| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ss1234
Pridružen/-a: Čet Dec 2009 23:15 Prispevkov: 17
|
Objavljeno: Ned Maj 02, 2010 21:35 Naslov sporočila: Mi lahko kdo priporoča driverje(zvočnike)? |
|
|
| No jaz bi pa naredu ene res hude zvočnike. Zato ker je dosti ceneje če se jih dela sam(in zato ker poznam enga k se ukvarja z lesom). Zdaj pa da opišem kakšen zvok imam rad. Najprej take da so v zaprti škatli. Pa da imajo sicer povdarjene visoke tone, ampak da so visoki toni nežni in prijetni ušesom (ne sikajo preveč) za nizke tone pa da nimajo bobnečega zvoka ampak bol melodičen, prepoznaven zvok. Zanima me še če da dobiti take drivrje ki bi igrali tudi "sub bass" in da nebi bilo potrebe po subwooferju. Velikost zvočnikov ni ovira, tudi budžet imam kar velik. Pa še nekaj slišal sem da je od navadne iverke boljši en drug lesen izdelek(je bolj trd imena se ne spomnim), ali naj uporabim tega? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Maj 02, 2010 21:37 Naslov sporočila: |
|
|
www.audiodiy.org
Sicer pa Terna, LJ. Skoči na pogovor z prodajalcem, uroš ponavadi ve kaj prodaja. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1774 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 02, 2010 22:08 Naslov sporočila: |
|
|
1.panzerholz
2.
3.
4.
etc
vezana plošča ali po domače šperplošča _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 02, 2010 22:42 Naslov sporočila: Re: Mi lahko kdo priporoča driverje(zvočnike)? |
|
|
| ss1234 je napisal/a: | | No jaz bi pa naredu ene res hude zvočnike. Zato ker je dosti ceneje če se jih dela sam(in zato ker poznam enga k se ukvarja z lesom). |
Glej, moj predlog je, da pozabiš na vso zajebancijo okrog samogradnje in pršparaš ogromn cajta. Takih zvočnikov kot so na spodnji sliki ne boš naredu sam, pa če maš najhujšga mizarja v SLO za prjatla. Kupi tri leta stare B&W 802D za 5 jurčkov in uživaj pršparan cajt raje nekje v naravi, pa še bolj zdravo bo.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pon Maj 03, 2010 02:00 Naslov sporočila: Re: Mi lahko kdo priporoča driverje(zvočnike)? |
|
|
| ss1234 je napisal/a: | | No jaz bi pa naredu ene res hude zvočnike. Zato ker je dosti ceneje če se jih dela sam(in zato ker poznam enga k se ukvarja z lesom). Zdaj pa da opišem kakšen zvok imam rad. Najprej take da so v zaprti škatli. Pa da imajo sicer povdarjene visoke tone, ampak da so visoki toni nežni in prijetni ušesom (ne sikajo preveč) za nizke tone pa da nimajo bobnečega zvoka ampak bol melodičen, prepoznaven zvok. Zanima me še če da dobiti take drivrje ki bi igrali tudi "sub bass" in da nebi bilo potrebe po subwooferju. Velikost zvočnikov ni ovira, tudi budžet imam kar velik. Pa še nekaj slišal sem da je od navadne iverke boljši en drug lesen izdelek(je bolj trd imena se ne spomnim), ali naj uporabim tega? |
A je ta post resen ali rahlo zapoznela prvoaprilska?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 407 Kraj: CELJE
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Pon Maj 03, 2010 10:02 Naslov sporočila: |
|
|
Senca,
zakaj se ti to zdi šala? Lahko daš kakšen predlog, ko si ravno v fazi izdelave hudih zvočnikov.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
andrej
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:47 Prispevkov: 121 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Pon Maj 03, 2010 10:36 Naslov sporočila: jbl |
|
|
| JBL ti 5000 za cca 1000eur + poštnina z nemčije. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Pon Maj 03, 2010 10:49 Naslov sporočila: |
|
|
ali pa za 800€ starejšo verzijo zgoraj omenjenih B&W (če te zanima ZS) _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Pon Maj 03, 2010 12:24 Naslov sporočila: |
|
|
| Antony je napisal/a: | | ali pa za 800€ starejšo verzijo zgoraj omenjenih B&W (če te zanima ZS) |
Če ne bi bil že v enem projektu, bi ti zvočniki že božali moja ušesa in krasili dnevno sobo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
andrej
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:47 Prispevkov: 121 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Pon Maj 03, 2010 12:29 Naslov sporočila: 802 matrix |
|
|
| Senca je napisal/a: | | Antony je napisal/a: | | ali pa za 800€ starejšo verzijo zgoraj omenjenih B&W (če te zanima ZS) |
Če ne bi bil že v enem projektu, bi ti zvočniki že božali moja ušesa in krasili dnevno sobo. |
za ta denar so skoraj podarjeni |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Pon Maj 03, 2010 12:43 Naslov sporočila: Re: Mi lahko kdo priporoča driverje(zvočnike)? |
|
|
| ProJet je napisal/a: | | ss1234 je napisal/a: | | No jaz bi pa naredu ene res hude zvočnike. Zato ker je dosti ceneje če se jih dela sam(in zato ker poznam enga k se ukvarja z lesom). |
Glej, moj predlog je, da pozabiš na vso zajebancijo okrog samogradnje in pršparaš ogromn cajta. Takih zvočnikov kot so na spodnji sliki ne boš naredu sam, pa če maš najhujšga mizarja v SLO za prjatla. Kupi tri leta stare B&W 802D za 5 jurčkov in uživaj pršparan cajt raje nekje v naravi, pa še bolj zdravo bo.
 |
Si strinjam. Pred kratkim sem delal kalkulacijo za Audio physic TempoII in iz finančnega vidika ni logike it v samogradnjo. Razlika je več kot 50% v prid rabljenim Tempom! Pa še ogromno časa prišparaš. Tud "prijatelj" mizar nekaj stane - zračunaj koliko pirov bosta spila  _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pon Maj 03, 2010 13:56 Naslov sporočila: Re: Mi lahko kdo priporoča driverje(zvočnike)? |
|
|
| ProJet je napisal/a: | | ss1234 je napisal/a: | | No jaz bi pa naredu ene res hude zvočnike. Zato ker je dosti ceneje če se jih dela sam(in zato ker poznam enga k se ukvarja z lesom). |
 |
... jst pa poznam enga fanta (ne vem pod katerim nickom se skriva na tem forumu), ki je naredil tako fantastično kopijo teh B&W, vključno z emblemom, da sapo jemlje!
Torej, da se narediti, ampak omenjeno kopijo so delale filigrantske roke. Generalno pa se strinjam s Prođetom!
Jernej, kjerkoli že si, daj kako fotko rukni gor!
Vili |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Pon Maj 03, 2010 16:27 Naslov sporočila: |
|
|
| vojko je napisal/a: | Običajno so samogradnje ljubezni trud zaman, okus na koncu pa prejkone grenak.
.....
Vse ostalo je tudi po mojem mnenju izguba časa in denarja. |
Sicer smo že popolnoma zavili iz smeri, vendar nisem mogel kaj da ne bi pokomentiral tega posta.
Tukaj mislim, da si prehudo posplošil zadeve in se nikakor ne strinjam s tem. Morda velja to za tisti del samograditeljev, ki mislijo, da bodo z budgetom 100 do 200 eurov in malo dela (kakšen popoldan ali dva) dosegli fantastično fenomenalne zadeve.
Kdor pa se tega loti z razumom, precej žrtvovanega prostega časa in odprto glavo pa težko verjamem da bo zgrešil. Marsikaj se je dalo videti na srečanjih, ki jih je organiziral Mestni Pu, sedaj pa absolutno prevladujejo AudioDIY srečanja pod vodstvom Audioex-a in Pinc76 ter ostalih. Kljub malo večjemu vložku, kakor v prejšnjem odstavku, se lahko za "majhen" denar dobi vrhunski izdelek - tako zvokovno, kot tudi vizuelno. Jih kar nekaj takšnih poznam na tem forumu.
Če zadevo prenesemo tudi na ostala področja, bi bila samogradnja oz. modificiranje komponent (ojačevalcev, DAC, ...) tudi izguba denarja in časa? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|