| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 10:20 Naslov sporočila: |
|
|
| Zuluf je napisal/a: | Ne prijatelj moj. Ker si očitno pristaš levičarjev, ne dojemaš razlik.
Levičarji so v koalicijski pogodbi dvig ddv omenili kot skrajni ukrep. Zdaj dvig obeh stopenj ddv izgleda že done deal. Če ne razumeš škodljivosti tega ukrepa je škoda debate. Ostali davki (krizni davek na plače, nepremičnine, sladke pijače in druge budaljaštine) so "lahko da bi jih lahko predlagali" ....
Še vedno pa se sučemo okrog skrajno škodljivih ukrepov. Ne vem koliko tebi država vzame od plače, meni namreč preko 60%. Če si želiš v imenu levičarjev za učitelje, ki delajo 8 ur tedensko plačati še več, boš to tudi dobil. Tudi vsako stvar, ki jo boš kupil v Sloveniji bo držja zaradi ddv... Ne vem kako naj razložim, ampak ko davki npr na dohodek dosežejo takšne ravni kot so pri nas, postanejo zelo škodljivi. Tako visokih davkov davkov na dohodek kot so pri nas ne najdeš nikjer. Po drugi strani je premoženje praktično neobdavčeno in to vse v imenu solidarnosti...
Javno zdravstvo je pa super. Čakam na MR 6 mesecev, pregled ortopeda 6 mesecev, bomba.
Ampak očitno je, da levičarska propaganda deluje. Srednjemu sloju se bo še povišalo davek na dohodek, nižjemuin srednjemu sloju ddv, šolniki bodo imeli pa normative še vedno 8 ur tedensko, dohtarji bodo imeli dežurstva po 4 jurje na vikend ..... Jaz se že veselim višjih davkov. Ker vem, da je to rešitev za Slovenijo.
Zanimivo pa kako se nihče ne obregne ob vstajo naroda, ki je izginila. Pa lačnih otrok ni več po radiju. Zdaj so veseli, ker jim je nekdo pomagal. |
Glej ''prijatelj moj desni'', ... boli mene ... tako za leve kot za desne !
Ne bom preveč komentiral ... hotel sem samo reči, da se bo ena od tvojih želja (davek na nepremičnine) uresničila !
Koliko mi vzamejo od plače ne vem točno ... a očitno preveč, ker mi vedno zmanjka !?
Sicer se pa tudi jaz veselim višjih davkov, predvsem na plače, če bodo seveda progresivni ... več imaš - več daš ! A dvomim, da bo levičarska zalega to naredila, saj bo zadelo tudi njih !?  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 10:26 Naslov sporočila: |
|
|
Pa še to; država, ki ne zna pobrati kar ji pripada, je slaba država !
Dokler pri nas ne bo prave politične volje (pa ni važno ali z desne ali z leve !) za uvedbo obrnjenega davčnega bremena (»reverse charge mechanism«) na žalost ne bo nič bolje !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rkolosa
Pridružen/-a: Ned Dec 2008 12:17 Prispevkov: 9 Kraj: MURSKA SOBOTA
|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 10:37 Naslov sporočila: |
|
|
O, saj bo pobrala, samo komu in koliko.
Mi edini nismo po 20 letih naredili NIČ in čez noč tudi ne bomo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 10:38 Naslov sporočila: |
|
|
Pa kakšna levica - desnica neki? Kje v Sloveniji pa mate levičarje? A te bivše komuniste, ki so si po osamosvojitvi nakradl premoženje? Pa saj se pri nas ne bo nič spremenilo, če ljudje volijo PS v isti sapi pa potem štrajkajo proti njim na ulici ali v CD-ju. To so res prave butale. Pa vlada bi obdavčila narkodilerje? Halo? Naj jih raje zaprejo s tajkuni vred. Javnim uslužbencem bi pa blo treba dat normative, ki bi jih moral dosegat pri svojem delu, ne pa da so zaščiteni kot kočevski medvedi. Sem se ravno zadnjič pogovarjal z sestro, ki dela na ministrstvu in je rekla, da sploh ne more sankcionirat ljudi, ki ne delajo. Če mu kaj rečeš pa gre v bolniško... Lahko mu za ˝kazen˝daš za delat kaj težkega a kaj imaš od tega. Delal bo počasi, ker mu je vseeno do kdaj bo naredil. Neverending story. Moral bi bit plačan glede na delovno mesto ne pa po izobrazbi in glede na učinkovitost. Če bi bil to privatni sektor bi se marsikaj spremenilo. Višji davek bo pa samo še poslabšal situacijo v gospodarstvu, ker bomo še bolj nekonkurenčni. Že tako prodaja pada, osnova ekonomije pa je da mora denar krožit. Kaj pa sploh proizvajamo? Saj so uničl vsa dobra podjetja, da o kmetijstvu ne govorimo. _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 10:43 Naslov sporočila: |
|
|
| Zuluf je napisal/a: | Rešitev Slovenije je samo privatizacija!
Druge poti do rešitve roparske balkanske kulture ni. | Z vsem kar si napisal se popolnoma strinjam.
Ogromne dolgove bank so ustvarili tisti, ki so jih banke "nepovratno kreditirale" in jih še in jih očitno še bodo.
Kateri idot je že slišal za "nepovraten kredit"?
Pri nas pa temu in takim ploskajo.
Najlepše je, da so tudi bankirji pri tem šenkavanju ogromnih zneskov denarja pobrali zase mastne provizije in tudi te mi plačamo.
Poglejmo še vrle "Sposobne managerje", ki tako nakraden denar, da bi se izognili plačilu davkov, "odnesejo" na Ciper in druge davčne oaze in nato jamrajo, da denarja v državi ni.
Če bi bili res sposobni, bi denar vložili tu, kjer ga je težje "ploditi", davek plačali tu, ne da mi plačujemo davek zanje(oni ga pač ne, oziroma kako promilo svojega zaslužka, mi pa čez 50% na mesec iz svojega zaslužka) in iz našega denarja dobivajo donacije od državnih bank.
Ljudje pa ne, da bi take davčne lopove, ki nočejo vlagat v firme v svoji, lastni domovini, da bi jih bojkotirali na volitvah, še ploskajo jim.
Čeprav so to tisti, zelo vidni in zakonsko nadzaščiteni, nam neenaki, ljudje, ki načrtno, zaradi nezakonito ustvarjenega še dodatnega profita, zavestno spodbujajo plačilno nedisciplino, neplačevanje uslug, robe, dela, materijala, proizvodov in s tem stalno večajo socialno in delovno nestabilnost in dobesedno spodbujajo suženjske pogoje dela in uravnilovko minimalnih in še manjših od minimalnih plač.
Dejstvo je, da državne firme z izjemo energetskih, prinašajo izgubo, ker v njih zaposlujejo politične kadre.
Zato politika ne želi, da bi jih prodali, dokler mi to izgubo plačujemo z dodatnimi in še dodatnimi obdavčitvami in z siromašenjem sociale in ta cena je že tako bridka, da lahko govorimo o suženjskem odnosu državljan-državne firme.
Saj mi dodatno futramo njih, oni pa samo jemljejo in jemljejo, kar ne bi, če bi državne firme imele "normalne" lastnike usmerjene v "samozadostnost".
Že izraz samozadostnost, za preživetveno "nesamozadostne" državne firme in banke je težek idotizem na katerega so nas nadresirali.
Še hujši idotizem je, da smo, baje, od 1991 državno premoženje privatizirali z certifikati, pa danes v Sloveniji spet in na veliko prevladuje-državno premoženje in zelo bogati (in zapufani) politiki, ki bi bili navadni berači, če ne bi bilo državnega premoženja in naivcev, ki jim hočejo plačevat njihovo vsakodnevno "haranje" po proračunu...
Tako pa smo mi berači- namesto njih. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46 Prispevkov: 677 Kraj: bunga bunga
|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 10:50 Naslov sporočila: |
|
|
| audiomaniac je napisal/a: | | Zuluf je napisal/a: | Ne prijatelj moj. Ker si očitno pristaš levičarjev, ne dojemaš razlik.
Levičarji so v koalicijski pogodbi dvig ddv omenili kot skrajni ukrep. Zdaj dvig obeh stopenj ddv izgleda že done deal. Če ne razumeš škodljivosti tega ukrepa je škoda debate. Ostali davki (krizni davek na plače, nepremičnine, sladke pijače in druge budaljaštine) so "lahko da bi jih lahko predlagali" ....
Še vedno pa se sučemo okrog skrajno škodljivih ukrepov. Ne vem koliko tebi država vzame od plače, meni namreč preko 60%. Če si želiš v imenu levičarjev za učitelje, ki delajo 8 ur tedensko plačati še več, boš to tudi dobil. Tudi vsako stvar, ki jo boš kupil v Sloveniji bo držja zaradi ddv... Ne vem kako naj razložim, ampak ko davki npr na dohodek dosežejo takšne ravni kot so pri nas, postanejo zelo škodljivi. Tako visokih davkov davkov na dohodek kot so pri nas ne najdeš nikjer. Po drugi strani je premoženje praktično neobdavčeno in to vse v imenu solidarnosti...
Javno zdravstvo je pa super. Čakam na MR 6 mesecev, pregled ortopeda 6 mesecev, bomba.
Ampak očitno je, da levičarska propaganda deluje. Srednjemu sloju se bo še povišalo davek na dohodek, nižjemuin srednjemu sloju ddv, šolniki bodo imeli pa normative še vedno 8 ur tedensko, dohtarji bodo imeli dežurstva po 4 jurje na vikend ..... Jaz se že veselim višjih davkov. Ker vem, da je to rešitev za Slovenijo.
Zanimivo pa kako se nihče ne obregne ob vstajo naroda, ki je izginila. Pa lačnih otrok ni več po radiju. Zdaj so veseli, ker jim je nekdo pomagal. |
Ne bom preveč komentiral ... hotel sem samo reči, da se bo ena od tvojih želja (davek na nepremičnine) uresničila !
Koliko mi vzamejo od plače ne vem točno ... a očitno preveč, ker mi vedno zmanjka !?
Sicer se pa tudi jaz veselim višjih davkov, predvsem na plače, če bodo seveda progresivni ... več imaš - več daš ! A dvomim, da bo levičarska zalega to naredila, saj bo zadelo tudi njih !?  |
Še zdaleč nisem desni, iz tvojih besed pa je jasno da si močno levi. Ne razumeš pa niti tega kar govoriš. Pri nas tisti, ki imajo več, ne plačajo več. Premoženje ni obdavčeno. Samo srednji sloj plačuje več in to je paradigma levičarjev. Ves folk (no večina) pa temu ploska kar je idiotsko do skrajnosti.
Tole je pa ogledalo naših levičarjev:
http://www.finance.si/8339723/Ernst-%26-Young-Slovenija-najbolj-skorumpirana-dr%C5%BEava
Tudi desni so seveda zraven, vendar so bili premalo časa na oblasti, da bi lahko poželi večino zaslug. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 10:57 Naslov sporočila: |
|
|
A vam ni jasno kdo je za leve in kdo za desne?
Javna uprava > levi
Lastniki kapitala > desni
Sredina > ovce ki delamo v tržnem gospodarstvu in futramo leve in desne |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
audiomaniac

|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 10:59 Naslov sporočila: |
|
|
| Zuluf je napisal/a: | | audiomaniac je napisal/a: | | Zuluf je napisal/a: | Ne prijatelj moj. Ker si očitno pristaš levičarjev, ne dojemaš razlik.
Sicer se pa tudi jaz veselim višjih davkov, predvsem na plače, če bodo seveda progresivni ... več imaš - več daš ! A dvomim, da bo levičarska zalega to naredila, saj bo zadelo tudi njih !?  |
Še zdaleč nisem desni, iz tvojih besed pa je jasno da si močno levi. Ne razumeš pa niti tega kar govoriš. Pri nas tisti, ki imajo več, ne plačajo več. Premoženje ni obdavčeno. Samo srednji sloj plačuje več in to je paradigma levičarjev. Ves folk (no večina) pa temu ploska kar je idiotsko do skrajnosti.
Tole je pa ogledalo naših levičarjev:
http://www.finance.si/8339723/Ernst-%26-Young-Slovenija-najbolj-skorumpirana-dr%C5%BEava
Tudi desni so seveda zraven, vendar so bili premalo časa na oblasti, da bi lahko poželi večino zaslug. |
O sveta preproščina ... Bom raje nehal saj očitno ne moreš ali nočeš razumeti !
O&O _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 11:06 Naslov sporočila: |
|
|
| jacoby je napisal/a: | A vam ni jasno kdo je za leve in kdo za desne?
Javna uprava > levi
Zato pa je treba čim več delat na črno pol se pa naj j****o z davkom. _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 11:06 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj ne razumem, da si želim nižjih davkov ali da mi ti levičar ponujaš nov davek na nepremičnine pogojno, sigurno pa višji ddv. Mene bi tak davek zanimal samo če bi se za ist znesek znižal davek na dohodek. Tukaj bo pa še nov krizni davek na plače. Sveta preproščina, in ti progresiven davek na dohodek omenjaš kot svetinjo in si ga celo želiš kot največji idiot. Če imaš oprane možgane z bedastimi sindikalističnimi parolami je težko debatirat. Se strinjam.
Pa še ena razlaga ddv je skrajno regresiven davek. Stupid f....
Nazadnje urejal/a Zuluf Tor Maj 07, 2013 11:14; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 11:11 Naslov sporočila: |
|
|
| fuego je napisal/a: | | jacoby je napisal/a: | A vam ni jasno kdo je za leve in kdo za desne?
Javna uprava > levi
Zato pa je treba čim več delat na črno pol se pa naj j****o z davkom. |
Popolnoma napačno. Pri nas so levi in desni za ropanje podjetij in politično kadrovanje. Tukaj ni nobene razlike. Vsi bi kradli iz državnih podjetij. Tržnega gospodarstva je malo, samo izvozniki, pa še ti prejemajo pomoči.... Napačno je tudi, da so desni za kapital, saj bi bili njihovi ukrepi bistveno boljši za navadnega človeka.
Vse prodat je edina rešitev za pot iz roparskega kapitalizma. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
M71

Pridružen/-a: Ned Okt 2012 11:21 Prispevkov: 40 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 11:18 Naslov sporočila: |
|
|
[quote="fuego"] | jacoby je napisal/a: |
Zato pa je treba čim več delat na črno pol se pa naj j****o z davkom. |
lepa logika
in zato naj potem pošteni bedački plačujejo za vse?
se strinjam, da je treba svinje najprej odvadit, da se po koritu ne razmetava, ampak kaj ko tako učljive pasme očitno ni v naši deželici |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 11:56 Naslov sporočila: |
|
|
| Zuluf je napisal/a: |
Popolnoma napačno. Pri nas so levi in desni za ropanje podjetij in politično kadrovanje. |
Se strinjam, sami nezaposljivi idioti!
| Citiram: |
Tržnega gospodarstva je malo, samo izvozniki, pa še ti prejemajo pomoči..... |
Še kar precej ga je, kdo pa drži SLO nad vodo?
A kmalu tudi tega ne bo več...zadušili se bodo v davkih...
Napačno je tudi, da so desni za kapital, saj bi bili njihovi ukrepi bistveno boljši za navadnega človeka. |
A misliš?
Ne vem, meni so delovali bolj "NAZZI", z vod. topovi in skoraj že orožjem nad državljane...?
Vse prodat je edina rešitev za pot iz roparskega kapitalizma |
Ja, prodat in zapravit..., kaj pa potem? |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
anton

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 13:09 Prispevkov: 77 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 12:25 Naslov sporočila: |
|
|
| audiomaniac je napisal/a: | | anton je napisal/a: | | audiomaniac je napisal/a: | | Zuluf je napisal/a: | Kak liberalni kapitalizem? Kje ste to videli v Sloveniji? To je zgodba, ki jo napleta levičarska zalega butastemu folku. V Sloveniji je roparski kapitalizem, kjer politični kadri ropajo podjetja ali si jih hočejo prilastiti. Tukaj ni, da bi delali za podjetja in hoteli zaslužiti čim več dobička. Naša podjetja dobičkov skoraj nimajo. V primerjavi s tujimi podjetji so številke prav smešne. Žalsotno je to, da od tega delavci nimajo nič, ampak to nima nobene veze z liberalnim kapitalizmom ampak z ropanjem podjetij.
Zdaj se bo pa pod pretvezo reševanja delovnih mest, denar delil podjetjem, kjer bi levičarji zaradi previsokih dolgov in nezmožnosti servisiranja le teh, morali zgubiti lastništvo. Banke bi morale zapleniti ta podjetja in jih prodati novim lastnikom. Vendar bo g. G.G.Mišič poskrbel, da razni Rigelniki ... dobijo nazaj denar, ki so ga zajebali s slabimi naložbami in upravljanjem podjetij ter zadolževanjem. In tu ne gre za noben liberalni kapitalizem, ampak socialni kapitalizem, kjer se nesposobne lastnike/managerje nagradi z denarjem, ki se ga pobere davkoplačevalcem. Liberalni kapitalizem je nekaj kar navadni ljudje pri nas lahko samo sanjajo. Zato ne govorite bedarij. |
Mislim, ... :roll:
Kaj pa desničarska zalega !? :shock:
Ali je kaj drugačna od levičarske !? :twisted:
Zato pa je tako, da smo vedno bolj v riti !Ker se kar naprej ločujemo in se ne znamo nič zmenit ! :evil: |
Prave Desnice v Sloveniji še ni....ko bo ....bo drugače............ |
Tudi prave Levice v Sloveniji še ni ... ko bo ... bo drugače ... :lol:
|
ko bo tam kjer je nekoč bila.v ilegali...... |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031-246-212 |
|
 |
anton

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 13:09 Prispevkov: 77 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 12:29 Naslov sporočila: |
|
|
| fuego je napisal/a: | | Pa kakšna levica - desnica neki? Kje v Sloveniji pa mate levičarje? A te bivše komuniste, ki so si po osamosvojitvi nakradl premoženje? Pa saj se pri nas ne bo nič spremenilo, če ljudje volijo PS v isti sapi pa potem štrajkajo proti njim na ulici ali v CD-ju. To so res prave butale. Pa vlada bi obdavčila narkodilerje? Halo? Naj jih raje zaprejo s tajkuni vred. Javnim uslužbencem bi pa blo treba dat normative, ki bi jih moral dosegat pri svojem delu, ne pa da so zaščiteni kot kočevski medvedi. Sem se ravno zadnjič pogovarjal z sestro, ki dela na ministrstvu in je rekla, da sploh ne more sankcionirat ljudi, ki ne delajo. Če mu kaj rečeš pa gre v bolniško... Lahko mu za ˝kazen˝daš za delat kaj težkega a kaj imaš od tega. Delal bo počasi, ker mu je vseeno do kdaj bo naredil. Neverending story. Moral bi bit plačan glede na delovno mesto ne pa po izobrazbi in glede na učinkovitost. Če bi bil to privatni sektor bi se marsikaj spremenilo. Višji davek bo pa samo še poslabšal situacijo v gospodarstvu, ker bomo še bolj nekonkurenčni. Že tako prodaja pada, osnova ekonomije pa je da mora denar krožit. Kaj pa sploh proizvajamo? Saj so uničl vsa dobra podjetja, da o kmetijstvu ne govorimo. |
Slovenija je država priviligiranih kast.....narkomanov ..ciganov ..in partizanov.... |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031-246-212 |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|