Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Mi lahko kdo priporoča driverje(zvočnike)?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ss1234

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 23:15

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 02, 2010 21:35    Naslov sporočila: Mi lahko kdo priporoča driverje(zvočnike)? Odgovori s citatom

No jaz bi pa naredu ene res hude zvočnike. Zato ker je dosti ceneje če se jih dela sam(in zato ker poznam enga k se ukvarja z lesom). Zdaj pa da opišem kakšen zvok imam rad. Najprej take da so v zaprti škatli. Pa da imajo sicer povdarjene visoke tone, ampak da so visoki toni nežni in prijetni ušesom (ne sikajo preveč) za nizke tone pa da nimajo bobnečega zvoka ampak bol melodičen, prepoznaven zvok. Zanima me še če da dobiti take drivrje ki bi igrali tudi "sub bass" in da nebi bilo potrebe po subwooferju. Velikost zvočnikov ni ovira, tudi budžet imam kar velik. Pa še nekaj slišal sem da je od navadne iverke boljši en drug lesen izdelek(je bolj trd imena se ne spomnim), ali naj uporabim tega?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 02, 2010 21:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

www.audiodiy.org

Sicer pa Terna, LJ. Skoči na pogovor z prodajalcem, uroš ponavadi ve kaj prodaja.
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 02, 2010 22:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

1.panzerholz
2.
3.
4.
etc
vezana plošča ali po domače šperplošča
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 02, 2010 22:42    Naslov sporočila: Re: Mi lahko kdo priporoča driverje(zvočnike)? Odgovori s citatom

ss1234 je napisal/a:
No jaz bi pa naredu ene res hude zvočnike. Zato ker je dosti ceneje če se jih dela sam(in zato ker poznam enga k se ukvarja z lesom).

Glej, moj predlog je, da pozabiš na vso zajebancijo okrog samogradnje in pršparaš ogromn cajta. Takih zvočnikov kot so na spodnji sliki ne boš naredu sam, pa če maš najhujšga mizarja v SLO za prjatla. Kupi tri leta stare B&W 802D za 5 jurčkov in uživaj pršparan cajt raje nekje v naravi, pa še bolj zdravo bo. Wink

Nazaj na vrh
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 02:00    Naslov sporočila: Re: Mi lahko kdo priporoča driverje(zvočnike)? Odgovori s citatom

ss1234 je napisal/a:
No jaz bi pa naredu ene res hude zvočnike. Zato ker je dosti ceneje če se jih dela sam(in zato ker poznam enga k se ukvarja z lesom). Zdaj pa da opišem kakšen zvok imam rad. Najprej take da so v zaprti škatli. Pa da imajo sicer povdarjene visoke tone, ampak da so visoki toni nežni in prijetni ušesom (ne sikajo preveč) za nizke tone pa da nimajo bobnečega zvoka ampak bol melodičen, prepoznaven zvok. Zanima me še če da dobiti take drivrje ki bi igrali tudi "sub bass" in da nebi bilo potrebe po subwooferju. Velikost zvočnikov ni ovira, tudi budžet imam kar velik. Pa še nekaj slišal sem da je od navadne iverke boljši en drug lesen izdelek(je bolj trd imena se ne spomnim), ali naj uporabim tega?

A je ta post resen Shocked ali rahlo zapoznela prvoaprilska? Cool
Nazaj na vrh
AUDIOEXPERT

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 09:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

www.intertechnik.de

Če boš kaj našel,mi pa javi!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 040 557 500
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 10:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Senca,

zakaj se ti to zdi šala? Lahko daš kakšen predlog, ko si ravno v fazi izdelave hudih zvočnikov. Very Happy
Nazaj na vrh
andrej

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:47
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 10:36    Naslov sporočila: jbl Odgovori s citatom

JBL ti 5000 za cca 1000eur + poštnina z nemčije.
Nazaj na vrh
Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 10:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ali pa za 800€ starejšo verzijo zgoraj omenjenih B&W (če te zanima ZS)
Senca

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 12:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Antony je napisal/a:

Če ne bi bil že v enem projektu, bi ti zvočniki že božali moja ušesa in krasili dnevno sobo.
Nazaj na vrh
andrej

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:47
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 12:29    Naslov sporočila: 802 matrix Odgovori s citatom

Senca je napisal/a:
Antony je napisal/a:

Če ne bi bil že v enem projektu, bi ti zvočniki že božali moja ušesa in krasili dnevno sobo.

za ta denar so skoraj podarjeni
Nazaj na vrh
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 12:43    Naslov sporočila: Re: Mi lahko kdo priporoča driverje(zvočnike)? Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
ss1234 je napisal/a:
No jaz bi pa naredu ene res hude zvočnike. Zato ker je dosti ceneje če se jih dela sam(in zato ker poznam enga k se ukvarja z lesom).

Glej, moj predlog je, da pozabiš na vso zajebancijo okrog samogradnje in pršparaš ogromn cajta. Takih zvočnikov kot so na spodnji sliki ne boš naredu sam, pa če maš najhujšga mizarja v SLO za prjatla. Kupi tri leta stare B&W 802D za 5 jurčkov in uživaj pršparan cajt raje nekje v naravi, pa še bolj zdravo bo. Wink

Si strinjam. Pred kratkim sem delal kalkulacijo za Audio physic TempoII in iz finančnega vidika ni logike it v samogradnjo. Razlika je več kot 50% v prid rabljenim Tempom! Pa še ogromno časa prišparaš. Tud "prijatelj" mizar nekaj stane - zračunaj koliko pirov bosta spila Very Happy
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 13:56    Naslov sporočila: Re: Mi lahko kdo priporoča driverje(zvočnike)? Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
ss1234 je napisal/a:

... jst pa poznam enga fanta (ne vem pod katerim nickom se skriva na tem forumu), ki je naredil tako fantastično kopijo teh B&W, vključno z emblemom, da sapo jemlje!

Torej, da se narediti, ampak omenjeno kopijo so delale filigrantske roke. Generalno pa se strinjam s Prođetom!

Jernej, kjerkoli že si, daj kako fotko rukni gor!

Vili
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 14:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Običajno so samogradnje ljubezni trud zaman, okus na koncu pa prejkone grenak.

Za malo denarja in veiko muzike je najenostavneje second-hand, če pa bi rad prišel do tja še z malo hobija pa kit kompleti:

http://www.davis-acoustics.com/index.php/kits
http://www.davis-acoustics.com/index.php/kits/118-kits.php

Za malo denarja in veliko še več muzike pa tole:
http://www.esoterikaudio.com.au/products.php?product_id=37
http://www.bastanis.com/downloads/bastanis_preise_e09.pdf

Če pa ti res ne da miru, pa kaka samogradnja po preciznem in zanesljivem receptu:
http://www.humblehomemadehifi.com/

Vse ostalo je tudi po mojem mnenju izguba časa in denarja.
Nazaj na vrh
Senca

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 16:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vojko je napisal/a:
Običajno so samogradnje ljubezni trud zaman, okus na koncu pa prejkone grenak.
.....
Vse ostalo je tudi po mojem mnenju izguba časa in denarja.

Sicer smo že popolnoma zavili iz smeri, vendar nisem mogel kaj da ne bi pokomentiral tega posta.

Tukaj mislim, da si prehudo posplošil zadeve in se nikakor ne strinjam s tem. Morda velja to za tisti del samograditeljev, ki mislijo, da bodo z budgetom 100 do 200 eurov in malo dela (kakšen popoldan ali dva) dosegli fantastično fenomenalne zadeve.

Kdor pa se tega loti z razumom, precej žrtvovanega prostega časa in odprto glavo pa težko verjamem da bo zgrešil. Marsikaj se je dalo videti na srečanjih, ki jih je organiziral Mestni Pu, sedaj pa absolutno prevladujejo AudioDIY srečanja pod vodstvom Audioex-a in Pinc76 ter ostalih. Kljub malo večjemu vložku, kakor v prejšnjem odstavku, se lahko za "majhen" denar dobi vrhunski izdelek - tako zvokovno, kot tudi vizuelno. Jih kar nekaj takšnih poznam na tem forumu.

Če zadevo prenesemo tudi na ostala področja, bi bila samogradnja oz. modificiranje komponent (ojačevalcev, DAC, ...) tudi izguba denarja in časa?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu