| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Dery
Pridružen/-a: Tor Okt 2008 19:54 Prispevkov: 16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 06, 2008 23:59 Naslov sporočila: Kje kupiti ˝boljše˝ zvočniške kable? |
|
|
Kot že v naslovu piše, bi rad malo več izvedel kam naj se napotim(o) po zvočniške kable?
Kot sem razbral, vsi veliko svetujete o kablih, ampak točnega namiga kje bi lahko določeno firmo kupil ter po kaki ceni pa nihče ne poda...
Namreč kupujem nekaj za komplet HT, stem da bi dal za prednja in center nekja boljšega za zadaj pa tako ni toliko pomembno!?
Sam sem šel pogledat v bigbang ampak so mi ponudili le čisto osnovne prozorne po cca 1-2€, za boljše pa smo bili že pri van den hul ki so imeli tudi samo 2je različne, ene za 9€, druge za 12€ če se ne motim, kar je pa glede na potrebno dolžino absolutno preveč...
Tako da se lepo prosim kar razpišite kam še pogledat za kable v rangu do cca 5€/m
Btw, pogledal tudi v trgovini od a do ž in imajo neke kable 3 žilne prepletene v kito...kaj naj bi to bilo, morda pozna kdo?
Lp, Dery |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3191 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 10:32 Naslov sporočila: |
|
|
LP
V naslednjih dneh bo objavljena reklama za kable znane produkcije ojačevalcev na lampe "UNISON".
Gre za kabel v cenovnem razredu 6€.
Trafoti v lampaških ojačevalcih morajo biti napravljeni iz kvalitetnih drotev,tako ,da jim velja zaupati .  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 12:20 Naslov sporočila: |
|
|
Terna > v Trnovem > Uroš > pa bo !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Dery
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5415 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 19:37 Naslov sporočila: |
|
|
Derry,
tisti prepleteni trožilni kabli v trgovini A do Ž so najverjetneje dvožilni IXOS kabli. Pri teh tretji vodnik v resnici ni vodnik, temveč je sintetični material in je tam samo zaradi geometrije. Evo povezava, če misliva o isti stvari: http://www.ixos.co.uk/eu/ixos-products.asp?Category=5
Kaj bo najbolje pasalo tvojemu sistemu in tvojim ušesom ne more vedeti nihče. Tudi ti ne, preden ne izprobaš več tega. Ni nujno, da bo kabel za 5 eur/meter v tvojem sistemu funkcioniral bolje od onega prozornega za 1 eur/meter. Tudi ni rečeno da bo oni za 100 eur/meter funkcioniral bolje. Poglej na bolho, tam se nudi dosti novega in rabljenega kablovja za razumen denar. Tudi na tem portalu imaš kar nekaj oglasov.
Drugače pa IXOS zvočniški kabli sploh niso slaba stvar za svoj denar. Jaz sem z njimi kar nekaj let živel srečno.
V glavnem probaj čimveč kar se ti nudi.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 22:15 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: |
...
Kaj bo najbolje pasalo tvojemu sistemu in tvojim ušesom ne more vedeti nihče. Tudi ti ne, preden ne izprobaš več tega. Ni nujno, da bo kabel za 5 eur/meter v tvojem sistemu funkcioniral bolje od onega prozornega za 1 eur/meter. Tudi ni rečeno da bo oni za 100 eur/meter funkcioniral bolje. Poglej na bolho, tam se nudi dosti novega in rabljenega kablovja za razumen denar. Tudi na tem portalu imaš kar nekaj oglasov.
Drugače pa IXOS zvočniški kabli sploh niso slaba stvar za svoj denar. Jaz sem z njimi kar nekaj let živel srečno.
V glavnem probaj čimveč kar se ti nudi.
lp |
Tako se govori !!!  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Dery
|
Objavljeno: Pon Nov 10, 2008 22:58 Naslov sporočila: |
|
|
No nakoncu sem se le odločil za profigold kable(2X2.5 mm2 BELI) zaradi same dolžine kablov(25m HT), saj bi me kateri drugi preveč koštali za moje potrebe...
Občutki so sledeči: malce izrazitejši visoki toni, pri basih ni neke razlike, ter sama jakost se mi je pri določeni stopnji povečala(opazil ko sem šel spat in sem ponavadi imel na -65 ali -70 da me ni motilo, sedaj pa je ravno prav na -75 )
Res zanimivo, kar bi najmanj pričakoval...
V vednost, prej sem uporabljal standardne kable ki se prodajajo na kolutih po 1€/m(prozorna izolacija, precej debele žičke, hitro oksidirajo... )
Lp, Dery |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Nov 10, 2008 23:13 Naslov sporočila: |
|
|
Bolj kot so žičke kvalitetne (čistejše, brez primesi), prej oksidirajo !  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Dery
|
Objavljeno: Tor Nov 11, 2008 00:04 Naslov sporočila: |
|
|
No za te nove nevem kako hitro bodo oksidirali ker so šele 2 dni stari, je pa dejstvo da je kot sam kabel že po občutku dosti boljši kot tisti, poleg tega pa se mi pri zvoku kar precej pozna, seveda v dobrem pomenu...
Skratka zadovoljen!
Lp, Dery |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 09:33 Naslov sporočila: |
|
|
| Ima kdo "v rokavu" kakšno lokacijo, kjer bi se dalo dobiti (OFC) zvočniški kabel preseka 4 mm2 (trda žica)? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1975 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 20, 2013 09:02 Naslov sporočila: |
|
|
| Včasih so imeli v Delko tudi solidne Tasker kabeljne za zvočnike. Odvisno od zahtev, za daljše linije za parapeti ali po robu sobe, je 2,5mm2 komaj zadovoljivo, za krajše investicija ni problem, 4mm2 je končna mera, več se na dobrem ojačecvalcu ne sliši razlike. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
honza

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 10:45 Prispevkov: 188 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sre Mar 20, 2013 09:35 Naslov sporočila: |
|
|
| gerchy je napisal/a: | | Ima kdo "v rokavu" kakšno lokacijo, kjer bi se dalo dobiti (OFC) zvočniški kabel preseka 4 mm2 (trda žica)? |
Jaz imam tole viška:
http://anticables.com/
Trda žica debela 2 mm! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1500 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Mar 20, 2013 09:46 Naslov sporočila: |
|
|
res Tasker kabeljni so pa the best, a smo spet na začetku, kako si znanstveno ugotovil da 4mm2 je pa res to kar je max ali pa je to kar nekaj toliko da pač nekaj napišeš ???
Tasker je žal - in zgleda še en čas bo, sinonim za low cost- low quality kabel pa kakega koli vzameš, od mikrofonskega, zvočniških, antenskih, karkoli drugo je boljše, žal, za dokaj malo denarja imaš Mogami coax ali pa Van Damme, profi, ne drago in zelo solidno |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Sre Mar 20, 2013 11:06 Naslov sporočila: |
|
|
Rabim za napajanje, ne za zvočnike.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1500 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Mar 20, 2013 11:28 Naslov sporočila: |
|
|
| zvočniški kabli niso najbolj priporočljivi za napajalne kable razen če res veš kaj delaš. vse preveč sem videl bedarij ki bi lahko tudi bile potem v črni kroniki....superduper napajalni kabli vzrok za požar.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|