Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

ATC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 30, 31, 32  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2014 15:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nomad & zuluf

prav veseli me da sta tako navdušena nad dobrim zvokom in tako neobremenjena z kakimi koli ekonomskimi motivi, čeprav včasih reagirata malo čudno,da ne rečem smešno.

zadnja primerjava JBL monitorjev za audiofilsko uporabo že malo vleče na to smer..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gero

Pridružen/-a: Sob Dec 2011 15:03

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2014 16:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nomad je napisal/a:
Zuluf, mislim da nima smisla debatirati z nekom, ki ni dobronameren. ATCjev itak ne pozna, jih niti ni slišal, jih pa mora šimfat ker leze v rit konkurenčni audio trgovini.
gero je napisal/a:
....@audiofrik-u ...... je Vklop drugi dom. Rolling Eyes Ali bo sedaj bolj razumljivo?

Tu so očitno v igri drugi motivi in ne želja po dobrem zvoku ali audiofilski entuziazem.

Fantje, tole pa ni bil moj namen, ne izkoriščati informacije iz drugih tem za svojo rit...

Če ne, se bomo srečali pri Kuzmi. Twisted Evil Laughing Laughing

Nazadnje urejal/a gero Pet Nov 14, 2014 16:16; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2014 16:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zuluf je napisal/a:
Evo ga:
http://at.jbl.com/jbl_product_detail_at/studio-monitor-4365.html

Pa lej kolk to košta. Dva takale pa en amp pa smo že na ceni Atc 100 z anniversary ojačevalci. Pa poslušaš trobljo! Ni ravno pojem naravnosti to.

Če že, potem morda primerjava s temi JBL-i (isti cenovni rang).

http://www.jblpro.com/www/products/recording-broadcast/m2/m2-master-reference-monitor#.VGYOH_mG98G
http://www.sweetwater.com/store/detail/M2System

Tehnološko gledano so omenjeni JBL-i leta naprej (kar ni tako zelo nerazumljivo glede na velikost enega ali drugega R&D oddelka...).
Nazaj na vrh
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2014 16:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo ga. Pa se da to kje v okolici slišat, tole referenco od Jbl?

Ja nomad saj vidim, da ne da nič od sebe, ampak če je že rekel, da bi zakopal bojno sekiro, človek pač poizkusi..

Glede na to, da sem edini, ki na glas pove kako čez Intek, menda ja ne veljam za Intekovega pospeševalca. Večina pa tiho lepo, mogoče bodo pa še kaj rabli.... tako kot vedno, slovenčki, čeprav vsi vemo kdo je tam blazno siten.
Baje sem tudi v navezi z nomad-om in še nekom, ki ga sploh ne poznam. Laughing Imenujmo to navezo Zlata naveza. Laughing
Nazaj na vrh
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2014 17:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gero je napisal/a:
nomad je napisal/a:
Zuluf, mislim da nima smisla debatirati z nekom, ki ni dobronameren. ATCjev itak ne pozna, jih niti ni slišal, jih pa mora šimfat ker leze v rit konkurenčni audio trgovini.
gero je napisal/a:
....@audiofrik-u ...... je Vklop drugi dom. Rolling Eyes Ali bo sedaj bolj razumljivo?

Tu so očitno v igri drugi motivi in ne želja po dobrem zvoku ali audiofilski entuziazem.

Fantje, tole pa ni bil moj namen, ne izkoriščati informacije iz drugih tem za svojo rit...

Če ne, se bomo srečali pri Kuzmi. Twisted Evil Laughing Laughing

Informacija je z objavo ostala javna, zato ne vidim problema če je ponovljena tudi tukaj. Pa še prav lepo pojasni dogajanja na tej temi.
Sam sicer na svoj hobi nisem nikoli gledal s takšnega klanovskega stališča, kot sem pojasnil sem z vsemi trgovci zadovoljen in sem tudi v Vklopu kupil kar nekaj (verjetno največ) aparatur. Ker pa so meni in zulufu in MASu očitali, da smo neka intekovska naveza, je prav da povemo kaj očitno tiči zadaj.
Nazaj na vrh
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2014 17:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimivo kakšne ojačevalce priporočajo zraven pri JBL.
Nazaj na vrh
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2014 17:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JBL je velika firma in izdeluje precej različnih zvočnikov za različne namene.
Njihovi boljši home modeli so tukaj: http://www.jblsynthesis.com/
Edini zvočniki druge firme, ki jih imam poleg ATCjev so JBL...
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2014 17:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zuluf je napisal/a:
Zanimivo kakšne ojačevalce priporočajo zraven pri JBL.

Stvar je v tem, da so ojačevalci obenem tudi (aktivna) kretnica. Poleg tega omogočajo vse možne DSP prilagoditve. Skratka - verjetno so dobro vedeli, kaj so izbrali. Cena ojačevalcev mislim da je sicer okoli 6000$ na kos (ne, ni to kitajski PA ojačevalec za 150 EUR).

Za bolj avdiofilsko naravnane (ali obremenjene) osebke sicer obstaja tudi Mark Levinson izvedba. 2 ML monobloka + digitalna aktivna kretnica. 46000$...

Ali je to možno slišati kje pri nas? Pojma nimam. Če ve morda JBL distributer kaj svetovati...
Nazaj na vrh
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2014 19:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem sprva samo sledil, potem se malo čohal, potem pa; Bodoči kupci in audiofili samo en nasvet!!!! Beži stran od ene in edine resnice, kajti v hifiju jih je več.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2014 20:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po moje mamo v Sloveniji največ resnic na vseh področjih Laughing
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2014 23:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zuluf je napisal/a:
Po moje mamo v Sloveniji največ resnic na vseh področjih Laughing

Imaš prav. Žalostno je le to, da ima v Sloveniji največjo težo in veljavo resnica največjih spletkarjev in prevarantov! Twisted Evil

Audiohedonist
Nazaj na vrh
NLP

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01
Kraj: Drugje

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2014 23:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ah kje pa, tudi drugje ni nič kaj bolje:)))
Verjetno eni spremljate tudi kakšne pro audio forume in tudi tam lahko (no povečini) nastane marketinški hype kakšnega proizvoda, internet je že od nekdaj del marketinga.

Od vas ne poznam skoraj nobenega (pri parih sem bil in smo kaj delali, tudi samo pogovarjali), tako da nimam pojma kdo je prodajalec in kdo ne in kakšne interese kdo ima.

Za ATC-je ni hudo zamerit, ker so res dobri zvočniki, pa jih ne prodajam, niti nimam, imajo pa jih v studiih ki delajo ljudje ki so in tonski inženirji, mastering in prenekateri audiofili ter jih cenijo, so resnicoljubni ampak na svoj način, ni pa za vsak okus seveda.
Meni osebno so tako na prvo žogo bolj všeč PMC, Focal (JBL mi ne spada v to ligo, kaj pa vem, M2 nisem še poslušal, bom pa v kratkem v enem mastering studiu) pa še bi se jih našlo a če bi dobil za dobro ceno ATC-je se jih sploh ne bi branil, "naučil" bi se jih in na njih užival.

Alfa in omega zvočnikov, kot vsi vemo ni.
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2014 23:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NLP je napisal/a:

Za ATC-je ni hudo zamerit, ker so res dobri zvočniki, pa jih ne prodajam, niti nimam, imajo pa jih v studiih ki delajo ljudje ki so in tonski inženirji, mastering in prenekateri audiofili ter jih cenijo, so resnicoljubni ampak na svoj način, ni pa za vsak okus seveda.

Alfa in omega zvočnikov, kot vsi vemo ni.

Brez dodatkov podpišem.

LP
Nazaj na vrh
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 13, 2014 15:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.atcloudspeakers.co.uk/2014/12/scm40-active-to-launch-at-ces-in-january/

Pozdravljeni pubeci. Atc strikes again! Tole bo pa po moje najboljša tržna poteza kar jih je Atc spravil skupaj do sedaj. Zvočnik, ki ga dejansko lahko spraviš v običajno dnevno sobo, aktivna izvedba. Bomba!
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 13, 2014 18:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam še kak orenk popust zvohamo, pa bo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 30, 31, 32  Naslednja
Stran 26 od 32

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu