Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Diy absorberjev Mr.Zigy & Benz220d
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2012 22:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vidim, da si napisal še višino stropa.

Na tako visok strop razen morda ob robu ne moreš dati kaj pametnega, ker bi to pomenilo vsaj 10 cm znižanje, kar pa je prenizko za udobje v taki sobi.
benz220d

Pridružen/-a: Čet Jul 2012 20:37
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2012 23:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala za nasvet, večji zvočniki Laughing morda kasneje, pustimo se presenetiti, tako kot so me "mali" amfijončki včeraj, ko sem slišal da velikost zvočnika ni vedno merilo za "velik" zvok.....

glede sobe

....to ni namensko avdio soba zato je potrebno nekaj kompromisov, žal......
... glede na to da imam v hiši tudi manjši home recording studio oz. glasbeno sobo cca 20 kvadratov bom v naslednji fazi akustiko pošlihtal tam v nulo kjer je izgled manj pomemben od akustike oz. razni absorberji, difuserji, bas trapi in podobno ne zmede obiskov ki nimajo posluha za avdio....ampak se tam dobim samo z kakšnim glasbenim kolegom ki mu je zvok pomemben ampak to je že druga tema...(tam laufajo Studijske yamahe msp-5 preko lexicon zvočne kartice in je zvok precej analitičen) ta sistem pa je namenjen uživanju, odklopu od stresa ipd...

vem da je zvok težko opisat, zato dokler ne slišiš prostora težko daš kak nasvet, jaz približno vem kaj bi blo za poštimat (odboje oz. reverb) upam da bom z parimi absorberji naredil izboljšavo...prostor je srednje "svetel" oz. zadušen, nočem totalno zadušenega ali temno zvenečega, samo malo bolj "kompakten" in direkten zvok, podobno kot bi se usedel bližje zvočnikom čeprav bi bil na kavču 3metre stran... upam, da nahecam kolega, ki ima merilni mikrofon in software, da se oglasi in malo izmeriva. Ko imaš konkretne podatke kje so problemi se lažje lotiš odpravljanja oz. korekcij...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2012 23:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker imam veliko slik,mi je Marko(akustično mi je tretiral studijski sobi) priporočil, da na sliko(zadaj) nalepim nekaj centimetrsko peno-še super izgleda. Z leve in desne strani imam CDje in vinile(2,2m visoko), potem pa še tretiran strop-med zvočnikoma in poslušalcem tri difuzorje, potem pa dve vrsti po trije absorberji. Ko smo delali, je bila zraven tudi žena(za žegn) in moram reči, da je popolnoma zadovoljna tudi z izgledom.
Preden pa začneš, si s kakim XTZjem pomeri, kaj se v sobi sploh dogaja...
snifix

Pridružen/-a: Pon Sep 2009 20:31
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 29, 2012 21:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jazz, lahko kakšno sliko prilimaš? Po debati s forumašem ck bom tudi sam moral še precej narediti na akustiki sobe (pošitvo žal ni bilo dovolj) zato mi je najman moteče na strop postaviti absorberje oz. bass trape.

lp, Matej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu