| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 20:42 Naslov sporočila: |
|
|
| vrhunsko, res hudo. Vendar rabiš mnogo znanja za kaj takega, in veščo roko. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Sre Maj 12, 2010 09:49 Naslov sporočila: |
|
|
se strinjam, tip obvlada zadevo
seveda rabiš tudi orodje, preden se lahko lotiš takih podvigov  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Maj 12, 2010 16:23 Naslov sporočila: |
|
|
| zanima me, ali lahko HTPC krmiliš samo preko daljinca, tudi vklop in izklop? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sre Maj 12, 2010 16:30 Naslov sporočila: |
|
|
Vklop HTPC preko daljinca je bolj tricky part. Sam uporabljam daljinec od XboXa. Nisem ga pa mogel usposobit za vklop, ker omenjena XboX IR sprejemna enota ne podpira Wake-Up (beri ni ustreznih gonilnikov, ki bi to omogocili). Ne vem pa kako je z drugimi IR sprejemnimi enotami, ki so prikljucene na USB port, to je treba mal prestudirat in raziskat. Sicer pa lahko definiras, da HTPC zbudis z misjo ali pa s tipkovnico. Jaz imam sedaj kar na tipkovnici. Misi pa ne uporabljam vec za prebujanje, ker se rado zgodi, da butnes mizo pa se mis malo premakne pa zbudi HTPC, takrat ko ga ne uporabljas.
Trenutno za vklop zadostuje pritisk katerekoli tipke na tipkovnici. Za izklop pa imam posebno sleep tipko na tipkovnici, ki HTPC lepo spravi v Hybrid Sleep. Za info - iz Hybrid Sleepa HTPC pride prakticno v momentu in si ze na namizju.
EDIT: HTPC pa drugace krmilis kot navaden PC in s cimer ti dusa pozeli. Za ljudi, ki HTPC uporabljajo le kot multimedijsko masino (da HTPC ne uporabljajo za gaming in veliko tipkanja) bi jaz priporocal Logitech diNovo Mini tipkovnico (str 4 te teme), ker je zadeva velika kot deljinec in s to zadevo pol krmilis lahko prakticno vse. Misi skoraj ne rabis.
Moje izkusnje so, da pri gledanju filmov in poslusanju net radia ali glasbenih datotek najvec uporabljam MX Air mis, ki je krasna zadeva, saj jo lahko krmilis po zraku, lahko ji programiras tudi gestikulacijo. Kar pomeni poseben in dolocen gib z misjo po zraku pomeni npr naslednji komad, prejsnji komad, volume up, down ipd. Vsa moja tipkarija pa se sedaj po novem izvaja na diNovo Edge tipkovnici. Ta tipkovnica ima tudi mini mouse pad.
lp, d |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zonzi
Pridružen/-a: Sob Nov 2009 17:08 Prispevkov: 83 Kraj: medvode
|
Objavljeno: Pet Maj 14, 2010 19:20 Naslov sporočila: |
|
|
delfinček kolk so kaj glasni ventilatorji od ohišja? sam bom sestavil podobno zadevo ohišje bo silverstone lc 16m in me zanima, če bo potrebno menjati vente
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Pet Maj 14, 2010 19:53 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj,
vsi venti, ki so v ohisju, na CPU in na graficni so prakticno neslisni. Moras priti dobesedno zraven ohisja, da slisis en rahel sum. Suma je manj kot prej, ko sem mel 1 vent v XboXu. Najglasnejsi je disk, ce npr. posodablja antivirusno zascito ali opravlja kaksno drugo zahtevnejse opravilo. Za vpetje vseh ventov in diskov pa predlagam rabo gumic.
Imam pa 5 ventov.
- 1x intake (prikljucen preko upora)
- 2x outake to sta original silverstone (prikljucena preko upora)
- 1x CPU (auto regulacija preko maticne)
- 1X GPU (auto regulacija)
EDIT: + se en vent v PSUju (auto regulacija)
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Pet Maj 28, 2010 14:57 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav,
dolgujem se nekaj besed o zvocni kartici ASUS Xonar Essence STX, ki je zadnja komponenta, ki je nasla svojo pot v HTPC.
Specifikacije:
Output Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted):
124dB for Front-out,117dB for Headphone-out (600ohms) dB
Input Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted):
118 dB
Output THD+N at 1kHz:
0.0003% (-110dB) for Front-out, 0.001% (-100dB) for Headphone-out
Input THD+N at 1kHz:
0.0002% (-113dB) for Line-in
Frequency Response (-3dB, 24-bit/192kHz input):
<10Hz to 90KHz
Output/Input Full-Scale Voltage
2 Vrms (5.65 Vp-p)
ASUS Xonar Essence STX je PCI-E kartico z opremo. Zadevo sem prikljucil preko dvojnih audio konektorjev. Za gledanje filmov uporabljam SPDIF izhod in jo imam povezano z A/V receiverjem (Marantz SR6003). Za poslusanje sterea pa jo imam prikljuceno preko RCA kabla direkt na stereo ojacevalec (Musical Fidelity A308).
Po kakovosti zvoka je nedvomno najboljsa kartica, ki sem jo imel do sedaj v kaksnem svojem sistemu. Prej sem bil na Creative variantah in na cenejsih. ASUS Xonar Essence STX kartica je oklopljena s posebnim delom, ki blokira zunanje motnje. Kartica se tudi ne napaja direktno s PCI-E slota, ampak potrebuje ekstra napajanje. Tako sem zrtvoval eno posebej linijo z napajalca direktno za to kartico. Glede zvoka pa me je prijetno presenetila.
Se pa opravicujem, ce ne bom dovolj razumljiv pri opisih. Pri zvoku je vedno tako, da ga je tezko opisati, zato si ponavadi pomagamo z materialnimi recmi, da si ga zapomnimo, ko ga ne slisimo direktno.
Zvok je na topli strani in izjemno miren. Sama mirnost se mi zdi, da je najboljsi atribut kartice. V znaten plus ji stejem dejstvo, da je zvok z nje analogen in ni vriskajoc in piskajoc kot pa preko onboard kartic ali kartice na ATI graficni. Tam je vecinoma vedno prevec ziga zaganja in vedno sem poleg zvoka slisal eno klinicnost, kovinskost, digitalnost. Tu pa je lep, fluiden tekoc, karamelish? Zelo dobro se odreze tudi pri poslusanju navadnih MP3jih.
Kar se tice filmov je super. Prehajanje med posameznimi kanali v 5.1 sistemu je odlicno; Dosedaj je to najboljsi zvok doma. Efekti veliko lepse prehajajo od spredaj nazaj in obratno, in je veliko boljse kot na genericnih onboardih ali pa kot je to bilo na XboXu. Tudi najnizje frekvence so se z njo znatno popravile in sedaj za moje pojme posilja pravilne informacije A/V receiverju in ta naprej na Sub. Bas na subu je ob istih nastavitvah bolj telesen in manj zogast, kot je bilo to prej na XboX.
Kar se tice pa negativnega pa so to vsekakor gonilniki, ki imajo se veliko lufta za optimizacijo. Sem odkril nekaj bugov, ki pri poslusanju seveda hvala bogu ne motijo, motijo pa npr. v specialnih okoliscinah. Gledas npr. dts film, pritisnes pavzo in kartica v tem modu oddaja zadnjo milisikundo zvoka, dokler spet ne pritisnes play. Pri Dolby Digital filmih se to pojavlja redkeje. Bugi so prisotni tudi pri uporabi softwerskih efektov (kao simulacija EAXa). Aplikacije naj bi postale nestabilne s to nastavitvijo na On. A to tako ne uporabljam in imam konstantno na Off, ker je ta feature vecinoma v pri softwerski simulaciji efektov v igrah, kar pa je ze mal out, glede na hardwarsko podporo in Dolby Digital Live. Tako, da me neposredno problem ne zadeva. Ce odstejemo gonilniski del, je to vsekakor kartica, ki je vredna svojega vlozka in prinese kar vrhnjo mero uzitka tudi pri poslusanju MP3jev, Flacov, pri gledanju filmov in nenazadnje tudi pri igranju iger.
Vsekakor pa ne smem pozabiti na Dolby Digital Live, ki igre dokoncno naredi resnicno filmske. No predpogoj je, da mora biti tudi igra prilagajena tem standardu, da bo zvok resnicno pravi Dolby Digital. Dolby Digital Live pa se lahko uporablja tudi v primeru, ce zelimo navaden stereo signal spremeniti v Dolby Digital. Zadeva je podobna Dolby Pro Logic II, a kljub vsemu, se mi zdi, da prinese Dolby Digital Live se nekaj vec popra. Kljub vsemu to ni bil primaren faktor za moj nakup, tako da imam vecinoma slednji feature izklopljen in ga vklapljam samo ob kaksni spilungi.
Kartica je namenjena tudi audio entuziastom saj se lahko z lahkoto igrajo z op ampi na kartici in jih zamenjajo, ce jim originalni niso vsec in na ta nacin vplivajo na karakter zvoka. Op-ami se nahajajo na podnozjih. Glede na trenutno zadovoljstvo nimam tega namena, saj mi je kartica dala zvok, s katerim lahko zivim tudi leta in me ne dolgocasi in mori. V glavnem zelo prijetna zadeva.
Ce pa koga zanimjo vse ostale podrobnosti pa si lahko daljsi in bolj detajliran review prebere na Overclock3D. Se en obsirnejsi review na Guru3D.
lp, d.
edit: dodani linki
Nazadnje urejal/a delfinus Pet Maj 28, 2010 20:34; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Maj 28, 2010 16:16 Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem nekaj časa razmišljal o podobnem, pa se mi je zdela malo draga (170€), in zato sem se odločil za SB Classic. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Metrodusa
Pridružen/-a: Sob Jun 2010 2:51 Prispevkov: 22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jun 12, 2010 02:58 Naslov sporočila: |
|
|
Samo opazka in vprašanje glede gumijastih pripomočkov.
Vidim, da imaš precej "vijakov" za ventilatorje, kot tudi podlog za navadne vijake za diske. Kje se jih da nabaviti, ker bi rabil še kaj več kot tisto, kar sem dobil poleg Silenxovih ventilatorjev?
Drugače si pa za pritrditev diskov uporabil navadne ali daljše vijake, ker tiste gume je kar nekaj skupaj?
In še opazka. Mislim, da ni mišljeno, da vijaki od ventilatorjev gledajo ven, ker je grdo. Jaz imam vse navznoter in ni razlike v glasnosti.
Drugače pa super projekt in lepo, da ti je uspel, predvsem v tišini. Jaz sem se recimo letos lotil tišanja že malo starajše verzije HTPC/gamer stroja, tako da je sedaj vse tiho, samo diski mi delajo težave. _________________ Non scholae sed vitae discimus. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Sob Jun 12, 2010 09:20 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj, cel silencer komplet sem kupil pri AGT. Imajo pa podoben komplet tudi pri Enaa.
Vijaki za diske so v tem kit kompletu posebni, so malo daljsi in prilagojeni gumicam, ki pridejo na njih.
Glede tega kako so pa gumice na ventih obrnjene pa je pri meni popolnoma vseeno, saj kakor imam postavljen HTPC se ne vidi nic kar je zadaj. Ce bi gledal zadaj bi videl vecji problem v vseh silnih kablih, ki se nahajajo od vseh teh komponent. Je ze prava kabl dzungla.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Metrodusa
Pridružen/-a: Sob Jun 2010 2:51 Prispevkov: 22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jun 12, 2010 18:47 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za informacije. Bodo prišle res prav, če ne, bom pa vzel kar SSD in enega od diskov dal v rack kot zunanjega.
Kakšne pa imaš kaj izkušnje z grafično? Kakor sem pogledal mehanizem delovanja, bi bilo logično, da je kartica postavljena vodoravno, da voda hlapi na veliko površino pod ventilatorjem, kjer kondenzira. Sedaj, ko sedi navpično, je povšina za kondenzacijo veliko manjša. _________________ Non scholae sed vitae discimus. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Sob Jun 12, 2010 23:55 Naslov sporočila: |
|
|
Graficna... neslisna tudi ob spilu, ceprav je nastavljena na auto in se hitrost vrtljajev prilagaja glede na obremenitev. Hlajenje je tudi tako ucinkovito in je veliko boljse od hlajenja na graficni, ki jo imam v delovni masini in sicer ATI HD4870.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Jun 13, 2010 17:12 Naslov sporočila: |
|
|
Pomoje prva drobna tipkovnica ki mi je všeč. Bi bilo za probat. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|