Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

CES in T.H.E. SHOW 2012
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 17, 2012 20:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
"Best of Innovations" nagrado v High Performance Home Audio klasi je prejel hi-tech hibrid Devialet.

http://www.stereophile.com/content/devialet

Takole to čudo izgleda znotraj Shocked

Od zunaj pa kot tehtnica Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 17, 2012 21:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo, igralo pa naj bi hudo dobr tole čudo.
Nazaj na vrh
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2012 11:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

2012 CES & T.H.E. SHOW by Larry Diaz. Wink
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2012 11:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam že zelo dolgo delujem kot višji manager v industrijskih in trgovskih firmah(se pa s tem zadnje čase ni hvaliti...), ožja specialnost pa mi je marketing, psihologija pa hobby in dodatek.
Kapitalizem je (bil?) uspešen, ker je gonilo razvoja profit.Pri razvoju ne gre za neko hobby aktivnost ali za neko strašno skrb kupcu ponudit nekaj novega, kar mu bo res koristilo, temveč pri ljudeh generirati potrebo, da trošijo in firmam ustvarjajo profit.Proizvodi, ki so že doživeli svojo tehnično in tržno zrelost(npr. CD playerji) postajajo čedalje manj profitabilni.Zato je potrebno na trg lansirati nekaj novega(a še bolj pogosto "novega"), da se ljudje ločijo od svojih starih aparatov.
V 90% slučajev gre za prodajanje megle, kakih 10% pa je dejansko stvari, ki prinašajo neke resnične izboljšave ali v osnovi novo tehnologijo, ki je v prid potrošnika.Če se ozrem nazaj, potem se mi kot poslednja takšna novost na področju audia kaže ravno pojav CD playerjev.Ali bo to sedaj streaming audio, težko rečem.Sam ga imam doma že precej let, a se me ni "prijel".Tako se lahko zgodi tudi s številnimi, ki trenutno na to prisegajo.Se nebi zgodilo prvič! Arrow
Ko pa govorimo o manufakturnih proizvajalcih, pa seveda ni nič novega(in bo tudi v bodoče), da se bodo pojavljali novi in novi s cool designi, dragocenimi materiali(kjer je poudarek na dragocenosti, pri zvoku pa se seveda računa na placebo), minimalističnim pristopom(po svoje je tudi za konstruktorja prikladen Wink ), vse to pa se opremi z dovolj začinjeno ceno, da se ustvari efekt ekskluzivnosti.Saj se ve kdo so v USA največji kupci sistemov za več 100000 USD(mladi milionarji iz IT branže, zaljubljeni v tehniko, polni samih sebe, pa ne ravno poznavalci glasbe).
Kar se mene tiče vem le to, da je le vprašanje časa, kdaj bo v mojo dnevno sobo našel pot OLED televizor!Ga pa ne mislim kupovat dokler ne vidim, da se je tehnologija res prijela in dokler cene ne bodo padle na razumno raven.Zame je to 1500€ za 50" TV, pa še to je daleč od racionalnosti! Embarassed
Nazaj na vrh
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2012 13:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
1500€ za 50" TV, pa še to je daleč od racionalnosti! Embarassed

globalno smo ujeti v večno kolesje Moorovega zakona.. menda.. Wink
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2012 14:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Krokar, predvidevam da tvoje pisanje med drugim leti tudi name, opledenca nad novotarijami, ki se pali na vse kar je novo. Very Happy

Moram reči da se ne obremenjujem z rečmi o katerih govoriš. Sam gledam na naš hobi z drugega vidika. Mojo dušo namreč zanima zgolj in samo užitek pri ukvarjanju z našim hobijem. Hifi je zabava, zatorej mora biti zabaven. Samo enkrat se živi in če se ne bom razvajal zdaj, se ne bom nikoli. Od tod tudi moje veliko navdušenje nad razvajaškimi novotarijami, ki iz leta v leto nudijo več udobja. In pri tem marketing, psihologija, generiranje potrebe da nekaj potrebujemo, profit... fršmoga se meni za vse kar je v ozadju. Važno edino da me tehnologija razvaja. Ko že ravno o razvajanju in udobju (moj fetiš hehe)... poleg že omenjenega Burmestra in Sooloosa, letos na CESu kot vidim s skupnim imenovalcem uživaško upravljanje s tablico tudi spodnji.

Dan D'Agostino, ustanovitelj Krella:
http://www.my-hiend.com/leoyeh/2012a/IMG_0379cc.jpg

Weiss:
http://www.my-hiend.com/leoyeh/2012a/IMG_0809cc.jpg

Simaudio:
http://www.my-hiend.com/leoyeh/2012a/IMG_0845cc.jpg

Dynaudio:
http://www.my-hiend.com/leoyeh/2012a/IMG_0883cc.jpg

Usher & JPS:
http://www.my-hiend.com/leoyeh/2012a/IMG_1320cc.jpg

Pa verjetno še ogromno drugih, to je samo na brzino par fotk na katere sem uletel prejle.

Življenje je prekratko za dolgočasen hifi. Very Happy
Nazaj na vrh
AUDIOEXPERT

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2012 14:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa dokler imamo zdrave roke,ne bomo fuka stradal! Laughing
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 040 557 500
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2012 15:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Sam gledam na naš hobi z drugega vidika. Mojo dušo namreč zanima zgolj in samo užitek pri ukvarjanju z našim hobijem. Hifi je zabava, zatorej mora biti zabaven.

Hobby mora biti zabaven, to je to Laughing
+1
Nazaj na vrh
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2012 15:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill - sedi 5 Laughing
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2012 18:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stormsonic je napisal/a:
audiofill je napisal/a:
Sam gledam na naš hobi z drugega vidika. Mojo dušo namreč zanima zgolj in samo užitek pri ukvarjanju z našim hobijem. Hifi je zabava, zatorej mora biti zabaven.

Hobby mora biti zabaven, to je to Laughing
+1

Se ne strinjam povsem...
Hobi mora biti sado-mazo! Twisted Evil Večje kot so muke na poti, večji je užitek ko prispeš do cilja. Laughing

Audiohedonist
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2012 00:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Seveda se z mano številni ne boste strinjali, a zame se na CES servira kup odgovorov na vprašanja, ki se sploh ne postavljajo.Na veliko gre za zadovoljevanje potreb ekscentrikov, ki ne vedo kaj pametnega početi s svojim denarjem! Evil or Very Mad O generiranju povpraševanja na osnovi frustriranja potrošnikov, da pač nimajo poslednjega krika tehnike(tu sem malce dovzeten tudi sam! Embarassed ) niti da ne govorim!
Veliko stvari, ki se tu kažejo, rabi človek približno toliko kot zlate felge na avtu!Se pa ve, da nekateri potrebujejo tudi to!Napuh, pač! Wink
So pa seveda stvari, ki kažejo kam gre razvoj v globalnem smislu.A tu so audio manufakture dokaj nepomembne!Osebno te stvari malce pogledam, a predvsem iz radovednosti, kdo si je spet omislil predojačevalnik za 30000USD in kake vse lastnosti bi naj imel, ki bi naj opravičile tako ceno.Običajno gre seveda za prodajanje megle!Hec pa je, da kupci v bistvu to vedo, a se je seveda luštno ven metat pred prijatelji in ostalim svetom!
Rolling Eyes

LP

Veliko nas je ,ki se strinjamo kako razmišljaš o audio potrošništvu, veliko jih je ,ki se ne upajo to povedat na glas... Ne boš verjel, da tudi veliko proizvajalcev tako pametno razmišlja ... Sam Patrick Calmettes ( JADIS lampaši )je izjavil, da pogreša pri proizvajalcih dober zvok tudi že za manj denarja ne samo za več 10000€... Da se na sejmih tekmuje v prestižu, kdo ima najdražji sistem in le te vsepovprek hvalijo seveda s komercialnega namena... Sistemi z dobrim zvokom ostajajo v senci ... Zato se JADIS redkeje pojavlja, oziroma je tam kjer je to nujno potrebno pa sam sodi v najvišji cenovni razred ... Pa Jadis ni osamljen primer, ampak to so "majhne" firme, če jih tako imenujemo, ker na velikem trgu nimajo pravega vpliva Crying or Very sad Rolling Eyes Wink
Samo preglejte si te "reporte" in vam je takoj jasno kaj prevladuje Crying or Very sad
Antun

Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2012 11:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Seveda se z mano številni ne boste strinjali, a zame se na CES servira kup odgovorov na vprašanja, ki se sploh ne postavljajo.Na veliko gre za zadovoljevanje potreb ekscentrikov, ki ne vedo kaj pametnega početi s svojim denarjem! Evil or Very Mad O generiranju povpraševanja na osnovi frustriranja potrošnikov, da pač nimajo poslednjega krika tehnike(tu sem malce dovzeten tudi sam! Embarassed ) niti da ne govorim!
Veliko stvari, ki se tu kažejo, rabi človek približno toliko kot zlate felge na avtu!Se pa ve, da nekateri potrebujejo tudi to!Napuh, pač! Wink
So pa seveda stvari, ki kažejo kam gre razvoj v globalnem smislu.A tu so audio manufakture dokaj nepomembne!Osebno te stvari malce pogledam, a predvsem iz radovednosti, kdo si je spet omislil predojačevalnik za 30000USD in kake vse lastnosti bi naj imel, ki bi naj opravičile tako ceno.Običajno gre seveda za prodajanje megle!Hec pa je, da kupci v bistvu to vedo, a se je seveda luštno ven metat pred prijatelji in ostalim svetom!
Rolling Eyes

Se strinjam. Zelo podobna analogija s kakšno prestižno uro. Osnovna funkcionalnost ure je, da točno kaže čas plus ostale funkcionalnosti. Zaradi designa in okrasa dragih kamenčkov ni nič bolj natančna. Ampak ura ima seveda tudi funkcijo nakita, statusnega simbola povezanega z imenom kar so nekateri pripravljeni plačati. In tako pridemo v prestiž ali luksuz o katerem sem enkrat tu gor spraševal, kje se začne prestiž...
NORDIC

Pridružen/-a: Ned Okt 2010 22:26
Kraj: Vetrno

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2012 12:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, samo drage in poceni ure so približno enako točne, vsak ve, zakaj kupi dražjo uro. Jaz sem kratek čas nosil dve, da nikoli nisem vedel, koliko je točna ura Smile Zdaj ne nosim nobene....

S hi-fijem je pa drugačna zgodba. Kupuje se tudi nenormalno drago, ali najnovejše, ali najbolj tehnološko napredno - ker naj bi to bolje PREDVAJALO GLASBO. Tu vidim nateg. Če pa to kdo smatra kot igračke, kot je nekdo omenil, potem pa ni problema...

LP, z
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2012 15:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam nimam nobene namere kazat s prstom na druge kako se pustijo nategovati ali si tega celo želijo.Tudi sam spadam med grešnike, a bolj na enem drugem področju,ne toliko na audiu.Imam avto, ki ima dvakrat več konjev kot jih človek realno potrebuje.Pa niti to ni dovolj, temveč sem mu šel moč še zviševati.Zakaj?Pojma nimam! Embarassed Zaradi postavljanja?Bi ne rekel, ker se vsakodnevno vozim v tako skromnem avtu, da me že včasih malce postrani pogledajo. Wink Prežema me pač neko notranje zadovoljstvo, ki ga težko opišem!
Tako imam posluh tudi za vse te dragocenosti, ki se kažejo na CES.Primerjava z urami je po svoje tudi čisto na mestu.Malce me začenja živcirati le, če me kdo preveč prepričuje v to, da rabiš naprave, ki stanejo pogosto celo več kot par 10000€, za to, da se ti bodo odprla neka nova zvokovna obzorja.
Ne, večina teh manufakturno izdelanih naprav je res primerljivih z vrhunskimi urarskimi izdelki, ki pa kažejo na koncu le čas!Dobro, primerjava sicer daleč ni 1:1, neka analogija pa je!
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2012 17:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Sam nimam nobene namere kazat s prstom na druge kako se pustijo nategovati ali si tega celo želijo.Tudi sam spadam med grešnike, a bolj na enem drugem področju,ne toliko na audiu.Imam avto, ki ima dvakrat več konjev kot jih človek realno potrebuje.Pa niti to ni dovolj, temveč sem mu šel moč še zviševati.Zakaj?Pojma nimam! Embarassed Zaradi postavljanja?Bi ne rekel, ker se vsakodnevno vozim v tako skromnem avtu, da me že včasih malce postrani pogledajo. Wink Prežema me pač neko notranje zadovoljstvo, ki ga težko opišem!

Omejil se bo samo na ta del... Glede na zakonske predpise je Zastava 750, Yugo 45 ali 55 in Renault 4 GTL več kot preveč... A tisti "dodatni konji" ti lahko pridejo samo enkrat prav, pa na primer namesto da končaš v mrtvašnici ali na invalidskem vozičku, živiš normalno naprej... In to ni tako slabo... Z uro je že drugače... Težko, da ti bo rešila življenje... Razen pred ženo, da prideš pravočasno domov...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu