Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nu-amp
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 18:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dokler nimaš zvočniške špule v naročju, se nimaš kaj sekirat. Cool Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
igor0203

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 21:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam eno vprašanje. Kolega je kupil komplet monobloke, vendar jih je moral skup sestaviti oz. sem mu jih jaz sestavil.

Imam pa en čuden "problem" in ne vem kaj je narobe oz. kaj je vzrok temu. Ojačevalec dela normalno in BP, vendar je iz enega napajalnika moč slišati kot neko tik-takanje? Je to normalno ali bi me moralo kaj skrbeti?
Napajalni modul sem preveril, da mi ni kje kaj ostalo oz. da ni notri slučajno kaj padlo, pa ni blo nič videt.

LP,
Igor
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 21:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

igor0203 je napisal/a:
Imam eno vprašanje. Kolega je kupil komplet monobloke, vendar jih je moral skup sestaviti oz. sem mu jih jaz sestavil.

Imam pa en čuden "problem" in ne vem kaj je narobe oz. kaj je vzrok temu. Ojačevalec dela normalno in BP, vendar je iz enega napajalnika moč slišati kot neko tik-takanje? Je to normalno ali bi me moralo kaj skrbeti?
Napajalni modul sem preveril, da mi ni kje kaj ostalo oz. da ni notri slučajno kaj padlo, pa ni blo nič videt.

LP,
Igor

Ali se to vprašanje nanaša na NuForce monobloke?

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igor0203

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 21:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NuForce monobloki in njihove napajalne module, da.

Sedaj sem pomeril izhodno napetost na napajalnikih in je 48V.
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 21:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V popolni tišini in z ušesom čisto blizu ojačevalnika (okoli 10 cm) se iz njega sliši nekakšno šibko in zamolklo prasketanje. Tako je pri mojih original tovarniško sestavljenih mono blokih. To je popolnoma normalno! Vendar pa malo dvomim, da gre v tvojem primeru za to, saj ugotavljaš, da se ti to "tiktakanje" sliši le iz enega napajalnika. Preveri še enkrat!

Audiohedonist
Nazaj na vrh
igor0203

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 21:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovor. Pri meni se sliši recimo iz 1m tiktakanje oz. je kar glasno.

Prej sem ugasnil ojačevalec in še enkrat vse preveril in sedaj oba napajalna modula "tiktakata". Laughing
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 21:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

igor0203 je napisal/a:

Prej sem ugasnil ojačevalec in še enkrat vse preveril in sedaj oba napajalna modula "tiktakata". Laughing

Ampak ti imaš najbrž odprto ohišje, medtem ko se pri meni sliši tako kot sem opisal, iz zaprte škatle. In ohišje je debelo nekaj milimetrov in je brez vsakršnih odprtin.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
igor0203

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 21:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, odprto ohišje in Malijevo POH-101 ohišje.
Se pa ne spomnim, da bi Sandijev NuForce tiktakal, je pa res da je on imel module iz integrirca in samo en napajalnik. Question
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 22:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V primeru, da ti nihče drug ne bo znal pomagati rešiti to uganko, ti predlagam, da ojačevalnik še naprej pod neprestanim nadzorom (torej ob tvoji prisotnosti) igra nekaj dni, da se prepričaš, če je to vendarle normalno.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 01:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
igor0203 je napisal/a:

Ampak ti imaš najbrž odprto ohišje, medtem ko se pri meni sliši tako kot sem opisal, iz zaprte škatle. In ohišje je debelo nekaj milimetrov in je brez vsakršnih odprtin.

Shocked
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 08:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
Shocked

A veš, da sem tudi jaz pomislil na to, ampak sinoči nisem bil najbolj razpoložen za šale, je preveč resna zadeva.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
igor0203

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 17:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po pravici povedano, sem čakal kdaj bo ProJet udaril s kakšno tako. Laughing

@before: Se tebi mogoče to tiktakanje sliši tudi v zvočnikih?
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 21:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

"Actually I was thinking about blowing the bloody thing up ..." Mr. Green Mr. Green Mr. Green

before je napisal/a:
A veš, da sem tudi jaz pomislil na to, ampak sinoči nisem bil najbolj razpoložen za šale, je preveč resna zadeva.

Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 21:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

igor0203 je napisal/a:

Ah kje pa! Govoril sem o zvokih, ki prihajajo iz ohišja. Tako kot se bolj ali manj sliši brum nizkofrekvenčnih (klasičnih 50 Hz) transformatorjev, tako prihajajo tudi iz visokofrekvenčnih elementov (tuljav, transformatorjev...), kot kaže, neki specifični zvoki.

In še, kot je razvidno iz mojih prejšnjih odgovorov, jaz tega ne opisujem kot "tiktakanje". Pravtako sem že prej rekel, da ni gotovo da gre za isto stvar.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 22:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
igor0203 je napisal/a:

Ah kje pa!

Daj preveri še pri komadu Time - PF, mhmm nikoli ne veš ... Mr. Green
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu