| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Mar 11, 2009 21:41 Naslov sporočila: |
|
|
Pri naročanju tehnične robe iz tretjih držav ala Kitajska in podobno je treba paziti, saj zna v carinskem postopku priti do težav v kolikor proizvajalec ne poseduje CE certifikata. Če bo imel carinik dober dan bo okej, če pa bo imel slab dan in se vpiknil v to, pa obstaja verjetnost, da bo človek ostal brez pošiljke.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mravlcax

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 17:06 Prispevkov: 84 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 11, 2009 22:48 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Pri naročanju tehnične robe iz tretjih držav ala Kitajska in podobno je treba paziti, saj zna v carinskem postopku priti do težav v kolikor proizvajalec ne poseduje CE certifikata. Če bo imel carinik dober dan bo okej, če pa bo imel slab dan in se vpiknil v to, pa obstaja verjetnost, da bo človek ostal brez pošiljke.  |
Preko ebaya, mislim, da pošiljajo kot fizične osebe tako, da ni neke bojazni da bi imel carinik slab dan.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 12, 2009 00:50 Naslov sporočila: |
|
|
| Ne vem no, jaz dosedaj še nisem imel nobenih problemov s carino, so mi pa enkrat zatežili, da je znesek prenizek!!! tudi po prejeti fakturi, pa so me potem spustli skoz. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 15:10 Naslov sporočila: |
|
|
včeraj sem dobil iz Hong Kong-a kabel za sub , brez ddv in carine
je pa bil na poti 11 dni
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berny28
Pridružen/-a: Sre Apr 2008 11:09 Prispevkov: 97 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 15:26 Naslov sporočila: |
|
|
| kje pa dobim tisto pay pal številko, ko končam prijavo kartice? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1381 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 15:28 Naslov sporočila: |
|
|
Številko dobiš na mesečnem izpisku kartice.
LP
Matej _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berny28
Pridružen/-a: Sre Apr 2008 11:09 Prispevkov: 97 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 15:29 Naslov sporočila: |
|
|
Kot sem si mislil.Hvala za odgovor.
Se pravi, da vse skupaj pa ogromno traja, na žalost. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 15:29 Naslov sporočila: |
|
|
pri banki kjer imaš plačilno kartico
če imaš spletno banko tam poglej
če ne pa bom moral počakat na bančni izpisek da ga dobiš domov,gor boš imel paypal vrstico in to kodo
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 15:31 Naslov sporočila: |
|
|
ja dokler ne dobiš šifre.
Ampak, potem je to super zadeva za naprej.
Lahko pa tudi drug plača v tvojem imenu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
Objavljeno: Pet Mar 13, 2009 20:18 Naslov sporočila: |
|
|
tako je, dolgo traja samo povezava kartice z paypal računom
ko je to narejeno potem samo še plačuješ z paypalom po hitrem postopku (nekaj klikov) za vsak nakup
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2009 16:49 Naslov sporočila: |
|
|
Edina stvar, ki me bega, je da nekateri pravite, da niste plačevali carine oz. DDV-ja do nekega zneska...
Kadarkoli naročam npr.DVD-je, CD-je ali vinile ali celo kaj tehničnega npr. iz ZDA sem vedno plačal carino in nato še davek. Sicer je to ponavadi še vedno ceneje kot v Sloveniji, ali v Sloveniji sploh ne obstaja. Plačal pa sem carino že na dva CD-ja v vrednosti ca 20€... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Viktor

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 13:18 Prispevkov: 108 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2009 18:12 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | Edina stvar, ki me bega, je da nekateri pravite, da niste plačevali carine oz. DDV-ja do nekega zneska...
Kadarkoli naročam npr.DVD-je, CD-je ali vinile ali celo kaj tehničnega npr. iz ZDA sem vedno plačal carino in nato še davek. Sicer je to ponavadi še vedno ceneje kot v Sloveniji, ali v Sloveniji sploh ne obstaja. Plačal pa sem carino že na dva CD-ja v vrednosti ca 20€... |
No, carine ni potrebno plačat v EU, ker smo zdaj enotno ekonomsko-finančno območje z drugimi državami EU, lahko vklučujoč tudi Britanijo.
Koliko si ponavadi plačeval carino za blago iz ZDA in kdaj, ker planiram en nakup ravno iz ZDA? _________________ If everything seems to be OK, you have obviously overlooked something! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Viktor

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 13:18 Prispevkov: 108 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2009 18:19 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Pri naročanju tehnične robe iz tretjih držav ala Kitajska in podobno je treba paziti, saj zna v carinskem postopku priti do težav v kolikor proizvajalec ne poseduje CE certifikata. Če bo imel carinik dober dan bo okej, če pa bo imel slab dan in se vpiknil v to, pa obstaja verjetnost, da bo človek ostal brez pošiljke.  |
To se ravno meni zgodilo s Kitajskim DACom.
Še vedno ne verjamem da je od take carinske šlamparije odvisna usoda našega blaga. DAC sem "opral" skozi HR vendar me je stalo to več časa, živcev in seveda denarja. _________________ If everything seems to be OK, you have obviously overlooked something! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2009 18:32 Naslov sporočila: |
|
|
Meni so težili za CE certifikat kot blesavi. Isto robo je kolega uvažal v Švedsko na paletah (ki je tudi v EU kot mi), pa tam nikoli niso čisto nič komplicirali, meni v Sloveniji pa do nezavesti za en sam komad. To ne moreš verjeti. Po dopisnem ping pongu so po kakšnem mesecu le popustili in sprostili uvoz, vendar pa sem do takrat izgubil cel kaufen živcev.
Ja, če ima carinik slab dan in prispeli tehnični robi iz Kitajske zakomplicira za CE certifikat, se lahko kaj hitro zgodi, da rečeš pošiljki baj baj, pa čeprav si jo že zdavnaj plačal.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
Objavljeno: Ned Mar 15, 2009 19:04 Naslov sporočila: |
|
|
| janzi je napisal/a: | tudi jaz do sedaj (2-3 leta) nisem imel nobenih problemov s pay-palom !
osnove so pa take:
Pošiljke blaga zanemarljive vrednosti so oproščene uvoznih dajatev do skupne vrednosti 150 evrov, razen če vsebujejo alkoholne izdelke, parfume in toaletne vode, tobak in tobačne izdelke. Oprostitev plačila DDV za zadevne pošiljke se lahko uveljavlja le za blago do skupne vrednosti 22 evrov.
Pošiljka, ki jo iz tretje države pošilja fizična oseba drugi fizični osebi, ki živi na območju Skupnosti, je oproščena plačila uvoznih dajatev, če je občasna, vsebuje blago, namenjeno izključno osebni uporabi prejemnika ali njegove družine, narava in/ali količina blaga ne kaže na komercialni namen, skupna vrednost blaga ne presega 45 evrov in je poslana brezplačno.
več pa na strani carine !  |
Vinylfan
tole naj bi veljalo za uvoz v EU iz držav izven EU, torej carine do 150 eur ni, ddv pa do 22 eur
zakaj si pa ti plačal oboje za 20 eur pa ne vem, morda so ocenili da je dejanska vrednost blaga večja
lp
če |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|