| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Čet Okt 28, 2010 15:31 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | Bomba. Za sladkanje in telovadbo možganskih vijug.
Hvala. Lp.
PS.
Če pustimo ob strani grafit, full range v Teknah zelo spominja na res odličen full range driver na katerega zelo prisega Uroš iz Terne, troblja, domnevam, skrbi za supervisoke, postavitev obojega zagotavlja togo vpetje in zračnost zvoka, ker oboje "visi v luftu", bas je trdo vpet.
Izjemno purističen in na videz simpl, seveda pa je vanj vgrajeno toliko zakaj-zatojev avtorja, da bi brez "dešifiranja" le teh, groba DIY verzija bila samo poenostavljena in brezsporočilna kopija. |
Ja. Zdi se mi, da hoče Kiyoaki Imai (Audio Tekne) totalno poenostaviti pristop do tehnične izvedbe kateregakoli izdelka, ki pride izpod njegovih rok (pred kratkim sem bil v nabavki njegovega kablovja, zato malo spremljam članke o njem). Torej - izdelki morajo imeti čim manj lastnih resonanc - rešitev je GRAFIT. Izdelki morajo biti enostavni, lampaši itd. Vse ima svoj ZATO brez kakršnekoli brezvezne kolobocije. Možakar ima preprosto in efikasno logiko. In je neverjetno nadarjen, morda eden najbolj nadarjenih proizvajalcev audio komponent.
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
samob

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:06 Prispevkov: 148 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Okt 28, 2010 16:39 Naslov sporočila: |
|
|
Ajka , drugo mnenje
Odlično, sedi, pet. Tako se dela. Super reportaža.
lp Samo |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Pet Okt 29, 2010 09:53 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | Bomba. Za sladkanje in telovadbo možganskih vijug.
Hvala. Lp.
PS.
Če pustimo ob strani grafit, full range v Teknah zelo spominja na res odličen full range driver na katerega zelo prisega Uroš iz Terne, troblja, domnevam, skrbi za supervisoke, postavitev obojega zagotavlja togo vpetje in zračnost zvoka, ker oboje "visi v luftu", bas je trdo vpet.
Izjemno purističen in na videz simpl, seveda pa je vanj vgrajeno toliko zakaj-zatojev avtorja, da bi brez "dešifiranja" le teh, groba DIY verzija bila samo poenostavljena in brezsporočilna kopija. |
Na slikah AudioTehne ni nobenega full-range driverja, to je horn sistem za srednje/visoko podrocje + BR bass. Seveda je vse v grafitu izdelano.
Res pa je, da AudioTekne prodaja tudi zvocnike s fullrange driverji, uporablja en poseben Diatone-Mitsubishi zvocnik, tudi te izdelane v grafitu.
Kaj vec informacij in slik lahko dobite na strani italijanskega zastopnika:
http://www.suonarte.com/
LP
Miran _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Okt 30, 2010 10:07 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | Zanimivo, kaj vse naredi naustrezna poslušalnica na zvočnik oz. sistem. Ko sem pred časom v Milanu na privatnem domu poslušal Megije sem padal dol od navdušenja. Možakar mi je rekel, da to ni nič v primerjavi s tem, kar lahko naredi SoundLab elektrostat. Tukaj pa vidim, da so bili SoundLabi po mnenju Ajke največje razočaranje sejma.
V. |
LP
Tako kot sem napisal na začetku reportaže :
" Zopet se je potrdilo, da splošno draga, na papirju vrhunska komponenta niti približno ne zagotavlja v sistemu vrhunskega zvoka. Tudi bližnjic ni. Če je nek sistem imel slabe kable ali izvor zvoka, ali je bil površno postavljen v neprimerni sobi, je bilo to takoj opaziti na zvoku."
To je še posebaj veljalo za ta sistem.
Razstavljalci velikokrat razmišljajo, da je to samo "sejemska" prireditev in da se ne velja potrudit. Ne zavedajo se, da z našo kritiko in kritike je bilo veliko tudi v drugih medijih ne bodo tako pridobili novih kupcev, ki na takih sejmih pridobivajo "prve vtise" . Vse prevečkrat tudi pri nas razmišljajo razstavljalci, da na sejmu predstavijo kakšne novosti in malo "zvoka" in ,da več ni potrebno. Ja kje pa potem naj kupec sliši določeno komponento ali sistem. Po možnosti še potem nima "zastopnik in njegovi trgovci" dobre poslušalnice si potem tako ne morejo komponente ljudje slišat praktično nikjer ! In če pogledamo kdo pri italjanskih sosedih žanje najboljše prodajne uspehe, tisti, ki imajo po raznih sejmih, predstavitvah vedno zelo dober zvok. Ime firme je tukaj "drugotnega pomena" ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
audio_holic
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50 Prispevkov: 329 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 30, 2010 15:24 Naslov sporočila: |
|
|
Ajka super reportaža
A se mi samo zdi ali letos res ni bilo Diapasona na sejmu? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Okt 30, 2010 16:36 Naslov sporočila: |
|
|
| audio_holic je napisal/a: | Ajka super reportaža
A se mi samo zdi ali letos res ni bilo Diapasona na sejmu? |
LP
Res je, Diapasona ni bilo letos na sejmu . _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03 Prispevkov: 419 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Nov 01, 2010 13:22 Naslov sporočila: |
|
|
Komaj danes sem prebral reportažo iz audio show-a v Milanu. Res lepo opisano, poslikano in ocenjeno. Dopadlo se mi je pa tudi ˝drugo mnenje˝ tvoje boljše polovice.
Dušan vsaka čast. _________________ lp, Branko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|