Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Pomoč pri nakupu bookshelf zvočnikov
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Ubuh

Pridružen/-a: Ned Nov 2013 13:47
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2013 13:54    Naslov sporočila: Pomoč pri nakupu bookshelf zvočnikov Odgovori s citatom

Lep pozdrav!

Zanimam se za nakup bookshelf zvočnikov. “Klasične” samostoječe zvočnike imam, a jih bom zaradi majhnega otroka in pomanjkanja prostora za nekaj let primoran umakniti.
Ogledoval sem si Q acoustics, Klipsch, B&W, pri brskanju po spletu pa naletel še na vrsto drugih firm. Prosil bi za čim več nasvetov v zvezi z nakupom, na kaj biti pozoren, frekvenčni razpon,….itd.

Hvala za vsak odgovor in lep dan še naprej,
Uroš
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2013 15:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Budget?
Nazaj na vrh
Bernard

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 11:34
Kraj: Ravne na Koroškem

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2013 15:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Guru Audio The Junior
http://guruaudio.com/category/the-junior/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Ubuh

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2013 18:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Guru Junior izgledajo res strupeno, tako po specifikacijah, kot po designu, vendar so na žalost na tej točki še nedosegljiv standard, zlasti ob ostalih izdatkih pri malem otroku in najemnem stanovanju Very Happy No, kljub vsemu se zavedam, da je treba za kvaliteto plačati in tako bi bil za par rabljenih pripravljen odšteti do kakšnih 300 evrov…
Nazaj na vrh
AndrejS

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2013 18:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zivjo,

Pomoje kupi nekaj najcenejsega in potrpi, da otroci zrastejo. Ostali denar pa porabi za kvalitetne slusalke...

Frockoti imajo (vsei brez izjeme) tendenco prtiskat tweterje (nujno veckrat za ziher).

LP, Andrej.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2013 18:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Al pa montiraj tako visoko, da prstki ne dosežejo.

LpM.
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2013 19:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi na tvojem mesti odkartal 100.- € za JBL Control One, ki za svoj denar špilajo super ! Cool

Ko otrokec malo odraste, pa spet po starem, JBL pa ostanejo za kak drug sistemčič v kuhinji ali spalnici ! Wink
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2013 20:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj predlog, za cca 150 eurov imaš na bolhi kar pester izbor bookshelf zvočnikov, prste pa vstran od kakšnih - plastičnjakov.
Nazaj na vrh
audiomaniac

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2013 21:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

diyfreak je napisal/a:
Moj predlog, za cca 150 eurov imaš na bolhi kar pester izbor bookshelf zvočnikov, prste pa vstran od kakšnih - plastičnjakov.

Očitno še nisi slišal Control One ... Twisted Evil
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2013 22:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je zvočnik za v wc ali mogoče teraso da preglasi hrup okolice nikakor pa ne spada v stanovanje , govorim za opcijo brez wooferja. Celih 7 let sem na njih delal tako da dobro poznam njihov zvok.
No mogoče je to celo dober zvočnik med sebi podobnimi plastičnimi konkurenti nikakor pa se ne more primerjat z nekimi normalnimi bookshelfi.
Nazaj na vrh
audiomaniac

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 04, 2013 11:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

diyfreak je napisal/a:
To je zvočnik za v wc ali mogoče teraso da preglasi hrup okolice nikakor pa ne spada v stanovanje , govorim za opcijo brez wooferja. Celih 7 let sem na njih delal tako da dobro poznam njihov zvok.
No mogoče je to celo dober zvočnik med sebi podobnimi plastičnimi konkurenti nikakor pa se ne more primerjat z nekimi normalnimi bookshelfi.

Že, že ... samo kaj so zate ''normalni bookshelfi'' !? Shocked

Za 150.- € namreč zelo teško dobiš kaj pametnega predvsem, če bodo otročki prstke vanj vtikali !!! Twisted Evil
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 04, 2013 11:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poskusiš lahko z vintage, kot so: Scandyna, AcousticResearch, Epicure, Genesis, Advent...

Za nove zvočnike bi pa moja izbira šla na MonitorAudio Bronze serija (pred kratkim me je en prijatelj poslušal in kupil enega s 16cm wooferčkom - zamenjal je Wharfedale Diamond prvo serijo - in je presrečen z izbiro). Pa še mrežico imajo na visokotoncu, tako da je na varnem.

Nadalje sta tu še SystemFidelity in IndianaLine (Tesi 260 za 276€, imaš tudi test na njihovi strani).
Vsi našteti veliko nudijo glede na mini ceno.

Nazadnje urejal/a ambasador Pon Nov 04, 2013 12:19; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 04, 2013 12:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem na brzino malo prečekiral bolho kaj se nudi v tem momentu rabljenega za 300 eur kolikor si se pripravljen izprsit. Moj predlog so Monitor Audio Silver RX1. Poleg same mrežice imajo še ekstra zaščiten visokotonec.

http://www.youtube.com/watch?v=CRFGUPXOF1c

lp
Nazaj na vrh
Ubuh

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 04, 2013 12:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala vsem za odgovore! Imam še vprašanje glede Q acoustics 2020, če jih slučajno kdo pozna, ali pa Cambridge-Audio SL30.

Glede JBL-ov pa bi sam težko sodil o kvaliteti, me pa vsako mnenje, ki mi stoji na poti k boljšemu poznavanju sveta hi-fi seveda zanima. Prav tako bom z veseljem preveril še vse ostale predloge!

Še ena informacija - trenunto imam trosistemce System Fidelity SF 2050(120/180W), pa če bi bil kdo slučajno pripravljen za kakšno menjavo..., lahko tudi z mojim doplačilom.

Uroš
Nazaj na vrh
Franci

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 8:26

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 04, 2013 17:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na bolhi so se pojavili tudi B&W 602, ki bi jih bilo vredno preizkusit.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu