Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zafrkancija na račun audiofilov - bizarni nakupi?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jolbe

Pridružen/-a: Sre Maj 2011 14:37
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 22, 2013 13:09    Naslov sporočila: Zafrkancija na račun audiofilov - bizarni nakupi? Odgovori s citatom

Tole resno kdo kupi? In pričakuje efekt??

http://www.ebay.de/itm/Oppo-BDP-93-95-103-105-Mod-Kit-Furutech-IEC-R-Mundorf-Silver-Gold-Wire-/121032045992?pt=DVD_Players_Recorders&hash=item1c2e1275a8
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 22, 2013 13:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole kupi samo tisti, ki sliši te razlike, ostali pa se temu čudijo.. To ima toliko efekta ,kot uporaba novega ,boljšega napajalca ali pa menjava konektorjev na le temu.. Še največ vpliva pa ima to ravno na playerjih, potem na pre in nato na končnem ojačevalcu.. Razlike v resolutivnem sistemu, pa se kažejo take ,kot, da bi menjal komponento...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 23, 2013 04:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsekakor vpliva in je po mojem to dobra investicija za ta player.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 23, 2013 08:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jolbe

seveda ne, nišče ne kupi, to so pravzaprav dali v prodajo samo zato da pritegnejo pozornost tebi podobnih in te razjezijo
Nazaj na vrh
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 23, 2013 13:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

samo neumni audiofili to kupijo in so razočarani, ker ni nobene slišne razlike.

lp
Bojc
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 23, 2013 15:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa saj se dobi twisted srebrn drat po 10m za, ajde, razumno ceno. Npr. interne zveze v zvočniku ali ojačevalcu, kjer ni širmano.
Nazaj na vrh
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 23, 2013 15:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V tem primeru je bolj vprašanje avtentičnosti komponent, ki jih ponujajo... obstaja kar precej FURUTECH ponaredkov...

Če je zadeva avtentična in izdelana kot mora biti, bi se morala slišati razlika vsaj za odtenek. Seveda ob uporabi kakovostnega napajalnega kabla in primerne filtracije.

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 23, 2013 16:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja kakšne filtracije, to ne obstoja, to je vse popačenje. Tako kot poklepan avto ni več nov. Jaz se trudim čimveč toka pripeljati trdno na navitje membrane v enoti časa, zdaj bi pa vmes fedre dajal.
Nazaj na vrh
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 23, 2013 17:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tale izdelek je pa kr nekaj ....??? Rolling Eyes

Oppo 93 ima univerzalno napajanje podatek iz teh.specifikacije proizvajalca:
Power Supply: ~ 100V - 240V, 50/60Hz AC Power Consumption: 35W (0.5W Standby)
Me prav zanima, vpliv na oppo-ta93, za katerega je tudi ta oglas?
Le kako naj bo slišna razlika 2 x 5cm dolge žice na primarni strani svičerskega napajanja???? Tak napajalnik ima že po konstrukciji zelo skrbno narejeno filtracijo sekundarne napajalne napetosti!? Res me zanima kakšen vpliv ima lahko teh 2x5cm srebrne žice na zvok???
To je po moje samo vpliv na človeške »možgane« (psiho), ker smo ljudje kar dovzetni za sugestije.
Ko nam nekdo pove ali napiše kako se sliši razlika, jo potem tudi sami »slišimo« Laughing , ker vemo, da jo moramo, sicer bomo označeni za gluhe audiofile! Embarassed
Mi niti na misel ne pride, da bi kupil kakšno tako stvar! Seveda pa ni izključeno, da nekdo tudi kupi en tak priključek in uživa v tem.
Nazaj na vrh
audio_holic

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 23, 2013 19:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jah telih dratkov se ravno ne bi dotikal pod napetostjo. Znajo pa fajn zažaret v primeru kratkega stika Twisted Evil
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 23, 2013 19:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz sem bil nekako prepričan, da sprememba napajalca na primarni strani svičerskega napajanja, ki je v mojem Linn Majik DS streamerju, ne more imeti prav posebnega vpliva na zvok. Kakšna zmota.

LpM.
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 23, 2013 19:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Eno je teh 5cm drota, drugo pa je napajalni kabelj.
Tudi jaz uporabljam dobre napajalne kable.

lp
Bojc
Nazaj na vrh
bogomir 4051

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 23, 2013 19:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bojc, in veš kaj je bilo zanimivo. Kabli so od priznanega proizvajalca in v tem primeru ni bil najugodnejši najvišje rangiran, ampak šele četrti od vrha navzdol !
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 23, 2013 22:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

I joj mene, I joj mene, I joj mene.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
bogomir 4051

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 23, 2013 23:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

I joj mene, Castor, pa saj si videl naslov teme.

LpM.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu