| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1975 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 28, 2014 09:08 Naslov sporočila: |
|
|
| Vsi, ki mislite, da se s peak-sistemom na bas-refleksu da dobiti realen bas, nekaj pač niste še slišali. Enako je s paralelnimi in ozkimi basi ali s slepimi driverji. Za kaj pametnega boste morali poseči po 15˝ ali 18˝ z učinkovitimi rezi tako spodaj na ResFr ali zgoraj po faznem zaostajanju zaradi plapolanja, torej max 100Hz. To je potem HiFi, ne pa orehove korenine na furnirju in moderne elastike, pa fejst bolane cene. Zaželimo si raje realne glasbe, ne pa cenovne hohštaplerije. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56 Prispevkov: 643 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Tor Okt 28, 2014 11:00 Naslov sporočila: |
|
|
Kvalitetnega basa nismo mogli slišat na sejmu, ker bi bilo potrebno prej predelat sobo.
To je nemogoče.
Moj namen obiska sejma je bil poslušat samo kako sistem prostorsko pričara zvok in nič več.
lp
Bojan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1117 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Tor Okt 28, 2014 15:18 Naslov sporočila: |
|
|
Joztom pa saj nam je jasno že od začetka tvojih "bas pridig" da s 6" ne moreš poustvariti 15-18" basa. Tudi sam bi imel pred sabo narisanega kontrabasista ki mi odšpila oz. odvibrira "pa bam pam pam" ne pa "pu puh puh puh"... Pač te "male" dvosistemske kištice poskušajo izkoristiti kar se da največ iz teh drajverjev, enim to bolj uspe, drugim manj oz. so kompromisi. Predvsem pa je problem v temu, da je naša/moja (dnevna) soba 4x4 in tudi fizično ni izvedljivo umestiti notri npr. tvojih OB, kaj šele da potem to sploh zapoje...
lp, Gašper |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56 Prispevkov: 643 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Tor Okt 28, 2014 16:35 Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem zakaj o basu na sejmu, saj ga niker ni bilo niti približno pravega.
Se spominjam mojih začetkov, ko me je zanimal bas.
Danes pa čisto nekaj drugega.
ps.:
Saj soba tudi tvori box  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|