| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Zuluf
Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46 Prispevkov: 677 Kraj: bunga bunga
|
Objavljeno: Čet Nov 13, 2014 15:10 Naslov sporočila: |
|
|
| Hvala za ponujeno darilo, vendar bi me prej vseeno zanimalo na katero marko zvočnikov prisegaš, da grem enkrat poslušat to. Kaj pa veš mogoče nam bo vsem v poduk. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Nov 13, 2014 15:34 Naslov sporočila: |
|
|
| mislim da sem že večkrat napisal da sem večinoma na Tannoy, stari HPD ali novejši SRM 12 z Tannoy XO 5000...občasno pa še par drugih Tannoy, na počivanju imam tudi Manley ML10A... z veseljem pa kake starejše AR ali JBL, pa nikoli za dolgo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
Objavljeno: Čet Nov 13, 2014 16:07 Naslov sporočila: |
|
|
Ja en diler iz uk ki je prav tako na Tannoyih, ne vem sicer več katerih, je enkrat rekel za Atc: cold as ice  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Čet Nov 13, 2014 16:18 Naslov sporočila: |
|
|
| Zuluf je napisal/a: | | bogomir 4051 je napisal/a: | Nekateri s tega foruma bi bili v srednjem veku lahko spoštovani in strah vzbujajoči inkvizitorji.
Kabelske vernike, njihove kable, lampaške vernike in njihove lampe, predvsem pa audiofile in tiste heretike, ki radi poslušajo (in tudi slišijo) razlike med raznimi komponentami, bi javno sežigali na grmadah. Zraven pa zahtevali, da priznajo, da je zemlja ravna.
lpm |
Bogo nabavi si 100 kablov jih poslušaj in uživaj. Je še kaj lepšega kot to.
Samo zamisli si kako boš zadovoljen ko boš znal vseh 100 kablov na pamet. Če jih boš poslušal na Atc, boš morda celo zaznal kakšen zvok dejansko imajo. |
Zuluf,
ne bom preveč smetil v "vaši temi", ampak vsaj nekaj olike in spoštovanja, kolikor ga pač sam zmoreš, se pričakuje tudi na AK, čeprev gre za tvoje "bunga bunga" replike, ki so neargumentirane, ideološke, in predvsem provokativne...
Kdo je ta Bogo??
Jaz poznam samo @bogomir 4051, ki se sicer podpiše Miro.
Boš meni rekel jakec, ko se vidimo v živo...pa da te vidimo...pridi k Kuzmi, popoldan, ko ga še malo spijemo! _________________ The only way to do great work is to love what you do |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 00:02 Naslov sporočila: |
|
|
Pa dočiču i jaaaa  _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01 Prispevkov: 1035 Kraj: Drugje
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 00:20 Naslov sporočila: |
|
|
... psihoakustika je "čudna reč" ja... _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 09:35 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | | mislim da sem že večkrat napisal da sem večinoma na Tannoy, stari HPD ali novejši SRM 12 z Tannoy XO 5000...občasno pa še par drugih Tannoy, na počivanju imam tudi Manley ML10A... z veseljem pa kake starejše AR ali JBL, pa nikoli za dolgo. |
Dej audiofrik povej raje kaj imaš za ene "ta glavne" zvočnike. Ne moreš folku najedat, da nimajo za burek pa sam furat neke stare zvočnike, ki so v rangu jurja dva. Šou as d mani!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 10:00 Naslov sporočila: |
|
|
zuluf
žal mi iz tvojih postov zgleda da o ATC samo sanjaš jih pa nimaš v lasti,
ne skrbi, ko bom našel zvočnike da me vržejo na rit jih tudi kupim, sem dovolj dolgo na svetu in dovolj v tej audio sceni da bi kupil kaj bistveno dražjega če bi tako zelo želel, trenutno pa mi to kar si lastim več kot dovolj zadovolji moje potrebe po zvočnikih, daj si dopovedat da ATC pač ni po mojem in ne samo mojem okusu, pa čeprav zate to predstavlja sveti gral.
Tudi če bi jih kupoval jih seveda niti pod razno ne bi pri Inteku, je dovolj malo rabljenih za ceno ki ni dosti višja od te ki so za moje Tannoje če smo že na tem, , mogoče bi menjal kvećjemu za kake Cizek ali AR10, pa lahko stokrat trdiš da so še starejši,ko me bo kaj prepričalo bom to tudi kupil, nikakor pa ne za to kar se ti na vse pretege skušaš vsiliti vesoljni sloveniji, ampak sploh ne opaziš kako si tečen |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 10:54 Naslov sporočila: |
|
|
Ma jaz ne opazim toliko pomanjkljivosti Atc kot jih nekateri. Sam sem opazil, da se pri mnogih zvočnikih veselje konča, ko daš kako bolj močno glasbo gor. Atc-ji ne delajo razlik med zvrstmi in to mi je všeč. V bistvu celo razturajo v težjih žanrih. Je pa res, da je fino, če je woofer zraven. Akustiko sem slišal mnogo lepše in prijetneje zvenet na številnih zvočnikih, ampak se človek pogosto sprašuje a je pri dejanskem brenkanju kitare res takšen poudarek na praskanju po struni al se še kaj drugega sliši... Pri atc teh dilem nimam. No Jbl bi res lahko malo podrobneje raziskal. Ene sem imel že davno, neke slabe sicer, ampak tisto je bilo pa res samo za nabijanje. Katere Jbl-ke bi predlagal za poslušat?
Če boš rabljene Atc-je kupoval potem pa naredi raje malo reklame, da se nabere dovolj nove robe na trgu, pa potem ....  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LBaudio
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25 Prispevkov: 921 Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 11:17 Naslov sporočila: |
|
|
najbolje je ko nekdo sodi firmo po entry level produktu.....super _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
Custom car audio installs
2 X WR setter dBDrag street B - 2005 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 12:51 Naslov sporočila: |
|
|
...pri večini se veselje konča....
moraš najprej sploh narediti okvirje- a poslušaš to v 2x3 mtr ali 6x9mtr
a si na svojem sto mettrov ali še bolje kilometer od sosedov ali si v stanovanju in sosed levo desno spodaj zgoraj....potem seveda kaj in kako poslušaš, en res nabijaški koncert na 2x2 mtr z zvočniki 12 cm bas pač ni to kot na par deset KW ozvočenju v prvi vrsti, za kaj bolj prefinjenega pa se že da poslušati, sam sem v bloku in marsikaj odpade, tudi sama velikost sobe, sem že imel večkrat tudi 15" pa sem prital na 12" in bom verjetno tudi ostal.
včasih tudi entry model ni za odpis, pa naj gre za ProAC ali Linn ali AE Sonus Faber Opera ali kar je solidnih malih zvočnikov, par zame solinih naštel kar mimogrede, ampak včasih rabijozoptimum dokj dragojačevalec in kble...zutp težko izvlečeš maksimum pa če še tako jhočeš kaj prišoparati |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 13:01 Naslov sporočila: |
|
|
| LBaudio je napisal/a: | | najbolje je ko nekdo sodi firmo po entry level produktu.....super |
Ma nisem sodil cele firme po tem, amapk kaj se pa da sploh videt. V Vklopu sem sicer videl evereste, samo kam češ s tistim.... Od A do Ž... ma sej nima veze. Atc je kar kul. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 13:12 Naslov sporočila: |
|
|
vidim da še sanjaš ATC, daj verjami da niso edini, tudi če bodo obstajali še 50 let bo jim manjkalo marsikaj do legend kot so Altec, JBL, AR, Tannoy,
če že toliko o studijih, praktično vsi ameriški so bili na JBL in evropski na Tannoy, danes je ATC mogoče v vsakem stotem ali dvestotem studiju... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2014 15:49 Naslov sporočila: |
|
|
Zuluf, mislim da nima smisla debatirati z nekom, ki ni dobronameren. ATCjev itak ne pozna, jih niti ni slišal, jih pa mora šimfat ker leze v rit konkurenčni audio trgovini. | gero je napisal/a: | ....@audiofrik-u ...... je Vklop drugi dom. Ali bo sedaj bolj razumljivo? |
Tu so očitno v igri drugi motivi in ne želja po dobrem zvoku ali audiofilski entuziazem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|