Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Integrirani ojačevalec - kaj kupiti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 41, 42, 43  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 25, 2010 15:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsa nadaljnja sporočila ki se nanašajo na NAKSA 100 so bila prenešena v svojo posvečeno temo.

Nadaljujmo naprej v skladu z naslovom teme.

Lep pozdrav vsem!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lesar

Pridružen/-a: Ned Jan 2009 18:28
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 26, 2010 14:30    Naslov sporočila: predlog Odgovori s citatom

Zdravo. Predlagam Advance Acoustic EZY-8, imam novega na zalogi.

Odličen CD, predojačevalnik na elektronke, 2 x 80W RMS/ 8 ohm, ...

LP

Aleš
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 632-555
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 26, 2010 16:42    Naslov sporočila: Re: predlog Odgovori s citatom

lesar je napisal/a:

LP

Aleš

Zvočniki so 4 ohmski - ta ojačevalec pa ima na zvočniških priključkih deklarirano 8-16 ohme?
Nazaj na vrh
PURPLE

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27
Kraj: Savinjska

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 29, 2010 17:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da ne odpiram nove teme bom vprašal kr tukaj.

Trenutno imam ojačevalec Technics SUV 650 in Technicsov cd player SL PG 580.

Cd predvajalnik sem že zamenjal in sicer za SONY CDP X202ES. Zanima me kak rabljen ojačevalec bi pasal - mi priporočate k temu Sonyu (nekaj boljšega od obstoječega Technicsa), do cena nekje 200 evrov. Glasba se posluša preko Infinity Reference 51i.

Hvala.
Nazaj na vrh
MELODY

Pridružen/-a: Pon Nov 2010 13:28
Kraj: Izoka

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 29, 2010 20:17    Naslov sporočila: Re: predlog Odgovori s citatom

MAre007 je napisal/a:
lesar je napisal/a:

LP

Aleš

Zvočniki so 4 ohmski - ta ojačevalec pa ima na zvočniških priključkih deklarirano 8-16 ohme?

Pa še to elektronke..... Made in Kina Mad
LP
http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/Images/advanceezy8/nuvero11advanceezy8DSC_0528.JPG
Nazaj na vrh
MAre007

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 29, 2010 21:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem včeraj popokal zvočnike in šel poslušat ADVANCE ACOUSTIC EZY-8.

Zadeva je špilala OK, zato sem ga kar vzel. Minimalno se greje (ne vem zakaj ima zadaj ventilator, ki se še nikoli ni vklopil), cela škatla pri normalni jakosti rabi električno moč med 25 in 40W.

Zvok se močno razlikuje od Luxmanovega. Spodnji del spektra (nizki toni) je bolj poudarjen (to sem pri Luxmanu pogrešal), zgornji pa bolj zaprt, ne tako svetel (želel si bi malo več, lahko pa da sem se preveč navadil na Mirage Omni 50, ki sem jih poslušal zadnja 2 meseca in imajo zelo odprt zvok). Vse skupaj zveni zelo poslušno, neagresivno.

Škatla je težka 11 kg, narejena robustno, priključki kompaktni. V škatli je vse kar rabiš (zelo dober RDS radio, CD player, USB, SD, iPod mp3 player) in ne zaseda veliko prostora.

Zadeva je za zvočnike popolnoma dovolj močna (2x80W) in po mojem vredna svojega denarja oz. 25% cene NAIM UNITI.

http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/test_advanceezy8.shtml

Kitajski elektronki 12Ax7 delata, da se jih verjetno tudi zamenjati ... me zanima če kdo ve oz. ima izkušnje, ali bi s kakšnimi drugimi zadeva špilala za odtenek bolj svetlo? , in kje se jih kupi oz. ali se to sploh izplača?

Sedaj je treba zadevo kakšnih 100 ur poslušati, da se ušesa ulavfajo na drugačen zvok....
Nazaj na vrh
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 29, 2010 21:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, če se ti da igrati z elektronkami, boš prijetno presenečen kako se da tunirati zvok! Wink

na strani www.tubeworld.com imaš malo več info.

Tlele pa ena shemca za prvi vtis !

pa veselo na delo ! Rolling Eyes
MAre007

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 29, 2010 22:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimivo. Kje se pa to kupi ?

Pri nas sem videl, da prodajajo JJ Electronics, FENDER kitarske,...
Nazaj na vrh
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 29, 2010 22:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najvecja trgovina na svetu , Internet Wink
Nazaj na vrh
janzi

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 29, 2010 22:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, pa tudi pri naših ''dobaviteljih'' (beri trgovcih) se kaj dobi ! Wink

Tudi med malimi oglasi poglej !?

najbolje, da se javi kakšen večji poznavalec elektronk kot sem jaz ! Embarassed
janzi

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 29, 2010 22:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sem malo pokukal med ''naše'' male oglase, pa se že tam nekaj najde !! Smile
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 29, 2010 22:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mare007

glede na to koliko si pameten sem prepričan, da ne boš verjel, da lahko par lamp upravičeno stane toliko kot tale tvoj Advanceak..

sploh pa je za to kar si kupil vsaka ruska ali kitajska dovolj dobra

lep dan
Nazaj na vrh
MAre007

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 29, 2010 22:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
Mare007

glede na to koliko si pameten sem prepričan, da ne boš verjel, da lahko par lamp upravičeno stane toliko kot tale tvoj Advanceak..

sploh pa je za to kar si kupil vsaka ruska ali kitajska dovolj dobra

lep dan

Zame res (je dovolj dobra), ker nisem snob. audiofrik, hvala za prijazen komentar.

Itak pa sem ugotovil, da je velik del nekaj 100 CD-jev, ki jih imam, zelo slabo posnetih, večina radijskih postaj oddaja zelo slabo kakovost signala, mp3 je itak slab,... zvočnikov ne morem postaviti v idealno lego, ker bi bili v idealni legi v napoto .... človek se potem res vpraša, kje je tisti optimum.

Govorim zase, ki poslušam zgoraj našteto glasbo in nisem glasbeni profesionalec in ne zagrizen avdiofil. Razumem tudi vse tiste, ki se s tem več ukvarjate in vam je to resen konjiček. Jasno, da imate višja merila glede kakovosti in tako je prav.
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 29, 2010 23:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mare007
ne vem zakaj me imaš za snoba, preprosto glede na tvoje prejšnje pametovanje ne verjamem da bi te kdorkoli uspel prepričati da je en sam par elektronk za tvoje kitajsko čudo vredno recimo 500 eur, pa še 30 let so stare,

po drugi strani sem popolnoma prepričan, da stvar ni vredna boljših lamp kot so v njej.... mislim da gre samo za čista dejstva ki jih ne razumeš ali ne sprejemaš zato tudi diskvalifikacije z snobom.

Daj se sprijazni, da na svetu obstajajo dobri in dragi kabli, dobre in drage aparature z elektronkami, dobre in zelo drage elektronke, če se ti zdijo predrage je to tvoj, ne moj problem, verjami da bi bilo tudi meni všeč če bi bilo vse to ceneje.

in na koncu, če kvasiš neumnosti, ne pričakuj da se vsi strinjamo s tabo
Nazaj na vrh
MAre007

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 30, 2010 00:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
mare007
ne vem zakaj me imaš za snoba, preprosto glede na tvoje prejšnje pametovanje ne verjamem da bi te kdorkoli uspel prepričati da je en sam par elektronk za tvoje kitajsko čudo vredno recimo 500 eur, pa še 30 let so stare,

po drugi strani sem popolnoma prepričan, da stvar ni vredna boljših lamp kot so v njej.... mislim da gre samo za čista dejstva ki jih ne razumeš ali ne sprejemaš zato tudi diskvalifikacije z snobom.

Daj se sprijazni, da na svetu obstajajo dobri in dragi kabli, dobre in drage aparature z elektronkami, dobre in zelo drage elektronke, če se ti zdijo predrage je to tvoj, ne moj problem, verjami da bi bilo tudi meni všeč če bi bilo vse to ceneje.

in na koncu, če kvasiš neumnosti, ne pričakuj da se vsi strinjamo s tabo

audiofrik, lepa ti hvala, ker si povedal, kaj je zame dobro in kaj ne. Sedaj bom še bolj srečen s kitajskimi elektronkami. Eric Clapton se na njih sliši dobro, enako tudi Beatlesi, ki jih pravkar poslušam, pa Rachmaninoff ..

Počasi se CD player, lampe, žice itd. utekajo in zvok je vedno bolj prijeten .... bolj korektno, počasi se navajam na nekoliko drugačen zvok, ki mi postaja všeč. Čez kakšen teden se bom nanj že privadil oz. elektronika se bo utekla ..

Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 41, 42, 43  Naslednja
Stran 7 od 43

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu