| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
klemc
Pridružen/-a: Ned Dec 2009 12:57 Prispevkov: 32 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
klemc
|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2010 12:27 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za linke. Če še kdo kaj ve, najde bi prosil, da nalima.
Bolj ko gledam in iščem, opažam, da je v Ameriki tega res precej. Za Evropo pa bolj tko tko, al sm pa jaz slep  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 407 Kraj: CELJE
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
klemc
|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2010 15:59 Naslov sporočila: |
|
|
zakon
mah ta moj google je zgleda mal čudn  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
glasba
Pridružen/-a: Tor Dec 2009 12:30 Prispevkov: 62 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2010 21:40 Naslov sporočila: |
|
|
| nekje sem prebral, da je lahko razmerje diy/kupljeni boxi 1/5 kar ni zanemarljivo malo |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audio_holic
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50 Prispevkov: 329 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2010 21:57 Naslov sporočila: |
|
|
| glasba je napisal/a: | | nekje sem prebral, da je lahko razmerje diy/kupljeni boxi 1/5 kar ni zanemarljivo malo |
Ob poplavi raznih textbook web projektov je žal lahko tudi obratno
Med naštetimi web linki bi se jaz osredotočil na tiste za katerimi stoji kak znan konstruktor, ki ima za sabo konkretno število projektov.
Moj nasvet:
http://www.troelsgravesen.dk/Diy_Loudspeaker_Projects.htm
http://www.humblehomemadehifi.com/
Pa še kak bi se našel...
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2010 22:29 Naslov sporočila: |
|
|
| glasba je napisal/a: | | nekje sem prebral, da je lahko razmerje diy/kupljeni boxi 1/5 kar ni zanemarljivo malo |
Razmerje je lahko manjše ali pa še večje, ampak to ni toliko pomembno.
Pomembna je prava mera samokritičnosti, sicer se lahko z rezultatom prehitro zadovoljimo.
Z več projekti in njihovimi kasnejšimi dodelavami, uglaševanji v drug sistem pridobivamo izkušnje! Le te pa lahko dajo ustrezen odgovor na vprašanje kateri koncept izbrati glede na namen, glasbo, prostor, ostale komponente, WAF...
Marsikateri začetnik se tu zaleti s poplnoma neprimernim projektom glede na ostale dejavnike. Tudi jaz sem se.
Sicer pa...GO AHEAD!
Mnenja o svojih DIY "mokrih sanjah" boste po raznih forumih zmeraj dobili deljena, resnica pride na koncu.
Ah spet nakladam...
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2010 22:32 Naslov sporočila: |
|
|
| audio_holic je napisal/a: | | glasba je napisal/a: | | nekje sem prebral, da je lahko razmerje diy/kupljeni boxi 1/5 kar ni zanemarljivo malo |
Ob poplavi raznih textbook web projektov je žal lahko tudi obratno
Med naštetimi web linki bi se jaz osredotočil na tiste za katerimi stoji kak znan konstruktor, ki ima za sabo konkretno število projektov.
Moj nasvet:
http://www.troelsgravesen.dk/Diy_Loudspeaker_Projects.htm
http://www.humblehomemadehifi.com/
Pa še kak bi se našel...
 |
Se strinjam  _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Orpheus999
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 9:44 Prispevkov: 127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2010 23:15 Naslov sporočila: |
|
|
Realno se velika večina diyevcev nauči iz lastnih napak in čimprej daš to fazo čez, prej lahko začneš odkrivati napake v svojih in drugih izdelkih.
Mene osebno izdelava zvočnikov v veliki meri spominja na zgodnja leta, ko sem se ukvarjal z modelarstvom(avioni, ladjice, etc), kjer imaš več ali manj narejene načrte in tudi že vnaprej določene karakteristike.
Če pa posežeš po t.i. mokrih sanjah:) pa zadeva preide v bolj resne konstruktorske vode, kjer potrebuješ precej znanja in izkušenj da konstruiraš odličnen produkt. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
klemc
|
Objavljeno: Sre Feb 10, 2010 10:04 Naslov sporočila: |
|
|
Ja to je tudi eden od glavnih razlogov, zakaj se odločam za DIY (sicer sem dosedaj naredil samo 1 bokse, ampak zaradi veselja bo še kakšen projekt)
Nekako sem mnenja, da je zvok "bolši", če sam narediš, že samo zaradi tega, ker veš koliko truda je bilo vloženega
No sedaj sem z vašo pomočjo dobil že toliko linkov, da ni hudič, da kaj sestavim skupaj  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 407 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Sre Feb 10, 2010 10:09 Naslov sporočila: |
|
|
Klemč,kar veselo na delo! Ne ustraši se delati kakšne dražje samogradnje,tvoj trud bo bogato poplačan.Če pogledaš kakšen DIY koncept,kako je skonstruirana kretnica,kakšne enote so izbrane,že lahko takoj vidiš,kam pes taco moli!
Če pa boš potreboval kakšno strokovno pomoč,smo ti na volju na enem drugem prijateljskem forumu:
www.audiodiy.org _________________ TRGOVINA AUDIOEXPERT V CELJU !
www.audioexpert.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
klemc
|
Objavljeno: Sre Feb 10, 2010 10:45 Naslov sporočila: |
|
|
| AUDIOEXPERT je napisal/a: | Klemč,kar veselo na delo! Ne ustraši se delati kakšne dražje samogradnje,tvoj trud bo bogato poplačan.Če pogledaš kakšen DIY koncept,kako je skonstruirana kretnica,kakšne enote so izbrane,že lahko takoj vidiš,kam pes taco moli!
Če pa boš potreboval kakšno strokovno pomoč,smo ti na volju na enem drugem prijateljskem forumu:
www.audiodiy.org |
Hvala, računam na vas, če se mi kaj zalomi  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|