| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
AndrejS
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03 Prispevkov: 930 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2014 20:12 Naslov sporočila: |
|
|
Zivjo,
Kolega kupuje vintage zvocnike. Zal Cizek-a ni za dobiti v USA. Prakticno se ne prodajajo. Zagledal se je v nekaj "podobnega". To so ADS L880. Cena je ugodna. Pozna kdo tele zvocnike, jih je kdaj slisal?
LP, Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2014 20:52 Naslov sporočila: |
|
|
Tako znanost in mistiko delate iz tega vintagea.
Stvari je treba VEDNO slišat, si vzet čas. Pa ne gre vsaka stvar na vsak ojačevalec-sploh pri vintage ligi!
V prazno streljat v audiu ne gre!
Sem že parkrat napisal:
http://www.audiocostruzioni.com/ Pojd pod usato occasioni
Cabasse Brick M8 za 330€ je kraja. Tudi jazz in klasiko boš do 1000€ (second hd.) težko slišal bolje. Njihovih 93 Db je tudi zelo hvaležnih.
http://www.cabasse.com/old/enceintes/brick.php
Poklič, pa se zmenta za obisk. Maš celo rajdo izbire, magari cel dan.
David Sbis� - info@audiocostruzioni.com - tel. 059/685054 - Every day from 9 - 12.30 /15 - 18,30, the saturday morning (except July) - calls before coming, sometimes are 09Valuto by instalments payment. Es. 1.000€: to delivery 300€ (or used withdrawal), remaining 10 installments from 70€ salaries used withdrawal: I estimate used withdrawal as it ordersking: It can be ordered elefonando to the 059/685054 or sending one mail info@audiocostruzioni.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2014 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
| AndrejS je napisal/a: | Zivjo,
Kolega kupuje vintage zvocnike. Zal Cizek-a ni za dobiti v USA. Prakticno se ne prodajajo. Zagledal se je v nekaj "podobnega". To so ADS L880. Cena je ugodna. Pozna kdo tele zvocnike, jih je kdaj slisal?
LP, Andrej |
Osebno se ne spomnim, da bi jih kdaj poslušal. Kolikor vem pa nimajo nekega "vintage renomeja". Sem pa zasledil en zanimiv komentar na netu: A/D/S speakers are west-coast sound from an east coast company.....Hecno in firma se je kasneje preselila v Kalifornijo. _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2014 21:14 Naslov sporočila: |
|
|
Čar vintagea so tisti res top izjemni kosi (predvsem zvočniki)-ne midle class ala Advent ,Jensen itd. Njih iskat po ebayu, hodit za njih na konc sveta je traparija.
Tisto kar je ultimativno, pa res zapre sapo. Šele z dobro moderno amplifikacijo pokaže kaj zmore- tu pa res nastane ta magija. To pa je druga zgodba, vredna časa in truda. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2014 21:27 Naslov sporočila: |
|
|
Tako je @vojko in ena magija je bila ravno prodana pred parimi minutami. Vintage legenda za vse večne čase. Sem jo spremljal vsak dan kako raste (cena namreč). A sem prav napisal: Vintage legenda za vse večne čase. Tukaj pa še @ajka pomoje ne more protestirat.
 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
makra28
Pridružen/-a: Pet Dec 2009 11:07 Prispevkov: 112 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2014 21:37 Naslov sporočila: |
|
|
| Za koliko je šla ta legenda, če ni skrivnost? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2014 21:44 Naslov sporočila: |
|
|
| makra28 je napisal/a: | | Za koliko je šla ta legenda, če ni skrivnost? |
Kar "bogato". Bom počakal če ni bila "natega" kot jaz pravim temu, ko ti prijatelji napihujejo ceno. Me prav zanima mogoče je pa še kdo spremljal prodajo. _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2014 22:26 Naslov sporočila: |
|
|
opazil...nisem spremljal...sem pa opazil več "fake"ov zadnje čase...po enem tednu se oglas ponovi z razlago : kupec iz Azerbejdjana ali Makedonije ni plačal kupnine ?!?...bla bla... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2014 22:38 Naslov sporočila: |
|
|
| AndrejS je napisal/a: | Zivjo,
LP, Andrej |
Stvar je stara in spada pod Vintage.
Pozna kdo tele zvocnike, jih je kdaj slisal?
(Mislim,da sem jasno nakazal, da je kolega v Ameriki)
Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6262 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2014 22:43 Naslov sporočila: |
|
|
| vojko je napisal/a: | Čar vintagea so tisti res top izjemni kosi (predvsem zvočniki)-ne midle class ala Advent ,Jensen itd. Njih iskat po ebayu, hodit za njih na konc sveta je traparija.
Tisto kar je ultimativno, pa res zapre sapo. Šele z dobro moderno amplifikacijo pokaže kaj zmore- tu pa res nastane ta magija. To pa je druga zgodba, vredna časa in truda. |
Tako je.
Zato pa svarim pred previsokimi cenami vintage-a. Kolekcionarstvo na stran, če je interes samo zvok je Advent krasna rešitev, če ne stane več od stotaka. Tudi 200 bi ga plačal, ma bi moral izgledati kot da je prišel včeraj iz fabrike.
Potrebno se je zavedati da trdnost celuloznih membran z vlago v zraku z leti popušča in stari zvočniki niti približno ne igrajo več tako dobro kot nekoč. Pri mali jakosti še gre, ko daš bolj naglas, se zvok dobesedno razpada. Membrane se pod obremenitvami sesedajo. Potem še bolj naviješ ojačevalce in kuriš voice coil, ki ni bil narejen za današnje ojačevalce, ki so že švas aparati.
Ko voli nek izvoli.
Me prav zmrazi, ko se spomnim 'dobrohotnega' nasveta tu na forumu, češ naj kupim Metronome Met7, ko se je že po slikah videlo mufo in razpadajoče ohišje. Kaj šele membrance. In to za stotine dolarjev. Mona.
Res so nekateri zvočniki 'redimenzionirani' z današnjimi aparaturami. In res se tudi spreminjajo rzamerja med zvočniki - v odvisnosti kako dobro prenašajo zob časa. Tako lahko nekoč slabši model postane boljši v primerjavi s tekmecem, ki ga je bolj načel zob časa ali slabi življenjski pogoji (vlaga, UV, bližina radiatorja...). _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Sre Feb 12, 2014 23:13; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2014 23:15 Naslov sporočila: |
|
|
No, to je normala - kar je @andrejS prikazal.
Cizek pa, kot kaže, še vedno 'seka' kot je znal. Pameten tega ne prodaja. Tudi je imel impregnirane celulozne membrane. Tudi penasta obroba je bila impregnirana s sluzasto snovjo - moja (Cizek Model 3) je zdržala preko 25 let pred menjavo. _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Sre Feb 12, 2014 23:29; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2014 23:28 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj,
No cakaj malo, za 120$ ne dobis niti racunalniskih zvocnikov.
Tukaj pa cisto vredu Advent marcino z 10" driverjem. Meni se ne vidi kot slaba nalozba.
Dobit Cizek zvocnik postaja prava umetnost. V US jih srecas samo se na kaki garazni prodaji za 5$ ker nevejo za kaj se gre (1x u zivljenju mogoce). Italija je se edina, ki ima nekaj primerkov, ma tudi tem je pocasi postalo jasno zakaj se gre in postajajo vse drazji.
Morda bom razmislil in probal narediti klon en dan.
Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2014 23:40 Naslov sporočila: |
|
|
| AndrejS je napisal/a: | Hoj,
No cakaj malo, za 120$ ne dobis niti racunalniskih zvocnikov.
Tukaj pa cisto vredu Advent marcino z 10" driverjem. Meni se ne vidi kot slaba nalozba.
Dobit Cizek zvocnik postaja prava umetnost. V US jih srecas samo se na kaki garazni prodaji za 5$ ker nevejo za kaj se gre (1x u zivljenju mogoce). Italija je se edina, ki ima nekaj primerkov, ma tudi tem je pocasi postalo jasno zakaj se gre in postajajo vse drazji.
Morda bom razmislil in probal narediti klon en dan.
Andrej |
Nisem rekel da je slaba naložba. Sam ga priporočam. Ma ne za 300 ali 500 eurov. Naredili so ga v skoraj dveh miljonih primerkih in je med najbolj prodajanimi zvočniki v zgodovini. - pred časom je še sigurno vodil. Tega je kot listja in trave. Zato je greh preplačevati, še posebej zmahane primerke.
Res za sto eurov dobiš mizerne nove zvočnike - ma, si se vprašal kaj dobiš za 300 eurov da je samo 10 ali 15 let staro? Če si poznavalec in riskiraš malo več denarja, narediš daleč najboljši posel s polpreteklo zgodovino - tistim kar je med vintage-om in zelo rabljeno robo. Torej okvirno 10 let staro.
Če nisi poznavalec - ko izveš, je že prepozno. Ko vedo vsi, je cena že ušla.. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
svoperokram

Pridružen/-a: Čet Jan 2011 11:29 Prispevkov: 12 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Feb 13, 2014 00:23 Naslov sporočila: |
|
|
| ADS zvočniki so BRAUN nemške zvočne enote vgrajene v ameriška ohišja. Srednjetonci so super, tehtajo eno tono, basi imajo gumijaste obrobe tako da ne preparijo. Jaz imam nemško variano BRAUN L710 ki igrajo cudovito in cakajo na boljše čase. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|