Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

ATC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 29, 30, 31, 32  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 11:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 12:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

.... pa smo spet pri portanih skatlah z vsemi superstrokovnimi izrazi in (ne)teorijo.....lolzzzzz in seveda po besedah enih na portanem ohisju ni nobene prednosti napram kompresiji Laughing zato je najbrz toliko portanih skatel tudi med najbolj priznanimi izdelovalci in njihovimi modeli.....BS

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
NLP

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01
Kraj: Drugje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 12:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni težko narediti zvočnik, nareditti pomp, vložiti v marketing, se spoprijateljiti z ocenjevalci in jim "kaj ponuditi" (tega je največ)... je pa umetnost da ga lahko uspešno uporabljajo in profesionalci in domači ljubitelji zvoka.
To že nekaj pove.
LBaudio

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 12:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Wilsoni - portani
Focali Grande utopia - portani
JBL Everesti, K2 9800 portani
B&W -80x portani

....torej kje je problem da je to zanic...kaj je z exkurzijo, z distorzijo, z izkoristkom napram kompresiji

Custom Aeroports

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
NLP

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 12:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To mene sprašuješ?
Če si mislil mene; samo rekel sem da ATC-ji so tudi portani a tega ne zlorabljajo, temveč si le pomagajo, prenekateri pa port zlorabijo za prekomerno ekstenzijo v nizke regije.
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2015 09:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NLP je napisal/a:
To mene sprašuješ?
Če si mislil mene; samo rekel sem da ATC-ji so tudi portani a tega ne zlorabljajo, temveč si le pomagajo, prenekateri pa port zlorabijo za prekomerno ekstenzijo v nizke regije.

Sploh pa ni problem, kadar gre za dovolj velike zvočnike, kjer je odprtina uglašena izpod 20Hz. Tako nizkih frekvenc v glasbenem programu praktično ni.
Mini zvočniki pa so itak bogi na basu, reflex ali ne.
LBaudio

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2015 09:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
NLP je napisal/a:
To mene sprašuješ?

Sploh pa ni problem, kadar gre za dovolj velike zvočnike, kjer je odprtina uglašena izpod 20Hz. Tako nizkih frekvenc v glasbenem programu praktično ni.
Mini zvočniki pa so itak bogi na basu, reflex ali ne.

x-2
Ce ni, se vojska ne vzame, so pa "tamali" nedonosencki ponavadi res veliko previsoko tunani, da spravijo od sebe vsaj malo akusticne jakosti v spodnjem delu, kar potegne za seboj druge probleme...manjko nizkega bassa, prenaglasenost bass podrocja v delu od 60-100Hz.....
S prenizko tnanim ohisjem pa je problem prenapihnjen, nedefiniran subbass del, potem pa luknja v delu 50-70Hz, kar da se dodaten obcutek povdarjene nizine...spet ni dobro....tega sranja je v car audiu se veliko veliko vec kot v pri domacih sistemih

Custom Aeroports

Nazaj na vrh
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2015 16:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.atcloudspeakers.co.uk/news/

Se nekaj novega iz pro oddelka. Grda stvar sicer.
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2015 19:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Stvar okusa, meni se zdijo lepi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2015 22:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ck je napisal/a:
ck je napisal/a:
To da se driverji merijo in sortirajo je popolnoma normalno. Ta najboljši gredo za aniversari serije, malo slabši....

Sedaj pa nekaj kar sem že napisal na hitro, pa ni bilo komentarja, zato bom tokrat točno prepisal z ATC spletne strani (in čakal na komentar).

Clasic serija - aktivni zvočnik:
ATC SCM 100 ASL ima sredjetonec: SM75-150S soft dome midrange driver

Profesional serija - aktivni zvočnik:
ATC SCM 100 ASLpro, ima srednjetonec: ATC 3″/75mm “Super Dome” mid driver.

Očitno ne gre za isti driver, je pa možno, da praktično enako igrata.

Tole sem napisal pred 6 dnevi. ATCjev glasnogovornik dacia je bil s tem seznanjen. Na uradni spletni strani ATCja pa nič. Hudo resna firma ni kaj, glede na navedbe dacia, da gre za isti driver.

Tole zgoraj sem napisal 27. oktobra lani.
Na spletni strani ATC pa še vedno ni nobenih sprememb. Embarassed

Glede novih ATC profi zvočnikov pa samo to, da za tisto, za kar so namenjeni, izgled ni prvi ampak verjeno zadnji kriterij pri odločajnju za nakup.
NLP

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2015 00:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Niso odzivni, tudi ko jih kontaktiraš osebno ne:( (moje izkušnje)
Mislim da imajo dovolj/preveč "prometa".
Ko pa navohajo da nekdo dela in predvsem priporoča ATC-je (recimo nekateri akustični dizajneri) pa jim naredijo - oz. priredijo zvočnike tudi po naročilu (priredijo front baffle za flush/soffit in naredijo kompenzacijo volumna... pa še se najde).
Vse skupaj (osebno gledano) je tudi hype in neka ekskluziva za določene naročnike...
No tu jim dajem minus, ampak mislim da se žal ne sekirajo glede tega:(
... vprašanje je tudi kakšna je v resnici praktična razlika med "poimenovanji!" driverjev?

ck je napisal/a:
ck je napisal/a:
ck je napisal/a:
To da se driverji merijo in sortirajo je popolnoma normalno. Ta najboljši gredo za aniversari serije, malo slabši....

Sedaj pa nekaj kar sem že napisal na hitro, pa ni bilo komentarja, zato bom tokrat točno prepisal z ATC spletne strani (in čakal na komentar).

Clasic serija - aktivni zvočnik:
ATC SCM 100 ASL ima sredjetonec: SM75-150S soft dome midrange driver

Profesional serija - aktivni zvočnik:
ATC SCM 100 ASLpro, ima srednjetonec: ATC 3″/75mm “Super Dome” mid driver.

Očitno ne gre za isti driver, je pa možno, da praktično enako igrata.

Tole sem napisal pred 6 dnevi. ATCjev glasnogovornik dacia je bil s tem seznanjen. Na uradni spletni strani ATCja pa nič. Hudo resna firma ni kaj, glede na navedbe dacia, da gre za isti driver.

Tole zgoraj sem napisal 27. oktobra lani.
Na spletni strani ATC pa še vedno ni nobenih sprememb. Embarassed

Glede novih ATC profi zvočnikov pa samo to, da za tisto, za kar so namenjeni, izgled ni prvi ampak verjeno zadnji kriterij pri odločajnju za nakup.

Zuluf

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2015 22:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz nimam slabih izkusenj s storitvami atc. Na maile sicer res ni odziva, po telefonu se pa vse zmenis in zadeve zrihtajo u nulo. Se mi zdi da vzdrzujejo standarde kar na zavidljivem nivoju.
Nazaj na vrh
NLP

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2015 22:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res je, na email-e ni odziva, rad imam da je vse napisano in dorečeno!
Telefonski razgovor je tak tak... telefon je lahko samo za kakšno potrditev v smislu "ja to je to kar sem vam poslal na email".

Zuluf je napisal/a:
Jaz nimam slabih izkusenj s storitvami atc. Na maile sicer res ni odziva, po telefonu se pa vse zmenis in zadeve zrihtajo u nulo. Se mi zdi da vzdrzujejo standarde kar na zavidljivem nivoju.

Zuluf

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 13, 2015 12:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://studio-hifi.com/images/SCM40A-WhatHi-Fi-2015-04.pdf

No pa se je končno začelo Smile
Atc-jev zvočnik, ki paše v povprečno dnevno sobo. Imam občutek, da je tole hudo dobro.
Nazaj na vrh
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 13, 2015 13:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj za taki dnar mora bit.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 29, 30, 31, 32  Naslednja
Stran 30 od 32

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu