Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kvaliteta DVD medijev pri nas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 30, 2009 09:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot praviš trancy... Lahko bi blo posneto na dual layer in ne bi bilo potrebe po stskanju in odsranjevanju DTSa. Zakaj bi potem kupoval DVDje z DD, če lahko na netu dobim z DTSom! Najlažje je potem za nizko prodajo krivit piratstvo. Vprašanje kvalitete pa ostaja nedorečeno!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 30, 2009 15:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem probal Štiri Sobe in mi napiše Dolby Digital, edino če meni procesira zvok receiver pač tako da razdeli zvok na vse zvočnike, ne vem...

2.0 pa razumem kot stereo, ali sploh ne razumem? Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mariosala

Pridružen/-a: Čet Jul 2008 17:37
Kraj: MENGEŠ

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 30, 2009 17:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naj se jaz dodam en primer,naprimer "Underworld"slovensko Podzemlje,saj ne recem da je posnet v 5.1,ampak je toliko naglas posnet da moras posteno zmanjsati glasnost,potem se Nebesko kraljestvo,mi je slo kar na bruhanje kaksn Dolby 5.1 je bil to,hvalabogu da je kolega iz Anglije narocil original zadevo z DTS-om,to pa je bil cisto drug svet.

Ze po skatlicah in ovitkih vidiš da je to "shit" roba,še hrvaski Blitz se bolje potrudi,za nas balkanski trg.
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 30, 2009 22:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

merhy je napisal/a:
Zakaj bi potem kupoval DVDje z DD, če lahko na netu dobim z DTSom! Najlažje je potem za nizko prodajo krivit piratstvo. Vprašanje kvalitete pa ostaja nedorečeno!

Točno o tem je point. Tisti, ki pač kupujemo originale, smo pač obsojeni na loterijo. Sicer pa sem se odločil, da naslednji film, ki ne bo ustrezal specifikaciji na ovitku vrnem nazaj v štacuno.

@Numb: od pregledovanja filmov ta teden me že boli glava, tako da si vzamem dan ali dva premora... Kar se tiče slabe slike, je to problem predvsem pri risankah za otroke, ki so sploh starejše samo presnete na DVD, o kaki metodi remasteriziranja pa ne duha ne sluha. In ko sprašuješ o Dolby Digital. Ja tudi pri meni v večini kaže simbol za DD, ampak namesto aktivnih 5 oz 6 zvočnikov, sta prižgana le dva, kar pomeni sistem 2.0 oz navaden stereo (lahko tudi mono)...

In še pripomba glede starosti nekaterih navedenih filmov: med pregledanimi so tudi takšni, narejeni med 1976 in 1988, pa so čisto lepo remasterizirani (izboljšana slika) in tudi "preoblečeni" v 5.1 sistem. Sicer ni 5.1 discrete, je pa pač 5.1 sistem.

To kar opisujem, je le šlamparija in nič drugega...
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 30, 2009 23:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa ne obstajajo kake spletne trgovine kot za glasbo? Plačaš prenos, preneseš na računalnik, in je to to.
Nazaj na vrh
frodo

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29
Kraj: Miklavž na dr. polju

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 30, 2009 23:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Te filme, ki si jih omenjal so precej stari in je možno da so posneti
v Dolby digital stereo. Sam ogromno hodim v videoteko in pri novejših filmih
(od recimo 2003 dalje) še nisem zasledil 2.0 zvoka ampak vedno 5.1.
Edino pri kakšnih poceni izdajah ali pa pri tistih revijah, ki "dajejo zastonj" DVD film zraven se lahko zgodi, da dobiš samo DD Stereo zvok.

Sem pa doživel, da je bil na ovitku DTS logotip, na DVD-ju pa ne duha in sluha o njem. To je bil Day After Tommorow. Zgleda, da so kar prekopirali originalni ameriški ovitek in pozabili odstranit DTS logo. Šlamparija pač.
Nazaj na vrh
Numb

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 31, 2009 08:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vinylfan je napisal/a:
merhy je napisal/a:
Zakaj bi potem kupoval DVDje z DD, če lahko na netu dobim z DTSom! Najlažje je potem za nizko prodajo krivit piratstvo. Vprašanje kvalitete pa ostaja nedorečeno!

Točno o tem je point. Tisti, ki pač kupujemo originale, smo pač obsojeni na loterijo. Sicer pa sem se odločil, da naslednji film, ki ne bo ustrezal specifikaciji na ovitku vrnem nazaj v štacuno.

@Numb: od pregledovanja filmov ta teden me že boli glava, tako da si vzamem dan ali dva premora... Kar se tiče slabe slike, je to problem predvsem pri risankah za otroke, ki so sploh starejše samo presnete na DVD, o kaki metodi remasteriziranja pa ne duha ne sluha. In ko sprašuješ o Dolby Digital. Ja tudi pri meni v večini kaže simbol za DD, ampak namesto aktivnih 5 oz 6 zvočnikov, sta prižgana le dva, kar pomeni sistem 2.0 oz navaden stereo (lahko tudi mono)...

In še pripomba glede starosti nekaterih navedenih filmov: med pregledanimi so tudi takšni, narejeni med 1976 in 1988, pa so čisto lepo remasterizirani (izboljšana slika) in tudi "preoblečeni" v 5.1 sistem. Sicer ni 5.1 discrete, je pa pač 5.1 sistem.

To kar opisujem, je le šlamparija in nič drugega...

Ampak to mora bit neka nastavitev na receiverju, daj prologic ali nekaj, meni je še vsak film delal (po defaultu) govor iz centra, potem ko je prišla glasba sta se vklapljala sprednja zvočnika, in zraven sta igrala še zadnja. Efekti in ostalo pač nekaj tu nekaj tam, nekaj od vsepovsod.Seveda pa daleč od konkretno posnetega 5.1 zvoka.
Pa gledam veliko večino starejših filmov, kot tudi filmov z revij ali ploščkov dodanim raznim praškom in podobnim...

Tako da meni je to še vedno čudno.
Ali pa še pač nisem naletel na takega, ali mam pa tolk hud receiver Laughing
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 31, 2009 08:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz doslej še nisem kupil DVDja, kjer bi bilo neskladje med napisanim na ovitku in dejansko vsebino (glede formatov zvoka, podnapisov, sinhronizacij in podobno). Res pa je tudi, da me filmi, pa tudi koncerti (z sliko) ne zanimajo ravno preveč in zato niti nimam kaj dosti DVDjev v svoji diskoteki (le STAR TREK Very Happy , STAR WARS Very Happy , ostalega pa le za vzorec).

Če je pa res, kar nekateri pravite, pa se pritožite! Pritožite se na zvezo potrošnikov Slovenije zaradi zavajanja potrošnikov. Če bo teh pritožb veliko, bodo že morali ukrepati. Kaj drugega (razen jeziti se) pa ne morete storiti.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 31, 2009 12:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@frodo: ja, tudi to je deloma res, ampak na ovitku še vedno piše DD 5.1 na primer...

@numb: nimam pojma, kaj bi še nastavljal na DVD-ju ali na receiver-ju... imata nastavljeno avtomatsko prepoznavo formatov... ampak mislim, da ni štos v temu... ker če odpreš npr v takem filmu meni Audio, je samo ta opcija, npr. dolby digital 2.0... ne pa dolby digital 5.1 kot bi moralo biti... na drugih filmih pač med temi opcijami preklapljaš (lahko v meniju DVD-ja ali pa direktno v sub menu-ju DVD-ja)...

@before: mislim, da je to edini pametni zaključek tele debate...

Ampak moje razočaranje pa še vedno ostaja velikooooooooo....
Nazaj na vrh
Numb

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 31, 2009 12:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slej ko prej bo treba it na kak torrent tracker očitno Very Happy
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 31, 2009 13:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Long overdue!!! Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu