| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 20:17 Naslov sporočila: |
|
|
Hypex moduli, Andrejev ja. Price-performance je to to.
Naksa 100 tudi, Urošev v biamp se mi pa zdi, da bi bil najboljši match. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 20:30 Naslov sporočila: |
|
|
Mc2
Emotiva
ali pa bolj na audiofilski stran
Bryston
Boulder
Pass labs
Sanders
Cello
Audio research( ta veliki)
zmogljivi Otl ojačevalci so lahko čarobni Atmasphere( m-60, zero),Einstein ali Graaf(gm20 ali 200)
Mogoče kak star rabljen Audioplan, ki bi prebudil mylar na 1.7
D klasa pa mene ni prepričala, ji kljub podatkom stalni 4ohmsko breme ne paše, zvok pa....
Enostavno ne kupuj brez, da se naposlušaš, potem boš komaj videl kaj je ok in kaj ne. Večina pa itak samo svoje "prodaja" ko daje nasvete. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live.
Nazadnje urejal/a berni Pet Jan 17, 2014 20:37; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6270 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 20:36 Naslov sporočila: |
|
|
| vojko je napisal/a: | Hypex moduli, Andrejev ja. Price-performance je to to.
Naksa 100 tudi, Urošev v biamp se mi pa zdi, da bi bil najboljši match. |
Ni bil Hypex na zadnjem sejmu. Andrej je prinesel dokaj klasičen amp s switching napajanjem. Nekaj drugega torej - sam je izjavil, da je to boljše od Hypexa, ki ga je prinesel predlani. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 21:09 Naslov sporočila: |
|
|
Berni, vse v redu in prav, ma cifre?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 21:32 Naslov sporočila: |
|
|
| CASTOR je napisal/a: | Berni, vse v redu in prav, ma cifre?
lp |
Vprasanje je bilo kaj je dobro in ne kaj je poceni.
@mise mi je na pm povedal budget.. 2nd hand gre brez problema. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 21:48 Naslov sporočila: |
|
|
OK. Ma ima na voljo za sprobat doma in to nove reči za tudi več kot pol cene rabljenih, ki ni nujno da so boljše, še posebej frizirane ne. V nobenem primeru pa ne govorimo o poceni ropotiji.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
epic
Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12 Prispevkov: 203 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 18, 2014 11:08 Naslov sporočila: |
|
|
| CASTOR je napisal/a: | OK. Ma ima na voljo za sprobat doma in to nove reči za tudi več kot pol cene rabljenih, ki ni nujno da so boljše, še posebej frizirane ne. V nobenem primeru pa ne govorimo o poceni ropotiji.
lp |
Točno tako. Pred časom imel možnost kupiti Cello Duet 350, torej aparat iz konca 80.let. Cloveka hitro zamika kaksna podobna rec, ko pa pomislim na potencialno servisiranje pa, kaj pa vem... Ne dolgo nazaj na to temo v eni ljubljanskih HI-FI trgovin na dolgo in široko razpredali in moram reči, da sem bil nad slišanim enostavno in edino - šokiran. Število komponent, ki se po tem, ko jih vzamemo iz tovarniške embalaže (novo!!) izkaže za povsem NEDELUJOČE je po zatrjevanjih lastnika trgovine vedno večje! in, da ne bo pomote, ni bilo govora o nižjem niti srednjem cenovnem razredu.
Zato - če se pogovarjamo o cenovnik okvirih 5 - 10k, potem - novo, z garancijo! Če si človek to lahko privošči, potem ne vidim razloga, da bi štedil in kupoval rabljeno, po možnosti slabo servisirano robo. Če pa so ti zneski problem, potem - po mojem - bolje novo za 3k, kot 20 let staro za enak znesek.
Se povsem strinjam s Castorjevim pomislekom - tudi sam bi dal možnost kakšnemu manj uveljavljenemu imenu, zakaj pa ne? Se pa rado primeri, da nam je onemogočena direktna primerjava z dražjimi, renomiranimi izdelki.
Da možje pri Bryston-u mislijo resno - na vse analogne aparate nudijo 20 letno garancijo, na digitalne pa 5 letno. Ni zanemarljivo!
Ko smo ravno pri tej tem - Berni, kaj za vraga pa je crknilo pri (ne ravno poceni) Graaf-u? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sob Jan 18, 2014 11:24 Naslov sporočila: |
|
|
Ropotija oz. kos opreme v omari postane, ko poskušaš no name izdelek prodati.
Ko govorim o 2nd hand ne mislim 30 let izrabljene robe.
Za Graafa sem zbral zadovoljivo št. nadomestnih Pl504 in sledi menjava in
mali upgrade s strani Mariani- ja, istočasno pa še priložnost testa gm400. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
epic
Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12 Prispevkov: 203 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 18, 2014 12:15 Naslov sporočila: |
|
|
Se mi zadnje čase vse bolj zdi, da po 'omarah' stoji tudi precej naprav zvenečih imen, ki jih lastniki (zdaj tudi sam ne mislim na 30 let stare reči) neuspešno prodajajo za 50% (ali več) ceneje, kot stanejo nove. Slednje (padec vrednosti) prav nič ne pomaga, če aparat ne najde točno določenega kupca. Nekaj k temu pridonesejo tudi vse večje zaloge in - posledično - popusti pri nakupu novih aparatov v trgovinah.
Zanimivo - svoj Mc2 model T-1000 sem prodal v hipu. Teden dni po kasneje se je pojavil nov interesent... Ne izključujem faktorja sreče!
Po drugi strani pa mi je med prodajo Magneplanarjev 1,6 potencialni kupec rekel - oh, smola, ko bi le ne bili črni!
Tudi slednji dobili novega lastnika. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pon Jan 20, 2014 19:37 Naslov sporočila: |
|
|
| epic je napisal/a: | Se mi zadnje čase vse bolj zdi, da po 'omarah' stoji tudi precej naprav zvenečih imen, ki jih lastniki (zdaj tudi sam ne mislim na 30 let stare reči) neuspešno prodajajo za 50% (ali več) ceneje, kot stanejo nove. Slednje (padec vrednosti) prav nič ne pomaga, če aparat ne najde točno določenega kupca. Nekaj k temu pridonesejo tudi vse večje zaloge in - posledično - popusti pri nakupu novih aparatov v trgovinah.
Zanimivo - svoj Mc2 model T-1000 sem prodal v hipu. Teden dni po kasneje se je pojavil nov interesent... Ne izključujem faktorja sreče!
Po drugi strani pa mi je med prodajo Magneplanarjev 1,6 potencialni kupec rekel - oh, smola, ko bi le ne bili črni!
Tudi moja filozofija gre v smer da kupujem preizkušene, zanesljive, korektne izdelke, ki se skozi desetletja dokazujejo na trgu. Če izbiraš med njimi, si rešen paranoje da bo ven skočil kakšen 'zvočni okostnjak'.
O prodaji pa niti ne razmišljam, ker jih iztrošim do konca ali obdržim za arhiv.
Lahko bi parafraziral znani rek: če knjiga ni vredna da bi jo prebral dvakrat, ni vredna da bi jo prebral niti enkrat! _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brunoland
Pridružen/-a: Tor Jan 2014 15:26 Prispevkov: 41 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 20, 2014 21:28 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | epic je napisal/a: | Se mi zadnje čase vse bolj zdi, da po 'omarah' stoji tudi precej naprav zvenečih imen, ki jih lastniki (zdaj tudi sam ne mislim na 30 let stare reči) neuspešno prodajajo za 50% (ali več) ceneje, kot stanejo nove. Slednje (padec vrednosti) prav nič ne pomaga, če aparat ne najde točno določenega kupca. Nekaj k temu pridonesejo tudi vse večje zaloge in - posledično - popusti pri nakupu novih aparatov v trgovinah.
Tudi moja filozofija gre v smer da kupujem preizkušene, zanesljive, korektne izdelke, ki se skozi desetletja dokazujejo na trgu. Če izbiraš med njimi, si rešen paranoje da bo ven skočil kakšen 'zvočni okostnjak'.
O prodaji pa niti ne razmišljam, ker jih iztrošim do konca ali obdržim za arhiv.
Lahko bi parafraziral znani rek: če knjiga ni vredna da bi jo prebral dvakrat, ni vredna da bi jo prebral niti enkrat! |
Seveda, ampak to ugotoviš ko jo že prebereš  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 17:48 Naslov sporočila: |
|
|
| brunoland je napisal/a: | | ambasador je napisal/a: | | epic je napisal/a: | Se mi zadnje čase vse bolj zdi, da po 'omarah' stoji tudi precej naprav zvenečih imen, ki jih lastniki (zdaj tudi sam ne mislim na 30 let stare reči) neuspešno prodajajo za 50% (ali več) ceneje, kot stanejo nove. Slednje (padec vrednosti) prav nič ne pomaga, če aparat ne najde točno določenega kupca. Nekaj k temu pridonesejo tudi vse večje zaloge in - posledično - popusti pri nakupu novih aparatov v trgovinah.
Lahko bi parafraziral znani rek: če knjiga ni vredna da bi jo prebral dvakrat, ni vredna da bi jo prebral niti enkrat! |
Seveda, ampak to ugotoviš ko jo že prebereš  |
Ja, če živiš sam zase, izoliran od drugih in nobenega nič ne vprašaš.
Če si pozoren gre za izdelke ki so dolgo na trgu - torej so bili prečitani v dno duše. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|