| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2010 18:36 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | krokar je napisal/a: |
Ja, z malce otožnosti se spominjam študentskih dni, ko sem lahko z muziko preživel res veliko časa!Zaradi pomanjkanja denarja sem jo moral poslušat na zelo skromni opremi. |
I hear you. |
Ne razumem...?
Sem pa v študentskih letih dogural do Uher kolutnega magnetofona z 2x10W vgrajenim ojačevalcem in do para Ei Niš zvočnikov.Če sem stvar le malce glasneje nastavil, mi je sosed v študentskem naselju že razbijal po omari!Tako sem moral na koncu investirati še v slušalke.
Ampak ne glede na to sem neizmerno užival ob poslušanju Pink Floydov, Tangerine Dream-ov, angleškega folka, bluesa in jazza.
Žal mi sedaj ne le primanjkuje časa, temveč imam polno glavo kar krutih in stalnih skrbi, ki jih malce odrinem na stran tudi tako, da se kdaj pa kdaj oglasim na temle forumu, ki se ne ukvarja z življensko bistvenimi problemi! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2010 18:52 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: |
Ne razumem...? |
Samo pravim da se nekje tam najdem: Študiram in trenutno nimam veliko dohodkov ki bi šli za Hi-Fi. Imam pa veliko časa. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2010 20:43 Naslov sporočila: |
|
|
Saj to je...
Življenje je sploh krivično, razen do tistih, ki imajo bogate starše, ki jim lahko vse kupijo!
Ko imaš enkrat denar, pa ga ne veš več drugače porabiti kot za razkazovanje samega dejstva, da ga imaš.Kdor ima s tem pač veselje in jaz ravno nisem med njimi!
Zato me ravno zanima kolikšnemu proncetu audiofilov, ki investirajo desetine tisočev € v zadevno opremo, se sploh še gre za glasbo, kolikšnemu za preprosto zbiranje dragocenosti(nekaj podobnega kot je to pri urah), koliko pa je takih, ki se samo hočejo ven metat!Bi bilo zanimivo! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2010 20:55 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | Saj to je...
Življenje je sploh krivično, razen do tistih, ki imajo bogate starše, ki jim lahko vse kupijo!
Ko imaš enkrat denar, pa ga ne veš več drugače porabiti kot za razkazovanje samega dejstva, da ga imaš.Kdor ima s tem pač veselje in jaz ravno nisem med njimi!
Zato me ravno zanima kolikšnemu proncetu audiofilov, ki investirajo desetine tisočev € v zadevno opremo, se sploh še gre za glasbo, kolikšnemu za preprosto zbiranje dragocenosti(nekaj podobnega kot je to pri urah), koliko pa je takih, ki se samo hočejo ven metat!Bi bilo zanimivo! |
Mislim, da med audiofili ni veliko takih, saj je za bahanje neprimerno bolj hvaležna igrača avtomobil, ali morda dragocena ura, razkošna hiša z bazenom, igranje golfa in podobno. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2010 21:11 Naslov sporočila: |
|
|
Samo, po tem konceptu gredo bolj ljudje, ki niso audiofili, ampak si vseeno poleg dragega avta in hiše kupijo še drag sistem.. in potem mečejo slabšo luč na ostale. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2010 21:11 Naslov sporočila: |
|
|
tole je malo bolj tako. ali si ze videl koga, ki ima sistem za 10 tisoce evrov, da ga je kazal naokoli? se fotografij ne mores videti. do takih sistemov je pravzaprav tezko priti. meni se zdi, da je avdiofilstvo skupaja s tistim kar ima vsak doma precej intimna zadeva. nekateri si takole na formumu delimo vsaj mnenja vse ostalo pa ostaja poznano le zelo ozkem krogu znancev.
lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 09:15 Naslov sporočila: |
|
|
Doma jem krompir, solato in makarone, enkrat na teden meso (po navadi na kosilu pri tašči). Vozim se z 10let starim avtom 200.000km. Na leto zapravim 50€ za oblačila.
V zadnjih nekaj letih sem zapravil več kot 10.000€ za feršterkarijo. Zato ker NORO uživam v muziki.
Je čisto preprosto, zataviš si nekaj vprašanj. Ali uživaš v vožnji z dragim avtom: Niti ne. Ali uživaš v šopingu tekstila: Bognedaj. Obiski gurmanskih restavracij: Bljah. Popivanje v bifeju na koncu ulice: no way .... Kaj pa muzika: YES !!!! Ko potegneš črto, se hitro najde par tisoč evrov na leto za muziko. Rabiš stalne dohodke (pa kak hitri kredit), niti ne bogatih staršev.
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 10:04 Naslov sporočila: |
|
|
Vsekakor se z zgornjim strinjam, zakaj pa ne!
Če malce pomislim, sem sam ogromno denarja porabil tudi za stvari, od katerih mi ni nič ostalo!
Vseeno pa mislim, da extremno audiofilstvo ne prinaša ustrezne protivrednosti v sami reprodukciji glasbe, temveč se aparature cenijo predvsem zaradi svoje ekskluzivnosti, kakovosti izdelave, dizajna ipd.
Saj pravim:podobno kot pri urah!Tudi zbiratelji dragih ur v svojem hobbyju uživajo in ne (samo) zaradi točnega časa! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 10:35 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | Vseeno pa mislim, da extremno audiofilstvo ne prinaša ustrezne protivrednosti v sami reprodukciji glasbe, temveč se aparature cenijo predvsem zaradi svoje ekskluzivnosti, kakovosti izdelave, dizajna ipd.
Saj pravim:podobno kot pri urah!Tudi zbiratelji dragih ur v svojem hobbyju uživajo in ne (samo) zaradi točnega časa! |
Pa si zadnje čase poslušal kak audiofilski ekstrem? Ne mislim samo "brief listening" na kakem sejmu. Npr. preglešno drag Lamm ojačevalec ali pa kak VTL predamp, Utopije ... če človek zares POSLUŠA (še najbolje, da nekaj časa živi s tem) potem hitro ugotovi, da stvar dejansko upraviči visoko (na žalost previsoko) ceno.
Takorekoč lahko trdim, da nič od robe z "vrhunsko" ceno ne igra slabo, v pravi kombinaciji seveda. Je pa resnično zelo malo plastike, ki bi igrala vrhunsko, tudi v najboljši kombinaciji.
Pa mislim, da me bodo v tej moji trditvi podprli vsaj ajka, pro-jet, zvočnik ...
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 10:57 Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj boste pa že tri teme spravili v eno in isto smer in kregarijo...
Sam porazdelim kot poslušanje glasbe kot ostale hobije skozi čas in skozi finance. Da di izpostavil samo glasbo kot si napisal hi_musica, pri meni ne gre. Se strinjam glede avtomobila, sam imam tudi najcenejšo kravo kar sem jih dobil glede na velikost in varnost kar potrebujem. Hrana, pijača, druženje, mogoče kakšna fotografija, pa ne izostaja dosti za samim poslušanjem glasbe. Kar je pa fajn je to, da lahko glasbo poslušamo ob večini drugih hobijev poleg. Na šihtu imam tudi srečo da lahko lavfa non-stop. Doma je pa tudi SB prižgan od 8.00- 21.00, časa za aktivno poslušanje pa ob otroku niti ni. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 12:17 Naslov sporočila: |
|
|
se strinjam, napišite raje koliko ur na teden posvetite pozornemu poslušanju glasbe
debat na temo $$$ je že preveč
sam spadam med tiste ki imamo premalo prostega časa kot bi želeli.
ko pridem med tednom ob 16-17 uri domov sem preveč izmozgan za poslušanje, tako mi ostanejo večeri po uro ali dve in pa vikendki (včasih celo popoldne, včasih nič)
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 12:34 Naslov sporočila: |
|
|
1 do 3 ur na dan. Zadnje čase zaradi določenih okoliščin pa skoraj 4 do 5ur skoncentrirano.
Numb, sem se pa nasmejal, ker je res. Težava je v pravokatorjih. če nekdo napiše, da so osli vsi tisti, ki zapravijo nekaj € več kot on, potem se valda branijo(mo). Zato je po vseh tema isto.
Se pa strinjam z zvočnikom. Če grem sam moj sistem kazat recmo enmu kolegu, ki časti svojega golfa, me bo samo debelo gledal. Če grem kazat tašči mi zabrusi, da zarad kablov verjetno težko sesam . Če rečem sodelavcu, da sem kupil rabljen powercord za 400€ me začne šlatat za čelo. Edino žena res razume moja vlaganja v sistem, ker ve kaj mi to pomeni. _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 12:44 Naslov sporočila: |
|
|
Najbolje da provokatorje ignorirate, najbolj pomaga. Dajo mir po drugem, tretjem poizkusu.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 14:49 Naslov sporočila: |
|
|
| Antony je napisal/a: | 1 do 3 ur na dan. Zadnje čase zaradi določenih okoliščin pa skoraj 4 do 5ur skoncentrirano.
Numb, sem se pa nasmejal, ker je res. Težava je v pravokatorjih. če nekdo napiše, da so osli vsi tisti, ki zapravijo nekaj € več kot on, potem se valda branijo(mo). Zato je po vseh tema isto.
Se pa strinjam z zvočnikom. Če grem sam moj sistem kazat recmo enmu kolegu, ki časti svojega golfa, me bo samo debelo gledal. Če grem kazat tašči mi zabrusi, da zarad kablov verjetno težko sesam . Če rečem sodelavcu, da sem kupil rabljen powercord za 400€ me začne šlatat za čelo. Edino žena res razume moja vlaganja v sistem, ker ve kaj mi to pomeni. |
Hahaha. Točno to. Jaz glede svojega hobija molčim kot grob. Pa da začnem komu razlagat o kablih in podobno,pa ne da mi samo proba temperaturo čela,pokliče nemudoma psihiatrijo .Res ne poznam nikogar,ki bi imel vrhunski hifi za statusni simbol.....nikogar!
Pa še malo na temo....sam intenzivno poslušam v povprečju nekje 2h/dan,ponavadi med 18 in 20h namesto,da gledam 24 kur .
Sem ugotovil,da me bolj sprošča
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 15:12 Naslov sporočila: |
|
|
Odkar sva se z ženo odločila, da ukinemo TV program ostaja več časa za hobije. Muzika je stalnica v naši hiši, skoncentrirano pa najmanj 1 do 2 uri dnevno!
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|