| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16 Prispevkov: 967 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sob Mar 30, 2013 20:24 Naslov sporočila: |
|
|
| Mišljeno je bilo na zadnji canyonnov odgovor - na pijačo pa lahko pride še kdo , tudi iz lj ali obale..lp |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 030-353370 |
|
 |
canyonn
Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53 Prispevkov: 642 Kraj: kanal
|
Objavljeno: Sob Mar 30, 2013 21:13 Naslov sporočila: |
|
|
| jacoby je napisal/a: | A nista bla vidva še zadnjič skupaj na pijači?  |
dobri prjatli se pošiljamo tudi u k.... in smo čez 10 min. spet dobri prjatli,mamo pač tak temperament g.Pinus to že ve |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sob Mar 30, 2013 21:14 Naslov sporočila: |
|
|
| pinus je napisal/a: |
Pa če spijemo 2X2dl , pa so šli visoki(v ušesih) in seveda takrat paše 004 - da "odpre"...
|
Očitno nisi sprobal 004, ker ravno na višini je rahlo zadržan, ima pa druge atribute. Če ima kdo potrebo po odpiranju višine naj proba 037 ali pa Furutech rhodium. Drugače pa se kar strinjam s canyonnom. 004 je dokaj univerzalen vtikač. Praktično težko zgrešiš, neglede na kabel. Sem jih slišal odlično igrat na Nordost, A.Zen, Gryphon, EG pa še na en kup diy variantah. Pravo nasprotje 046, ki zna bit zaguljen in je zelo izbirčen na materiale kablov in vtičnic....
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 00:03 Naslov sporočila: |
|
|
Gorko- poznam Oyaide vtikače.. Pa da ne misliš, da imam ravno slabo mnenje o 004.. Tisto o "visokih"je bilo napisano tako , na brzino..
Da se v bistvu prvič "vmešam" v temo kablovja..
Seveda , če govorim samo o Oyaide..
004 - zadeva je " forward" zveneča ,odprta v midhigh, kontroliranega čvrstega basa, ne ravno globokega, na "prvi pogled" atraktiven zvok , včasih (v nekaterih kombinacijah oz sistemih )nekoliko suho zveneča in "tečna" na dolge proge, "dvigne" pa nekoliko zaprte sisteme, sam ga uporabljam samo na eni točki (iec) v sistemu..
.Torej uporaba spada v "tuning"posameznega mesta vsakega sistema posebej - seveda če hočemo to sami početi in nimamo že kupljene original konektirane kable raznih firem..
Da pa je kdo "užival" s tem štekarjem na Nordost žici. - me res zanima na kakšnem "elementu"sistema oz. v kako sestavljenem sistemu..
Glede ostalih :046 - nekako "univerzalen" v tej ekipi, meni se zdi za širšo uporabo, neproblematičen..037 - nekoliko "trdega"zvoka, poudarek na visokih, nekoliko"tanek"v midrangu..Pa 079 - v bistvu zelo dober, v midrangu ,bogatih visokih, v začetku nekoliko "okrogel" na basu, a se, ko se "ulaufa", učvrsti. .. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
canyonn
Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53 Prispevkov: 642 Kraj: kanal
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 10:51 Naslov sporočila: |
|
|
pozabil si dodat da je to le tvoje subjektivno mnenje ker v osnovi Oyaide konektorji ne reagirajo na tako drastičen način in v takem zaporedju dogodkov,mogoče le po barvi plastike ohišja,vsa igra je le stvar nijans okusa
Primarna naloga Oyaide konektorjev je nekaj drugega kot samo farbanje zvoka in definiranje prostora |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 21:57 Naslov sporočila: |
|
|
Glede mojega "opisa" zvoka konektorjev Oyaide..
Se strinjam - to je samo moje subjektivno mnenje, tako , kot jih sam "sišim", na normalni bakreni žici, ne opis plastike..
In seveda, to je bil samo moj odgovor "gorkotu", na njegova opažanja v zvoku teh konektorjev..
Seveda sem včeraj pozabil dodati, da se opravičujem izkušenim bralcem - ker je bilo o tem že govora in moramo biti tudi samokritični - če je bilo tudi to samo odkrivanje "tople vode"..
Pa še to - ko sem opisal opažanja, nisem mislil to v kakšnem slabem smislu "farbanja zvoka" oz definiranja prostora, ampak, kakšne slišne razlike so med njimi..
Res pa me sedaj katera je primarna naloga konektorjev, oz kakšna je ta naloga vsakega posebej in kakšen zvočni karakter ima vsak posebej...
To , da jih vtaknemo vtičnico oz napravo že vemo, to da morajo biti čvrste konstrukcije, amagnetni, da dušijo vibracije RF in ostale motnje tudi, da imajo čvrst oprijem v kontaktu tudi, da ne oksidirajo, da "čedno" izgledajo,da so dober prevodnik (čeprav fosforbronz, ki je njihova osnova ni najboljši prevodnik- z izjemo berilijbakra v 004, a so zato vrhunsko "sfiniširani"na površini, 2x nanos večinoma različnih ali pa enakih prevodnikov "- barvnih kovin - tu se lahko vprašamo-le zakaj - ker ima vsaka od teh drugačne prevodne karakteristike in s tem posledično drugačno karakteristiko zvoka..Jaz o barvi nisem govoril..
Čakam, mislim ,da tudi še na kdo, na "uradno" detaljno prezentacijo te zadeve iz lastne iskušnje ne interneta...Mojo sem napisal(tehnična sestava je seveda iz njihovih podatkov), če se pa kje motim ali sem kaj "preslišal" se opravičujem.. Samo moje mnenje... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jolbe
Pridružen/-a: Sre Maj 2011 14:37 Prispevkov: 46 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 22:31 Naslov sporočila: |
|
|
| Predvidevam da pogled pod pokrov ojacevalca vecino vas kabel-vernikov mocno zaboli. Ce denimo pogledamo Krella iz sosednje teme (300i ali nekaj podobnega) vidimo, da se notri uporabljajo neki na pogled obicajni fastoni in prikljucna usesca, 220 V priklop pa je nekje na nivoju likalnika za 5e iz leklerka... Stavil bi, da je iec vticnica nekje nivoja 20 centov ali manj. Seveda na take kontakte potem rodiniran poplutonjen berilij premazan z medom kranjske cebele sede kot ata na mamo. Aja, seveda...najpomembnejsi je tisti meter med zidom in priklopom, kaj je pa v zidu in kaj je v (vec tisocakov) vredni skatli pa nima vpliva. Res me zanima kdo od vas je namesto, da bi metal denarce za prikljucne kable, se lotil modifikacije notranjosti prestiznih ojaceval.? Tu verjetno zaupate proizvajalcu, da je za vas denar ze vse sestavil tako kot je treba.? A prilozeni kabel pa ni ok? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 23:13 Naslov sporočila: |
|
|
Jolbe - spet smo tam , kabli - vpliv da ali ne...
Moja opažanja sem napisal na podlagi testov konektorjev na moji končni stopnji (trenutna MPC 21500e - v vednost, ne zaradi samohvale)..
Tej je naknadno zamenjan iec (rodiran Oyaide) in trenutno(best in the world) nova 20A varovalka, znotraj je Cardas ožičenje, srebrni loti, Black Gate kondenzatorji, skoraj 30kg specialni izhodni transformatorji itd, vse hand made..
To da nekateri ne opazijo slišnih razlik kablovja, konektorjev, varovalk (ki so za koga lahko minimalne,zanemarljive ali jih ne opazijo) je njihov problem - ali jih ne "slišijo" ali pa so njihovi sistemi takega nivoja , da tega ne pokažejo(mislim,da tudi entry level zadeve pokažejo pozitivno razliko , seveda ne v taki meri..) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jolbe
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 23:40 Naslov sporočila: |
|
|
| Ehhmmm, das 22 jurjev...potem pa spajkalnik v roke? Ferarije tudi tjunate? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 23:42 Naslov sporočila: |
|
|
Napajalni kabli - "Kje tici trik"
NIMAM POJMA!
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
pinus

|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 23:54 Naslov sporočila: |
|
|
| Prvič - za to zadevo so plača manj, pet minut spajkalnika ni problem, tudi za Ferrari ne plačaš polne cene in res, tudi na njemu se naredi kakšen "tuning", s tem ,da je tudi večkrat v "servisu", kot kakšen Audi ali WV... Tako pač je z high endom... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 00:11 Naslov sporočila: |
|
|
pinus
prej boš dobil popust za Hyundai ali Kio kot Ferrarija, seveda govorim o novih vozilih, in za marsikaterega boš vesel da ga lahko kupiš , seveda v primeru da si kaj takega lahko privoščiš, ampak to ni problem nas običajnih smrtnikov, vedi da se take igračke ne prodajajo tako da že na vratih dobiš 20% popusta pa še ne vem kaj dodatnega zastonj in podobne bedarije, preprosto predobro jim gre in jim tega ni potrebno,tako da je tvoja primerjava precej neumesna |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 00:23 Naslov sporočila: |
|
|
| Mišljeno je bilo, da vrhunski športen avto(lahko tudi Porshe itd) kupiš nekoliko rabljen(cca 2 leti- to počnejo ljubitelji)za občutno nižjo ceno, ceno novega pa plačujejo tisti, ki ne vejo kam z denarjem (da se pohvalijo, koliko so plačali).Podobno j z high endom..Zadnjič sta bila ali sta še Krell evo 600 mono za 10000 v oglasu, zakaj bi dal 30000 in več za novega..., |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 11:57 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja, a 10k€ je pa poceni, pa s kerimi plačami se to pogovarjate? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jolbe
|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 12:45 Naslov sporočila: |
|
|
Seveda razumem, da das rajsi 10 kot 30 jurjev za ojacevalo....ampak zakaj je potem potrebno ga razdreti v prafaktorje in potem nekaj po svoje menjati zicke in kondije itd. Ali res mislite, da firma, ki si upa prodajat izdelke za to ceno, ne more ze v zacetku narediti vse iz srebra, rodija in kondijev polnjenih s prlesko tunko....ce bi to koristilo? Verjetno bi dodaten strosek v visini jurja pri izdelku tega cenovnega razreda bil sprejemljiv za proizvajalca.? Zakaj ne menjate vseh uporov v signalni poti? In pa vse pospajkate na novo s srebrom? To ima gotovo vecji vpliv kot pa nekaj cm zice.
Razumem, da premoznemu cloveku ni tezko odkantat pol mio za hifi. Ampak da je treba potem performanse se popravljat z drugim napajalnim kablom....to pa je jebanje samega sebe v glavo. Glede na to, da je kabel lahko samo filter....pomeni, da je nekaj narobe s pol mio vredno zeleznino, ce uspe kablu izkusnjo dvigniti na visji nivo. Ce pa je temu res tako, pa je potrebno proizvajalca zeleznine ovaditi. EU se je proizvajalcev hrane ze lotila.....le audiofili se hujsamo z ego-slim-vitalom.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|