Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Katero iglo
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
JO18

Pridružen/-a: Ned Jan 2012 18:37
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 16, 2013 21:22    Naslov sporočila: Katero iglo Odgovori s citatom

Torej,ker sem začetnik v analogiji,me zanima katero iglo mi priporočate za technics sl qd33.Zanimajo me tudi nastavitve tega gramofona.Koliko sem gledal service manulal se da nastavljat voltažo sicer nevem točno za kaj, vendar se mi zdi da ni nastavljena pravilno.Aja poslušam večinoma stari rock
gramofon bo prikloplen na SONY F590ES.

lp jo18
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ljnkl

Pridružen/-a: Sre Okt 2013 23:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2013 00:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nasvidenje

Nazadnje urejal/a ljnkl Pon Nov 18, 2013 14:07; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2013 14:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne vem kaj bi bil v nastavitvi voltaže problem, naša je 230v to najbrž veš, če je na 220 ali raje 240 vse ok, na 110 pa bi tako že davno imel crknjen motor

iglo kupi tako koT je za tega Technicsa , vse kar je dražje in boljše je za ta gramofon bolj stran metanje denarja, Thakker oz Williamtakker ima iglo zate, pa tudi kak drug ebay prodajalec, raje vzami original kot par eur ceejšo generično in to je to..
Nazaj na vrh
JO18

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2013 17:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

to je izsek manuala

lp jean
Nazaj na vrh
ljnkl

Pridružen/-a: Sre Okt 2013 23:15

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2013 21:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nasvidenje

Nazadnje urejal/a ljnkl Pon Nov 18, 2013 14:07; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 18, 2013 13:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sem pogledal komplet manual, gre za nastavitev avtomatike, ne nastavljaj po nepotrebnem če deluje, še bolj če ne veš točno kaj in zakaj.
Nazaj na vrh
JO18

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 19, 2013 00:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zaenkrat dela.Danes sem naročil iglo Audio-Technica 301EP,sicer ni nevem kaj.Bolše bo kot ta zviti staylus ki je trnutno gor.Dobro da imam samo stare plošče ki se bile prej na stari iskrini stružnici Razz jih ni škoda.Upam da bo čimprej doma ker sem naročil par plošč od metallice in jih nebom deval gor dokler nebo nove igle Very Happy
Nazaj na vrh
JO18

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 20, 2013 15:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo nabavil novi gramofon Very Happy Nabavil sem marantz tt-52 je izredno podoben marantz tt-42 z to razilko da ima možnost nastavitve antiskatinga in je pol automatski.Torej igla na njem je ortofon OMB10 stem da je cantilever zvit.Jermen je bil ohlapen,sem naročil novega.Zanima me katero glavo priporočate.Ve gdo katera ročica je na tem gramofonu,iščem pa nimam sreče ne izvem niti modela ročice ni service manuala.Zgleda da je bil redki gramofon ker ni nikjer nič o njem napisano.

update ročka je zelo podobna Dual CS 460

lp jo18
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 21, 2013 20:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

možnost nastavitve antiskatinga ima vsak gramofon, če pustimo par profi in kakih posebnežev z razlogom...ne vem zakaj si ena j....od Technicsa zamenjal za ista j...od Marantza, sedaj pa še jamraš glede glave oz igle če je gor Ortofon OM pač kupi katero iglo OM serije pa si rešil problem, ne vem a si toliko neresen ali samo z....š
Nazaj na vrh
JO18

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 22, 2013 13:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po googlanju sem ugotovil da je pogon ročka vse isto kot dual cs460.Zakaj sem zamenjal.Ne ker bi bil neresen,odkrito povedano sem hotel imeti možnost izbire glave,in nastavitve gramofona.Dual stane okoli 700 eu marantz tt42 stane 400eu stem da ima 42 ročko brez možnosti nastavitve teže in si obsojen na eno glavo.Ni kuzma ali project je pa bolši kot technics.Sicer pa za ceno katero sem plačal za njega(30eu) ne dobiš niti M pametnega kabla,kaj še le kaj drugega.

evo DUAL cs 460

pa moj MARANTZ

Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 22, 2013 14:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem, kaj bi rad, pri obtežbi 0g nastaviš balans ročke vodoravno, nato s fedrom dodaš tistih 1,5-2,5g, kolikor že rabiš. Nato antiskating uskladiš s tem. ali misliš da ostali vinyli res toliko bolje igrajo, neumnost. Pri cenenih je večji recimo samo rumble, ostalo zavisi od glave. Če znaš kaj več, s protraktorjem nastavi glavo. Ne vem na kakšnih podlagah ocenjujete predvajanje vinyla kot vrhunsko. Večinoma pa poseka slabe CD-je.
Nazaj na vrh
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 22, 2013 14:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

za tak gramofon bi bila dobra že at 91 ,mislim pa da imam doma še kakšno rezervno iglo za ortofon,moram pogledati.
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 23, 2013 12:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

po pravici povedano je tak gramofon bolj za v smeti, tu se celo z JOZTOMOM strinjam, gramofoni tega nivoja je že AT 90-95 dovolj dobra in vsi igrajo enako zanič, tudi 30 eur je tu vrženih v smeti ker to ni niti g od gramofona, da o ceni 300 ali celo 700 eur za tak jajc ne govorim...

je pa drugo, če je to nekomu plafon, potem lahko govori da je vinil preživet in ne igra da so to zablode takih ki slišimo travo rasti....
Nazaj na vrh
JO18

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 23, 2013 15:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam se zavedam da ni to glih neki gramofon.Ko bodo finance bom pa kupil kaj bol spodobnega,trenutno je pač to nekje je treba začet.Teh 30 eu bom dobil v vsakem primeru nazaj ko ga bom prodal.

lp
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 23, 2013 16:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za tak gramofon ti čisto bo v redu Ortofon OM 10, ali Dual ULM 165 kar je popolnoma ista zadeva. Nastavi jo na 1.5g in na isto toliko nastavi antiskating. V ohišju ima ploščico 2.5g teže. Poizkusi tudi brez ploščice, pa se odloči kaj ti bolj odgovarja. Vsekakor pa jo pravilno nastavi, vodoravno in paralelno (protrak) v točki A in B. Gramofon tudi postavi na trdno vodoravno podlago, nikakor ne kakšno pohištveno omarico.

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu