| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Sre Maj 15, 2013 08:37 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | | kraljmatjaz je napisal/a: | Novi Jeff Rowland 525 mono koncne (850W) + Avalon Compas zvocniki:
|
V novih 525 so z ICE power modulov prešaltali na Pascal:
http://www.pascal-audio.com/index.html |
Oj Audiofill, posebej zate so bili na Showu novi Devialeti.
Po moje super zadeva, ki v eni skatli zdruzuje cel sistem.
Posebej srednji model "170" se mi zdi super.
Za "borih" 6.990 Eur dobis mrezni predvajalnik, DAC, phono pre, DSP za urejevanje akustike sobe, 170W stereo moci v izredno lepi (moje mnenje) konfekciji.
Lp,
Miran _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46 Prispevkov: 677 Kraj: bunga bunga
|
Objavljeno: Sre Maj 15, 2013 10:23 Naslov sporočila: |
|
|
kao i svugdje, ne hebu momci već novci, lova vrti svijet, tako je i u audiu; metodologija je sljedeća - utrpaš lopatu konzumnih kineskih dijelova, daš žutom da lemi, cijepa drva i vari; zatim uklepaš to u nekakvu kutiju na koju obavezno moraš zlatnim slovima napisati "signature", "exclusive", "selected", platiš reklame, neki audio recenzent napiše da zvuči dobro, i bunari gdje stigneš, svijet je pun
naivaca sa punim džepovima.ciklus zatvoren, lanac ishrane uspostavljen. oni koji nisu posjetili takve događaje nisu ništa izgubili...
Kako zanimivo  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 15, 2013 11:00 Naslov sporočila: |
|
|
| Zuluf je napisal/a: |
Kako zanimivo  |
Meni osebno so taka razmišljanja bolj primitivna kot zanimiva. Tip hoče biti na vsak način duhovit, nivo njegovega pisanja je na ravni ....................no ja, sami ocenite.
malo dalje nekakva strka, na ulazu nacrtana neka truba, neki krmeljavi japanci se nešto dogovaraju, hrabro ih raskrčim na ulazu u malu pećinu kadli tamo Audio Note Kondo! pas mater, proguram japance i domaće izdajnike,neke glavonje sa fotoaparatima i hop sjednem u prvi red. u pzdumaterinu, to nije ongaku, to nije ni gaku on II, već neki šporet paralel single ended 211, bem ti šljivu i zove se kagura. pali se na neko dugme ko'
izlazimo van, dobio sam giht, vodu u koljenu, priveremeno sam gluh, i dezorjentiran, dobro bi mi došao šnaps, ili dvolitarka bavarskog paulajnera. bježimo nakon audio hadžiluka, od danas se mogu zvati hadžirobot.
Ponavadi podobne tekste pišejo osebe, ki pogosto doma ne znajo zamenjati niti varovalke, ko jim "crkne" luč v stanovanju.
Zelo podoben način razmišljanja imajo tudi naši politiki/parlamentarci o problemih globalne svetovne ekonomije in financah ali pa o tehnologiji vrhunskih GSM telefonov.
Nekaterim, oziroma njim, je očitno žal vse jasno.
LP
Vintagesonic
P.S. To da so cene v High Endu močno pretirane ne izključuje zgoraj napisanega.
Nazadnje urejal/a vintagesonic Sre Maj 15, 2013 11:40; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

|
Objavljeno: Sre Maj 15, 2013 11:39 Naslov sporočila: |
|
|
Da so cene 90% videnega v Munchenu ABSOLUTNO previsoke je čista resnica. Po drugi strani pa nas nihče ne sili, da kupujemo, ponudbe je toliko, da si vsak lahko najde svojo pot do željenega rezultata.
Lp,
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 15, 2013 12:45 Naslov sporočila: |
|
|
| vojcb je napisal/a: | Čeprav sem rekel, da ne bom...ajde
Fasciniralo me ni nič, edino cene......ugriznile
Cen ni bilo skoraj nikjer, ASR je imel na vhodu-izhodu jasno napisane za svoje proizvode, drugače si pa moral lepo v vrsto in vprašati za ceno, ki te je potem čisto streznila, do 5k je bilo nič bogvekaj, potem pa v višave.
Zame je bil dober zvok Vandersteen in Brinkmann gramofon, mislim, da je bila tudi njihova elektronika.
V veliko sobah niso niti vrteli muziko kaj preveč, nekje je bilo zaprto za pol ure, ker se je poslušalo.
Kar se zvoka tiče so se basi kar valili, povsod jih je bilo preveč, seveda za moj ukus.
Se je pa vse svetilo, da ti je kar sapo jemalo, krom, rostfrei.
LP-ji so bili pa po 39e, večina.  |
Ps. Se opravičujem, ker dem v tem postu narobe napisal ime zvočnikov, je popravljeno. _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 15, 2013 13:38 Naslov sporočila: |
|
|
| kraljmatjaz je napisal/a: | Da so cene 90% videnega v Munchenu ABSOLUTNO previsoke je čista resnica. Po drugi strani pa nas nihče ne sili, da kupujemo, ponudbe je toliko, da si vsak lahko najde svojo pot do željenega rezultata.
Lp,
Miran |
Točno tako !
Cene so takšne kot so zato ker so jih kupci pripravljeni plačat. Plačati pa so pripravljeni zato, ker zadovoljujejo cel spekter potreb. Reprodukcija glasbe je bolj postranska zadeva.
Pri tem pa audio ni nobena izjema, še hujši ekstremi so recimo v modni industriji.
Tale torbica stane 6.300 EUR in je pravi prodajni hit. Kako uspešna bi bila, če na njej ne bi pisalo Chanel, si lahko samo mislite.
Nekaj poplnoma drugega je recimo torbica angleškega proizvajalca Brady bags. Dolgoletna tradicija, design nespremenjen od leta 1938, ročno delo, najboljši naravni materiali …
cena 180 EUR.
Oba izdelka sta prestižna, prodajata pa poleg funkcije še nekaj … in zato je razlika v ceni takšna kot je. S kvaliteto pa cena nima veze.
V audiu je pač veliko takšnih Chanelov in zelo malo Bradyjev. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Maj 15, 2013 13:48 Naslov sporočila: |
|
|
| nomad je napisal/a: | | kraljmatjaz je napisal/a: | Da so cene 90% videnega v Munchenu ABSOLUTNO previsoke je čista resnica. Po drugi strani pa nas nihče ne sili, da kupujemo, ponudbe je toliko, da si vsak lahko najde svojo pot do željenega rezultata.
Lp,
Miran |
Točno tako !
Cene so takšne kot so zato ker so jih kupci pripravljeni plačat. Plačati pa so pripravljeni zato, ker zadovoljujejo cel spekter potreb. Reprodukcija glasbe je bolj postranska zadeva.
Pri tem pa audio ni nobena izjema, še hujši ekstremi so recimo v modni industriji.
Tale torbica stane 6.300 EUR in je pravi prodajni hit. Kako uspešna bi bila, če na njej ne bi pisalo Chanel, si lahko samo mislite.
V audiu je pač veliko takšnih Chanelov in zelo malo Bradyjev. |
A to je torbica !!?? Če ne bi povedal ne bi nikoli uganil !!!  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1975 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 15, 2013 14:09 Naslov sporočila: |
|
|
Dajmo biti resni, Leica je sicer dobra in jo imam iz leta 1939, ni pa niti približno podobna Nikonu z multicoatingom ali pravemu Zeissu iz Jene (25mm;2,5) Schneiderju na Rolleiflexu, Anginieux zoome na Leici ali Rodenstocku za profi uporabo iz poznejšega časa. A ste na sejmu sploh zabeležili glavno atrakcijo, diamantne kupole od B&W ali ste samo primerjali cene. Kje ste imeli ušesa? a ste jedli samo vime (hrenovke pečene s peteršiljem), stara nemška klasika s sejmov in pili Jelen pivo.
Nazadnje urejal/a joztom Sre Maj 15, 2013 14:10; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sre Maj 15, 2013 14:10 Naslov sporočila: |
|
|
Bolj spominja na kovček od kakšnega Kitajskega Hiltija za 6,99 eura
Sicer pa jaz vedno pravim, ko imajo nori denar pametni služijo, pa čeprav se marsikdo s tem ne bo strinjal. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 15, 2013 14:15 Naslov sporočila: |
|
|
| audiomaniac je napisal/a: | A to je torbica !!?? Če ne bi povedal ne bi nikoli uganil !!!  |
Pa še takole majhna je. Ni kaj, dober nakup za 6.300 EUR !
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 15, 2013 14:29 Naslov sporočila: |
|
|
| kraljmatjaz je napisal/a: | | Da te na takem sejmu prav nic ne fascinira.....sorry, ma res tezko verjamem. |
Recimo zvočnik Sonus Faber za 120.000 eurov naj me fascinira? To me lahko samo nasmeje, za ta denar mi mora ansambel igrati v moji sobi.
Seveda lahko pa kupujejo tisti, ki imajo denar, znanja pa malo manj, oziroma hočejo biti "in".
Ps. Me je pa razveselil pogled na gramofon EMT z njihovo ročko in glavico, lepo urejen, spedenan. _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš......
Nazadnje urejal/a vojcb Sre Maj 15, 2013 14:35; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cink
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 23:51 Prispevkov: 164 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sre Maj 15, 2013 14:35 Naslov sporočila: |
|
|
| vojcb je napisal/a: | | kraljmatjaz je napisal/a: | | Da te na takem sejmu prav nic ne fascinira.....sorry, ma res tezko verjamem. |
Recimo zvočnik Sonus Faber za 120.000 eurov naj me fascinira? To me lahko samo nasmeje, za ta denar mi mora ansambel igrati v moji sobi.
Seveda lahko pa kupujejo tisti, ki imajo denar, znanja pa malo manj, oziroma hočejo biti "in". |
120K? Sitnica, za tak denar en tukaj na oglasih v onemoglost en gramofon prodaja... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Sre Maj 15, 2013 14:54 Naslov sporočila: |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: | | Zuluf je napisal/a: |
Kako zanimivo  |
Meni osebno so taka razmišljanja bolj primitivna kot zanimiva. Tip hoče biti na vsak način duhovit, nivo njegovega pisanja je na ravni ....................no ja, sami ocenite.
malo dalje nekakva strka, na ulazu nacrtana neka truba, neki krmeljavi japanci se nešto dogovaraju, hrabro ih raskrčim na ulazu u malu pećinu kadli tamo Audio Note Kondo! pas mater, proguram japance i domaće izdajnike,neke glavonje sa fotoaparatima i hop sjednem u prvi red. u pzdumaterinu, to nije ongaku, to nije ni gaku on II, već neki šporet paralel single ended 211, bem ti šljivu i zove se kagura. pali se na neko dugme ko'
izlazimo van, dobio sam giht, vodu u koljenu, priveremeno sam gluh, i dezorjentiran, dobro bi mi došao šnaps, ili dvolitarka bavarskog paulajnera. bježimo nakon audio hadžiluka, od danas se mogu zvati hadžirobot.
Ponavadi podobne tekste pišejo osebe, ki pogosto doma ne znajo zamenjati niti varovalke, ko jim "crkne" luč v stanovanju.
|
Ah, ta je en navaden Ćapac...in pa Pecotić, isti ku..c!
Nazadnje urejal/a jacoby Sre Maj 15, 2013 15:15; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
kraljmatjaz

|
Objavljeno: Sre Maj 15, 2013 14:54 Naslov sporočila: |
|
|
| vojcb je napisal/a: | | kraljmatjaz je napisal/a: | | Da te na takem sejmu prav nic ne fascinira.....sorry, ma res tezko verjamem. |
Seveda lahko pa kupujejo tisti, ki imajo denar, znanja pa malo manj, oziroma hočejo biti "in".
Ps. Me je pa razveselil pogled na gramofon EMT z njihovo ročko in glavico, lepo urejen, spedenan. |
Mene je recimo "fasciniral" sistem YG Acoustic / Qualia za 0,5 mio , ali TAD sistem za 0,25 mio. , ma ne zaradi neverjetnih vsot, ampak zaradi slišanega. Mislim enako kot ti, da za tak denar lahko najamem celoten Wiener Philharmoniker orkester.
Lp,
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|