| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sob Apr 16, 2011 10:03 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | To sem si rekel tudi jaz..V tem primeru sledi slovo od bas driverja, žal njihov safety work area preprosto zahteva ta kondenzator.
|
Ma kaki
To ti je malo offset pobegnu. Kar tako se ne kuri zvočnikov.
Verjamem pa, da majo pri tebi zvočniki težko delo in prihaja do precejšnje termalne kompresije.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Ned Apr 17, 2011 12:41 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejc je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | To sem si rekel tudi jaz..V tem primeru sledi slovo od bas driverja, žal njihov safety work area preprosto zahteva ta kondenzator.
|
Ma kaki
To ti je malo offset pobegnu. Kar tako se ne kuri zvočnikov.
Verjamem pa, da majo pri tebi zvočniki težko delo in prihaja do precejšnje termalne kompresije.
LP Jernej | Dejstvo je, da so tisti zvočniki leta lepo delali z KA 800 Kennyem, dokler jim nisem pobral kondija, zaradi česar so pokadili...
Moji sedanji zvočniki imajo zelo lahko delo, ker se izhodni signal iz DACa deli na dva ampa in se s tem stiša, tako da ni nevarnosti za zbezljanje offseta, vse deluje v "varnem območju" ampov, kjer ni nevarnosti clippinga, popačenja so manjša in zaloga moči konkretnejša- žal tudi poraba štroma.
Bidriving in ne klasičen biamping.
Eni driverji dobivajo moč iz manj močnega ampa, ki je muzikaličnejši, wooferji in dipolni supertwit pa ga dobijo iz konkretne ojačevalne elektrarne, seveda vsi prenesejo več kot elektrarna zmore, zato je slam tak kot mora biti.
Da, kot pravi žena:" v gornjem štuku parket mečlje v zrak."
Klavir špila v 1:1 razmerju.  _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Apr 19, 2011 09:38 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: |
Moji sedanji zvočniki imajo zelo lahko delo, ker se izhodni signal iz DACa deli na dva ampa in se s tem stiša, tako da ni nevarnosti za zbezljanje offseta, vse deluje v "varnem območju" ampov, kjer ni nevarnosti clippinga, popačenja so manjša in zaloga moči konkretnejša- žal tudi poraba štroma.
Eni driverji dobivajo moč iz manj močnega ampa, ki je muzikaličnejši, wooferji in dipolni supertwit pa ga dobijo iz konkretne ojačevalne elektrarne, seveda vsi prenesejo več kot elektrarna zmore, zato je slam tak kot mora biti.
Klavir špila v 1:1 razmerju.  |
Ne dvomim, da ti doma sistem ne špila vredu. Saj imaš posluh.
A opisovanje tvojega sistema ti ne gre ravno najbolje. Vsak, ki se vsaj malo spozna ali ki ima dovolj dolgo kilometrino ve, da upoštevaje tvoj opis, sistem ne more igrati oz rezultat zagotovo ne more biti na ustreznem nivoju.
Tvoj zgornji post je točno to, kar omenjam. Zgorni odstavek je en sam stavek, navedbe med vejicami se med seboj ne skladajo, so fizično nemogoče... Kar tako ne moremo ovreči ohmovega zakona in še obeh Kirchoffovih zraven.
Predlagam, da pustimo temo MAretu in njegovi obnovi zanimivih zvočnikov, teorijo pa lahko razčlenimo v kaki drugi temi. Članov z vsaj osnovnim znanjem elektronike je tu dovolj.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Tor Apr 19, 2011 12:34 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejc je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: |
Klavir špila v 1:1 razmerju.  |
Ne dvomim, da ti doma sistem ne špila vredu. Saj imaš posluh.
A opisovanje tvojega sistema ti ne gre ravno najbolje. Vsak, ki se vsaj malo spozna ali ki ima dovolj dolgo kilometrino ve, da upoštevaje tvoj opis, sistem ne more igrati oz rezultat zagotovo ne more biti na ustreznem nivoju.
Tvoj zgornji post je točno to, kar omenjam. Zgorni odstavek je en sam stavek, navedbe med vejicami se med seboj ne skladajo, so fizično nemogoče... Kar tako ne moremo ovreči ohmovega zakona in še obeh Kirchoffovih zraven.
Predlagam, da pustimo temo MAretu in njegovi obnovi zanimivih zvočnikov, teorijo pa lahko razčlenimo v kaki drugi temi. Članov z vsaj osnovnim znanjem elektronike je tu dovolj.
LP Jernej | Samo odgovorim ti, nato pa končajva...Sistem je namerno povsem, povsem nenavadno zasnovan, tudi zato je lahko v celoti diskutabl, vendar so ravno zato so vse nenavadne ideje vgrajene vanj in njihova soodvisnost, težko opisljive(nisem elektronik, zato debata odpade, vseeno pa dovolj razumem, da zdaj že vem kaj od vanj integriranega zmore in kaj je možno združit na smiseln način), vsekakor pa vseh osem driverjev na kanal sonično deluje homogeno- kot en sam, s tem, da so vključeni: magnetostat, horn ribbon elektrostat, bending wawe in dinamični(ne poznam nobenega zvočnika, ki bi vključeval te štiri tehnologije driverjev, pa sem si rekel"Zakaj pa ne bi bil prvi?"!), končni rezultat pa je nekakšen semi OB- BR hibrid z slamom BRja in dipolno disperzijo do neke mere podobno OB.
Podoben koncept je nekoč uspešno prodajal Oskar Heil, tako da je končen sonični učinek dokaj podoben Heilovim produktom.
Sicer pa sem na voljo, če se(končno enkrat) želi kdo prepričat kako tak lampaško-tranzistorsko gnan skupek tehnologij deluje "na uho".
Fora je samo v tem, da sem iz čistega firbca volje zajel pluse vseh teh tehnologij z čim manj minusi in to je tisti skupek neobičajnega, kar na koncu deluje pozitivno. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
samob

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:06 Prispevkov: 148 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Maj 01, 2011 15:32 Naslov sporočila: |
|
|
@MAre007
Si že kaj porihtal kretnico ? Zanima me, kakšni so kaj rezultati predelave ?
lp Samo |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MAre007
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23 Prispevkov: 605 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 25, 2011 07:00 Naslov sporočila: Meritve |
|
|
Do predelave še ni prišlo. Sem pa končno izmeril dejanske vrednosti elementov 18 let starih kretnic - firbec me je zelo matral ...
Kapacitivnosti bipolarcev so merjene s signalom frekvence 100 Hz, se pa vrednosti z višanjem frekvence pri kondenzatorjih kar spreminjajo - sploh pri večjih kapacitivnostih in tudi fazni kot med tokom in napetostjo z višjo frekvenco vedno bolj odstopa od 90 stopinj. Rezultatov pri višjih frekvencah od 100 Hz raje ne objavim.
Glede na rezultate pri 100 Hz pa se bipolarci očitno še niso posušili ...
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Maj 26, 2011 15:01 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je to za ena ž'val s tako strmim rezanjem in toliko ekvalizacije na krosoverju ? _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MAre007
|
Objavljeno: Čet Maj 26, 2011 21:04 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | Kaj je to za ena ž'val s tako strmim rezanjem in toliko ekvalizacije na krosoverju ? |
Kef Reference 102/2, 89 dB, kupljen 1993 v UBIQ.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pet Maj 27, 2011 07:20 Naslov sporočila: |
|
|
Tega sem pa še jaz poslušal. V tistih časih sem kolovratil naokoli po 'naših' štacunah.
Moj prvi pravi zvočnik je bil Kef (kit 1, 1977)
Ko sem poslušal druge - me je vedno motilo, da sem slišal vsak zvočnik igrati zase. Kako to sovražim.
Kef je imel to rešeno od vedno. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MAre007
|
Objavljeno: Pet Maj 27, 2011 08:12 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Tega sem pa še jaz poslušal. V tistih časih sem kolovratil naokoli po 'naših' štacunah.
Moj prvi pravi zvočnik je bil Kef (kit 1, 1977)
Ko sem poslušal druge - me je vedno motilo, da sem slišal vsak zvočnik igrati zase. Kako to sovražim.
Kef je imel to rešeno od vedno. |
Točno to prednost sem pri teh Kefih takrat zaznal tudi sam in jih zato kupil. Ob dobri postavitvi se res ne sliši kje so ... Pa tudi nobene agresivnosti.
Zanima me ali morda kdo ve, kateri zvočniki bi bili danes podobni po kakovosti in značaju?
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pet Maj 27, 2011 16:14 Naslov sporočila: |
|
|
malo sem se nerodno izrazil - ko poslušam nekoherentne zvočnike - vedno čujem posebej visokotonec, pa srednjetonec (če je) in bas. Kef nima teh težav.
Sem presedlal na Monitor Audio (GR20), ker so mi bili grozno všeč Studio 20, ko pa sem prišel na vrsto za jih kupit, jih ni bilo več in so bili zamenjani z GR20. V reviji Suono so jih 5 let imeli za referenčne zvočnike - in jih je nasledil B&W 803D. (tudi dobro, samo malo drago).
Monitor Audio napram Kef-u ima nekaj tistega monitorskega prizvoka (nekoliko poudarjeni srednje visoki) in moraš zelo pazit pri elektroniki, da se ti efekt ne podvaja. Bolj kot ta, pa bi prišel v poštev Eminent Technology LFT 8B. Vprašaj @Castorja - on ima vezo za jih dobit dokaj hitro (ranga 2000 - 2300€). Gre za planarno zadevo - srednjetonec ki je skoraj full range 180 - 10.000 HZ 6dB rezano, planarni tweet in klasični bas s 25Hz -3dB. Rigorozen, natančen, definiran in zelo podoben Kef-u a z brzino več. Lepo gre tudi na Šebartovo elektroniko (lampe). _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|