Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

NAKSA 100
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 22, 2010 22:54    Naslov sporočila: NAKSA 100 Odgovori s citatom

Samo namig.

Naksa 100 je vrhunska zadeva. Gre pa za power amp.

Opomba moderatorja:

sporočila prenešena iz teme Integrirani ojačevalec - kaj kupiti.

Lep pozdrav vsem!

audiofill
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 22, 2010 23:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:
Samo namig.

Naksa 100 je vrhunska zadeva. Gre pa za power amp.

Lahko prilepiš kakšen link (sam ne najdem nič pametnega).
tromba

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 00:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aspen amplifiers je firma in pod tem imenom je tudi na internetu.

Naksa 100 je nov produkt te firme. Mislim, da imam prve štiri module iz dokončne verzije. Sicer je to modul z vgrajeno napajalno sekcijo. Kot zanimivost naj omenim, da muzika igra še vsaj 30 sekund, ko se amp ugasne in to konkretno.

Zraven so povezovalni kabli ter RCA vhodi. Kable za signal sem dal vgraditi svoje srebrne, prav tako RCA vhode WBT Next gen Ag in zv.terminale WBT Nextgen Ag.

Tudi detaljna navodila za sestaviti ne mankajo.

Lahko se vgradi potenciometer, kar je omenjeno v navodilih. Kdor išče High End amp, je to gotovo odlična varianta. To je prvi amp, za katerega lahko rečem, da je brez pomisleka mnogo boljši od Jubala in še boljši od I30.

Treba si je nabavit ohišje (Mali), zv. terminale, trafo. Najbolje je, da ima ohišje že kar stranske stranice iz alu hladilnih reber.

Kdor bo mnenja, da so moduli precenjeni, naj omenim, da komplet stroški ne presežejo cene novega I30, ki je, kot omenjeno, dosti slabši.

Kolega s foruma, ki izdeluje odlične napajalnike za squeezebox, lahko to samo potrdi. On mi je končni stopnji tudi sestavil.
Nazaj na vrh
audio_holic

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 00:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ponavadi slika poveč več kot nekaj besed (na sliki je mono kanal)Cool

Nazaj na vrh
tromba

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 00:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja,

iz štirih modulov smo napravili 2 stereo končni stopnji.

Pravzaprav ta slika ne pove vsega.
Kdor bo to kupoval, naj Hugha prosi, naj mu prilota Nichicon Gold Tune napajalne elektrolite, ki jih na fotografiji ni, ko se že vse toliko vidi. Wink

Včasih nekaj besed tudi kaj pove. Very Happy
Nazaj na vrh
glinik

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 13:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelo zanimivo tole ...

No I30 ni nek ultra hi-end izdelek, to se je potrebno zavedati. Toliko, da si ne bo mislil kdo kaj takega ...

V kakšnem rangu pa so tile monobloki? In koliko stanejo? To je neka digitalna zadeva?

Jaz si ne morem pomagat, v moje mokre sanje spada še vedno kaka stara Gryphonova končnica S ali DM 100, hmmmmm Very Happy

Lp
Nazaj na vrh
audio_holic

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 13:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tromba, naj te visoka vhodna občutljivost modulov ne odvrne od preizkusa z kakim solidnim preampom. Rezultat bo morda presenetljiv Surprised
Nazaj na vrh
tromba

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 15:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja,

dobra ideja. glede preampa. V bistvu mi že DAC služi kot preamp. Rezultat je res zelo dober. Bom pa v prihodnosti, predvsem iz praktičnih razlogov, razmislil tudi o nabavi Aspen GK1 preampu, da bom preko njega lahko priklopil TV in ostale vire zvoka.
Nazaj na vrh
tromba

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 15:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glinik,

sem slišal marsikaterega Gryphona, pa je vsaj meni, Naksa 100 bolj všeč.

In ni digitalna zadeva, daleč od tega.

Obrni se na Hugha, ki ti bo z veseljem vse razložil.
Nazaj na vrh
glinik

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 18:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To so več kot vspodbudne besede Smile

Je že bil čas, da se kaj novega najde, ker si ne morem predstavljat, da je samo Gryphon tista prava stvar.

Lp
Nazaj na vrh
tromba

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 25, 2010 01:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz resnično tako mislim.
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 25, 2010 11:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Skozi debato so fantje presejali kateremu ampu se NAKSA približa cenovno in nato še sonično, kar se meni, ki teh ampov ne poznam, zdi zanimivo.

Počasi bomo malo navalili na obisk k Trombi, da si ušesa potešijo radovednost in fino bi bilo, če bi Mr.Projet malo pogledal na hitro Naksino ploščico in okvirno kako rekel o topologiji.

Moj ekspertni frend elektronik je prvo poskočil in rekel, da spominja na šibkejšo verzijo K6 iz Elektorja, ko pa sem mu povedal, da ni MOS FET se je zamislil.
Zdaj grem zajebavat hi fi frenda OBjaša iz Melobourna, da je v SLO prva Naksa 100, ki je šla čez ocean, mogoče mi bo znal kaj povedat o njej. Laughing
Nazaj na vrh
audio_holic

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 25, 2010 13:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:

Moj ekspertni frend elektronik je prvo poskočil in rekel, da spominja na šibkejšo verzijo K6 iz Elektorja, ko pa sem mu povedal, da ni MOS FET se je zamislil.

Hm...kako pa to ve? Kolikor vem Hugh novejšim zadevam ne prilaga shem Rolling Eyes Poleg tega je platka še dvostranska. Po moje gre za hibrid med AKSA 100 in LF 100. Glavna razlika med njima je, da ima drugi CCS (tokovni vir) na vhodnem paru tranzistorjev. Zvokovno prvi zveni zelo mehko, skoraj tradicionalno lampaško, medtem ko je drugi bolj precizen in analitičen.

mestn pu je napisal/a:

Zdaj grem zajebavat hi fi frenda OBjaša iz Melobourna, da je v SLO prva Naksa 100, ki je šla čez ocean, mogoče mi bo znal kaj povedat o njej. Laughing

Jaz vem vsaj za eno AKSO 100N, ki je tudi šla čez ocean... Laughing
Nazaj na vrh
tromba

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 25, 2010 13:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audio_holic,

tu je treba biti previden, ker NE gre za Akso, temveč za čisto novo Nakso 100. Je res čisto nova zadeva.
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 25, 2010 15:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audio_holic je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:

Hm...kako pa to ve? Kolikor vem Hugh novejšim zadevam ne prilaga shem Rolling Eyes Poleg tega je platka še dvostranska. Po moje gre za hibrid med AKSA 100 in LF 100. Glavna razlika med njima je, da ima drugi CCS (tokovni vir) na vhodnem paru tranzistorjev. Zvokovno prvi zveni zelo mehko, skoraj tradicionalno lampaško, medtem ko je drugi bolj precizen in analitičen.

mestn pu je napisal/a:

Jaz vem vsaj za eno AKSO 100N, ki je tudi šla čez ocean... Laughing

Hvala za izčrpne podatke. Laughing
Kit ni samogradnja.
Mi je pa všeč, če avtor ne samo da nariše, izvede do prve serije, ampak dejansko sam stvika komponento do njene sonične zrelosti.
To je Amati, Guarneri, Stradivari pristop, tudi Steinway do neke mere.
V modernem designu je danes v ospredju ekipno delo do finiša, ne samo pri audiu.

O tem je bila zadnjič oddaja na Viasat History in vrhunski svetovni design znalci so to lepo razložili, zakaj je tako kot je danes.
Pred tem, je bil rokodelec-vrhunski mojster tisti, ki je naredil vse, zdaj pa strokovnjak ve veliko o etapi procesa nastanka proizvoda za katero je zadolžen, celovit uvid ima samo vodja ekipe, ta pa je samo organizator.

Taki proizvodi so lahko vrhunski v okviru zelo domišljene uniformnosti ekipnega procesa izpeljave, niso pa butični, kot so proizvodi, ki so izjava mojstra, ki proizvod sfinišira tudi sonično.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu