Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

DIY DAC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audio_holic

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 21, 2014 22:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

habo66 je napisal/a:
Vprasaj, jaz sem jo dobil letos (1 kos), s cipom vred. Lp

Kok te je koštalo vse skupaj?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 22, 2014 13:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

50 €
Nazaj na vrh
Kanuc

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 16:17
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2014 09:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kraljmatjaz je napisal/a:
TAko izgleda DAC it.Audioreview:

Lp,
Miran

Kaj je to?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: +38641604796
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2014 19:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kanuc je napisal/a:
kraljmatjaz je napisal/a:
TAko izgleda DAC it.Audioreview:

Lp,
Miran

Kaj je to?

To je to, diy DAC italijanske revije Audioreview. Tako kot je predstavljena na sliki, zadeva sploh ni poceni, bi rekel da je potrebnih tam okoli 1 KEur.

Lp,
Miran
Kanuc

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 16:17
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2014 21:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

1000€? Shocked Kaj pa druge specifikacije, Miran?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: +38641604796
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2014 22:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

1000 Eur, ja to je moja ocena, morda kaj lahko prisparas na skatli, ma drugih moznosti ne vidim.
Kar se specifikcij tice, kot sem ze napisal je DAC trenutno sposoben predvajati "skoraj" vse trenutne digitalne formate, to se pravi PCM do 32bit/384Khz in DSD64 in DSD128. Verjetno bo s kaksnim updatom v bodoce prebavil tudi DSD 256 in morda se kaj.... Vprasanje pa je, ce sploh obstaja kaksen posnetek ki uporadlja tako kodiranje.
Kar se tehnike tice, je srce DAC-a ESS9018 - Buffalo III. Za digitalni vhod bo poskrbel vmesnik Amanero Combo 384.
Izhod bo lampaski (6DJ8), napajanje lampaskega izhoda pa bo izvedeno a) z lampami ali b) solid state.
Digitalni in analogni svet sta povezana s transformatorji (Sowter 3575).
Upravljanje DAC-a in mozne nastavitve so urejene z malim Arduino PCjem.
Tako nekako...ma se bom dal v stik s fanti ki so zadevo predstavili.

Lp,
Miran
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 01, 2014 13:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj zares verjamete, da za čipi lampe kaj porihtajo????????
Samo nestabilnost in težave povzročajo.
Napajalniki so menda ja drugače rešljivi.
Nazaj na vrh
AndrejS

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 01, 2014 22:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zivjo,

Stvar je sestavljena iz raznih DIY projektov in z tem nic narobe, nasprotno, prav zanimivo je, da se v garazah delajo stvari, ki se jih komercialno ne da kupiti. To je tudi smisel DIY, ko si naredis nekaj, kar drugace ne mores kupiti.

Lampa na izhodu res doda samo sum preciznemu konverterju, a kaj ces, psiholoski efekt ima prevlado v tem svetu.

Andrej
Nazaj na vrh
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2014 15:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tema je diy dac ali se motim? nevem zakaj lampe na izhodu niso ok?,pač naj si naredi kakor kdo želi,kakor komu paše.Če bi tako razmišljali potem bi vsi morali imeti iste komponente in zvočnike ker ostalo je itak za en k...Me pa zanima kakšne dace si lastite , ali ste si jih naredili sami,koliko so vas koštali.?
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2014 16:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bo kdo delal tale Audioreview dac?
Nazaj na vrh
jernejx

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 22:42
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2014 19:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Trenutni best buy po mojem mnenju, kar se diy tiče sta siguno orbit oem dac in subbu V3 dac z spdif vhodom. Strošek pod 200eur, zvok pa na zelo visokem nivoju. Na diyaudio.com primerjajo subbu V3 z daci, ki stanejo krepko čez 1000eur.

Srce obeh dace je sabre 9023 čip, ki deluje čudovito, obstaja kar nekaj kitajskih dacev s tem čipom, ki pa žel brez predelav igrajo zgolj zadovoljivo.

Jaz imam doma štiri subbu V3 dace in sem zelo zadovoljen z zvokovnim rezultatom, ki je bilo slišano na dosedanjih testiranjih.

Tudi jaz pravim lampam ne hvala, se pa strinjam tudi s trditvijo naj ima vsak kar mu paše Wink

Jernej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
habo66

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 05, 2014 01:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar se Rogićevega daca tiče sem šele sedaj odkril, da je zaradi velikega interesa projekt AYA II v kit izvedbi zopet letos maja zaživel in je pravzaprav ravno skoraj zaključen. No morda le še ni prepozno če bi bil kdo zainteresiran. Lahko samo pcb, pcb + trafo oz. celoten kit.
povezava: http://www.audialonline.com/online-topics/aya-ii-2014-diy-edition-interest-check/
Nazaj na vrh
a333bt

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 14:44
Kraj: Mali Lipoglav

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 10, 2014 18:55    Naslov sporočila: USB DAC ideja Odgovori s citatom

Prodam DAC XMOS USB z LED indikatorji 44KHz do DSD128 :

ES9018K2M XMOS DSD DXD 384kHz USB DAC with Bit-perfect volume control and SPDIF input
Link, če koga zanima:

http://www.diyinhk.com/shop/audio-kits/60-usb-dsd-dxd-384khz-dac-with-bit-perfect-volume-control-and-spdif-inputxmoses9018k2m.html#/dac_option-isolated_xmos_dac_and_led_pcb

ES9018K2M XMOS DSD DXD 384kHz USB DAC with Bit-...
First in the market with bit perfect DSD DXD PCM volume control in Windows/MAC/Linux system volume mixer using our customized firmware. No need to switch...
View on www.diyinhk.com

Špila super.
Ponudbe sprejemam Smile
Moj telefon: 068 191990[/url]
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 068/191990
audio_holic

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 10, 2014 22:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

habo66 je napisal/a:
Kar se Rogićevega daca tiče sem šele sedaj odkril, da je zaradi velikega interesa projekt AYA II v kit izvedbi zopet letos maja zaživel in je pravzaprav ravno skoraj zaključen. No morda le še ni prepozno če bi bil kdo zainteresiran. Lahko samo pcb, pcb + trafo oz. celoten kit.
povezava: http://www.audialonline.com/online-topics/aya-ii-2014-diy-edition-interest-check/

A si zadevo že dokončal?
Nazaj na vrh
habo66

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 13, 2014 22:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sori za pozen odziv. Niti se nisem zacel. Sem moral najprej en drug dac dokoncati.
lp, Gasper
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Naslednja
Stran 7 od 11

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu