!
| Zoran je napisal/a: |
Ni vedno poanta v tem, da ponudiš vrhunsko predstavo. Skupna analiza velikokrat pomaga odpraviti določene probleme. |
Tu pa si zadel kot Rajmond Debevec v svojih najboljših časih! Za tem vogalom sem te namreč čakal, pričakoval in tudi z veseljem dočakal.
Me zelo veseli dosežena stopnja tega "resonančnega pojava", saj gre za enega od najbolj bistvenih "pointov" tega foruma (glasba, tehnika, druženje).
Vsekakor se bom zelo potrudil, bojim pa se, da pri meni pred koncem januarja vseeno ne bo šlo.
Ponovno najlepša hvala za vabilo, se slišiva!
Kar pa se popotnice tiče, pa si tvoj odgovor razlagam takole "Kdor molči, stotim odgovori!"
Za zdravje & for fun! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ma_coule
|
Objavljeno: Sob Nov 27, 2010 18:21 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: |
Kar sprejmi ponudbo, ne bo ti žal! Zoran je res pravi forumaš in izredno rad priskoči na pomoč.
Lp
Bernard. |
Se bova z Zoranom zmenila, ni panike! Nerazsodno ravanje bi bilo, če se ne bi odzval na tako prijazno in obetavno (Orioni, L-R aktivna kretnica, ...) vabilo...
| berni je napisal/a: |
ps:imam pa še dva vrhunska AVM M2 monobloka, s katerima bi lahko zadevo pognal.Sta mi ostala viška, ko sem prešel na 4 kanalni amp in aktivo. |
Berni, kaže da nama zvezde nekako niso naklonjene - vsaj kar se sklepanja poslov tiče, ne... Prav to, kar pokrivata tvoja mono bloka, imam (edino!) že dokončno pokrito in to celo dvojno (Hypex Ucd400, ESP P101).
Po drugi strani pa zate še zmeraj "šparam" povsem novega Daytona za sub, ki je moj višek.
Za zdravje & for fun! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sob Nov 27, 2010 18:32 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da sub sploh ne bo potreben. Ko sem ugotovil, kaj je bilo narobe v DSP nastavitvah(manjkala nastavitev za invertiran priklop enega driverja). Zdaj smo v fazi popravljanja drugih problemov.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JanezBlond
Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50 Prispevkov: 190 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 28, 2010 10:55 Naslov sporočila: |
|
|
| ma_coule je napisal/a: | Zaključek prenove SBI-1...
Kaj je bilo na začetku in kaj je prinesla prenova?
Morate priznati, da je razlika med zvočnikoma več kot očitna!
Da ni?!
Lepo vas prosim, na desnem vendar ni več teglca z rožami!
(OK, sorazmerno nižji je tudi WAF...)
[/b] |
Čestitam, zelo lepo narejeno!
Heh, imam občutek, da si pri iskanju novega designa zvočnikov imel v mislih obliko, na katero ne bo mogoče "postaviti" tegelca z rožo
Vidim, da si zamenjal srednjetonec, za katero enoto gre? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ma_coule
|
Objavljeno: Ned Nov 28, 2010 15:17 Naslov sporočila: |
|
|
| JanezBlond je napisal/a: |
Čestitam, zelo lepo narejeno!? |
Hvala, JanezB!
Pohvala s strani "brothers in arms" mi veliko pomeni!
Heh, imam občutek, da si pri iskanju novega designa zvočnikov imel v mislih obliko, na katero ne bo mogoče "postaviti" tegelca z rožo  |
Ja, skesano priznam da imaš prav...
Vidim, da si zamenjal srednjetonec, za katero enoto gre? |
Srce mi je krvavelo, ko sem se odločal za zamenjavo Dynaudio D-54 s Peerless HDS 180/830883
Sedaj mi je še težje, ker Peerless zaenkrat ne daje pričakovanih rezultatov. Res pa je, da še nisem naredil nobenega tuninga, pa tudi ojačevalnik ni pravi. Najmanj do takrat pa ostaja D-54 pri hiši, trenutno špila v sekundarnem sistemu - in to še zmeraj zelo dobro!
Kaj pa ti, te že kaj srbijo prsti? Lahko bi te, saj, če te prav razumem, "štalco, kravco in teličke" že imaš...
Za zdravje & for fun! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ma_coule
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|