| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
Objavljeno: Ned Sep 26, 2010 23:52 Naslov sporočila: |
|
|
evo nov avatar za Stormsonica  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Sep 27, 2010 00:25 Naslov sporočila: |
|
|
| mitko je napisal/a: | evo nov avatar za Stormsonica  |
S tem slišiš iz LJ kaj se dogaja na sejmu v ZG . _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
etapdavid
Pridružen/-a: Sob Okt 2008 9:07 Prispevkov: 24 Kraj: NOVO MESTO
|
Objavljeno: Pon Sep 27, 2010 11:25 Naslov sporočila: |
|
|
Na sejmu, če sem pravilno štel, je bilo postavljenih 11 sistemov. Še enkrat več se je izkazalo, da z enim konceptom ne moreš dobiti vse.
Oproščam se audiofillu, ker bom kot pomoč za predstavitev uporabil njegove fotke.
V pritličju sta bila dva sistema (1-3 fotka):
- Sistem z Gallus zvočniki (1-2 fotka) je sestavljal še predojačevalec in mono bloki Primare (mislim da gre za Primarejevo starejšo najboljšo serijo) in CD player Gryfon Tabu. Ta sistem je bil korekten, vendar postavljen v prevelik prostor. Na sejmu je običajno obratno - prevelik sistem (zvočnik) v premajhni sobi.
- (3 fotka) PMC zvočniki in Bryston elektronika in mislim da Rega CD palyer. Na sosednjem hrvaškem formu sem zasledil, da je bil to transparenten sistem, jaz sem ravno to pogrešal, kot bi bilo vse zamazano, morda so bili krivi posnetki.
V prvem nadstropju so bili ostali sistemi.
Najprej bom opisal dva sistema, ki sta bila po mojem izboru dva najboljša sistema na sejmu:
- V sistemu Vklopa (glej prejšnje fotke adiofilla), kjer je bil zvočnik Ktema, mono bloki Tom Evans Linear B (samo 55 W), Goldenote DAC, Meridian music server. Serblinov zvočni pečat je viden tudi v tej njegovi novi stvaritvi. Še vedno je zvočni pečat na topli strani. Sistem je imel izredno dozo privlačnosti. Motilo me je, kar ni običajno za HI-FI, da je bilo vse preveč lepo.
- (4 fotka) Wison Audio Sasha zvočniki, Mark Levinson mono bloki (menda z močjo 2 Kw), Mark Levinson CD player, EAR 868 predojačevalec in Kuzma Stabi gramofon. Sistem je bil postavljen v nekoliko premajhen prostor, toda pokazal je, kaj pomeni moč ojačevalca in zakaj Wilsoni slovijo kot eni izmed najboljših zvočnikov na svetu. Nekoliko me je motila manjša prisotnost grobosti – posledica koncepta (tranzistor z veliko močjo). Manjkala je doza prefinjenosti, ki jo recimo dajo triode (triode pač imajo nekatere druge pomanjkljivosti).
Ostali sistemi v 1. nadstropju:
- (5 fotka) Audio Research ojačevalec in CD player, tipa zvočnikov se nisem zapomnil
- (6 fotka) Dynaudio zvočniki, ostalo?
- (7 fotka) Kompleten sistem iz komponent avstrijske firme Ayon Audio – sistem je za moje pojem igral presvetlo.
- (8 fotka) Zvočnik (Damski)? in CD ?. Bistvo te sobe je bila predstavitev hrvaške firme BK, ki izdeluje cevni predojačevalec in ceni ojačevalec. Gre za cenovni rang (pred malo več kot 1000 EUR in končna malo več 2000 EUR).
- (9 fotka) Drugi sistem Vklopa je bil sestavljen iz zvočnikov Tom Evans (prvi zvočnik te firme) in elektronike iz nižjega ranga firme Goldenote.
- V sobi z zvočniki Magnepan (glej prejšnje fotke audiofilla) sta bila dva sistema. V prvem, dražjem sistemu, so bili zvočniki Magnepan 3.6, predojačevalec VTL 7.5, VTL končna 400 S in CD Esoteric X-05. Drugi, cenejši sistem, pa so sestavljali zvočniki Magnepan 1.6, MOON integriran ojačevalec (100 W) in MOON CD player iz njihovega nižjega ranga. Za mene je bolj sprejemljivo igral cenejši sistem. Vsekakor zvok te sobe ni »moj« zvok (preveč detajlno, premalo telesa, …).
To je bilo z moje stani nekaj na hitrico - oproščam se za pomanjkljivo navajanje določenih modelov – pišem pač po spominu. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 945 456 |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pon Sep 27, 2010 12:25 Naslov sporočila: |
|
|
| etapdavid je napisal/a: |
V prvem nadstropju so bili ostali sistemi.
Najprej bom opisal dva sistema, ki sta bila po mojem izboru dva najboljša sistema na sejmu:
- V sistemu Vklopa (glej prejšnje fotke adiofilla), kjer je bil zvočnik Ktema, mono bloki Tom Evans Linear B (samo 55 W), Goldenote DAC, Meridian music server. Serblinov zvočni pečat je viden tudi v tej njegovi novi stvaritvi. Še vedno je zvočni pečat na topli strani. Sistem je imel izredno dozo privlačnosti. Motilo me je, kar ni običajno za HI-FI, da je bilo vse preveč lepo. |
Majčkena korekcija... na fotki ne gre za Meridian Sooloos glasbeni server, gre za Apple Mac Mini. Možno da so imeli v sistemu tudi Meridiana (kar bi me zelo zanimalo), vendar ne v soboto ko sem bil tam.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dzigi
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 17:15 Prispevkov: 101 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Sep 27, 2010 13:41 Naslov sporočila: |
|
|
Čao družba. Na sejmu smo bili v soboto in sicer dopoldne, ko ni bilo gneče. Sejem je bil super, malo razstavljalcev, ampak kar nekaj zelo kvalitetnih sistemov.
Zame najboljši sistem Wilson A. Sasha+Mark Levinson+Ear+Kuzma oz. Mark Levinson cd player. Zvok, čista perfekcija. Podobno kot lansko leto Wilson A.Sophia+Accuphase, samo da je bilo tokrat še na malo višjem nivoju. Cena celotnega sistema cca. 800.000 kun
Takoj za tem sistemom pa Ayon. Krasni zvočniki z keramičnimi enotami, izvor je bil Ayon cd player in eden največjih integrircev kar sem jih kdaj videl, Ayon Triton. Zvok izredno čist, nobenega problema z basom, čeprav soba ni bila zelo velika. Tudi drugi njihov sistem odličen, Acoustic Arts+Audium zvočniki, za to ceno res dobro.
Dynaudio zvočniki me nikoli niso prepričali, no tule pa je zadeva špilala! Izvor je bil Mac, MSB konverter in Delta sigma ojačevalec.
Od zelo dobrih sistemov so bili še Magnepani z Vtl in Simaudio elektroniko in pa Ktema/Tom Evans/Goldenote.
Nagra je bila pa prava paša za oči
 |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040 457 712 |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Sep 27, 2010 14:23 Naslov sporočila: |
|
|
ko takole gledam nekatere sobe na showu so bile še bolj prazne ,kot naše na diy srečanju.
nekatere so čisto brez absorcijskih elementov ...bas trapi in ostalo......  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Sep 27, 2010 16:04 Naslov sporočila: |
|
|
| dzigi je napisal/a: | 1285587494P9251099.JPG[/img]
 |
Zdaj nevem ali sem jaz malo butast ali pa Igor ne ve kaj prodaja.
Namreč gre za Goldenote konverter DAC30 Tube na ceniku, dejansko
pa je Blacknote DAC30 http://www.blacknote.eu/products/dss30tube.php
Sta mogoče firmi v kakšni povezavi?
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Sep 27, 2010 16:23 Naslov sporočila: |
|
|
| dzigi je napisal/a: |
Zame najboljši sistem Wilson A. Sasha+Mark Levinson+Ear+Kuzma oz. Mark Levinson cd player. Zvok, čista perfekcija. Podobno kot lansko leto Wilson A.Sophia+Accuphase, samo da je bilo tokrat še na malo višjem nivoju. Cena celotnega sistema cca. 800.000 kun
Takoj za tem sistemom pa Ayon. Krasni zvočniki z keramičnimi enotami, izvor je bil Ayon cd player in eden največjih integrircev kar sem jih kdaj videl, Ayon Triton. Zvok izredno čist, nobenega problema z basom, čeprav soba ni bila zelo velika. |
Še en dokaz kako različno dojemamo oz. slišimo. Zame največje razočaranje ravno kombinacija Ayon. Zvok tako agresiven in naporen, da sem sobo zapustil po par minutah. Hm, ne spomnim se, kdaj bi kakšen prostor zapustil, ko je bila bila živa glasba. Zgleda je marsikomu všeč ta hladen sterilen zvok keramičnih enot skupaj z skandinavci, ki naravost obožujejo razne Kharme, Martene in podobne.
Tudi kombinacija Wilson/Mark me je močno razočarala. Ja lepa demonstracija hifija. Ni pa muzike (muzika ne poje)!
Lp,
Goran
Nazadnje urejal/a gorko1 Pon Sep 27, 2010 18:26; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Sep 27, 2010 18:07 Naslov sporočila: |
|
|
ups ..pomota ,zamešu sem nike.
sem mislil da je dzigi naš vičan žiga,pa me je brat opozoril ,da je to nafaka.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|