Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Network attached storage
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 06, 2013 11:17    Naslov sporočila: Network attached storage Odgovori s citatom

Verjetno je že marsikaj obdelanega glede tega, ampak težko je najt te stvari v dolgih temah.
No zanimam se za en bolj pocen NAS, ne rabi imet vgrajenih diskov, niti routerja, samo da je dokaj prijazen uporabniku, stabilen s skvizom in ne silno glasen pa fajn bi bila tudi DLNA povezljivost s tv-jem v prihodnje. Tudi za funkcije me zanima katere so uporabne, ali je npr. dovolj, da je dlna ready da bo potegnilo s tv-je al mora met dlna.... ne vem kaj je še kaj nujnega oz. pomembnega v teh časih, da ni potem potrebno sistem non stop menjavat.

Gledal sem neke buffalo variante z diski pa naj ne bi bile preveč kvalitetene in se rade kvarijo. Pol sem gledal tegale:
http://www.netgear.com/service-provider/products/storage/residential-soho/rnd2000.aspx#

Ima kdo kak predlog, dobre izkušnje s kakšnim modelom ... ?
Vsakršne izkušnje so dobrodošle.
lpz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 06, 2013 12:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slimserver ti ne bo lavfal gor, oz tko počasi.
Nazaj na vrh
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 06, 2013 13:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Synology Diskstation DS212j NAS System

Tegale sem še našel, ga hvaljo.

Kako to misliš? Vem že, da SB ne dela na usb disk, zdej pa kao ne dela niti na wifi, sam preko kabla na pc al kaj? Pa to je še večji skret ko sem mislil da je. Preko usb direkt na disk ga ne uporabljam, ker je to poden od podna. U bistvu ga sploh ne uporabljam. Zdej sem si mislu naredit en wifi server, pa tudi preko tega ne dela? Ni čudno, da so zaprli trafiko.
A se ga ne da prikuplat z utpjem na ta nas? Al pa preko routerja nekak skonfigurirat? Kr ne morem verjet.... ma dej to ne more bit res. Majo ja v navodilih v shemi omenjen SB pa sonos...
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 06, 2013 14:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nerazumi narobe. Squeeza komot povežeš na NAS, da bere muziko iz njega. Hotel sem samo povedat, da je bolje da imaš slimserver ( software zasqueeza) inštaliran vseeno na PCju, ki jestrojno boljši. NASi imajo opcijo da lavfajo slimservergori, a je to tako počasno potem, vsaj pri meni je bilo. Imam pa Synology DS1511, ki ni ravno osnovni.
Point bi bil, da se znebiš računalnika, a mislim da ga bošvseeno rabil.

Synology in qnap NASi so kar hvaljeni. Synology ima še zelo dober vmesnik.
Nazaj na vrh
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 06, 2013 16:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem na qnap ts 212. Server za skviz ti bo gor laufal. Jaz ga lahko priporocam. Poceni in stabilno pa ga kr obremenjujem.
Uma zudi vse smart phone aplikacije zato je poln moznosti.
Da bi pa na racunalnik pozabil pa ni sans. Za nas in skviz je vseeno treba comp kdaj vklopit. Ima sah prav:)
Nazaj na vrh
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 08, 2013 16:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.pcadvisor.co.uk/test-centre/pc-peripheral/3217608/group-test-whats-best-nas-device/

Evo ga par primerkov.

Lahko tistole temo, da ne moreš Squeeze serverja na nasu laufat, malo bolj opišete.

Ima tole kako vezo?
Officially speaking, Logitech only supports running Squeezebox Server on Netgear ReadyNas units. Specifically these models:

NV, NV+, Duo, Pro and NVX models

http://forums.logitech.com/t5/MySqueezebox-com-Squeezebox/NAS-Drives-and-Squeezebox-Server/td-p/558652
Nazaj na vrh
Pungi

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 14:14
Kraj: Prevalje

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 08, 2013 18:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo Zuluf,

Imam točno tega, kot si dal primer, torej Netgear ReadyNas Duo v2, 2x 3 TB disk.

Na njem sem instaliral LMS, Touch je povezan preko WI-FI, vse dela bp, se pravi, da se ne zatika, podira, ... skratka, zelo zadovoljen.

LP
Nazaj na vrh
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 08, 2013 22:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.readynas.com/wp-content/uploads/2009/03/ReadyNAS_Comparison_Home.pdf

Malo me čudi, da ti dela, ker v2 naj ne bi bila pokrita ...
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 08, 2013 22:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prej probaj, da se ne zakolješ. Squeze rabi kar nekaj moči (vsaj jaz tko mislim), in na pc delajo dobro. Ti NASi pa imajo ponavadi intel atom procesorje, ali se slabše, ki so zanič. Za nas že, a kaj drugega ne. Edino novejši qnapi imajo i3 proc notri.

Glej, jaz sem dal slimserver na NAS, in squeza povezal. Ko mi je parkrat zmrznilo vse, sem samo doklopil in vrnil squeza nazaj. Me sploh ne zanima več.

Kaj pa če si omisliš en mali PC, ga preko usb vežeš na DAC, gor daš JRIVER, in to krmiliš preko tablice?
Nazaj na vrh
Pungi

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 14:14
Kraj: Prevalje

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 09, 2013 05:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LMS ni prednaložen, dobiš ga tule http://www.mysqueezebox.com/download in to ravno za ta model NAS-a.

LP
Nazaj na vrh
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 09, 2013 08:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
Prej probaj, da se ne zakolješ. Squeze rabi kar nekaj moči (vsaj jaz tko mislim), in na pc delajo dobro. Ti NASi pa imajo ponavadi intel atom procesorje, ali se slabše, ki so zanič. Za nas že, a kaj drugega ne. Edino novejši qnapi imajo i3 proc notri.

Glej, jaz sem dal slimserver na NAS, in squeza povezal. Ko mi je parkrat zmrznilo vse, sem samo doklopil in vrnil squeza nazaj. Me sploh ne zanima več.

Kaj pa če si omisliš en mali PC, ga preko usb vežeš na DAC, gor daš JRIVER, in to krmiliš preko tablice?

Mislim, da imajo Netgearovi serverji v primeru SB prednost, ker so edini za katere je bil razvit sw posebej.

Pungi hvala za link. Vidim, da je NAS duo v2 edina v2 različica, ki ima svoj sw.

Na linku, ki sem ga jaz gledal, ga še ni blo:
http://www.readynas.com/wp-content/uploads/2009/03/ReadyNAS_Comparison_Home.pdf
lp
Nazaj na vrh
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 12, 2013 13:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja ravnoprav se je ponudila priložnost na bolhi in sice novi zapakirani Netgear ultra 2 nasi po 125 EUR z garancijo in vsem. Huaaa! Neki veletrgovec se je izgleda naveličal al kaj in jih prodaja kar v maloprodaji po ceni, ki se mi zdi več kot ugodna. Če še koga zanima, pravijo da jih je nazalogi dovolj.

Upam, da bo delalo kot je treba, o tem seveda poročam takoj ko skuplam zadevo. Če bo vse kot je treba bo tole zmaga Cool
V nasprotnem primeru bo pa touch romal h nekumu, ki se s rad ukvarja s tem.
Nazaj na vrh
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 12, 2013 13:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kaj pa WD My Book Live?

fejst razmišljam o njem, se mi zdi, da je optimum za to ceno..

http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=280
Nazaj na vrh
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 12, 2013 14:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za shranjevanje podatkov super zadeva - hiter, tih.

Veliki problemi v kolikor ga želite uporabljati kot strežnik za predvajanje slik glasbe in videa neposredno na TV preko DLNA! Programska oprema-strežnik, ki jo izdelek uporabja (Twonky) je zastarela in povzroča številne težave uporabnikov po svetu:
- program vsebuje veliko hroščev,
- na nekatrerih TV (preverjeno na Philips) prikazuje slike kot tumbnailse. Samo z linux znanjem je mogoče napako odpraviti. Tehnična pokmoč v tem priemru je neuporabna.
- težave s predvajanjem nekaterih formatov (mkv, divx,...
- slab vmesnik za predvajanje naprej/nazaj
Nazaj na vrh
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 12, 2013 15:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Logitech SqueezeBox
The ReadyNAS is the first NAS to natively support SqueezeBox and currently is only one of two NAS architectures that Logitech makes add-ons available. The reason? Our engineers work directly with SqueezeBox developers to ensure the best possible experience from a NAS, and it’s no wonder the ReadyNAS is the number one choice of SqueezeBox users and developers.

http://www.readynas.com/?page_id=3962
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu