| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
bratamobil
Pridružen/-a: Čet Feb 2014 15:20 Prispevkov: 3 Kraj: bistrc
|
Objavljeno: Čet Feb 06, 2014 15:49 Naslov sporočila: H.H. Scott 233 lampaš |
|
|
http://www.radiomuseum.org/r/scott_hh_stereomaster_233.htm
Pozdrav.
Sem nov na tem forumu in ne vem ce sem postavil temo v pravo rubriko pa brez zamere.
Stvar je sledeča. Kupil sem lampaša scott 233 in sedaj bi potreboval neke vrste transformato ker ta lampaš je narejen za US trg. Pa me zanima kje bi se dalo dobiti kakšen transformator iz 220v na 110v,pa da je kvaliteten in kaksno moč za ta transformator potrebujem. In seveda ce ima kdo priporočila za zvočnike kateri bi lepo igrali z njim.
Hvala vnaprej za nasvete. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Feb 06, 2014 15:59 Naslov sporočila: Re: H.H. Scott 233 lampaš |
|
|
| bratamobil je napisal/a: | http://www.radiomuseum.org/r/scott_hh_stereomaster_233.htm
Pozdrav.
Sem nov na tem forumu in ne vem ce sem postavil temo v pravo rubriko pa brez zamere.
Stvar je sledeča. Kupil sem lampaša scott 233 in sedaj bi potreboval neke vrste transformato ker ta lampaš je narejen za US trg. Pa me zanima kje bi se dalo dobiti kakšen transformator iz 220v na 110v,pa da je kvaliteten in kaksno moč za ta transformator potrebujem. In seveda ce ima kdo priporočila za zvočnike kateri bi lepo igrali z njim.
Hvala vnaprej za nasvete. |
več o tem scott-u si preberi na www.audiokarma.org .jaz bi na tvojem mestu ,dal naredit refreš nekomu ,(če še ni narejen) ki se spozna na te stvari,on ti bi ga tudi predelal na 220v .enega mojstra poznam iz ljubljane.če te zanima se mi javi na zs.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bratamobil
|
Objavljeno: Čet Feb 06, 2014 16:05 Naslov sporočila: |
|
|
| "refreš" na njemu je bil narejen.... tako da bi potreboval le trafo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1502 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Feb 06, 2014 16:33 Naslov sporočila: |
|
|
še najpametneje da ti Dolinšek navije novega, bistveno boljše kot da daš skoraj enak trafo 230-117 v
preprosto ti pomeri starega in na novo jedro navije novega, sigurno bo vsaj tišji in z boljšim izkoristkom |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bratamobil
|
Objavljeno: Čet Feb 06, 2014 16:37 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala na odgovorih.
Iz kje je pa Dolinsek? A lahko dobim prosim kakšen kontakt? Mislis da bi bilo najbolje dat ven napajalni trafo in ugraditi novega? Koliko bi pa to kaj priblizno bilo v evrčkih? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1502 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Feb 06, 2014 17:10 Naslov sporočila: |
|
|
točno to, namesto sedanjega ti naredi istega samo z primarjem 230...
je v Kranju, Transformatorji Dolinšek... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|