| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Ubuh
Pridružen/-a: Ned Nov 2013 13:47 Prispevkov: 12 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2013 13:54 Naslov sporočila: Pomoč pri nakupu bookshelf zvočnikov |
|
|
Lep pozdrav!
Zanimam se za nakup bookshelf zvočnikov. “Klasične” samostoječe zvočnike imam, a jih bom zaradi majhnega otroka in pomanjkanja prostora za nekaj let primoran umakniti.
Ogledoval sem si Q acoustics, Klipsch, B&W, pri brskanju po spletu pa naletel še na vrsto drugih firm. Prosil bi za čim več nasvetov v zvezi z nakupom, na kaj biti pozoren, frekvenčni razpon,….itd.
Hvala za vsak odgovor in lep dan še naprej,
Uroš |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2013 15:27 Naslov sporočila: |
|
|
| Budget? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Bernard
Pridružen/-a: Čet Maj 2010 11:34 Prispevkov: 34 Kraj: Ravne na Koroškem
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ubuh
|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2013 18:18 Naslov sporočila: |
|
|
Guru Junior izgledajo res strupeno, tako po specifikacijah, kot po designu, vendar so na žalost na tej točki še nedosegljiv standard, zlasti ob ostalih izdatkih pri malem otroku in najemnem stanovanju No, kljub vsemu se zavedam, da je treba za kvaliteto plačati in tako bi bil za par rabljenih pripravljen odšteti do kakšnih 300 evrov… |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03 Prispevkov: 930 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2013 18:22 Naslov sporočila: |
|
|
Zivjo,
Pomoje kupi nekaj najcenejsega in potrpi, da otroci zrastejo. Ostali denar pa porabi za kvalitetne slusalke...
Frockoti imajo (vsei brez izjeme) tendenco prtiskat tweterje (nujno veckrat za ziher).
LP, Andrej. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2013 18:44 Naslov sporočila: |
|
|
Al pa montiraj tako visoko, da prstki ne dosežejo.
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2013 19:30 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi na tvojem mesti odkartal 100.- € za JBL Control One, ki za svoj denar špilajo super !
Ko otrokec malo odraste, pa spet po starem, JBL pa ostanejo za kak drug sistemčič v kuhinji ali spalnici !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2013 20:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Moj predlog, za cca 150 eurov imaš na bolhi kar pester izbor bookshelf zvočnikov, prste pa vstran od kakšnih - plastičnjakov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2013 21:36 Naslov sporočila: |
|
|
| diyfreak je napisal/a: | Moj predlog, za cca 150 eurov imaš na bolhi kar pester izbor bookshelf zvočnikov, prste pa vstran od kakšnih - plastičnjakov.
|
Očitno še nisi slišal Control One ...  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2013 22:16 Naslov sporočila: |
|
|
To je zvočnik za v wc ali mogoče teraso da preglasi hrup okolice nikakor pa ne spada v stanovanje , govorim za opcijo brez wooferja. Celih 7 let sem na njih delal tako da dobro poznam njihov zvok.
No mogoče je to celo dober zvočnik med sebi podobnimi plastičnimi konkurenti nikakor pa se ne more primerjat z nekimi normalnimi bookshelfi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

|
Objavljeno: Pon Nov 04, 2013 11:32 Naslov sporočila: |
|
|
| diyfreak je napisal/a: | To je zvočnik za v wc ali mogoče teraso da preglasi hrup okolice nikakor pa ne spada v stanovanje , govorim za opcijo brez wooferja. Celih 7 let sem na njih delal tako da dobro poznam njihov zvok.
No mogoče je to celo dober zvočnik med sebi podobnimi plastičnimi konkurenti nikakor pa se ne more primerjat z nekimi normalnimi bookshelfi. |
Že, že ... samo kaj so zate ''normalni bookshelfi'' !?
Za 150.- € namreč zelo teško dobiš kaj pametnega predvsem, če bodo otročki prstke vanj vtikali !!!  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Nov 04, 2013 11:45 Naslov sporočila: |
|
|
Poskusiš lahko z vintage, kot so: Scandyna, AcousticResearch, Epicure, Genesis, Advent...
Za nove zvočnike bi pa moja izbira šla na MonitorAudio Bronze serija (pred kratkim me je en prijatelj poslušal in kupil enega s 16cm wooferčkom - zamenjal je Wharfedale Diamond prvo serijo - in je presrečen z izbiro). Pa še mrežico imajo na visokotoncu, tako da je na varnem.
Nadalje sta tu še SystemFidelity in IndianaLine (Tesi 260 za 276€, imaš tudi test na njihovi strani).
Vsi našteti veliko nudijo glede na mini ceno. _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Pon Nov 04, 2013 12:19; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pon Nov 04, 2013 12:01 Naslov sporočila: |
|
|
Sem na brzino malo prečekiral bolho kaj se nudi v tem momentu rabljenega za 300 eur kolikor si se pripravljen izprsit. Moj predlog so Monitor Audio Silver RX1. Poleg same mrežice imajo še ekstra zaščiten visokotonec.
http://www.youtube.com/watch?v=CRFGUPXOF1c
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ubuh
|
Objavljeno: Pon Nov 04, 2013 12:24 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za odgovore! Imam še vprašanje glede Q acoustics 2020, če jih slučajno kdo pozna, ali pa Cambridge-Audio SL30.
Glede JBL-ov pa bi sam težko sodil o kvaliteti, me pa vsako mnenje, ki mi stoji na poti k boljšemu poznavanju sveta hi-fi seveda zanima. Prav tako bom z veseljem preveril še vse ostale predloge!
Še ena informacija - trenunto imam trosistemce System Fidelity SF 2050(120/180W), pa če bi bil kdo slučajno pripravljen za kakšno menjavo..., lahko tudi z mojim doplačilom.
Uroš |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Franci
Pridružen/-a: Sre Feb 2009 8:26 Prispevkov: 66 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 04, 2013 17:27 Naslov sporočila: |
|
|
| Na bolhi so se pojavili tudi B&W 602, ki bi jih bilo vredno preizkusit. |