HD TV (plazma, lcd, led lcd, oled...)
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91 Naslednja
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Tor Jun 10, 2014 12:49 Naslov sporočila: |
|
|
test sony plazme 2014
http://www.hdtvtest.co.uk/news/tx-50ax802b-201405193778.htm
| Citiram: |
Conclusion
The Panasonic TX-50AX802B is a beautifully-engineered piece of display that’s capable of producing absolutely gorgeous images. If last year’s Viera WT600 puts Panasonic on the map as a serious LCD TV maker for video enthusiasts, then the AX802/ AX800 proves that the company can hang with the big boys Samsung and Sony and then some.
Of course, plasma TVs – especially the final generation from Panasonic themselves – still win in terms of black level, viewing angles, screen uniformity and outright picture quality despite a lower screen resolution, but the TX50AX802B was as close as we’ve seen any LED LCD approached plasma’s supremely cinematic image quality. Particularly impressive was the AX802B’s ability to saturate colours in low-APL scenes and also in 3D, thanks to Panasonic’s Studio Master Drive technology.
The TX50AX802B’s only glaring weakness is one on the specs sheet – the Ultra HD TV does not offer Netflix 4K streaming at this point in time. While this omission may put off some buyers, it doesn’t stop the 50″ AX802/ AX800 from being one of the best LED televisions we’ve reviewed thus far, 4K or not. We’ll know more when we put it up (albeit in 65-inch guise) against Sony’s and Samsung’s UHD TVs, as well an LG curved OLED and a Panasonic ZT plasma in a comparison event at the end of this month.
|
http://www.avforums.com/review/panasonic-ax802-ax802b-ax800-tx-50ax802-ultra-hd-4k-tv-review.10390
| Citiram: |
Conclusion
Pleasant as the mostly decorative front stand is, it’s the one round the back that takes the breath away – literally, as it weighs a ton! Other than that, the AX802 looks every bit the flagship TV and the inclusion of an HDMI 2.0 and HDCP 2.2 compatible port, underlines its status as an Ultra HD model. The inclusion of two very swanky remote controls also help to promote a top-tier feeling to the package, as does the extremely comprehensive set of ISF calibration controls amongst the vast amount of options in the user menus. Said controls allowed us to fine tune picture accuracy to reference levels and combined with the effective dimming system and fine video processing, allowed for pictures that were great in whatever definition.
The Panasonic TX-50AX802B is a pleasing return to form for Panasonic’s LED/LCD TV division. It has the looks, with an attractive front stand and narrow bezel. It has the connections, with one of its 4 HDMI ports being version 2.0 and HDCP 2.2 compatible. It also has most of the Smart TV features you could ever want too. It is also - unlike the WT600 at launch - competitively priced and capable of producing really great pictures, packed full of detail and contrast, blessed with extreme accuracy and delivered by more than competent video processing. It isn’t perfect, nothing is, and we’d have liked to have seen less niggling uniformity issues - and compatibility with 4K Netflix - but it’s still a fine entrant to the Resolution Revolution and well worth your consideration.
|
http://www.hdtvtest.co.uk/news/result-201406013793.htm |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pet Jun 13, 2014 15:31 Naslov sporočila: |
|
|
Of course, plasma TVs – especially the final generation from Panasonic themselves – still win in terms of black level, viewing angles, screen uniformity and outright picture quality despite a lower screen resolution, but the TX50AX802B was as close as we’ve seen any LED LCD approached plasma’s supremely cinematic image quality.
To da se kljub temu Plasme niso prodajale, je dokaz, da moški še vedno bolj obrajtamo kvantiteto (specifikacije) kot kvaliteto. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Likalnik
Pridružen/-a: Tor Dec 2013 2:51 Prispevkov: 47 Kraj: Lesce
|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2014 11:42 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,
Je vasa plazma tudi glasna? Imam VT 65 panasonic in se mi zdi malo glasen....ventilator zadaj....ce imam tv na mute se ga slisi v nasprotnem primeru moram biti res pozoren da ga slisim...je to normalno??? Prav tako ce mi tv prikazuje belo povrsino...npr. hokej se slisi buzz.....brencanje...je to normalno? Kolega ima isto panasonic plasmo...oznake ne vem 107 cm in ni ne duha ne sluha o vetrnici ali kaksnem brencanju.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2014 12:11 Naslov sporočila: |
|
|
Pri mojem se ne sliši nič nikoli.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Likalnik
|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2014 13:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Prou cisto nic? Ko da ga ni? Pri meni ne ropota kot da je nekaj narobe....pac ve pa se da je notri.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1004 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2014 13:32 Naslov sporočila: |
|
|
| Likalnik je napisal/a: | Zdravo,
Je vasa plazma tudi glasna? Imam VT 65 panasonic in se mi zdi malo glasen....ventilator zadaj....ce imam tv na mute se ga slisi v nasprotnem primeru moram biti res pozoren da ga slisim...je to normalno??? Prav tako ce mi tv prikazuje belo povrsino...npr. hokej se slisi buzz.....brencanje...je to normalno? Kolega ima isto panasonic plasmo...oznake ne vem 107 cm in ni ne duha ne sluha o vetrnici ali kaksnem brencanju.... |
Tale Problem zadnje generacije panasonic plazm se diskutira po forumih ze priblizno leto dni.
Tukaj ti podajam link enega izmed boljsih http://www.avforums.com/threads/panasonic-vt65-fan-noise.1775475/
Tudi sam Sem imel pri novi plazmi podoben primer glasnega ventilatorja.,ki je bil zelo motec in slisen tudi iz razdalje 5 metrov.Pobrskal po netu in kontaktiral panasonic servis,ki mi je predlozil da Jim TV posljem .Vem da v Nemciji in Angliji zaradi tega problema prihajajo serviserji na dom,v Svici pac ne , rekel Sem Jim da mi ne pade na pamet posiljat 10 dni staro 65 incev veliko plazmo,skratka nismo nasli skupnega jezika.Potem Sem kontaktiral trgovino in Jim sporocil da Jim TV vracam ker pac ni v redu in razlozil celo storijo z Pan. servisom.
Po izmenjavi mnenj so mi ponudili nov TV kar Sem sprejel.
Pri drugem TV je Problem z vent.minimalen,slisen res samo iz neposredne blizine in pri totalni tisini. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Likalnik
|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2014 14:00 Naslov sporočila: |
|
|
Sem bral na netu...in vidim da ni samo pri meni problem....ce imam normalni glasnost se ne slisi...na mute se porajta da ventilator obstaja....posiljal ga nazaj tudi jaz ne bi....
Motece ni, zmotilo me je da pr kolegu se dobesedno nic ne slisi...ko da je brez ventilatorja (starejsi model plazme, manjsa velikost) pri meni se pa porajta...ce vi pravite da se tudi pri vas...potem bom tezko dobil modela da se ne slisi
Nazadnje urejal/a Likalnik Ned Jun 15, 2014 14:10; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2014 14:07 Naslov sporočila: |
|
|
| Ce ga pri normalni glasnosti ne slisis je OK |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Likalnik
|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2014 16:04 Naslov sporočila: |
|
|
| Hvala ti za to...slisim ga samo na mute..ostalo ne.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2014 20:23 Naslov sporočila: |
|
|
| Pri meni čisto nič kot ,da ga ni. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2014 21:05 Naslov sporočila: |
|
|
| aleksander je napisal/a: | | Pri meni čisto nič kot ,da ga ni. |
Ce imas Panasonic TX-P55ST60E potem ga ne mores slisat ker ga ni. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Tor Jun 17, 2014 02:23 Naslov sporočila: |
|
|
Ja meni so tudi zelo ropotal ventilatorji na prejšni plazmi.In kljub 4 ventom se je precej grela.
Na TX-P65ST60E ni ventilatorjev.Se pa tudi manj greje kot stara. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Jun 17, 2014 08:25 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi moja VT30 Panasonic ima ventilatorje. Zelo tihi in nemoteči v poznih nočnih urah. Komaj slišen pretok zraka : hhhhhh...
Kvarčna stenska ura s svojim 'štrkanjem' vsako sekundo je pravi rogovilež, roker napram tem ventilatorjem - sem jo odstranil iz prostora, ker je motila govor/dialoge - pri poznem nočnem poslušanju. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Tor Jun 17, 2014 13:42 Naslov sporočila: |
|
|
imate staro tehnologijo
bo treba plazme menjat za 4k oled curved... (ni da ni..) ekrane |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Jun 17, 2014 14:43 Naslov sporočila: |
|
|
| kumer je napisal/a: | imate staro tehnologijo
bo treba plazme menjat za 4k oled curved... (ni da ni..) ekrane |
Tako, je. Še pet let, da se ta tehnologija izboljša in poceni, pa bomo pripravljeni na menjavo.
Menda se vzporedno 'kuha' tudi pri laserjih. Kakorkoli, kadar bo ura - sledi menjava.
Zaenkrat grem še ven iz trgovine z nasmeškom.. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|