Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Multimedia HI-FI SHOW 2014
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 28, 2014 09:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsi, ki mislite, da se s peak-sistemom na bas-refleksu da dobiti realen bas, nekaj pač niste še slišali. Enako je s paralelnimi in ozkimi basi ali s slepimi driverji. Za kaj pametnega boste morali poseči po 15˝ ali 18˝ z učinkovitimi rezi tako spodaj na ResFr ali zgoraj po faznem zaostajanju zaradi plapolanja, torej max 100Hz. To je potem HiFi, ne pa orehove korenine na furnirju in moderne elastike, pa fejst bolane cene. Zaželimo si raje realne glasbe, ne pa cenovne hohštaplerije.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 28, 2014 11:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kvalitetnega basa nismo mogli slišat na sejmu, ker bi bilo potrebno prej predelat sobo.
To je nemogoče.

Moj namen obiska sejma je bil poslušat samo kako sistem prostorsko pričara zvok in nič več. Very Happy Idea

lp
Bojan
Nazaj na vrh
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 28, 2014 15:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Joztom pa saj nam je jasno že od začetka tvojih "bas pridig" da s 6" ne moreš poustvariti 15-18" basa. Tudi sam bi imel pred sabo narisanega kontrabasista ki mi odšpila oz. odvibrira "pa bam pam pam" ne pa "pu puh puh puh"... Pač te "male" dvosistemske kištice poskušajo izkoristiti kar se da največ iz teh drajverjev, enim to bolj uspe, drugim manj oz. so kompromisi. Predvsem pa je problem v temu, da je naša/moja (dnevna) soba 4x4 in tudi fizično ni izvedljivo umestiti notri npr. tvojih OB, kaj šele da potem to sploh zapoje...
lp, Gašper
Nazaj na vrh
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 28, 2014 16:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem zakaj o basu na sejmu, saj ga niker ni bilo niti približno pravega.

Se spominjam mojih začetkov, ko me je zanimal bas.
Danes pa čisto nekaj drugega.

ps.:
Saj soba tudi tvori box Idea Very Happy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Stran 11 od 11

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu