| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 17:49 Naslov sporočila: |
|
|
vse kaže da nekateri res nobene stvari niti ne skušate razumeti, recimo da se precenjujem glede znanja o gramofonih in sem si res drznil napisati svoje mnenje, pač z opisanimi predelavami dvomim v kvaliteto zvoka, avtor pa se seveda namenoma izogiba odgovoru, zato sumim da mu je po letih metanja denarja in časa presedlo in se je odločil da skuša to mojstrovino prodati.
Še vedno trdim, da je ena najboljših lastnosti tega originalnega gramofona pogon preko koleščka-kako je ohranjen če je pogon ločen od ohišja a je to izboljšava...
še vedno ne vem a ga je primerjal z kakim res resnim gramofonom-npr SME20-in SME5 ročko ki je v MS.
, ali vsaj kakim resno opremljenim Linn Sondekom LP12 ki še vedno predstavlja večini osnovo od katere je sicer vsak gramofon takoj boljši, ampak še vedno po 30 letih ostaja v vrhu..ampak to je druga zgodba.
Prodajati take stvaritve po taki ceni pa je zame pretenciozno, ne vem na koga leti tiszo o jajcih ki se jih preprodaja, az za gramofon al dva ki jih prodajam garantiram kot za solidne ohranjene priznane gramofone za mali denar in nikoli nisem trdil kaj drugega.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 17:51 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | | Wolumen je napisal/a: | | Od ekspertov pa res nebi pričakoval da bi udrihali čez gramofon,ki ga še nikoli videli niso kaj šele da bi ga slišali.Bi rekel da je tole kar fovšija. |
Podpišem.
Neotesancem uspe sfižiti skoraj vsako zanimivo temo na tem forumu. |
Look who`s talking...  _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 17:55 Naslov sporočila: |
|
|
| Roogi58 je napisal/a: | | Da ne bo kdo prizadet, na vprašanje s katerimi gramofoni sem oz. smo ga primerjali, raje ne bom odgovoril. |
zakaj cinizem na tvoj post?...že 30 let v službi poslušam kot :pogovarjal sem se z enimi in drugimi...eni so za to , drugi za tisto...ko pa vprašaš za imena ?!?...vsaj veš...WTF...gdo???...ni odgovora...
a te je strah napisat :::: Kuzma , Clearaudio , Thorens , ali kaj drugega...forum je za to...pozitivna ali negativna kritika....
na sosednjem forumu je odlična tema..."dobre SH prilike"....in vsi kritizirajo ali hvalijo robo v oglasih....kaj je tukaj slabega??? _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 18:06 Naslov sporočila: Re: Ultimativni Lenco |
|
|
| krokar je napisal/a: | V tej rubriki se ne oglašam, ker imam za ročna dela 2 levi roki in kapo dol vsem, ki se ukvarjate s svojimi projekti, ki imajo rep in glavo.
Moram pa reči, da me je nemalo začudil oglas, do katerega vodi spodnji link.Me res prav zanimajo mnenja o tej stvari!
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=8026 |
a je sploh gdo od vas , strokovnjakov , prebral uvodni tekst snovalca te teme.... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 18:26 Naslov sporočila: |
|
|
| Wolumen je napisal/a: | | Od ekspertov pa res nebi pričakoval da bi udrihali čez gramofon,ki ga še nikoli videli niso kaj šele da bi ga slišali.Bi rekel da je tole kar fovšija. |
a si slučajno prebral "Sunzi"a ???....ni bistveno...v glavnem , poanta....preden napadeš nasprotnika ga spoznaj... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mzi.perx
Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06 Prispevkov: 168 Kraj: PIRAN
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 18:33 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav !
akspace in Roogi58 oprat možgane pa kupit Clearaudia, zraven pa še Raidho monitor
Slovenska klasika Kuzma StabiS StogiS Benz, večina lastnikov ne upa priznati, nekateri pa le, da pol cenejši CD igra bolje upam, da ga nista primerjala s tem gramofonom ?!
audiofrik, Linn je pa zelo draga zgodba o Cesarjevih novih oblačilih  _________________ MZI.PERX |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 18:39 Naslov sporočila: |
|
|
WOLUMEN
daj nehaj pametničiti, osnovno vprašanje je bilo kaj kdo o grmofonu misli.
Moj odgovor poznaš in sem ga tudi utemeljil, nasprotno nisem dobil odgovora kako je rešen pogon , s katerim gramofonom je bil primerjan ipd, na podlagi skropucala iz slike-kup naloženih neobdelanih plošč in podatkov sklepam kot sem napisal, če se motim se globoko opravičujem sem pa zelo prepričan da ne.
Sam imam dokaj dober gramofon, ogromno sem jih imel in prodal-preprodal ravno z razloga da jih spoznam, drugače kot da ga imaš vsaj mesec dni sam v to ne verjamem, pol ure v neznanem sistemu še tak expert ne more spoznati gramofona bolj kot zelo površno |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 18:56 Naslov sporočila: |
|
|
| Pot pod noge.Sam sem šel v Osjek gledati samo eno gramofonsko ploščo,ki me je zanimala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 20:37 Naslov sporočila: |
|
|
| orc.perc je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: | | Wolumen je napisal/a: | | Od ekspertov pa res nebi pričakoval da bi udrihali čez gramofon,ki ga še nikoli videli niso kaj šele da bi ga slišali.Bi rekel da je tole kar fovšija. |
Podpišem.
Neotesancem uspe sfižiti skoraj vsako zanimivo temo na tem forumu. |
Look who`s talking...  |
Slovenski prevod: "Čebula, ki govori." _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 21:27 Naslov sporočila: |
|
|
| Wolumen je napisal/a: | | Pot pod noge.Sam sem šel v Osjek gledati samo eno gramofonsko ploščo,ki me je zanimala. |
kaj je to Osjek??? _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 21:28 Naslov sporočila: |
|
|
mzi perx
lahko razpredamo o Linnu, verjetno ga nisi nikoli imel,jaz sem kar nekaj Linnov imel Linn je tudi 20 let star razjahan za 300 funtov ali nov za 20 000 funtov in razlika je ogromna...
Ga pa vsi primerjajo že 30 let z vsemi ostalimi gramofoni innekaj je na njem pa naj to priznamo ali ne, sem ga že slišal fenomenalno igrat ali pa da me je biloskoraj sram čeprav ni bil moj.
Kuzma je kar je jaz sem vedno vsakemu svetoval čim dalje od Kuzme,kdor ga je imel ve o čem govorim, jaz sem jih imel kar nekajin never more..
Nikomur ne bom odsvetoval ne Clearaudia niti Raidho ayre ker matram da so odlični izdelki kar lahko da je ali pa tudin všeč... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6270 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2012 12:48 Naslov sporočila: |
|
|
Hm, nisem imel prilike primerjave Kuzme Stabi S z drugim gramofonom.
Tisto kar pa sem imel, je bila primerjava Stabi S s CD-jem.
In je Stabi opravil s CD-jem! Struktura zvoka podobna, a veliko več informacij in ambience.
Tukaj moram povedati okoliščine: Ko je tekla reprodukcija preko AM Audio predojačevalca - ni bilo možno ločiti med zvokom gramofona in zvokom CD-ja. Vse je igralo enako. Nikoli čul kaj takega - identičen zvok ne glede na izvor ali ploščo!!. Ko pa sem priklopil lampaški pre phono je Stabi potegnil in zasenčil CD.
Tega je že pet in več let nazaj, ne spomnim se kateri CD player je to bil, na Stabiju pa je bila Grado glava v lesenem ohišju. Zvočniki Martin Logan hibridi. Saj lastnik se tudi kdaj oglasi na forumu, pa naj pove, če hoče.
Nota bene:
Gramofoni brez vzmetenja so zelo podvrženi okoliščinam (na čemu čepijo).
Tudi ne gre podcenjevati 'podjetnih tvikerjev' ki znajo z 'izboljšavami' uničiti dober gramofon. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2012 13:30 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador
glede tvikanja se kar strinjam z tabo, hitreje kaj zaj....kot izboljšaš, samo tisti ko so prvi dan v tem jim je hitro vse boljše ne samo drugače, kake reference pa tako ali tako nimajo.
Lenco mi je še vseeno soliden gramofon, je pa seveda hvaležna osnova za čeprkanje in razni Lencoheaveni so polni takih idej, vsak ki se ga samo dotakne je že naredil gramofon primerljiv z vsem naj na tem svetu..
ne se hecat, motor je precej pod nivojem Gararda ali Thorensa 124, tudi pogon sam je manj dodelan, osnovni rumble je kar visok in ni lahko ravno priti do kake konkretne izboljšave, še najbolje ga je najbrž postaviti na grafitne podloge brez plintha, ter namestiti kako resno ročko ter se veliko igrati z montažo, direkt ni v redu, podlage so zelo različne in nepredvidljive, tako da je potrebno veliko eksperimentiranja |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2012 13:57 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: | | Wolumen je napisal/a: | | Pot pod noge.Sam sem šel v Osjek gledati samo eno gramofonsko ploščo,ki me je zanimala. |
kaj je to Osjek??? |
Kupi ATLAS !!! _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2012 14:11 Naslov sporočila: |
|
|
| markoni je napisal/a: | | fjaka je napisal/a: | | Wolumen je napisal/a: | | Pot pod noge.Sam sem šel v Osjek gledati samo eno gramofonsko ploščo,ki me je zanimala. |
kaj je to Osjek??? |
Kupi ATLAS !!! |
sem kupil...pa ga še vedno ne najdem... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|