Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Analogno vs. digitalno?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 13, 14, 15  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cink

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 23:51
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2014 19:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ncc2000 ne razumem kaj sprašuješ? Kvaliteta izhoda bo odvisna od tega kako kvaliteten je dac. Pa bodisi je ta zunanji ali pa kot zvočna kartica...

Pa na temo da si ti ne zdi da bi morali tisti ki trdijo da se jitter sliši to dokazati. Sam lahko naredim 100 testov pa bodo zgolj rekli da sem pač gluh...poglej odgovor Bogomirja.

Nazadnje urejal/a cink Sre Jan 29, 2014 20:05; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cink

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2014 19:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bogomir 4051 je napisal/a:
Ne, v zanikanju živiš ti. Drugi trdijo, da se sliši.

LpM.

Aja? Ti in par tki audiofilov ter seveda vsi prodajalci megle...Da bi pa to dokazali z blind testi pa seveda ne. Vsi blind testi, ki so na razpolagu v audiofiliji dokazujejo ravno obratno. Pa ne samo to da se jitter ne sliši, še dosti "pomembnejše" zadeve se ne. Saj smo tudi na tem forumu pred časom debatirali o enem slepem testu. Ki pa ste ga tki audiofili seveda takoj popljuvali, bodisi da ni bil korekten bodisi da so bili vsi udeleženci gluhi. Zanikanje kaj češ...
Nazaj na vrh
jernejx

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 22:42

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2014 20:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da malo presekam Smile

Razlike so in pika!

Če gremo od konca proti začetku (temelji na lastnih izkušnjah):
- zvočne enote (so slišne velike razlike)
- zvočniški kabli (so slišne velike razlike)
- ojačevalci (so slišne velike razlike)
- dac (so slišne velike razlike)
- interkonekti (so slišne velike razlike, ne samo zvočno, tudi zvočna slika se lahko popolnoma spremeni)
- Izvor zvoka računalnik ali kakšen drug streemer (so slišne velike razlike, že samo drugo napajanje lahko naredi veliko razliko)

To sedaj zgleda že kot kakšna molitev Laughing

Vsak pa zase ve katera razlika mu najbolj odgovarja, komponente je enostavno treba med sabo nekako povohat, zapojejo skupaj tako kot si želimo Smile

Jaz bi rekel takole: Blagor tistim, ki ne slišijo razlik, ker si lahko v zelo kratkem času za malo denarja doma ustvarijo super hi-end sistem.

Za nas revčke pa žal še niso našli prave rešitve Smile

Jernej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
cink

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2014 20:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bla, bla, bla. Dokaži da slišiš razliko recimo med streamerjem in pc s slepim testom.
Nazaj na vrh
NCC2000

Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2014 20:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

cink je napisal/a:
@ncc2000 ne razumem kaj sprašuješ? Kvaliteta izhoda bo odvisna od tega kako kvaliteten je dac. Pa bodisi je ta zunanji ali pa kot zvočna kartica...

Pa na temo da si ti ne zdi da bi morali tisti ki trdijo da se jitter sliši to dokazati. Sam lahko naredim 100 testov pa bodo zgolj rekli da sem pač gluh...poglej odgovor Bogomirja.

@cink, ma dol mi visi, kaj drugi mislijo o tvojem pisanju, mene zanima kaj si ti vse stestiral, katere različne kombinacije, pa da ni nobenih razlik.

me sedaj razumeš?
Nazaj na vrh
ReturnToForever

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2014 20:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A ni fletno, ko se na vsake kvatre najde en Cin(i)k in nam popestri dolge zimske večere. Včasih so ličkali koruzo in mlatili žito, zdaj pa prazno slamo po forumih.

Cink, dobimo se pri meni, na mojem sistemu boš menjaval kable, na meni znano muziko, jaz bom povedal ali zaznam razliko ali ne...10x.

A prideš?
Nazaj na vrh
jernejx

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2014 20:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem na lastna ušesa slišal razliko ko se je pri squeeze box mrežnem predvajalniku zamenjalo napajanje. Iz običajnega adapterja na regulirano shunt napajanje. Lahko si prebereš morje tem na spetu širom po svetu na to temo, kako lahko napajanje pri squeeze boxu spremeni zvok na bolje.

Kako bi se slišalo iz računalnika ali iz streemerja lahko samo ugibam, ker nisem še poslošal obeh možnosti predvajanja na istem sistemu.

Sem pa že poslušal glasbo na sistemih kjer je bil izvor računalnik in streemer in se je slišalo zelo vredu, res je da so bili sistemi poštimani po najboljših močeh lastnikov.

Pomoje, če vse narediš prav od napajanja naprej mislim, da v tem primeru res ne bi smeglo priti do nekih hujših slišnih razlik.

Cink, ne rabiš biti tako agresiven, ker ti ne bo noben nič naredil, tukaj smo zato da si izmenjamo izkušnje in iz njih kaj odnesemo Wink

Jernej
Nazaj na vrh
cink

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2014 20:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Japajade, test se dela na nevtralnem terenu. Pravi test kablov se dela tako da ti nič ne povejo kaj bodo testirali. Random menjavajo kable ti pa poveš kateri je highest fidelity, pa da te vidimo junaka.
Nazaj na vrh
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2014 20:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz jitter že merim več kot deset let. Tudi predelam komponente tako da znižam jitter koliko se da.
Začel sem se z tem ukvarjat že v devedesetih, samo takrat še nisem vedel, da se temu pojavu pravi jitter.
Na zvok dramatično vpliva. Ne samo na bas področju, kot je nekdo omeni, pač pa po celem rasponu.
Tudi na nepravilno fazo vpliva.
Zato pa nekateri daci igrajo precej "agresivno". Včasih kdo reče da kriči.
To se najbolj odraža pri velikih orkestralnih delih. Izvajalci so zgužvani en čez drugega. Ni odra. Ni Prijetnosti, ko glazba zadiha. Visoki grozno "sikajo". Godala so narobe harmonično obarvana. Itd..

Še ena slika merilnika in meritev, ko sem modificiral cdp.

Same razlage glede jitter-ja pa je na netu ogromno.
Vse od hi-fi-ja, pa do optočnih računalniških povezav.

lp
Bojc
Nazaj na vrh
jernejx

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2014 20:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sej se ne pogovarjamo ker kabel je highest fidelity, to ma vsak svojega favorita, ker smo si tudi poslušalci različi med sabo.

Ti si trdil, da ni razlik med zvočniškimi kabli, moram te razočarati, da se zelo motiš Wink

Sedaj že želiš, da ti pokažemo highest fidelity kabel, hehe. Malo se upočasni pa da vsaj eno področje obdelamo Smile

Jernej
Nazaj na vrh
jernejx

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2014 20:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bojc08 je napisal/a:
Jaz jitter že merim več kot deset let. Tudi predelam komponente tako da znižam jitter koliko se da.
Začel sem se z tem ukvarjat že v devedesetih, samo takrat še nisem vedel, da se temu pojavu pravi jitter.
Na zvok dramatično vpliva. Ne samo na bas področju, kot je nekdo omeni, pač pa po celem rasponu.
Tudi na nepravilno fazo vpliva.
Zato pa nekateri daci igrajo precej "agresivno". Včasih kdo reče da kriči.
To se najbolj odraža pri velikih orkestralnih delih. Izvajalci so zgužvani en čez drugega. Ni odra. Ni Prijetnosti, ko glazba zadiha. Visoki grozno "sikajo". Godala so narobe harmonično obarvana. Itd..

Še ena slika merilnika in meritev, ko sem modificiral cdp.

Same razlage glede jitter-ja pa je na netu ogromno.
Vse od hi-fi-ja, pa do optočnih računalniških povezav.

lp
Bojc

Orbit dac menda uporabla čip, ki je odporen na jitter oz. sproti popravlja motnje.

Jernej
Nazaj na vrh
orc.perc

Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05
Kraj: Posr.Park

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2014 20:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A bi lahko rekli, da vsak del verige po svoje ekvilazira zvok? Mogoče je vse skupaj samo en high-shelf filter.... (mater, ne najdem Slo. izrazov..)
cink

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2014 20:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jernejx je napisal/a:
Sej se ne pogovarjamo ker kabel je highest fidelity, to ma vsak svojega favorita, ker smo si tudi poslušalci različi med sabo.

Ti si trdil, da ni razlik med zvočniškimi kabli, moram te razočarati, da se zelo motiš Wink

Sedaj že želiš, da ti pokažemo highest fidelity kabel, hehe. Malo se upočasni pa da vsaj eno področje obdelamo Smile

Se tudi sploh nismo, do povabila na test returntoforewer, pogovarjali o zvočniških kablih ampak o napakah jitter prenosa od izvora datoteke do dac. Najprej si preberi thread potem pa pametuj o tem kdo je skrenil s teme....
Nazaj na vrh
ReturnToForever

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2014 20:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

cink je napisal/a:
Japajade, test se dela na nevtralnem terenu. Pravi test kablov se dela tako da ti nič ne povejo kaj bodo testirali. Random menjavajo kable ti pa poveš kateri je highest fidelity, pa da te vidimo junaka.

Ja, saj bo na nevtralnem testnem terenu...naključno boš menjaval kable, ne boš mi povedal kateri špila, jaz pa povem kaj slišim..

A prideš?
Nazaj na vrh
cink

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2014 21:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dej si še na wiki preberi kaj pomeni nevtralen teren, hint, ne to ni pri tebi doma na tvojem sistemu...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 13, 14, 15  Naslednja
Stran 9 od 15

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu