| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Zuluf
Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46 Prispevkov: 677 Kraj: bunga bunga
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 11:36 Naslov sporočila: |
|
|
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LBaudio
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25 Prispevkov: 926 Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 12:21 Naslov sporočila: |
|
|
.... pa smo spet pri portanih skatlah z vsemi superstrokovnimi izrazi in (ne)teorijo.....lolzzzzz in seveda po besedah enih na portanem ohisju ni nobene prednosti napram kompresiji zato je najbrz toliko portanih skatel tudi med najbolj priznanimi izdelovalci in njihovimi modeli.....BS _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
Custom car audio installs
2 X WR setter dBDrag street B - 2005 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01 Prispevkov: 1035 Kraj: Drugje
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 12:33 Naslov sporočila: |
|
|
Ni težko narediti zvočnik, nareditti pomp, vložiti v marketing, se spoprijateljiti z ocenjevalci in jim "kaj ponuditi" (tega je največ)... je pa umetnost da ga lahko uspešno uporabljajo in profesionalci in domači ljubitelji zvoka.
To že nekaj pove. _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LBaudio
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 12:51 Naslov sporočila: |
|
|
Wilsoni - portani
Focali Grande utopia - portani
JBL Everesti, K2 9800 portani
B&W -80x portani
....torej kje je problem da je to zanic...kaj je z exkurzijo, z distorzijo, z izkoristkom napram kompresiji _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 12:55 Naslov sporočila: |
|
|
To mene sprašuješ?
Če si mislil mene; samo rekel sem da ATC-ji so tudi portani a tega ne zlorabljajo, temveč si le pomagajo, prenekateri pa port zlorabijo za prekomerno ekstenzijo v nizke regije. _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6270 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2015 09:37 Naslov sporočila: |
|
|
| NLP je napisal/a: | To mene sprašuješ?
Če si mislil mene; samo rekel sem da ATC-ji so tudi portani a tega ne zlorabljajo, temveč si le pomagajo, prenekateri pa port zlorabijo za prekomerno ekstenzijo v nizke regije. |
Sploh pa ni problem, kadar gre za dovolj velike zvočnike, kjer je odprtina uglašena izpod 20Hz. Tako nizkih frekvenc v glasbenem programu praktično ni.
Mini zvočniki pa so itak bogi na basu, reflex ali ne. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LBaudio
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2015 09:49 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | NLP je napisal/a: | To mene sprašuješ?
Če si mislil mene; samo rekel sem da ATC-ji so tudi portani a tega ne zlorabljajo, temveč si le pomagajo, prenekateri pa port zlorabijo za prekomerno ekstenzijo v nizke regije. |
Sploh pa ni problem, kadar gre za dovolj velike zvočnike, kjer je odprtina uglašena izpod 20Hz. Tako nizkih frekvenc v glasbenem programu praktično ni.
Mini zvočniki pa so itak bogi na basu, reflex ali ne. |
x-2
Ce ni, se vojska ne vzame, so pa "tamali" nedonosencki ponavadi res veliko previsoko tunani, da spravijo od sebe vsaj malo akusticne jakosti v spodnjem delu, kar potegne za seboj druge probleme...manjko nizkega bassa, prenaglasenost bass podrocja v delu od 60-100Hz.....
S prenizko tnanim ohisjem pa je problem prenapihnjen, nedefiniran subbass del, potem pa luknja v delu 50-70Hz, kar da se dodaten obcutek povdarjene nizine...spet ni dobro....tega sranja je v car audiu se veliko veliko vec kot v pri domacih sistemih _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Sob Jan 24, 2015 19:15 Naslov sporočila: |
|
|
| Stvar okusa, meni se zdijo lepi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1682 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Sob Jan 24, 2015 22:01 Naslov sporočila: |
|
|
| ck je napisal/a: | | ck je napisal/a: | To da se driverji merijo in sortirajo je popolnoma normalno. Ta najboljši gredo za aniversari serije, malo slabši....
Sedaj pa nekaj kar sem že napisal na hitro, pa ni bilo komentarja, zato bom tokrat točno prepisal z ATC spletne strani (in čakal na komentar).
Clasic serija - aktivni zvočnik:
ATC SCM 100 ASL ima sredjetonec: SM75-150S soft dome midrange driver
Profesional serija - aktivni zvočnik:
ATC SCM 100 ASLpro, ima srednjetonec: ATC 3″/75mm “Super Dome” mid driver.
Očitno ne gre za isti driver, je pa možno, da praktično enako igrata. |
Tole sem napisal pred 6 dnevi. ATCjev glasnogovornik dacia je bil s tem seznanjen. Na uradni spletni strani ATCja pa nič. Hudo resna firma ni kaj, glede na navedbe dacia, da gre za isti driver. |
Tole zgoraj sem napisal 27. oktobra lani.
Na spletni strani ATC pa še vedno ni nobenih sprememb.
Glede novih ATC profi zvočnikov pa samo to, da za tisto, za kar so namenjeni, izgled ni prvi ampak verjeno zadnji kriterij pri odločajnju za nakup. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Ned Jan 25, 2015 00:17 Naslov sporočila: |
|
|
Niso odzivni, tudi ko jih kontaktiraš osebno ne:( (moje izkušnje)
Mislim da imajo dovolj/preveč "prometa".
Ko pa navohajo da nekdo dela in predvsem priporoča ATC-je (recimo nekateri akustični dizajneri) pa jim naredijo - oz. priredijo zvočnike tudi po naročilu (priredijo front baffle za flush/soffit in naredijo kompenzacijo volumna... pa še se najde).
Vse skupaj (osebno gledano) je tudi hype in neka ekskluziva za določene naročnike...
No tu jim dajem minus, ampak mislim da se žal ne sekirajo glede tega:(
... vprašanje je tudi kakšna je v resnici praktična razlika med "poimenovanji!" driverjev?
| ck je napisal/a: | | ck je napisal/a: | | ck je napisal/a: | To da se driverji merijo in sortirajo je popolnoma normalno. Ta najboljši gredo za aniversari serije, malo slabši....
Sedaj pa nekaj kar sem že napisal na hitro, pa ni bilo komentarja, zato bom tokrat točno prepisal z ATC spletne strani (in čakal na komentar).
Clasic serija - aktivni zvočnik:
ATC SCM 100 ASL ima sredjetonec: SM75-150S soft dome midrange driver
Profesional serija - aktivni zvočnik:
ATC SCM 100 ASLpro, ima srednjetonec: ATC 3″/75mm “Super Dome” mid driver.
Očitno ne gre za isti driver, je pa možno, da praktično enako igrata. |
Tole sem napisal pred 6 dnevi. ATCjev glasnogovornik dacia je bil s tem seznanjen. Na uradni spletni strani ATCja pa nič. Hudo resna firma ni kaj, glede na navedbe dacia, da gre za isti driver. |
Tole zgoraj sem napisal 27. oktobra lani.
Na spletni strani ATC pa še vedno ni nobenih sprememb.
Glede novih ATC profi zvočnikov pa samo to, da za tisto, za kar so namenjeni, izgled ni prvi ampak verjeno zadnji kriterij pri odločajnju za nakup. |
_________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
Objavljeno: Ned Jan 25, 2015 22:16 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz nimam slabih izkusenj s storitvami atc. Na maile sicer res ni odziva, po telefonu se pa vse zmenis in zadeve zrihtajo u nulo. Se mi zdi da vzdrzujejo standarde kar na zavidljivem nivoju. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Ned Jan 25, 2015 22:21 Naslov sporočila: |
|
|
Res je, na email-e ni odziva, rad imam da je vse napisano in dorečeno!
Telefonski razgovor je tak tak... telefon je lahko samo za kakšno potrditev v smislu "ja to je to kar sem vam poslal na email".
| Zuluf je napisal/a: | | Jaz nimam slabih izkusenj s storitvami atc. Na maile sicer res ni odziva, po telefonu se pa vse zmenis in zadeve zrihtajo u nulo. Se mi zdi da vzdrzujejo standarde kar na zavidljivem nivoju. |
_________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2015 13:06 Naslov sporočila: |
|
|
| Saj za taki dnar mora bit. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|