Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Sprejemnik/receiver RXV477 RECEIVER YAMAHA
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
krepki

Pridružen/-a: Sob Jan 2015 21:05
Kraj: sg

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2015 21:17    Naslov sporočila: Sprejemnik/receiver RXV477 RECEIVER YAMAHA Odgovori s citatom

Pozdravljeni,naročil sem omenjeni reciver in zraven zvočnike.

http://www.bigbang.si/zvocniki/zensor-vokal-black-dali-499636
http://www.bigbang.si/zvocniki/zensor-1-black-zvocnik-dali-499632

Zanima me če je to dovolj za hišni kino,ali bi rabil dokupit še kaj.
Drugo pa me zanima priklop komponent ali pustim vse komponente,siol box,wd tv live,ps3 priklopljene direkt na tv in povežem reciver z optičnim kablom z tv ali bi bilo bolje naprave povezat z hdmi na reciver.

Danes sem to naročil v eni trgovini,tako da bo naročilo oddano v ponedeljek,zanimam me če lahko še kaj spremenim ali bo z omenjenimi zvočniki to špilalo ali bo potrebno dokupit obvezno woofer in zadnje zvočnike.
Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frodo

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29
Kraj: Miklavž na dr. polju

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2015 02:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z dvema zvočnikoma ne boš imel surround zvoka ampak "samo" stereo. Če želiš imeti pravi prostorski zvok, ki ga tvoj receiver omogoča še seveda potrebuješ center in zadnje zvočnike. Ti pa za začetek priporočam nabavo subwooferja. Zensor 1 so odlični mali zvočniki ampak jim tako kot vsem malim zvočnikom nekoliko manjka nižjih tonov.
Najenostavneje za uporabo in zvokovno boljše je, da priklopiš vse komponente na Yamaho z HDMI kabli in nato greš z enim HDMI kablom iz receiverja na TV.
Nazaj na vrh
krepki

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2015 08:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj center imam naročen,zanimalo me je če bo za prvo silo center in dva zvočnika dovolj,kasneje bi dokupil še sobwoofer in zadnje zvočnike.

Glede na to da je sobwoofer od dalija čez 500€ me zanima če lahko vzamem od Yamahe,ki je 200€

Še nekaj a zvočniški kabli se dobijo zraven zvočnikov ali jih je potrebno dokupit?
Nazaj na vrh
rudyy

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:37
Kraj: izola

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2015 18:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pozdrawljen....

za prvo silo bo ne bo pa s tem s surround deloval kot bi moral...
dokupis lahko kateri koli subwoofer...
samo manj kot bos dal za njega verjetno bo manj tudi od njega...
zvocniske kable bos pa moral po wsej verjetnosti dokupit ja...

lp..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslovTelefon: 031342455
uzitek123

Pridružen/-a: Sob Dec 2013 16:12
Kraj: OPLOTNICA

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2015 20:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm, Jaz sem pa prepričan ,da se za 900€ ,kolikor boš ti odštel za to, da dobiti veliko več, sploh če pogledaš po malo rabljeni opremi...
Nazaj na vrh
frodo

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29
Kraj: Miklavž na dr. polju

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2015 22:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vse kable bos moral sam kupiti. Woofer pa seveda vzami kak manjsi in cenejsi , saj je Dali Sub E12 fantasticen ampak kar malo "predimenzioniran" za zensor 1...
Nazaj na vrh
krepki

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2015 23:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakšni kabli pa so to z činči ali brez,da vem kaj kupiti in debelina kaba za,subwoofer pa bi mogoče izbral enega od teh dveh,kateri bi bolj pasal zraven ostalih zvočnikov.

http://www.bigbang.si/zvocniki/ystsw015-pb-woofer-yamaha-410529
http://www.bigbang.si/zvocniki/nssw210-piano-black-sub-yamaha-464012
Nazaj na vrh
15418126

Pridružen/-a: Pon Jan 2015 11:20
Kraj: Sela pri Šmarju

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 11:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav!

Tako opremo sem imel. Kablov ni zraven.Za povezavo z zvočniki je lahko 2,5 mm2 kabel brez zaključitve.Pa upam, da si dosegel nižjo ceno kot na linku.
Nazaj na vrh
krepki

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 15:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj popusta bo mi je obljubil prodajalec,ne bom kupoval v big bangu,tam sem samo pogledal kaj bom nabavil,nato sem naročil v drugi trgovini.

Če si imel kaj takega kako si bil zadovoljen,je dovolj glasno,sicer pa sem v bloku in si nevem kakšne glasnosti ne morem privoščit.
Upam samo da bo zvok kvalitetnejši,kot na sistemu ki ga imam sedaj.

http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/BCS-FS121/page.html
Nazaj na vrh
15418126

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2015 08:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zadovoljen, imam komplet Dali (zensor 7, center in 1 ) za 5*6m sobo. Yamaha 477 se kar ujema z zvočniki in je poganjala z lahkoto vse skupaj. Zensor 1 imam za zadnje zvočnike na razdalji 2,5 m in tudi sami igrajo zadovoljivo.
Nazaj na vrh
krepki

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2015 22:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po vsem napisanem se mi zdi,da bom kupil slab sistem za 900€,torej če so zenzor 1 bolj mišljeni za zadnje zvočnike,potem dvomim,da bom zadovoljen z slišanim.

Kako pa je kaj z zensor 5 ali 7 ki jih omenjaš a to si lahko priklopil na obstoječi reciver ali je potrerben kak dodatni ojačevalec,ker reciver ima 115 W na izhod ti zvočniki so pa domnevam močnejši.

In ali imajo ti zvočniki zenzor 1,5,7 magnetno zaščito da jih lahko imaš tik ob televizorju.

Ker nikjer ne piše tega pri nekaterih pa je napisano.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2015 23:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Magnetna zaščita je od takrat, ko ne gledamo več katodno cevnih tv, povsem nepomembna. Tega pa je že 10 ali več let.

lpm
uzitek123

Pridružen/-a: Sob Dec 2013 16:12
Kraj: OPLOTNICA

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2015 23:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lahko prideš k meni ,kadarkoli poslušat ,kaj dobiš za ta denar Wink
Nazaj na vrh
15418126

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 21, 2015 08:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

477 mi je poganjala komplet Dali (zensor 7+center in zensor 1 ) brez problema. Imaš pa še dobre Zensor 3, ki sem jih slišal v sobi cca 16m2 in več kot zadostujejo. Pa še to, komplet 477+ par zensor1 ne "sme" bit več kot 800€.Yamaho ti pripeljejo na dom za 330€ na zensorje pa se pogajaj za popust 10-20% cene big banga. Če ni že prepozno(http://www.electronic4you.si/yamaha-rx-v477-schwarz-144875.html)
Nazaj na vrh
krepki

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 21, 2015 17:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je že prepozno roba je doma in že priklopljena zaenkrat zadovoljen,zvok je fantastičen tudi center in zenzor 1 igra na ful jih sploh ne upam sprobat,ker bodo sosedi v bloku v luftu,za poslušanje glasbe bo zaenkrat dovolj.

Internetni radio je zakon malo se poigram še z nastavitvami,kaj je ona zadevca z činč priklopom zraven.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu