Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Moja prva izdelava zvočnikov
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
smacek

Pridružen/-a: Pon Okt 2009 10:03
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 22, 2010 00:15    Naslov sporočila: Moja prva izdelava zvočnikov Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

že kar nekaj časa z navdušenjem prebiram vaš forum (še posebaj DIY sekcijo) in zato sem se pred nekaj meseci tudi sam odločil, da sestavim svoje prve zvočnike. Ker je to moj prvi projekt, sem se odpravil v Terno, kjer mi je Uroš podal vse nasvete in mere za gradnjo in mi prodal vse kar sem potreboval za izgradnjo.Z nekaj pomoči mizarja sem po nekaj mesecih le dokončal zvočnike. Projekt je bil zame zelo zahteven, ampak se je na koncu vse obrestovalo, kajti zvočniki za moj okus igrajo fenomenalno. Zavedam se, da bi se nekaj stvari lahko lotil malo bolj natančno ampak prvič je zmeraj težko. Zvočniki so sestavljeni iz enot midbass Faitalpro 6fe100 ter Monacor dt-254 tweeterjev. Kablovje ni nič posebnega,wima kondiji, zvočnike poganja Nad c340, izvor zvoka pa je najpogosteje dellov notebook z creative xtreme x-fi zvočno kartico ali pa ipod nano.

Upam, da so vam zvočniki všeč.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040979968
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 22, 2010 00:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Welcome in DIY world! Cool Super narejeno, za prvo samogradnjo je tole več kot odlično!
Še veliko uspešnih projektov! Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
smacek

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 22, 2010 00:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za vspodbudne besede. Ko sem se projekta lotil nisem pričakoval, da bo gradnja tako težka. Ugotovil sem, da bolj kot hitiš, bolj gre vse narobe. Zato si moraš za DIY predvsem vzeti veliko časa.
Nazaj na vrh
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 22, 2010 00:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Točno tako, ko nekaj hitiš gre hitro vse narobe. Raje počasi in da bo stvar narejena tako kot mora biti. Samo nažalost dostikrat prevlada tista želja, da stvar čimprej dela in potem začneš hiteti... Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 22, 2010 00:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čestitke in pohvale!

Zvočnik resnično igra dobro za vložen denar, na lanskem oz. predlanskem Multimedia showu je Uroš z omenjeno kombinacijo požel zelo veliko pohval. Omenil bi edino, da se ob nadgradnji materiala za kretnico zvok še dodatno izboljša, več o tem pa lahko napiše soforumaš, kateri je tudi lastnik takšnih zvočnikov. Je pa res, da se s tem precej dvignejo stroški.

Nazadnje urejal/a Senca Pet Jan 22, 2010 03:20; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 22, 2010 01:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ufff, zelo lepo narejeno. Vsaka čast. Cool

Dobrodošel na forumu!
Nazaj na vrh
smacek

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 22, 2010 07:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Senca je napisal/a:
Čestitke in pohvale!

Zvočnik resnično igra dobro za vložen denar, na lanskem oz. predlanskem Multimedia showu je Uroš z omenjeno kombinacijo požel zelo veliko pohval. Omenil bi edino, da se ob nadgradnji materiala za kretnico zvok še dodatno izboljša, več o tem pa lahko napiše soforumaš, kateri je tudi lastnik takšnih zvočnikov. Je pa res, da se s tem precej dvignejo stroški.

Čeprav bi nadgradnja kretnice dvignila stroške izdelave, bi se je z veseljem lotil. Ker pač, četudi je DIY končan, moraš stvar izboljševati, čeprav brez večjega uspeha, ampak čar DIY je prav v tem.
Nazaj na vrh
smacek

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 22, 2010 07:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede polnila me zanima naslednje. V zvočnik sem ga močno nabasal nad križno uporo ter za br cevjo. Zdi se mi, da sem malce pretiraval in s tem malenkost zadušil nizke tone. Mogoče ve kdo koliko polnila naj gre v omenjen zvočnik? Omeniti pa moram tudi to, da ko sem zvočnike končal in jih intenzivno preposlušal, sem pri določeni nizki frekvenci (230Hz) zaslišal močno resoniranje v škatli. Na začetku sem krivil visokotonec, nato notranje ožiščenje, po nekaj urah rahlega razočaranja pa sem ugotovil, da midbass, kljub temu, da je močno pritrjen na les, resonira. Stik kovine in trde vezane plošče je povzročal neznosen zvok. Težavo sem rešil z silikonu podobnim lepilnim trakom, s katerim sem polepil večino površine kjer zvočnik sede na les. Zvok je izginil, jaz pa sem šele takrat bil zadovoljen z zvokom.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 22, 2010 09:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Very nice Wink

Audiohedonist
Nazaj na vrh
samob

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:06
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 22, 2010 10:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobro si jih zrihtal. Če pa hočeš še boljši zvok, nabavi kvalitetnejše kondije in upore. Notranje stene zvočnika polepi z samolepljivimi bitumenskimi ploščami. Če boš dal notr kakšne bolše drote, se tudi pozna. Pa kakšna stojala za zvočnike si zrihtaj.

lp Samo
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 22, 2010 10:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, predvsem stojala. Tako, kot so zvočniki postavljeni sedaj ni dobro.

Glede količine polnila eksperimentiraj - dodajaj in odvzemaj, dokler ne boš zadovoljen.
Nazaj na vrh
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 22, 2010 10:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pošlji ZS Trombi. Ima enake, stweakane v nulo. Sem prepričan, da ti bo z veseljem pomagal.
Nazaj na vrh
TIGER9292

Pridružen/-a: Sob Jan 2010 20:01

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 25, 2010 15:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohvalno! Izdelava je na nivoju, zvok verjamem da je tudi... čeprav menim, da bi dosti pridobil z drugačno postavitvijo, če le to ni problem Wink Wink
Nazaj na vrh
smacek

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 25, 2010 15:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je kar problem ker je mansardna soba in je dokaj nepravilnih oblik, za povrhu pa me pri postavitvi ovira še pohištvo.

Mi lahko kdo pomaga in skicira ali opiše pravilno postavitev zvočnikov , če je stena ob kateri so zvočniki široka 4m, od stene pa so zvočniki lahko oddaljeni približno 0,5m.
Nazaj na vrh
klemc

Pridružen/-a: Ned Dec 2009 12:57

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 26, 2010 09:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lepo ti je tole ratalo. Sam imam enake enote in tudi škatlo sem naredil praktično identično kot je tvoja (nisem kopiral Very Happy ).
Glede postavitve, tudi jaz imam problem s prostorom, tako da sem jih dal najprej na omarico zraven TV-ja pa nekak ni blo nobenga zvoka, potem pa sem si umislil stojala 55 cm visoka, malo preuredil sobo, postavil na tla in razlika je kot noč in dan. Ne vem kako bi opisal, vendar zvoka je sedaj precej "več".
Kar se kretnice tiče imam tudi jaz to kar mi je Uroš dal (predvidevam, da nič posebnega), tako da bi z veseljem malo "tweakal", če je kdo pripravljen povedati, kako se tega lotit.
Box je pa že dampiran ter polnjen.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu