| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sob Jan 12, 2013 08:52 Naslov sporočila: |
|
|
Skonektiral si bom 1 meterski kos Oyaide Tunami napajalnega kabla, ki me že lep čas milo gleda doma. Originalnih Oyaide konektorjev ne bom dajal gor saj se toliko nisem pripravljen stegnit, so se mi pa v oči zapiknili Sonarquest vtikači. Vidim, da se izdelujejo v več verzijah. Tahuda fukiš karbonska odpade, vse njihove ostale pa so v igri za nakup.
Več tukaj.
Ima kdo kakšne izkušnje z njimi? Predlagate kaj drugega cenovno razumnega?
Aja pa še en Supra LoRad napajalec me milo gleda doma. Sicer konektiran, ampak s shitty Baumax konektorji za 2 eur in si definitivno zasluži boljše. Tudi nanj bi ruknil kako od zgornjih verzij in bi ga uporabil za napajalnik od skviza. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
endless
Pridružen/-a: Tor Feb 2010 15:33 Prispevkov: 24 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Jan 12, 2013 10:00 Naslov sporočila: |
|
|
Ravno v ponedeljek sem pri Borisu B. nabavil napajalni kabel Acoustic Zen s SonarQuest vtikačem .Razlika je res očitna kot bi zamenjal sistem,po domače povedano sistem je dobil 3D "sliko"  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13 Prispevkov: 628 Kraj: Bronks
|
Objavljeno: Sob Jan 12, 2013 15:38 Naslov sporočila: |
|
|
Vsi moji napajalni kabli imajo Sonarqueste ( rodium ) in popolnoma drži kar je pravi endless. Kabli so Krakatoa in Krakator. _________________ Canta e Cammina |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Čet Jan 17, 2013 03:15 Naslov sporočila: |
|
|
| Naročil tole Sonarquest kombinacijo. Pa da vidimo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Čet Jan 17, 2013 03:32 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Skonektiral si bom 1 meterski kos Oyaide Tunami napajalnega kabla, ki me že lep čas milo gleda doma. Originalnih Oyaide konektorjev ne bom dajal gor saj se toliko nisem pripravljen stegnit, so se mi pa v oči zapiknili Sonarquest vtikači. Vidim, da se izdelujejo v več verzijah. Tahuda fukiš karbonska odpade, vse njihove ostale pa so v igri za nakup.
Več tukaj.
Ima kdo kakšne izkušnje z njimi? Predlagate kaj drugega cenovno razumnega?
Aja pa še en Supra LoRad napajalec me milo gleda doma. Sicer konektiran, ampak s shitty Baumax konektorji za 2 eur in si definitivno zasluži boljše. Tudi nanj bi ruknil kako od zgornjih verzij in bi ga uporabil za napajalnik od skviza. |
Namesto te karbonske kopije pa je najbrz ze boljse kupiti originalne Furutech FI-50. Npr tu: http://www.audiophonics.fr/advanced_search_result.php?keywords=furutech&search_in_description=0
Sicer tudi nemska kopija ne b ismela biti slaba in cena je glede na vse kar ugodna. Najde se jih na Audio Markt in gre za Wilbrand Acoustic.
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Jan 17, 2013 11:32 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Furutech in Oyaide sta praktično zaradi "monopola" v tej tržni niši v zadnjih letih tako preterala z astronomskimi cenami, da ni več nobene zvočne logike...
A zadnje čase že krepko dihajo za ovratnik "kreativni kitajčki", ki poleg cenenih zgoraj emenjenih kopij nekateri že ponujajo svoje znanje in svoje modele s svojimi pristopi, seveda za čisto logično ceno... In tako se najde že tako širok asortiman, ki ga še vodilni ne ponujajo... Edina napaka (ali pa tudi ne), da večina ponuja zaenkrat samo "ameriški tip" vtičnic_vtikačev, kar pa ni ovira tudi za EU kupca... Veliko kabelskih proizvajalcev tako naroča ne samo zaradi cene, ampak tudi zaradi kvalitete pri "novih" proizvajalcih ... ...
Testiranja kar nekaj tovrstnih izdelkov v zadnjih nekaj mesecih je samo potrdilo "napovedane" rezultate, pri tem, da je tovrstni top izdelek najmanj 4-5x cenejši od zgoraj omenjenih !!!
Seveda tisti, ki "sedijo na ušesih" ali zaradi "statusnega simbola", si bodo še vedno privoščili "swarovski" vtikače in vtičnice ... ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 17, 2013 13:10 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | LP
Furutech in Oyaide sta praktično zaradi "monopola" v tej tržni niši v zadnjih letih tako preterala z astronomskimi cenami, da ni več nobene zvočne logike...
A zadnje čase že krepko dihajo za ovratnik "kreativni kitajčki", ki poleg cenenih zgoraj emenjenih kopij nekateri že ponujajo svoje znanje in svoje modele s svojimi pristopi, seveda za čisto logično ceno. |
Priznam, da se v tehnologijo močnostnih konektorjev nikoli nisem pretirano poglabljal, zato težko podam vrednostno sodbo kvalitete enih ali drugih. Mnogo bolj bi me seveda zanimalo, ali ste resnično prepričani, da ravno Furutech in Oyaide niso prav tako narejeni na Kitajskem?
Samo sprašujem, nič ne prejudiciram
Pričakovani odgovori zagovornikov "tadragih" konektorjev bodo najbrž sledili v stilu :" Tudi če jih slučajno delajo na Kitajskem so pod končno kontrolo originalnega proizvajalca ali ponudnika". Tudi to tezo lahko sprejmem, če me kdo prepriča, da so tovrstni priključi resnični "High "Tech " tehnologija, ki se jo absolutno ne da kopirati. No tukaj bi bil že rahlo skeptičen.
Na področju "tube amplifiers" vem da je zgodba malce drugačna, ampak pri konektorjih?
Kakorkoli, to so samo moja razmišljanja, ne trdim pa da imam absolutno prav.
Problem v tovrstnih analizah je predvsem v tem, da se vedno primerja najdražji original z najcenejšo kitajsko kopijo, ki pa vodi k predvidljivim končnim rezultatom.
Problem za zapadni svet bo tudi postal, ko bo hipotetično kopija lahko postala kvalitetno boljša od "zapadnega" originala za skoraj polovično ceno ( ni nobene potrebe da je ravno 20% originalne cene ).
Kitajčki se itak požvižgajo na patentno zakonodajo in licence. Potem bo pa res čas za paniko. Ne za potrošnike, ampak za celotno zapadno ekonomijo.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Čet Jan 17, 2013 13:17 Naslov sporočila: |
|
|
Za dva "platinirana" konektorja sem plačal 22 eur s poštnino vred iz Kitajske.
Ko prideta ruknem gor kakšno detajlno bližinsko fotko kako sta narejena, pa magari za foro primerjamo s kakim razvpitim modelom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Čet Jan 17, 2013 13:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Morda link do teh konektorjev? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Čet Jan 17, 2013 13:30 Naslov sporočila: |
|
|
| Par postov višje sem ga pripopal. Glej Sonarquest. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audio_holic
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50 Prispevkov: 329 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 17, 2013 13:30 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Za dva "platinirana" konektorja sem plačal 22 eur s poštnino vred iz Kitajske.
Ko prideta ruknem gor kakšno detajlno bližinsko fotko kako sta narejena, pa magari za foro primerjamo s kakim razvpitim modelom. |
Čakaj....22 EUR je cena za šuko + europa vtikač?
Na tvojem linku je namreč US konektor..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 17, 2013 13:39 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: |
Jap, to bi bilo definitivno zanimivo  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Čet Jan 17, 2013 14:44 Naslov sporočila: |
|
|
| audio_holic je napisal/a: | | audiofill je napisal/a: | Za dva "platinirana" konektorja sem plačal 22 eur s poštnino vred iz Kitajske.
Čakaj....22 EUR je cena za šuko + europa vtikač?
Na tvojem linku je namreč US konektor..  |
Ja, 22 eur za US kombinacijo namesto EU. Vso napajalno kablovje imam v njihovem standardu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46 Prispevkov: 677 Kraj: bunga bunga
|
Objavljeno: Čet Jan 17, 2013 15:45 Naslov sporočila: |
|
|
Js sm pa en Oyade štekr na mikrovalvko namontiru, namontiru, namontiru. In zdej mi seka, zdej mi seka, zdej mi seka, zdej mi seka...
Ma čist drug okus župca k jo dam gret. Bolj ločm a je brokoli al je cvetača, tut koleraba pride bolj do izraza, enostavno bolj poln okus je, nimaš kej  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Čet Jan 17, 2013 16:03 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem za moje kable probal SONARQUEST posrebrene in so mi boljši cenejši kitajski rondinirani. Za videt razliko med kitajčki in vrhunskimi sem si nabavil še IeGO rhodium, pa bomo videli. Mimogrede, po tem kar sem prebral in prebral sem dosti so IeGO boljši od Forutecha in Oyaideja, ma je za probat.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|