Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kje kupiti ˝boljše˝ zvočniške kable?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Dery

Pridružen/-a: Tor Okt 2008 19:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2008 23:59    Naslov sporočila: Kje kupiti ˝boljše˝ zvočniške kable? Odgovori s citatom

Kot že v naslovu piše, bi rad malo več izvedel kam naj se napotim(o) po zvočniške kable? Smile
Kot sem razbral, vsi veliko svetujete o kablih, ampak točnega namiga kje bi lahko določeno firmo kupil ter po kaki ceni pa nihče ne poda... Confused

Namreč kupujem nekaj za komplet HT, stem da bi dal za prednja in center nekja boljšega za zadaj pa tako ni toliko pomembno!?

Sam sem šel pogledat v bigbang ampak so mi ponudili le čisto osnovne prozorne po cca 1-2€, za boljše pa smo bili že pri van den hul ki so imeli tudi samo 2je različne, ene za 9€, druge za 12€ če se ne motim, kar je pa glede na potrebno dolžino absolutno preveč... Laughing

Tako da se lepo prosim kar razpišite kam še pogledat za kable v rangu do cca 5€/m Laughing
Btw, pogledal tudi v trgovini od a do ž in imajo neke kable 3 žilne prepletene v kito...kaj naj bi to bilo, morda pozna kdo?

Lp, Dery
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 040863253
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 07, 2008 10:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP
V naslednjih dneh bo objavljena reklama za kable znane produkcije ojačevalcev na lampe "UNISON".
Gre za kabel v cenovnem razredu 6€. Rolling Eyes
Exclamation Trafoti v lampaških ojačevalcih morajo biti napravljeni iz kvalitetnih drotev,tako ,da jim velja zaupati . Shocked
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 07, 2008 12:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Terna > v Trnovem > Uroš > pa bo ! Laughing
Dery

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 07, 2008 18:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako se kaj obnesejo Oehlbach kabli?
Ima morda kdo kake izkušnje?
Predvsem me zanima model Rattle snake 3 ( http://www.oehlbach.com/CMS/product-detail.php?sprache=en&artikelnummer=1085 )

Lp, Dery
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 040863253
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 07, 2008 19:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Derry,

tisti prepleteni trožilni kabli v trgovini A do Ž so najverjetneje dvožilni IXOS kabli. Pri teh tretji vodnik v resnici ni vodnik, temveč je sintetični material in je tam samo zaradi geometrije. Evo povezava, če misliva o isti stvari: http://www.ixos.co.uk/eu/ixos-products.asp?Category=5

Kaj bo najbolje pasalo tvojemu sistemu in tvojim ušesom ne more vedeti nihče. Tudi ti ne, preden ne izprobaš več tega. Ni nujno, da bo kabel za 5 eur/meter v tvojem sistemu funkcioniral bolje od onega prozornega za 1 eur/meter. Tudi ni rečeno da bo oni za 100 eur/meter funkcioniral bolje. Poglej na bolho, tam se nudi dosti novega in rabljenega kablovja za razumen denar. Tudi na tem portalu imaš kar nekaj oglasov.

Drugače pa IXOS zvočniški kabli sploh niso slaba stvar za svoj denar. Jaz sem z njimi kar nekaj let živel srečno.

V glavnem probaj čimveč kar se ti nudi. Wink

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 07, 2008 22:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:

...
Kaj bo najbolje pasalo tvojemu sistemu in tvojim ušesom ne more vedeti nihče. Tudi ti ne, preden ne izprobaš več tega. Ni nujno, da bo kabel za 5 eur/meter v tvojem sistemu funkcioniral bolje od onega prozornega za 1 eur/meter. Tudi ni rečeno da bo oni za 100 eur/meter funkcioniral bolje. Poglej na bolho, tam se nudi dosti novega in rabljenega kablovja za razumen denar. Tudi na tem portalu imaš kar nekaj oglasov.

Drugače pa IXOS zvočniški kabli sploh niso slaba stvar za svoj denar. Jaz sem z njimi kar nekaj let živel srečno.

V glavnem probaj čimveč kar se ti nudi. Wink

lp

Tako se govori !!! Very Happy
Dery

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 10, 2008 22:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No nakoncu sem se le odločil za profigold kable(2X2.5 mm2 BELI) zaradi same dolžine kablov(25m HT), saj bi me kateri drugi preveč koštali za moje potrebe...

Občutki so sledeči: malce izrazitejši visoki toni, pri basih ni neke razlike, ter sama jakost se mi je pri določeni stopnji povečala(opazil ko sem šel spat in sem ponavadi imel na -65 ali -70 da me ni motilo, sedaj pa je ravno prav na -75 Laughing )
Res zanimivo, kar bi najmanj pričakoval...
V vednost, prej sem uporabljal standardne kable ki se prodajajo na kolutih po 1€/m(prozorna izolacija, precej debele žičke, hitro oksidirajo... Smile )

Lp, Dery
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 10, 2008 23:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bolj kot so žičke kvalitetne (čistejše, brez primesi), prej oksidirajo ! Twisted Evil

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Dery

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 00:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No za te nove nevem kako hitro bodo oksidirali ker so šele 2 dni stari, je pa dejstvo da je kot sam kabel že po občutku dosti boljši kot tisti, poleg tega pa se mi pri zvoku kar precej pozna, seveda v dobrem pomenu... Smile
Skratka zadovoljen!

Lp, Dery
Nazaj na vrh
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 09:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima kdo "v rokavu" kakšno lokacijo, kjer bi se dalo dobiti (OFC) zvočniški kabel preseka 4 mm2 (trda žica)?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 09:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včasih so imeli v Delko tudi solidne Tasker kabeljne za zvočnike. Odvisno od zahtev, za daljše linije za parapeti ali po robu sobe, je 2,5mm2 komaj zadovoljivo, za krajše investicija ni problem, 4mm2 je končna mera, več se na dobrem ojačecvalcu ne sliši razlike.
Nazaj na vrh
honza

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 10:45
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 09:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gerchy je napisal/a:
Ima kdo "v rokavu" kakšno lokacijo, kjer bi se dalo dobiti (OFC) zvočniški kabel preseka 4 mm2 (trda žica)?

Jaz imam tole viška:

http://anticables.com/

Trda žica debela 2 mm!
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 09:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

res Tasker kabeljni so pa the best, a smo spet na začetku, kako si znanstveno ugotovil da 4mm2 je pa res to kar je max ali pa je to kar nekaj toliko da pač nekaj napišeš ???

Tasker je žal - in zgleda še en čas bo, sinonim za low cost- low quality kabel pa kakega koli vzameš, od mikrofonskega, zvočniških, antenskih, karkoli drugo je boljše, žal, za dokaj malo denarja imaš Mogami coax ali pa Van Damme, profi, ne drago in zelo solidno
Nazaj na vrh
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 11:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Rabim za napajanje, ne za zvočnike. Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 11:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zvočniški kabli niso najbolj priporočljivi za napajalne kable razen če res veš kaj delaš. vse preveč sem videl bedarij ki bi lahko tudi bile potem v črni kroniki....superduper napajalni kabli vzrok za požar....
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu