| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 23, 2013 16:57 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,lahko za test .Ali ima dc zaščito če odpihne izhod? _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
snifix
Pridružen/-a: Pon Sep 2009 20:31 Prispevkov: 208 Kraj: Komenda
|
Objavljeno: Sob Nov 23, 2013 22:37 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | Hvala Urošu za izjemen izdelek, 4 kanalni freedom amp z aktivno kretnico. Po nastavitvi kretnice sedaj to igra kot grom. Kar sem do sedaj slišal, je v zgornji polovici dobrih sistemov, če se izrazim kar se da skromno.
Splačalo se je čakati.
Na pasivo ne grem več. |
Daj kakšno sliko objavi, da vidim kako to zgleda? Z njim poganjaš 3 sistemske zvočnike?
lp, Matej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
urosst
Pridružen/-a: Pon Dec 2008 9:48 Prispevkov: 109 Kraj: ZAGORJE
|
Objavljeno: Ned Nov 24, 2013 10:58 Naslov sporočila: |
|
|
| galop je napisal/a: | | Zdravo,lahko za test .Ali ima dc zaščito če odpihne izhod? |
bi prej pregorela + in - varovalka ko bi hotel amp nastavit pravilni izhod. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Ned Nov 24, 2013 15:06 Naslov sporočila: |
|
|
| snifix je napisal/a: | | tromba je napisal/a: | Hvala Urošu za izjemen izdelek, 4 kanalni freedom amp z aktivno kretnico. Po nastavitvi kretnice sedaj to igra kot grom. Kar sem do sedaj slišal, je v zgornji polovici dobrih sistemov, če se izrazim kar se da skromno.
Splačalo se je čakati.
Na pasivo ne grem več. |
Daj kakšno sliko objavi, da vidim kako to zgleda? Z njim poganjaš 3 sistemske zvočnike?
lp, Matej |
2 sistemske. Zgoraj tangband w1808 fullrange, spodaj A&D 15" basovec. Zaenkrat vse na iverki. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 24, 2013 15:20 Naslov sporočila: |
|
|
| Tudi če se na glavo postaviš, ni stage slike z nobenim FR, žal to teoretično ni možno, kot pri kakšnih panelih, je slika izvajalcev, kot da sedijo na veji, kljub izraženi presenci in svetlem, odprtem zvoku. Uporabi še kaj točkastega za zgoraj, pa seveda 3-way. Ni druge. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
|
Objavljeno: Ned Nov 24, 2013 15:57 Naslov sporočila: |
|
|
| joztom je napisal/a: | | Tudi če se na glavo postaviš, ni stage slike z nobenim FR, žal to teoretično ni možno, kot pri kakšnih panelih, je slika izvajalcev, kot da sedijo na veji, kljub izraženi presenci in svetlem, odprtem zvoku. Uporabi še kaj točkastega za zgoraj, pa seveda 3-way. Ni druge. |
Zgoraj imam monacor elektrostatek vzporedno z TB in rezan z 1.0 uF uf kondijem.
Kar se stagea tiče. Malo si o tem tangbandu preberi ker ne mislim o tem razpredat. Je pa dejstvo, da gre za eno najboljših fr driverjev. Kar se faznih zamikov tiče, je skozi precejšnji del spektra vse bp. In na stage vpliva še kaj drugega kot sam driver.
Je pa aktivni sistem povsem drug svet napram pasivi, tako, da ni za posploševat...in lahko se na glavo postaviš, pa je res.
Naj te vprašam. Kakšne izkušnje imaš s TangBand w1808 driverjem?
Morda kdaj vključim dsp. In dokler sem zadovoljen, je zame merodajno samo to, in ja, tudi glede tega se lahko na glavo postaviš.
Vseeno pa se zahvaljujem za sugestijo. in ja, od Mestng Puja moram štrom kabel sprobat.
Nazadnje urejal/a tromba Ned Nov 24, 2013 17:15; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Ned Nov 24, 2013 16:44 Naslov sporočila: |
|
|
| Če tudi super tweeter ni na aktivo imaš v visokih kar nekaj problemov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
|
Objavljeno: Ned Nov 24, 2013 17:16 Naslov sporočila: |
|
|
| diyfreak je napisal/a: | | Če tudi super tweeter ni na aktivo imaš v visokih kar nekaj problemov. |
Po opravljenih meritvah zaradi tega niti malo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
|
Objavljeno: Pon Nov 25, 2013 20:17 Naslov sporočila: |
|
|
| Kaj naj bi ta 1Mf počel, pri 5 Ohm je rez na 20kHz, pri 8 Ohm je rez 14kHz, kaj si hotel povedati. Če je nek driver sposoben proizvajati frekvence, še ne pomeni, da je sposoben širiti zvok in kaj šele glasbo. Tak tip Tangband je za horn konstrukcije in kompromisne OB, za kaj ta pravega HighEnd pa je daleč mimo. Pa se oglasi in da slišiš vintage tehniko in teorijo, ko je bil še material na voljo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
|
Objavljeno: Pon Nov 25, 2013 20:18 Naslov sporočila: |
|
|
| Aktivni rez na dve končne stopnje je linearni rez in je zelo dober za biamping. To z resnimi aktivnimi kretnicami ni v sorodu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
|
Objavljeno: Pon Nov 25, 2013 23:57 Naslov sporočila: |
|
|
Zelo si občutljiv. Širjenje zvoka se izvaja po sledečem pravilu:
To je glavni razlog težav širjenja zvoka s FR, tvojega še nisem slišal in ne poznam. Mogoče kaj pomaga dvojna membrana. Po slikah so to zelo lepi izdelki. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 00:29 Naslov sporočila: |
|
|
| Tromba, dobro ne morem komentirati tvojega zvočnika ker ga nisem slišal govorim pa iz svojih izkušenj, da ko sem hotel uporabiti enak koncept tvojemu, torej FR z tweeterčkom z 6 db filtrom so se vedno pojavili problemi z fazo v visokih tonih in tudi če mi je uspelo graf poštimat v nulo se visoki niso in niso hoteli slišati kot bi se morali. Ko sem FR-a zgoraj odrezal, da je visoke špilal samo tweeter pa je stvar postala OK. Torej hočem samo povedat, da sem jaz pač naletel pri tem konceptu na ta problem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 01:25 Naslov sporočila: |
|
|
| diyfreak je napisal/a: | | Tromba, dobro ne morem komentirati tvojega zvočnika ker ga nisem slišal govorim pa iz svojih izkušenj, da ko sem hotel uporabiti enak koncept tvojemu, torej FR z tweeterčkom z 6 db filtrom so se vedno pojavili problemi z fazo v visokih tonih in tudi če mi je uspelo graf poštimat v nulo se visoki niso in niso hoteli slišati kot bi se morali. Ko sem FR-a zgoraj odrezal, da je visoke špilal samo tweeter pa je stvar postala OK. Torej hočem samo povedat, da sem jaz pač naletel pri tem konceptu na ta problem. |
Še enkrat. A si probal dotične driverje?
Na pamet biti pameten je gola voda. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 01:30 Naslov sporočila: |
|
|
| joztom je napisal/a: | Zelo si občutljiv. Širjenje zvoka se izvaja po sledečem pravilu:
To je glavni razlog težav širjenja zvoka s FR, tvojega še nisem slišal in ne poznam. Mogoče kaj pomaga dvojna membrana. Po slikah so to zelo lepi izdelki. |
Katero trobento bom izbral, tisto, ki ima dober sound in se da nanjo z lahkoto igrati a je videti vsa oguljena ali tako, na katero je kunšt ton ven spraviti, a vsa sije od lepote?
Ja, pa ob vsej teoriji le malo konceptov zgledno igra. Nekaj je teorija in nekaj praksa. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03 Prispevkov: 930 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 07:20 Naslov sporočila: |
|
|
Zivjo,
Dajte nehat streljat bucke. Te slike niso pravilo sirjenja zvoka!
Kaksno obliko ima pa potem dipol?
To samo pove pod kaksnim kotom so izsevane razlicne frekvnece. To kar je na teh slikah je sulica na visokih. Moras sedet v osi sicer ne slisis prav veliko.
Primer zvocnika na osnovi zaprte skatle in kontrolirane emisije si lahko ogledate tukaj:
http://cizekspeaker.weebly.com/uploads/2/2/2/5/22252552/cizek3-mg27-5.jpg
LP, Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|