Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

HiFi Multimedia Show 2013
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 20, 2013 08:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gre za isti močnostni ojačevalec kot v Lj. Ohišje je narejeno podobno kot izvirnik (menda Gryphon), menda zaradi vizuelne skladnosti z ostalim delom sistema.

Razlika je vidna v barvi ledic, zvok pa ????

Enak ojačevalec je bil v Lj. tudi v sivem ohišju in gnal velike črne Galluse v pritličju.
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 20, 2013 08:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na moje vprašanje, kako to da ni ProJetovega ampa, sem dobil odgovor, da je zapakiran v Gryphonovo ohišje. Morda res, ne poznam barve ledic originala, kar sem videl, sta črni škatli z Gryphon logotipom. Če ne bi vprašal, ne bi vedel. Ampa v sivem ohišju vsekakor ni bilo, res pa je, da sta bila na tleh napisa First One in ESE audio.
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 20, 2013 09:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Edvard je napisal/a:
Na moje vprašanje, kako to da ni ProJetovega ampa, sem dobil odgovor, da je zapakiran v Gryphonovo ohišje. Morda res, ne poznam barve ledic originala, kar sem videl, sta črni škatli z Gryphon logotipom. Če ne bi vprašal, ne bi vedel. Ampa v sivem ohišju vsekakor ni bilo, res pa je, da sta bila na tleh napisa First One in ESE audio.

Na tvoji fotografiji, sta na policah nad močnostnim ojačevalcem ProJeta (vsaj v Lj. je bil popolnoma spodaj) dva original Gryrphon izdelka (izjava ProJeta), vsak ima štiri rdeče ledice na istih mestih kot močnostni od ProJeta. V Lj. so ledice na originalih svetile z malce drugačnim odtenkom rdeče barve.
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 20, 2013 09:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V vsakem primeru je to neke vrste zavajanje. Če pa razstavljaš na oficielni prireditvi, pa je najbrž tudi stvar avtorskih regulativ. Kaj imaš doma je pa jasno vseeno.

lpM.
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 20, 2013 12:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj podobna štorija je tudi z Acotovim mikrofonom, ki je zavedla tudi @nomada na "svojem" forumu, ko pravi, da je Neumannovo samo ohišje. Dejansko pa Aco vse elemente uvozi oz. mu jih naštancajo doma. Ohišja, če se ne motim uvaža še celo iz Amerike. Je pa zanimiv njegov logo, če si pozoren opaziš, da je obdržal še celo črko N.

bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 20, 2013 12:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je mogoče kdo poslušal te zvočnike

Zanimajo me mnenja. Zanima me tudi cena in katera firma in model je to.
Namreč zvok je bil zelo zanimiv.

lp
Bojc

Nazadnje urejal/a bojc08 Ned Okt 20, 2013 12:46; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mcnaget

Pridružen/-a: Čet Nov 2012 12:28
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 20, 2013 12:46    Naslov sporočila: Zvočniki. Odgovori s citatom

bojc08 je napisal/a:

Namreč bil je zelo zanimiv.

lp
Bojc

http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/zvocniki/trosistemski-zvocniki/zvocniki-vrhunski-400-w-1274900153.html?aclct=1381057166

to bo to.

lpz
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 20, 2013 18:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bojc08 je napisal/a:

Namreč zvok je bil zelo zanimiv.

lp
Bojc

LP

Če kaj vem je to že stari model King Sound_a, cca tam nekje 2008/9.
Smo že pisali o tem, da novejši njihovi elektrostati, če le imajo dobro podporo (so hudo neobčutljivi drgač) igrajo zelo, zelo dobro cena kvaliteta 5*****

vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 22, 2013 10:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kljub temu da je citat sposojen iz sosednje teme "Tehnične debate o reprodukciji" se vseeno deloma nanaša na sejem Hi-Fi Multimedija in se glasi :

longplay je napisal/a:
Compact disc že dolgo ni več aktualen.

sem si pred časom drznil prognozirati :

vintagesonic je napisal/a:
Predpostavko da je CD mrtev, bomo lahko zelo enostavno preverili na prihajajočemu sejmu multimedija prihodnji mesec. Predvidevam, da bo v sobah kjer se bodo predstavljali tudi izdelki v vrednosti nekaj tisoč € po kosu vsaj v 50% še vedno osnovni zvočni nosilec CD. Zakaj bi nekaj zavrgli če v 90% funkcionira?

Ali sem se zmotil?

Zadeva je bila še bolj očitna v Zagrebu !

LP
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 22, 2013 10:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kje smo nekoč to že prebrali?

"Gramofon je mrtev, živel CD špiler." Laughing

Že dolgo nimam ne enega ne drugega, sem na Music Serverju, vseeno pa kaže, da je vir zvoka stvar izbire posameznika in če so CDPji in gramofoni med sabo različni in MSji in Docki tudi, bo tako ostalo tudi naprej.
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 22, 2013 15:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ta stavek, da je ta format že mrtev smo nekateri malo starejši že dosti krat slišali.
Trakovi,LP,DAT,DCC,MD,CD,DVD,BD ... vse je že to mimo. Kaj pa zdaj?

Vsak se odloči po svoje. Odvisno kakšno kolekcijo imaš in boš zbiral.

lp
Bojc

Nazadnje urejal/a bojc08 Tor Okt 22, 2013 19:38; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 22, 2013 16:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res da GB ni SLO pa vendar:

http://www.rtvslo.si/kultura/glasba/vse-vec-britancev-spet-kupuje-gramofonske-plosce/320476
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 22, 2013 18:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Itak!
Nazaj na vrh
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 22, 2013 19:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar oklepajte se preteklosti, cd je že skoraj mrtev, tako kot ostali nosilci v materialni obliki. Samo poglejte cene rabljenih cd-jev. DJ-ji so vinil oživili od mrtvega in malo podaljšali agonijo. Starejše generacije bodo še nekaj časa furale plate in cd-je, potem pa bo to prekril prah. Mladina cd-jev praktično ne kupuje več. Če je delež vinilov v tej pičli skupni prodaji glasbe 0,8% ali 0,3% je povsem irelevantno. To vse skup ni nič. Daleč od mainstreama. Navedbe o rasti deleža plat so smešne, absolutnih številk se sploh ne omenja v gornjem članku.

Je pač tako, da so šle cene koncertov močno navzgor, založbe so pa pozabile pocenit cd-je, da bi obdržale format. Muzika je na žalost ali pa na srečo postala skoraj zastonj. Nekateri smo to mogoče malo pozno spoznali, nekateri že kakih 10 let nazaj....

No pa saj bodo vsi formati preživeli, glih toliko časa, da jih bo kdo uploadal, pol pa...
Nazaj na vrh
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 22, 2013 19:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da povem še nekaj kar sem doživel na Hi-fi showu v Lj. V Elkoss-ovi sobi sta dva mladiča prinesla glasbo na telefončkih. Ta se je preko wifi prenesla na disk in predvajala. Mladiča sta bila navdušena. Seveda bi kak izmed najstnikov raje fural sabo gajbo vinilk v karavanu, međutim.... koliko je še takih
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17  Naslednja
Stran 15 od 17

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu