Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

VINTAGE
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 80, 81, 82 ... 155, 156, 157  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 13, 2013 10:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nomad

še enkrat te vprašujem kje si poslušal The Residents na RED ozvočenju, me prav zanima???
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 13, 2013 10:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da v CD leta 89. Lahko pa da v Munchnu tri leta poprej – od tega je že toliko časa, da se natančno ne spomnim, ampak bolj gotov sem da je bilo v CD.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 13, 2013 18:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Infinity je svojega časa bil zelo inovativen.
Izpostavil bi njihov doprinos reprodukciji basov. Uporabili so Watkinsov woofer v zaprti škatli (ni reflex). Ta je imel dve tuljavi od katerih je ena bila 'normalna' in druga, krajša, navita preko prve.
Prva je bila vezana normalno preko low pass kretnice, druga pa je imela band-pass kretnico - je delovala samo v ozkem področju - točno tam, kjer je imel woofer svojo resonanco v škatli. Tako so (električno gledano) praktično izravnali impedančno krivuljo - ko so jo merili ni imela klasične oblike 'zvona' ampak je bilo tam skoraj ravno. Na akustičnem planu je to pomenilo bistveno bolj polno in pravilno zveneč bas.

V kasnejših verzijah (Infinity Reference Standard, nižji model) so šli na dva wooferja, vsak v svojem volumnu. Po istem 'patentu' je eden bil klasično vezan, drugi pa s kratko tuljavo preko band-pass kretnice centrirane na resonanci prvega. Učinek je bil podoben kot z originalnim Watkinsom. Posebej instrumenti močni na basih so zveneli z 'life like' polno reprodukcijo.

V obeh primerih so pred kretnico imeli močen kondenzator, ki je namesto 12dB upada na basu zagotovil 18dB.
Tak kondenzator v seriji z wooferjem je tudi KEF uporabljal na nekaterih svojih monitor zvočnikih (z B200 wooferjem).
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 13, 2013 19:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanima me še eno mnenje - ambasador, AndrejaS so zgleda "pregnali"...
Torej, vračam se še za trenutek "gajbicam za krompir"- Cizek 3 - a "žal" odličenemu zvočniku za ušesa(preverjeno) in ne za oči.., a mislim ,da smo na audio in ne video kontaktu ...
Sistem je bil narejen za uporabo z dvema suboma, oz, kot se mi zdi ,lahko z enim subom in seveda elektronsko kretnico(priporočen rez na 100hz)
Original rez je mislim na 200hz..
Mnenje glede:
Opazil sem uporabo C3 z enim subom, brez e-kretnice oz z enim stereo ojačevalcem direkt v sub od tam pa kabli v C3...Kako se to "sliši"..?Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
ambasador

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 13, 2013 20:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pinus je napisal/a:
Zanima me še eno mnenje - ambasador, AndrejaS so zgleda "pregnali"...
Torej, vračam se še za trenutek "gajbicam za krompir"- Cizek 3 - a "žal" odličenemu zvočniku za ušesa(preverjeno) in ne za oči.., a mislim ,da smo na audio in ne video kontaktu ...
Sistem je bil narejen za uporabo z dvema suboma, oz, kot se mi zdi ,lahko z enim subom in seveda elektronsko kretnico(priporočen rez na 100hz)
Original rez je mislim na 200hz..
Mnenje glede:
Opazil sem uporabo C3 z enim subom, brez e-kretnice oz z enim stereo ojačevalcem direkt v sub od tam pa kabli v C3...Kako se to "sliši"..?Lp

Ne verjamem da se je AndrejS popolnoma umaknil. Klima tisti moment ni bila konstruktivna, saj je bilo za kozlat. Po mojem rihta sistem in bo poročal ko bo čas za kaj novega povedat.

Glede enega suba ne morem dajati ocene na pamet. Sem pa prepričan da satelit brez rezanja spodaj ima bistveno manjšo resolucijo. Če je soba manjša, je verjetno dovolj basov tudi z enim, a stvari na prehodu je veliko vprašanje kako se obnesejo.
Tudi iz meritev je razvidna krasna linearnost po celem midbas področju do srednjih tonov. To je kar težko dosegat z 'ad hoc' improvizacijami. Taka linearnost je strašno orožje pri reprodukciji orkestra kjer se tam 'gnete' toliko instrumentov.

Lahko pa Andrej poskusi za hec in pove kakšna je razlika. Pa še podkrepi lahko z meritvijo.
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 13, 2013 22:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nomad

glede koncerta v CD drži, ampak z zvočniki si komplet brcnil v temo,niti približno niso bili RED ampak AXYS od Duran Audio, tudi nam so bili precej všeč, sploh takrat dokaj nov princip zlaganja kot lego kocke, ravno ta koncert oz ozvočenje je potem vodilo v to da smo kupili najprej en koncertni sistem 12x bas in 6x mid-high, po nekaj letih pa je imel komplet Cankarjev Dom vse ozvočenje AXYS ki je sedaj v večini zamenjano z Meyer sound...
Nazaj na vrh
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 14, 2013 00:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Sem pa prepričan da satelit brez rezanja spodaj ima bistveno manjšo resolucijo.

Torej nujno potrebuje tvoj "patentiran" filter na izhodu pred...?
mhm, to bo to!
Daj nam prosim nariši shematiko takega filtra, kje se točno nahaja, ter izračun impedanc - rezne frekvence, ter vrednosti C,R... za varjante:
1. tape loop; 2. SS pre out; 3. tube pre out

Lahko predstavim ta tvoj "izum", pri nekaj prestižnih Hi-End proizvajalcih, kjer imam kontakt, iz USA,EU,Japan.
Morda te najamejo za proj. konzultanta? Shocked(v tem primeru zahtevam provizijo) Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 051383384
nomad

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 14, 2013 11:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
nomad

glede koncerta v CD drži, ampak z zvočniki si komplet brcnil v temo,niti približno niso bili RED ampak AXYS od Duran Audio, tudi nam so bili precej všeč, sploh takrat dokaj nov princip zlaganja kot lego kocke, ravno ta koncert oz ozvočenje je potem vodilo v to da smo kupili najprej en koncertni sistem 12x bas in 6x mid-high, po nekaj letih pa je imel komplet Cankarjev Dom vse ozvočenje AXYS ki je sedaj v večini zamenjano z Meyer sound...

Potem ni bilo v CD ampak v Munchnu. Po četrt stoletja in stotinah koncertov je spomin včasih malce meglen. So bili pa zagotovo Red, ker je tako pisalo na njih. Axys pa se tudi spomnim po odličnem zvoku, ampak so bili po obliki drugačni z drugačno masko in če se prav spomnim je imel vsak zvočnik spredaj rdečo ledico. Je bil pa res podoben princip kot pri Red-ih.
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 14, 2013 13:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Včeraj sem 'zalaufal' vintage gramofonsko glavico, nekdaj primadono in danes legendo: Shure V15 lll.
Glavica se je vrnila iz ZDA, kjer je bila na retipanju pri SoundSmithu. Naročena je bila z ruby cantileverjem.

Včeraj sem jo imel na PS Audio 2B phono, danes jo bom priključil na lampaški phono moje izdelave.

Ideja je bila ta, da se ne samo obnovi ampak tudi poskusi revitalizirati performanse. Prvi vtisi dobro kažejo. Montiral sem na (horizontalni, hahaha) gramofon moje izdelave. Pa še sem jo na brzino primerjal s Stanton 681eee (brez čopiča). O podrobnostih ne bi (še), samo to, da ima klasen zvok in ambienco. (Klasen bi bilo od klase, ne klasen od nekoga ki ne zna reči r)

Shure V15 lll je bila nekoč top glavica. Lahko rečem da 300€ plačani retip upraviči strošek. Vprašanje je bilo kako se bo obnesel ruby cantilever, ker na Supex-u SD901mk4 (tudi retipan z ruby) je imelo poleg plusov tudi eno pomanjkljivost. To je bila določena 'steklenost' visokih tonov, ki je bila bolj ali manj opazna - odvisno na kaj je bila priključena. Če so bili srebrni kabli v ročici, je bilo moteče. Z bakrenimi kabli pa je bilo samo opazno, a spričo ostalega je bilo v dugem planu, kompromis ki ga zlahka toleriraš.

Na V15 ne duha ne sluha o steklenosti. Visoki so perfektno v funkciji celote.
Primerjava s Stanton 681eee je pokazala koliko bolj bogata z informacijami je ta glava (je modificirana, ne pozabit). Pri klasiki z določenimi ploščami je Stanton izpadel dolgočasen in Shure bistveno bolj kompleten, zveneč in pojoč. Tudi pri jazz-u (The Art of Duke Ellington - live in Paris) saksofoni in drugi instrumenti imajo kar nekaj drobnih informacij, barv in spremljajočih zvokov (pritiskanja tipk ipd), ki jih Stanton preskoči, ne prebere. Sem prav opazoval kako Stanton na frrr gre mimo.. Stanton ima tudi bolj poudarjen srednjetonski del spektra, ker približa instrumente, ki so pri Shure bolj oddaljeni. Shure je zvozil brez težav tudi tiste pasaže (kot npr solo rog) ki vržejo iz tira moje Denon mc. Kar sem probal ni nikoli izgubil kontrole (ok, je šele 10ur, bomo še videli).

Prav zanimivo kako se predstavi ta zvok - prvo pade v uho poudarjen ambient v katerem igrajo instrumenti. Takoj drugo je, kako so visoki toni tihi napram običajnim glavam, sploh MC. Tretje je žametnost (ne vem če je pravi izraz, ne najdem primernejšega) zvoka instrumentov in naprej koliko bolj kompletno (kot nasprotje poenostavljenega) zvenijo tudi mali instrumenti v ozadju.

Nima pa tiste spektakularne dinamike MC glav (ruby Supex!), niti tistega 'grifa', agresivnosti emcetk. Izjemno pojoča zadeva, oder zelo globok - a dinamično bolj umirjene sorte. Zvok za umirjene gospode.
Dve besedi okoli primerjave - na istem gramofonu sem menjaval shell s Stanton in onega s Shure glavo. Tudi po dvakrat na isti plati da sem si razjasnil kaj se dogaja. po outputu sta si zelo podobni, ni bilo potrebno prestavljati gumba za glasnost, malce je Stanton glasnejši na sredini - če bi bil grob in pretiraval - bi rekel da se dere napram Shure.
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 14, 2013 16:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes sem pospravljal po hiši in priklopil tele zvočnike in sem šokiran kaj dajo od sebe, kakšno robo in zvok so včasih delali.Mirno se lahko kosajo z današnjimi izdelki za 1000+ eur

bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 14, 2013 17:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In kaj so to eni zvočniki ? Zanimiv je kupola srednjetonec.

LpM.
svoperokram

Pridružen/-a: Čet Jan 2011 11:29
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 14, 2013 17:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mislim da je vsaj srednjetonec BRAUN če ne vsi trije
Nazaj na vrh
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 14, 2013 19:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zvočniki so grundig hifi box 600 ,driverji so podobni kot braun le da so prevlečeni z nekakšno lepljivo zadevo podobno ibitolu oz katranu.Magnete imajo ogromne.

audiofrik

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 14, 2013 23:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nomad

ne bo nikakor držalo, sem se z njihovim toncem ravno o zvočnikih precej pogovarjal, da jih imajo drugo leto in da so prvič na aktivnem sistemu itd, o nobenih RED niti besede, so in imajo vedno vso svojo opremo in če so bili z AXSYS v Ljubljani verjami da za Muenchen niso imeli kaj drugega

AXYS mimogrede imajo na sprednji plošči štiri led diode, da so v štromu, detekcija signala, overload in limiter on, ampak jih vsaj ponavadi prelepimo z črnim trakom da niso kot novoletna jelka,
Nazaj na vrh
nomad

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 15, 2013 09:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Koncert v Munchnu je bil tri leta prej, tako da gre za drugo turnejo in takrat zagotovo niso imeli Axys. Redov se prav dobro spomnim, tudi zaradi napisa na zvočnikih.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 80, 81, 82 ... 155, 156, 157  Naslednja
Stran 81 od 157

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu