| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1502 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 15:55 Naslov sporočila: |
|
|
nomad & zuluf
prav veseli me da sta tako navdušena nad dobrim zvokom in tako neobremenjena z kakimi koli ekonomskimi motivi, čeprav včasih reagirata malo čudno,da ne rečem smešno.
zadnja primerjava JBL monitorjev za audiofilsko uporabo že malo vleče na to smer.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gero
Pridružen/-a: Sob Dec 2011 15:03 Prispevkov: 196
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 16:13 Naslov sporočila: |
|
|
| nomad je napisal/a: | Zuluf, mislim da nima smisla debatirati z nekom, ki ni dobronameren. ATCjev itak ne pozna, jih niti ni slišal, jih pa mora šimfat ker leze v rit konkurenčni audio trgovini. | gero je napisal/a: | ....@audiofrik-u ...... je Vklop drugi dom. Ali bo sedaj bolj razumljivo? |
Tu so očitno v igri drugi motivi in ne želja po dobrem zvoku ali audiofilski entuziazem. |
Fantje, tole pa ni bil moj namen, ne izkoriščati informacije iz drugih tem za svojo rit...
Če ne, se bomo srečali pri Kuzmi. 
Nazadnje urejal/a gero Pet Nov 14, 2014 16:16; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46 Prispevkov: 677 Kraj: bunga bunga
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 16:48 Naslov sporočila: |
|
|
Evo ga. Pa se da to kje v okolici slišat, tole referenco od Jbl?
Ja nomad saj vidim, da ne da nič od sebe, ampak če je že rekel, da bi zakopal bojno sekiro, človek pač poizkusi..
Glede na to, da sem edini, ki na glas pove kako čez Intek, menda ja ne veljam za Intekovega pospeševalca. Večina pa tiho lepo, mogoče bodo pa še kaj rabli.... tako kot vedno, slovenčki, čeprav vsi vemo kdo je tam blazno siten.
Baje sem tudi v navezi z nomad-om in še nekom, ki ga sploh ne poznam. Imenujmo to navezo Zlata naveza.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 17:05 Naslov sporočila: |
|
|
| gero je napisal/a: | | nomad je napisal/a: | Zuluf, mislim da nima smisla debatirati z nekom, ki ni dobronameren. ATCjev itak ne pozna, jih niti ni slišal, jih pa mora šimfat ker leze v rit konkurenčni audio trgovini. | gero je napisal/a: | ....@audiofrik-u ...... je Vklop drugi dom. Ali bo sedaj bolj razumljivo? |
Tu so očitno v igri drugi motivi in ne želja po dobrem zvoku ali audiofilski entuziazem. |
Fantje, tole pa ni bil moj namen, ne izkoriščati informacije iz drugih tem za svojo rit...
Če ne, se bomo srečali pri Kuzmi.  |
Informacija je z objavo ostala javna, zato ne vidim problema če je ponovljena tudi tukaj. Pa še prav lepo pojasni dogajanja na tej temi.
Sam sicer na svoj hobi nisem nikoli gledal s takšnega klanovskega stališča, kot sem pojasnil sem z vsemi trgovci zadovoljen in sem tudi v Vklopu kupil kar nekaj (verjetno največ) aparatur. Ker pa so meni in zulufu in MASu očitali, da smo neka intekovska naveza, je prav da povemo kaj očitno tiči zadaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 17:11 Naslov sporočila: |
|
|
| Zanimivo kakšne ojačevalce priporočajo zraven pri JBL. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 17:27 Naslov sporočila: |
|
|
JBL je velika firma in izdeluje precej različnih zvočnikov za različne namene.
Njihovi boljši home modeli so tukaj: http://www.jblsynthesis.com/
Edini zvočniki druge firme, ki jih imam poleg ATCjev so JBL... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 17:31 Naslov sporočila: |
|
|
| Zuluf je napisal/a: | | Zanimivo kakšne ojačevalce priporočajo zraven pri JBL. |
Stvar je v tem, da so ojačevalci obenem tudi (aktivna) kretnica. Poleg tega omogočajo vse možne DSP prilagoditve. Skratka - verjetno so dobro vedeli, kaj so izbrali. Cena ojačevalcev mislim da je sicer okoli 6000$ na kos (ne, ni to kitajski PA ojačevalec za 150 EUR).
Za bolj avdiofilsko naravnane (ali obremenjene) osebke sicer obstaja tudi Mark Levinson izvedba. 2 ML monobloka + digitalna aktivna kretnica. 46000$...
Ali je to možno slišati kje pri nas? Pojma nimam. Če ve morda JBL distributer kaj svetovati... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 19:30 Naslov sporočila: |
|
|
Sem sprva samo sledil, potem se malo čohal, potem pa; Bodoči kupci in audiofili samo en nasvet!!!! Beži stran od ene in edine resnice, kajti v hifiju jih je več.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 20:23 Naslov sporočila: |
|
|
Po moje mamo v Sloveniji največ resnic na vseh področjih  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 23:11 Naslov sporočila: |
|
|
| Zuluf je napisal/a: | Po moje mamo v Sloveniji največ resnic na vseh področjih  |
Imaš prav. Žalostno je le to, da ima v Sloveniji največjo težo in veljavo resnica največjih spletkarjev in prevarantov!  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01 Prispevkov: 1035 Kraj: Drugje
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 23:26 Naslov sporočila: |
|
|
ah kje pa, tudi drugje ni nič kaj bolje:)))
Verjetno eni spremljate tudi kakšne pro audio forume in tudi tam lahko (no povečini) nastane marketinški hype kakšnega proizvoda, internet je že od nekdaj del marketinga.
Od vas ne poznam skoraj nobenega (pri parih sem bil in smo kaj delali, tudi samo pogovarjali), tako da nimam pojma kdo je prodajalec in kdo ne in kakšne interese kdo ima.
Za ATC-je ni hudo zamerit, ker so res dobri zvočniki, pa jih ne prodajam, niti nimam, imajo pa jih v studiih ki delajo ljudje ki so in tonski inženirji, mastering in prenekateri audiofili ter jih cenijo, so resnicoljubni ampak na svoj način, ni pa za vsak okus seveda.
Meni osebno so tako na prvo žogo bolj všeč PMC, Focal (JBL mi ne spada v to ligo, kaj pa vem, M2 nisem še poslušal, bom pa v kratkem v enem mastering studiu) pa še bi se jih našlo a če bi dobil za dobro ceno ATC-je se jih sploh ne bi branil, "naučil" bi se jih in na njih užival.
Alfa in omega zvočnikov, kot vsi vemo ni. _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 23:52 Naslov sporočila: |
|
|
| NLP je napisal/a: |
Za ATC-je ni hudo zamerit, ker so res dobri zvočniki, pa jih ne prodajam, niti nimam, imajo pa jih v studiih ki delajo ljudje ki so in tonski inženirji, mastering in prenekateri audiofili ter jih cenijo, so resnicoljubni ampak na svoj način, ni pa za vsak okus seveda.
Alfa in omega zvočnikov, kot vsi vemo ni. |
Brez dodatkov podpišem.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Dec 13, 2014 18:07 Naslov sporočila: |
|
|
| Sam še kak orenk popust zvohamo, pa bo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|