Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

GRAMOFON - ROČKA - ODJEMNA DOZA - PHONO OJAČEVALEC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 93, 94, 95  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 18:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naj-gramofon: Audio-Tekne.

http://www.audiofilemusic.com/Video/VideoBox.asp?VideoID=40&SelectSez=News Distributori

Lp,
Miran
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 04, 2013 10:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naj gramofonov je veliko.
Pravzaprav za veliko denarja lahko vsakdo naredi dober gramofon. Recepti so znani in po tem kopitu je narejena večina dragih gramofonov. Nekaj kopiraš od enega, nekaj od drugega - če se ne sliši dobro, kopiraš kaj od tretjega - et voila ! Pomemben je dizajn - mora impresionirati. Konstrukcije pa so dokaj primitivne.

Ta boljši pa so originalni in imajo v ozadju veliko razvoja in znanja.
Včasih pa so tudi komična ozadja: eno takih - Simon Yorke je sigurno dober gramofon (če ne, ga ne bi dali v Kongresno Knjižnico ZDA za predvajanje nacionalne zbirke plošč). Pa je sam razlagal kako je nekoč ustavil na avtocesti in na tleh pobral kos enega materiala ki je padel ali odpadel od nekod in ga uporabil za subšasijo gramofona. Danes uporablja to 'skrivnostno' (!??) materijo in ne pove kaj bi to bilo. Temu bi težko rekli niti razvoj niti znanje. Seveda ni mogel priti do svojega izdelka samo s pobiranjem odpadkov po avtocesti..

Veliko težje pa je narediti nekaj skoraj tako dobrega kadar je budget (relativno) omejen in so izdelki narejeni za ljudi (lahko sam neseš, ne rabiš viličarja in pet fakinov in kovaško mizo). Tu skočijo ven razni Rega, Linn, Roksan, Oracle...

PS: da izkoristim gužvo: ima kdo od vas rezervno iglo Shure M95ED za prodat? Lahko tudi rabljena. Enemu prijatelju so jo otroci uspeli zlomiti .. pa me zdaj gnjavi.
endless

Pridružen/-a: Tor Feb 2010 15:33
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 04, 2013 13:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo

Ali ima kdo izkušnjo s phono stopnjo Musical Fidelity M1 VINL Question
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2013 00:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam novo ročko goldring lenco p77.Katera glava bi ji pasala?
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2013 09:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

endless

z konkretno ne, prejšnji pa sem bil zelo hvaležen, kar nekaj EAR 834 je bilo prodanih-ker je bil MF pač za dva tr razrede slabši
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 23:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da ne bom s temi začeniškimi vprašanji smetil v temi "odjemna doza", imam par vprašanj:

- Kako na Clearaudio gramofonu najbolje očistiti ležaj? Ker ne vem, kdaj je bil nazadnje namazan, in ker je med pakiranjem ter pošiljanjem bil izpostavljen zunanjim vplivom, bi mu preventivno podaljšal življenjsko dobo. Ker sem po nekajdnevni uporabi opazil da vrtenje krožnika ni več neslišno, bi ga temeljito očistil in na novo naoljil. Je dovolj par kapljic, in bo umazanija sama "zbežala"?

- Pri ročki RB300 me malo zeza arm-lift. Delček, ki podpira ročko, se potopi izjeeeemno počasi. Preprosta rešitev ali zahtevna operacija?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 00:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne bi rad strašil, sicer dobronamernih nasvetov tako ne upoštevaš kot mi je znano

Z ležajem mora biti nekaj zelo narobe da se ga sliši, moti me tudi jermen z slike ki še ni silikonski, bi priporočal menjavo,kakorkoli rabiš posebno zelo redko in zeloooo drago olje za ležaj, ko mi je Robert povedal ceno za liter sem ga dvakrat vprašal če se heca , ker se mi je zdela številka zelo huda, sicer ga dajejo v par ml doze in bi mogel biti zraven gramofona...drugače pa veš kje se dobi...

Tudi lift pri toliko stari Regi ne bi smel biti problem, če veš kaj delaš ni problem popraviti, a rabiš pravo gostoto silikonskega olja za ročke, Številke ti po pravici ne vem povedati imam sicer par raznih gostot tako da probam ali zmešam posamezna olja v primerno gostoto, ali menjaš celi lift-cca 30 eur ,
na koncu boš vseeno moral v Vklop na servis pa če hočeš ali ne, se bojim da to ni bil tako ugoden nakup kot se je na začetku zdelo
Nazaj na vrh
Slinch

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 01:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
sicer dobronamernih nasvetov tako ne upoštevaš kot mi je znano

Question To zato, ker nisem kupil clearaudio glave? Rolling Eyes

Sem v petek v Vklopu povprašal, če imajo olje na zalogi, ker ga ni bilo sem ga naročil iz nemčije (clearaudio bearing oil), dobim jutri po vsej verjetnosti. Tudi nov jermen je že na poti.

Ležaj se sliši zgolj če se z ušesom približam osi na nekaj centimetrov, in še to res na meji zaznavnega, ampak mi je jasno, da nekaj ne štima. Zato sem se tudi odločil zadevo pustiti pri miru, dokler ne dobim olja. Še vedno pa me zanima, se načeloma ležaj čisti (in kako), ali je dovolj, da ga naoljim?

Hvala za info glede lifta, sem našel, kje se jih da dobit, če bi bila nuja. Lahko sicer najprej probam sam, ampak verjetno bi z oljem imel podobne stroške kot kar z menjavo celotnega dela.

Hja, kot vsak ki kupi komponento second hand, tudi sam razumem prednosti in slabosti, in sem se za ta korak zavestno odločil. Se pa ob tem še kaj naučim, kar ima tudi svojo vrednost Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 01:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čist bencin, naliješ eno tretjino v ležaj, s prstom zapreš luknjo in potreseš. To izliješ in ponoviš vajo tri, štirikrat. Ostanki bencina se hitro posušijo. Tako odstraniš šmir in staro olje. Imeti moraš čiste prste in po končani operaciji paziš da se ne kontaminira s prahom, prhljajem iz las ali kaj vem še čim.

Idealno čiščenje pa je itak ultrazvočno, vsak spodoben urar ima tako kadico. Še prej najdi res čist pokrovček, da se po poti ne kontaminira luknja.
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 02:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In z olji se tudi splača malo poigrat. Včasih dobiš primerno tudi v agrariji za vogalom. Bo Ambasador tudi o tem lahko še kako povedal. Dežnik mu je itak vsak dan večji. Very Happy Very Happy Very Happy

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 08:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Clearaudio ima pri ležajih izredno majhne tolerance, to ni kak star ležaj z milimetrom zračnosti, tudi keramika zahteva svoje in ne ga srat z neumnimi predlogi, preprosto ni ležaj v katerega bi vlival karkoli teče ali polzi
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 10:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V dolgoletnih izkušnjah sem vedno mazal drsni ležaj s kroglico (Thorens, Lenco, Dual) z mešanico STP dodatka za motorno olje in avtomobilskega olja (1:1). Ležaj je pol bolj tiho, popolnoma pa rumble nikoli ne odpraviš.
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 11:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

težko primerjaš ležaje takih gramofonov ker gre za druge tolerance, tu je os keramična in olje popolnoma viskozno, ker kako koli gostejše sploh onemogoča vstavljanje ležaja ki ga magnet sploh drži v zraku da ne sede na dno.
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 13:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potem je to drugače. supermaziva so bila razvita za vojsko, da je po strelu v karter, ko je olje odteklo, zagotovljeno mazanje do izvlačenja iz težav brez olja. To so stare fore.
Nazaj na vrh
Slinch

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 15:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj audiofrik, na mojem Solution-u je še star ležaj, ne CMB. Tako da v bistvu je to še vedno kroglični ležaj.

Ko porihtam še phono in si pridobim nekoliko več izkušenj, bom pa še razmislil o nadgradnji na CMB.

Hvala za info glede čiščenja, bom se danes tega lotil. Flaškica olja je tudi že prispela Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 93, 94, 95  Naslednja
Stran 25 od 95

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu