| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Janko1
Pridružen/-a: Čet Nov 2010 18:01 Prispevkov: 101 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Pet Feb 21, 2014 18:05 Naslov sporočila: |
|
|
-:-
Nazadnje urejal/a Janko1 Pet Feb 14, 2020 14:54; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Feb 21, 2014 18:11 Naslov sporočila: |
|
|
Joj, ne spet. Ana-digi...
Pusti @joztoma, nimaš šans. Hahaha. Ne vidiš da je provokacija?
Ker je bil poreden, bom rekel tole: na renomiranih CD predvajalnikih je violina cvilila in krulila kot prašiček pred zakolom. Niti stradivarka ni bila... _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 21, 2014 18:37 Naslov sporočila: |
|
|
| ReturnToForever je napisal/a: | | Dejstvo je, da nam skušajo že N-tič prodati isto s****e v drugem pakovanju, ko gre za remasterje. |
Kar se mene tiče je to edina resnica, majstri bi stokrat prodali ista j***a, ker denar je sveta vladar.
Posnetke so prvo prodajali na LP-jih, potem se je zvrstilo ohoho nosilcev zvoka in sedaj smo na hi-res, če se ne motim. In mi smo veselo vse kupovali, vmes se pa še ganjali, kaj je boljše. Za moje pojme - nateg,..in to hud.
Srbi pravijo "ko voli, nek izvoli".
@joztom, ti pa s tistim"10x boljše", pojdi strašit otroke. _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Feb 21, 2014 18:58 Naslov sporočila: |
|
|
Še nekaj bi veljalo pogledati:
ko je prišel CD plošček, je bil v večkratnikih dražji od LP. So rekli da je zahtevna tehnologija.
Kakšno je razmerje danes, ko je LP dražji od CD? In koliko stane 'dolpoteg' napram izdaji na CD ploščku? Pri čemer je potrebno povedati, da če v proizvodnji stane x euro (škatlica, plošček, tiskanina, ovoj) skozi distribucijsko, transportno in prodajno verigo, da ne govorim o DDV, nastane povečanje cca 1:5=5x
A ja, če se prav spomnim 1987 - cena izvoda hifi revije Suono 5.000 lir, CD plošček 36.000 lir, cena LP plošče 9.000 lir. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NCC2000
Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28 Prispevkov: 591 Kraj: Slovenia
|
Objavljeno: Pet Feb 21, 2014 19:27 Naslov sporočila: |
|
|
Problemov, s katerimi se ukvarajajo v studijih kakor tudi individualno percepcijo dojemanja zvoka ali osebni glasbeni okus posameznika ne more rešiti oz. spremeniti noben glasbeni zapis ali format. Čeprav je pod to temo največ govora ravno o tem, žal..
| uroš je napisal/a: | | če se komu ljubi matematično razložiti, kako hudo je zgrešena tista skica 3 krivulj in "bitnih slik" .... |
To me pa zanima in bi bil vesel, če bi se komu ljubilo razložit, zakaj zgrešenost. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Pet Feb 21, 2014 20:41 Naslov sporočila: |
|
|
| uroš je napisal/a: |
O formatih se mi ne da razpravljati, če se komu ljubi matematično razložiti, kako hudo je zgrešena tista skica 3 krivulj in "bitnih slik" in še kakšna druga psevdoznanstvena domislica na teh straneh pa sploh ne bi bilo slabo, učinek pa je vprašljiv, saj se nekatere zgrešenosti večno vračajo - Nietzschejevo večno vračanje enakega. |
No, pa nam ti razloži, kako hudo je zgrešena tista skica 3 krivulj in "bitnih slik" in še kakšna druga psevdoznanstvena domislica, pametnjakovič... |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 21, 2014 22:07 Naslov sporočila: |
|
|
Te večne rzprtije okrog formatov so brez predmetne, o tem si mora priti na jasno vsak zase (s poslušanjem).
Moje mnenje je, da se pač posluša vinil iz obdobij, ko je bila tudi vsa produkcija analogna. Digital pa iz obdobja, ko je bila celotna produkcija digitalna.
Glasba prenešena iz LP-jev na CD-je pa je v redu zato, ker vsi pač ne morejo imeti originalov, radi bi pa poslušali prav to glasbo.
Hi-res pa je tudi zelo ok, vendar le, če je bil glasbeni material tudi posnet v tem formatu. Raztegovanje 16/44 v 24/96-192 pa je čisto navaden nateg in molža denarja.
Jaz poslušam vse od naštetega in vsak format mi nudi svojevrsten užitek, le glasba mora biti tista, ki mi je všeč.
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16 Prispevkov: 967 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pet Feb 21, 2014 22:12 Naslov sporočila: |
|
|
| Bogomir - lepo povedano, enostavno in brez nakladanja... lp |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 030-353370 |
|
 |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1631 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Pet Feb 21, 2014 22:19 Naslov sporočila: |
|
|
@jacoby
Sem obljubil, da se ne bom več oglasil, ampak bom vseeno odgovoril na to vprašanje.
Skica 3eh krivulj je zgrešena v toliko, ker "stopnice" v digitalnem zapisu v resnici sploh ne obstajajo.
Toplo priporočam ogled kompletnega videa na naslovu:
http://xiph.org/video/vid2.shtml |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
|
Objavljeno: Pet Feb 21, 2014 22:25 Naslov sporočila: |
|
|
Ne rabiš men o stopnicah, dobro vem kaj je stopnica, in kaj dobiš na izhodu DACa...
Poziv urošu je bla provokacija...vemo, da je tisti diagram le "plastična ponazoritev", da se lažje razume o čem je govora...ni mišljeno, da šteješ kvadratke in stopničke, in kalkuliraš vzorčno frekvenco...in še grafi so brez enot... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simonceli
Pridružen/-a: Pet Mar 2011 8:36 Prispevkov: 203 Kraj: Komenda
|
Objavljeno: Tor Feb 25, 2014 00:18 Naslov sporočila: |
|
|
Dragi kolegi, da vas malo spravim na realna tla....
Trenutno sem v bolniški, torej bolj kot ne ležim 24/7. In ker vemo, da glasba je zdravilo in imam čas, je glasba moja terapija.
Na slušalkah kakopak.
Poslušam glasbo prek telefona ( Nokia 925 ), glasba preko neta, zvrsti kar "pač pade" bitrate, največkrat 96k (?! ).
In sedaj zanimivost.....na teh slušalkah ( originalni čipšit, ki so priložene telefonu ), sem danes pri parih komadih slišal informacije in neverjeten soundstage, ki ga dosedaj v svojem sistemu še nisem nikoli slišal ?!
Da še malo bolj popestrim...glasba, katera me je najbolj presenetila je...taadaa, 90"s Dance. Kolk je tu enih detajlov v glasbi izmenično detajli levo desno, spredaj zadaj....
in ja na samo 96k.
Potem pa prižgem moj Hifi, vreden 3xxx več od slušalk....isti komad, na 128k....tega ni.
Kaj pa sedaj?
Moja poanta ? Poanta je ta, da že v nižji resoliciji je več kot dovolj informacij (!) za poslušalca, razlika oz. izgube pridejo kasneje.
in lp!
S |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Feb 25, 2014 11:06 Naslov sporočila: |
|
|
| simonceli je napisal/a: | Dragi kolegi, da vas malo spravim na realna tla....
Trenutno sem v bolniški, torej bolj kot ne ležim 24/7. In ker vemo, da glasba je zdravilo in imam čas, je glasba moja terapija.
Na slušalkah kakopak.
Poslušam glasbo prek telefona ( Nokia 925 ), glasba preko neta, zvrsti kar "pač pade" bitrate, največkrat 96k (?! ).
In sedaj zanimivost.....na teh slušalkah ( originalni čipšit, ki so priložene telefonu ), sem danes pri parih komadih slišal informacije in neverjeten soundstage, ki ga dosedaj v svojem sistemu še nisem nikoli slišal ?!
Da še malo bolj popestrim...glasba, katera me je najbolj presenetila je...taadaa, 90"s Dance. Kolk je tu enih detajlov v glasbi izmenično detajli levo desno, spredaj zadaj....
in ja na samo 96k.
Potem pa prižgem moj Hifi, vreden 3xxx več od slušalk....isti komad, na 128k....tega ni.
Kaj pa sedaj?
Moja poanta ? Poanta je ta, da že v nižji resoliciji je več kot dovolj informacij (!) za poslušalca, razlika oz. izgube pridejo kasneje.
in lp!
S |
LP
Ma je logično, vzroki izgub so predvesem v akustiki prostora in zelo dolgih povezavah, tako znotraj aparatur kot zunaj, kabli, žice, kabli, žice.
E potem pa nas posiljujejo z hiper_resulucijo od posnetka do predragih aparatur ...
 _________________ ~ ** ~
Nazadnje urejal/a ajka Tor Feb 25, 2014 11:40; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
jacoby
|
Objavljeno: Tor Feb 25, 2014 11:26 Naslov sporočila: |
|
|
| simonceli je napisal/a: | In sedaj zanimivost.....na teh slušalkah ( originalni čipšit, ki so priložene telefonu ), sem danes pri parih komadih slišal informacije in neverjeten soundstage, ki ga dosedaj v svojem sistemu še nisem nikoli slišal ?!
in ja na samo 96k.
|
Tukaj bi svetoval, da se gre na realna tla, in predlagal, da zamenjaš sistem ali izvor, ne glede koliko je stal, očitno preveč, žal...sicer pa za 90's dance ni toliko pomembno...
@ajka, se strinjam glede povdarka na akustiki, vedno in povsod je problem in zelo pomembna, ampak osnovne resolucije izvora, ti ne povrne ali ne poveča nobena akustika, lahko jo ohrani ali pa odvzame, to je žal realnost, a tudi logika...
Bolj kot je sistem resolutiven, in boljša kot je akustika, več "dreka" se sliši iz zanič izvora ali posnetka... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Feb 25, 2014 11:51 Naslov sporočila: |
|
|
| jacoby je napisal/a: | | simonceli je napisal/a: | In sedaj zanimivost.....na teh slušalkah ( originalni čipšit, ki so priložene telefonu ), sem danes pri parih komadih slišal informacije in neverjeten soundstage, ki ga dosedaj v svojem sistemu še nisem nikoli slišal ?!
in ja na samo 96k.
|
Tukaj bi svetoval, da se gre na realna tla, in predlagal, da zamenjaš sistem ali izvor, ne glede koliko je stal, očitno preveč, žal...sicer pa za 90's dance ni toliko pomembno...
@ajka, se strinjam glede povdarka na akustiki, vedno in povsod je problem in zelo pomembna, ampak osnovne resolucije izvora, ti ne povrne ali ne poveča nobena akustika, lahko jo ohrani ali pa odvzame, to je žal realnost, a tudi logika...
Bolj kot je sistem resolutiven, in boljša kot je akustika, več "dreka" se sliši iz zanič izvora ali posnetka... |
LP
Se popolnoma strinjam , "smeti not, smeti ven"
Samo kot zanimivost, koliko "izgube" naredi prostor in koliko je še "rezerve" v posnetku :
Pri zadnjem akustičnem opremljanju, ni bil sistem še inštaliran, smo imeli tako za "ozadje" vključen TV, je lastnik takoj opazil, da se je zvok hudo spremenil, da tako dobrega zvoka iz TVja pa ni pričakoval. Vgrajeni zvočniki na TVju pa se sliši globina, efekti na filmu, basi itd.
Oprostite za smetenje teme . _________________ ~ ** ~
Nazadnje urejal/a ajka Tor Feb 25, 2014 12:03; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
simonceli
Pridružen/-a: Pet Mar 2011 8:36 Prispevkov: 203 Kraj: Komenda
|
Objavljeno: Tor Feb 25, 2014 12:02 Naslov sporočila: |
|
|
| jacoby je napisal/a: | | simonceli je napisal/a: | In sedaj zanimivost.....na teh slušalkah ( originalni čipšit, ki so priložene telefonu ), sem danes pri parih komadih slišal informacije in neverjeten soundstage, ki ga dosedaj v svojem sistemu še nisem nikoli slišal ?!
in ja na samo 96k.
|
MA sej, načeloma niti ne poslušam 90"s dance...hočem reči, da sem presenečen nas informacij, ki sem jih bil deležen pri parih komadih. Primer dr.alban, hello africa. al pa headaway, what is love. Zvok nenormalno šviga levo desno, orenk stereo slika...
Dol si potegni komad in ga predvajaj na slušalkah in kasneje še na hifiju.
Moj glavni sistem je načeloma dovolj dober. Pač imam to kar imam oz. kar si lahko privoščim. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|