| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
dzigi
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 17:15 Prispevkov: 102 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 23, 2009 13:40 Naslov sporočila: |
|
|
Aleksander živjo,
sem se srečal kar nekajkrat z Monrio komponentami pri Dušanu v Audiogaleriji in Soul audiu. Poslušali smo na Opera zvočnikih in vedno je stvar špilala odlično. Kolikor se spomnim iz cenika imajo nekaj demo primerkov po ful dobrih cenah tko da ti priporočam da jih poslušaš. Moči za tvoje Bowerse bi moralo biti več kot dovolj.
Evo ti še nekaj fotk če ti bo kaj v pomoč:
 |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040 457 712 |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Pon Mar 23, 2009 13:44 Naslov sporočila: |
|
|
| Ravno z tem gospodom sem kontaktiral o teh komponentah...Najverjetneje se bom zmenil za obisk oziroma poslušanje pri njemu...je pa malo komplicirano prenašat zvočnike z avtom(velikost,teža)tako,da bom moral poslušat z drugimi zvočniki... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Pon Mar 23, 2009 16:14 Naslov sporočila: |
|
|
Monrio je odlična roba glede na denar. Sam imam HP1, kupljeno pri Dušanu, in sem z njim zadovoljen. MC25 končna je transparentna, detajlirana in muzikalična. Je pa seveda odvisno od ostalega sistema kako bo izpadlo. Za ta denar boš zelo težko dobil boljšo!
Predojačevalec se mi pa ni zdel zvokovno sicer nič posebnega, vendar moram poudarit, da nisem imela cenovno podobnega doma, da bi lahko podal korektno primerjavo z drugimi predojačevalcu. Je pa čisti dual mono (tudi glasnost nastavljaš ločeno za vsak kanal)..
Pomojem ne boš zgrešil z nakupom. Sicer pa lahko poskusiš še ostale proizvajalce, da boš bolj miren.
Kar se pa tiče B&W. V življenju sem imel priložnost si lastiti samo ene in ti imajo suh, nemuzikaličen karakter in potrebujejo res vrhunsko robo, da dajo nekaj od sebe. Srednji so korektni, zelo naravni, vendar skoraj dolgočasni, visoki so skoraj malo zadušeni (niso tako natančni kot recimo fokal), bas pa majo izreden. Govorim za 802 matrix. _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Mar 23, 2009 22:56 Naslov sporočila: |
|
|
Pred leti sem imel B&W CDM7SE. To so verjetno bili eni redkih Bowersov,ki so bili lahki za poganjat. NT serija je že bila zaj....
Ko pa bi vi vidli mojega ubogega kolega,ki se je nekaj let mučil z Nautilus 804.
Ni in ni zaigralo. Tanko ,suhoparno,totalno brez basa....pa je gor vesil vse živo od največjih Audioplan monoblokov pa do Gryphonov,....enostavno ni zvočnikov spravil k življenju. Drugi kolega pa z 803 ni imel takih problemov. So brez problema luštno delali z Gryphon Tabu. Tako,da mislim,da je precej odvisno od modela do modela.
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Mar 23, 2009 23:06 Naslov sporočila: |
|
|
B&W vedno reklamirajo z Classe. Z tem naj bi šlo..
Sem pa pomoje na temo B&W in problemom poganjanja prebral že skoraj toliko kot o magneplanarjih
Za 685 serijo vem da je mali NAD dovolj. Bi znal biti kak sub 1000€ NAD-ov model dovolj tudi za večjega brata, 683 ali 684. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21 Prispevkov: 238 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 24, 2009 06:28 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz sem svoje B&W 683 moral poganjati z dvema ojačevalcema (bi-Amp), da so zaigrali tako kot je treba. Drugače sem pa pristaš, da imaš čim več rezerve v ojačevalcih, se pravi ojačevalec mora biti nekajkrat močnejši od deklarirane moči zvočnika. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Tor Mar 24, 2009 09:20 Naslov sporočila: |
|
|
| sound je napisal/a: | | ojačevalec mora biti nekajkrat močnejši od deklarirane moči zvočnika |
nekajkrat močnejši.. To pomeni, da moram na zvočnik obest kilovatno zverino. In če želim, da so ti wati tudi kvalitetni... Moram zastaviti hišo da se dokopljem do njih. Sicer teorija je že fajn in se načeloma strinjam, vendar v praksi do narest je pa predvsem finančni problem. _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 24, 2009 10:09 Naslov sporočila: |
|
|
Sorry fantje, če smetim, ampak če govorimo o cenovnem rangu okrog 1.500 EUR ne spreglejte tele makine, Vincent SV-236 MKII.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megane
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28 Prispevkov: 152 Kraj: Benedikt
|
Objavljeno: Tor Mar 24, 2009 10:15 Naslov sporočila: |
|
|
Ko je bila akcija, se ga je dalo dobiti za nekaj čez 800 EUR. Novega.
Jaz sem se takrat odločil za SV-234 kateri je pa bil 899 EUR.
Jaz sem z mojim nakupom vsekakor zelo zadovoljen. Sploh glede na ceno (899).
LP, Dejan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Triglav
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 8:08 Prispevkov: 10 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Mar 24, 2009 10:32 Naslov sporočila: |
|
|
| ProJet je napisal/a: | Sorry fantje, če smetim, ampak če govorimo o cenovnem rangu okrog 1.500 EUR ne spreglejte tele makine, Vincent SV-236 MKII.
 |
review tudi v zadnji številki stereophile-a. Možakar ga je testiral z Wilsoni za 50 k$ in mu poje same hvale...
Sam sem imel do kakšnih podobnih (beri kitajčkov) izdelkov v preteklosti malo predsodkov, sedaj pa vedno manj. Tudi uporabniki consonance izdelkov so več kot zadovoljnji. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Tor Mar 24, 2009 10:49 Naslov sporočila: |
|
|
megane:
| Citiram: | Ko je bila akcija, se ga je dalo dobiti za nekaj čez 800 EUR. Novega.
Jaz sem se takrat odločil za SV-234 kateri je pa bil 899 EUR.
Jaz sem z mojim nakupom vsekakor zelo zadovoljen. Sploh glede na ceno (899).
LP, Dejan |
Zanima me kje si to nabavljal??
hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 24, 2009 10:59 Naslov sporočila: |
|
|
| Triglav je napisal/a: | review tudi v zadnji številki stereophile-a. Možakar ga je testiral z Wilsoni za 50 k$ in mu poje same hvale...
Sam sem imel do kakšnih podobnih (beri kitajčkov) izdelkov v preteklosti malo predsodkov, sedaj pa vedno manj. Tudi uporabniki consonance izdelkov so več kot zadovoljnji. |
Ja ampak je potrebno vedeti, da Vincent držijo v jeklenem objemu Nemci, ki nadzirajo produkt od začetka proizvodnje do končne kontrole, vključno s prodajo, Kitajci jim pa pri tem pomagajo.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Triglav
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 8:08 Prispevkov: 10 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Mar 24, 2009 11:16 Naslov sporočila: |
|
|
| ProJet je napisal/a: | | Triglav je napisal/a: | review tudi v zadnji številki stereophile-a. Možakar ga je testiral z Wilsoni za 50 k$ in mu poje same hvale...
Ja ampak je potrebno vedeti, da Vincent držijo v jeklenem objemu Nemci, ki nadzirajo produkt od začetka proizvodnje do končne kontrole, vključno s prodajo, Kitajci jim pa pri tem pomagajo.  |
...saj
Veliko izdelkov je zasnovanih na podobnem konceptu (R&D v Evropi, Ameriki, Japonski), izdelano pa na vzhodu (primer Rotel, Marantz, pa še bi se jih našlo).
Ekskluzivno evropsko izdelavo si lahko privoščijo redki (Burmester, MBL), ki pa so v drugem cenovnem razredu. Najverjetneje tudi kvalitetnem  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megane
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28 Prispevkov: 152 Kraj: Benedikt
|
Objavljeno: Tor Mar 24, 2009 11:27 Naslov sporočila: |
|
|
| aleksander je napisal/a: |
Zanima me kje si to nabavljal??hvala |
Tukaj na Audio-Kontakt oglašuje trgovina.
www.avhiend.eu
Na njihovi strani je še cenik po katerem so takrat prodajali (+10% dodatnega popusta)
Tu na Audio-kontaktu imajo že nove cene. Pokliči jih in jih vprašaj če se da
roba še vedno dobit po tistem njihovem ceniku kateri je na njihovi strani.
Tam je SV-236 še vedno 900 EUR, SV-234 pa 999. Slednji je tukaj na Portalu že z novo ceno 1899 EUR
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_adb&id=186
Pokliči, vprašaj, če cenik ne velja jih pa skurcaj naj ga ažurirajo.
LP, Dejan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21 Prispevkov: 238 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 24, 2009 11:48 Naslov sporočila: |
|
|
Kitajci načeloma izdelujejo nižje range komponent, razen nekaterih firm, ki so svojo proizvodnjo preselili na vzhod (B&W, Musical Fidelity, Rotel, Cambridge Audio...) Določene firme pa svoje višje serije komponent izdelujejo še vedno doma npr. ojačevalec Marantz PM 15S1 je še vedno Made in Japan.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|