Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Integrirani ojačevalnik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17, 18, 19  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dzigi

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 17:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 23, 2009 13:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aleksander živjo,
sem se srečal kar nekajkrat z Monrio komponentami pri Dušanu v Audiogaleriji in Soul audiu. Poslušali smo na Opera zvočnikih in vedno je stvar špilala odlično. Kolikor se spomnim iz cenika imajo nekaj demo primerkov po ful dobrih cenah tko da ti priporočam da jih poslušaš. Moči za tvoje Bowerse bi moralo biti več kot dovolj.
Evo ti še nekaj fotk če ti bo kaj v pomoč:

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040 457 712
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 23, 2009 13:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ravno z tem gospodom sem kontaktiral o teh komponentah...Najverjetneje se bom zmenil za obisk oziroma poslušanje pri njemu...je pa malo komplicirano prenašat zvočnike z avtom(velikost,teža)tako,da bom moral poslušat z drugimi zvočniki...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 23, 2009 16:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Monrio je odlična roba glede na denar. Sam imam HP1, kupljeno pri Dušanu, in sem z njim zadovoljen. MC25 končna je transparentna, detajlirana in muzikalična. Je pa seveda odvisno od ostalega sistema kako bo izpadlo. Za ta denar boš zelo težko dobil boljšo!

Predojačevalec se mi pa ni zdel zvokovno sicer nič posebnega, vendar moram poudarit, da nisem imela cenovno podobnega doma, da bi lahko podal korektno primerjavo z drugimi predojačevalcu. Je pa čisti dual mono (tudi glasnost nastavljaš ločeno za vsak kanal)..

Pomojem ne boš zgrešil z nakupom. Sicer pa lahko poskusiš še ostale proizvajalce, da boš bolj miren.

Kar se pa tiče B&W. V življenju sem imel priložnost si lastiti samo ene in ti imajo suh, nemuzikaličen karakter in potrebujejo res vrhunsko robo, da dajo nekaj od sebe. Srednji so korektni, zelo naravni, vendar skoraj dolgočasni, visoki so skoraj malo zadušeni (niso tako natančni kot recimo fokal), bas pa majo izreden. Govorim za 802 matrix.
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 23, 2009 22:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred leti sem imel B&W CDM7SE. To so verjetno bili eni redkih Bowersov,ki so bili lahki za poganjat. NT serija je že bila zaj....
Ko pa bi vi vidli mojega ubogega kolega,ki se je nekaj let mučil z Nautilus 804.
Ni in ni zaigralo. Tanko ,suhoparno,totalno brez basa....pa je gor vesil vse živo od največjih Audioplan monoblokov pa do Gryphonov,....enostavno ni zvočnikov spravil k življenju. Drugi kolega pa z 803 ni imel takih problemov. So brez problema luštno delali z Gryphon Tabu. Tako,da mislim,da je precej odvisno od modela do modela.

LP,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 23, 2009 23:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

B&W vedno reklamirajo z Classe. Z tem naj bi šlo..
Sem pa pomoje na temo B&W in problemom poganjanja prebral že skoraj toliko kot o magneplanarjih Very Happy

Za 685 serijo vem da je mali NAD dovolj. Bi znal biti kak sub 1000€ NAD-ov model dovolj tudi za večjega brata, 683 ali 684.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 06:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem svoje B&W 683 moral poganjati z dvema ojačevalcema (bi-Amp), da so zaigrali tako kot je treba. Drugače sem pa pristaš, da imaš čim več rezerve v ojačevalcih, se pravi ojačevalec mora biti nekajkrat močnejši od deklarirane moči zvočnika.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 09:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sound je napisal/a:
ojačevalec mora biti nekajkrat močnejši od deklarirane moči zvočnika

Smile nekajkrat močnejši.. To pomeni, da moram na zvočnik obest kilovatno zverino. In če želim, da so ti wati tudi kvalitetni... Moram zastaviti hišo da se dokopljem do njih. Sicer teorija je že fajn in se načeloma strinjam, vendar v praksi do narest je pa predvsem finančni problem.
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 10:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sorry fantje, če smetim, ampak če govorimo o cenovnem rangu okrog 1.500 EUR ne spreglejte tele makine, Vincent SV-236 MKII. Wink

Nazaj na vrh
megane

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 10:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko je bila akcija, se ga je dalo dobiti za nekaj čez 800 EUR. Novega.
Jaz sem se takrat odločil za SV-234 kateri je pa bil 899 EUR.

Jaz sem z mojim nakupom vsekakor zelo zadovoljen. Sploh glede na ceno (899).

LP, Dejan
Nazaj na vrh
Triglav

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 8:08
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 10:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
Sorry fantje, če smetim, ampak če govorimo o cenovnem rangu okrog 1.500 EUR ne spreglejte tele makine, Vincent SV-236 MKII. Wink

review tudi v zadnji številki stereophile-a. Možakar ga je testiral z Wilsoni za 50 k$ in mu poje same hvale...

Sam sem imel do kakšnih podobnih (beri kitajčkov) izdelkov v preteklosti malo predsodkov, sedaj pa vedno manj. Tudi uporabniki consonance izdelkov so več kot zadovoljnji.
Nazaj na vrh
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 10:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

megane:

Citiram:
Ko je bila akcija, se ga je dalo dobiti za nekaj čez 800 EUR. Novega.
Jaz sem se takrat odločil za SV-234 kateri je pa bil 899 EUR.

Jaz sem z mojim nakupom vsekakor zelo zadovoljen. Sploh glede na ceno (899).

LP, Dejan

Zanima me kje si to nabavljal??

hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 10:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Triglav je napisal/a:
review tudi v zadnji številki stereophile-a. Možakar ga je testiral z Wilsoni za 50 k$ in mu poje same hvale...

Sam sem imel do kakšnih podobnih (beri kitajčkov) izdelkov v preteklosti malo predsodkov, sedaj pa vedno manj. Tudi uporabniki consonance izdelkov so več kot zadovoljnji.

Ja ampak je potrebno vedeti, da Vincent držijo v jeklenem objemu Nemci, ki nadzirajo produkt od začetka proizvodnje do končne kontrole, vključno s prodajo, Kitajci jim pa pri tem pomagajo. Very Happy
Nazaj na vrh
Triglav

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 8:08
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 11:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
Triglav je napisal/a:

Ja ampak je potrebno vedeti, da Vincent držijo v jeklenem objemu Nemci, ki nadzirajo produkt od začetka proizvodnje do končne kontrole, vključno s prodajo, Kitajci jim pa pri tem pomagajo. Very Happy

...saj

Veliko izdelkov je zasnovanih na podobnem konceptu (R&D v Evropi, Ameriki, Japonski), izdelano pa na vzhodu (primer Rotel, Marantz, pa še bi se jih našlo).

Ekskluzivno evropsko izdelavo si lahko privoščijo redki (Burmester, MBL), ki pa so v drugem cenovnem razredu. Najverjetneje tudi kvalitetnem Wink
Nazaj na vrh
megane

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 11:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aleksander je napisal/a:

Zanima me kje si to nabavljal??hvala

Tukaj na Audio-Kontakt oglašuje trgovina.
www.avhiend.eu

Na njihovi strani je še cenik po katerem so takrat prodajali (+10% dodatnega popusta)

Tu na Audio-kontaktu imajo že nove cene. Pokliči jih in jih vprašaj če se da
roba še vedno dobit po tistem njihovem ceniku kateri je na njihovi strani.

Tam je SV-236 še vedno 900 EUR, SV-234 pa 999. Slednji je tukaj na Portalu že z novo ceno 1899 EUR
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_adb&id=186

Pokliči, vprašaj, če cenik ne velja jih pa skurcaj naj ga ažurirajo.

LP, Dejan
Nazaj na vrh
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 11:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kitajci načeloma izdelujejo nižje range komponent, razen nekaterih firm, ki so svojo proizvodnjo preselili na vzhod (B&W, Musical Fidelity, Rotel, Cambridge Audio...) Določene firme pa svoje višje serije komponent izdelujejo še vedno doma npr. ojačevalec Marantz PM 15S1 je še vedno Made in Japan. Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17, 18, 19  Naslednja
Stran 5 od 19

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu