| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2009 21:49 Naslov sporočila: |
|
|
| Zadeva sestavljena,s pomočjo mojstra braneta.Je bilo potrebno kar precej tuhtanja ker driverji niso bili ok oz pravi .Sedaj me čaka še ohišje.Ima kdo kakšno idejo ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2009 22:00 Naslov sporočila: |
|
|
| Mr.Zigy je napisal/a: | Hvala Galop......folija bo super
@Mestn Pu.....5755 ter ecc83 bo zadevca imela za svoje "srce "
....Morda kakšen napredek ????  | Ma čuda..
Dvosistemca sem zrecikliru v push pull kaskadnega 6 sistemca in vštulil v to dva tehnološko različna folijca in to še malo pilim..
Če bo smiselno, bo mogoče nekoč 7 driverjev na kanal..
CDPjev sem se znebil..Naredil biamping lampe+ lampe+ tranzistorji in potem začasno šel malo na lampe-tranizistorji.
Mogoče bo tudi to na koncu triamping, če izmozgam kako v to spravit še chipamp..
Fun all the way..
Nekam sem usjal tvojo tel., če ne bi te že kaj zvrcnu....
lp, Jaro |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29 Prispevkov: 310 Kraj: Ljubljana-Vic
|
Objavljeno: Pet Nov 06, 2009 17:23 Naslov sporočila: |
|
|
| galop je napisal/a: | | Zadeva sestavljena,s pomočjo mojstra braneta.Je bilo potrebno kar precej tuhtanja ker driverji niso bili ok oz pravi .Sedaj me čaka še ohišje.Ima kdo kakšno idejo ? |
Pričakujemo slikcee
Ohišje bi jaz izvedel tako: preprosto pravokotno obliko ali pa kvadratasto obliko ,rajši imam pravokotno obliko;se pravi kovinska škatla prebarvana na črno pol mat ob straneh pa lesne fronte z vidno strukturo lesa
Sprednja stran ima samo potenciometer/tre ki so simetrično razporejene
Zadnja stran pa priključke in on/off stikalo in power plug + varovalka
Nogice pa zelo nizke in malce ošiljene , po možnosti zelo trda guma
 _________________ Please visit my web site !
Home Page:
Zigy's Home Page |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
|
Objavljeno: Sre Nov 18, 2009 22:21 Naslov sporočila: |
|
|
| evo spet se malo javljam,zadeva se odvija zelo počasi,vezja so narejena,problem z napajanjem rešen s pomočjo,okvir ohišja sem uporabil iskrin ker pač nevem kako bo igralo in malo gledam na budget,do sedaj sem pokuril kakšnih 350-400 eur.,hladilnik sem danes dobil iz obdelave pri maliju.Čakam še alpsov pot. iščem pa tudi gumb za vklop oz izklop ki se vrti in pa kakšen kvalitetnejši selektor.kakšne ideje kje bi to dobil?slike sledijo proti koncu tedna. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Zigy

|
Objavljeno: Pet Nov 20, 2009 23:19 Naslov sporočila: |
|
|
Za Alps legendarni modri RK27 ti ga dobim za 27 € pri dobrem kolegu PSSE. Če te morda zanima ? Selektor pa kr navadn pr Terni  _________________ Please visit my web site !
Home Page:
Zigy's Home Page |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 22, 2009 09:09 Naslov sporočila: |
|
|
Dušan, če si zainteresiran, lahko še tebi enega naročim.
ALPS RK27112 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
|
Objavljeno: Ned Nov 22, 2009 21:36 Naslov sporočila: |
|
|
Že dobil,s poštnino do doma 13 eur.drugače pa F 5 deluje.Prvi vtis: g. pass je res genij.Ima kdo kakšno idejo kako bi izmeril temperaturo tranzistorjev,ker se zadeva res greje in nebi rad da se kaj pokadi

Nazadnje urejal/a galop Sob Dec 19, 2009 16:52; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
|
Objavljeno: Pon Nov 23, 2009 00:55 Naslov sporočila: |
|
|
Kje si pa naročil? Lahko tud na PM.
Me veseli da že špila, si ga v dostojnem času skp spackal. Me res prav zanima kako špila |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Pon Nov 23, 2009 01:13 Naslov sporočila: |
|
|
| galop je napisal/a: | Ima kdo kakšno idejo kako bi izmeril temperaturo tranzistorjev,ker se zadeva res greje in nebi rad da se kaj pokadi
|
če ni termometra, potem si pomagaš z roko. Če lahko držiš z roko 5 sekund, potem si pod 60°C. Če zdržiš z roko 1. ali 2. sekundi, potem si preko 60°C, bolj proti 70°C. Opečeni prsti ob dotiku pomenijo še višjo temperaturo  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Zigy

|
Objavljeno: Pet Nov 27, 2009 18:12 Naslov sporočila: |
|
|
| stormsonic je napisal/a: | | galop je napisal/a: | Ima kdo kakšno idejo kako bi izmeril temperaturo tranzistorjev,ker se zadeva res greje in nebi rad da se kaj pokadi
|
če ni termometra, potem si pomagaš z roko. Če lahko držiš z roko 5 sekund, potem si pod 60°C. Če zdržiš z roko 1. ali 2. sekundi, potem si preko 60°C, bolj proti 70°C. Opečeni prsti ob dotiku pomenijo še višjo temperaturo  |
Kupiš lepo termometer s senzorčkom čist tanek (tak kot se ga uporablja pri računalništvu med ventilatorjem in procesorjem) in ga postaviš kamor koli želiš in še zunanji lep ovetljen displejček ima hehe......Mlacom in podobno _________________ Please visit my web site !
Home Page:
Zigy's Home Page |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mravlcax

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 17:06 Prispevkov: 84 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 27, 2009 20:47 Naslov sporočila: |
|
|
| Mr.Zigy je napisal/a: | Za Alps legendarni modri RK27 ti ga dobim za 27 € pri dobrem kolegu PSSE. Če te morda zanima ? Selektor pa kr navadn pr Terni  |
Danes sem v terni naročil takšnega alpsa iz burklina in pride 23€, v to ceno je že všteta provizija, ki jo ima terna.
Lp Aleš |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Zigy

|
Objavljeno: Pet Nov 27, 2009 22:40 Naslov sporočila: |
|
|
Tisto ceno ki sem jaz podal je bilo kakšno leti,dve nazaj tako da mislim da ima sedaj ceneje  _________________ Please visit my web site !
Home Page:
Zigy's Home Page |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
|
Objavljeno: Sob Dec 19, 2009 16:47 Naslov sporočila: |
|
|
Boz zgoraj in First watt spodaj.izdelano.Igra zelo lepo.
in pa moji diy zvočniki wigo acoustic visoki in srednji, focal bas in pa končna pass.
v izdelavi pa je že nov projekt ampak bolj počasi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
|
Objavljeno: Ned Dec 20, 2009 00:09 Naslov sporočila: |
|
|
| Ti si si pa tole kar konkretno zastavil. Vidim, da si BoZ spravil v zelo lepo škatlo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
|
Objavljeno: Tor Jan 26, 2010 16:27 Naslov sporočila: |
|
|
Kateri predojačevalnik z dovolj visokim gainom izbrati za poganjanje Aleph 5 ?
Vezja zanj narejena in sprobana,izhodni tranzistorji uparjeni na 0,1v,driverji na 0,01v,upori 0001 ohm,ohišje stoji skupaj ,manjkajo mu edino pokrovi in prednja plošča,oklevam pa še pri napajalniku ali delati stabiliziranega ali klasiko.Ali kdo ve kdo vse še razen malija, izdeluje pokrove in sprednjo alu ploščo?
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|