Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

VINTAGE
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 41, 42, 43 ... 155, 156, 157  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 15, 2012 23:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zgodba okrog tega Hervicovega receiverja je kar zanimiva. Izdelovali naj bi ga v SAE Scientific Audio Electronics - Los Angeles. Na svoji int. strani ga ima tudi znan zbiratelj SAE iz Brea - CA. Na tem pagu pa ima tudi popolnoma enak model kot SAE receiver Mark V ki naj nikoli ne bi obstajal. In dejansko ni. Sam je naredil front ploščo kot SAE formo na Hervicov receiver HR 150.

vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 16, 2012 22:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nek_do je napisal/a:
Pa si poglejmo en primer "stradivarke" med vintage receiverji.

Še nekaj za ljubitelje "nixie" lampic.

V 70 in 80-ih so bili na področju Hi-Fi-ja Evropejci bolj druga, kot prva liga. Takrat so kraljevali na tržišču predvsem Američani in Japonci.

Danes je zgodba povsem drugačna Wink - Koliko proizvajalcev zvočnikov smo pred časom našteli v Nemčiji ?

Eden redkih, ki je bil takrat resna evropska konkurenca je bil Revox/Studer. Tole na sliki ni ravno receiver ampak tuner/pre kombinacija.

Ko sem bil še Ljubljanski srednješolec, so bile to le moje "mokre sanje" Wink . Tisti ob italijanski meji s Trstom in Gorico so bili na boljšem.

Kje si "Universaltechnica" ? Wink

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
piaggioitaly

Pridružen/-a: Sob Jun 2012 6:13

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 16, 2012 22:52    Naslov sporočila: vintage Odgovori s citatom

___

Nazadnje urejal/a piaggioitaly Tor Feb 12, 2013 00:31; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
piaggioitaly

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 16, 2012 23:08    Naslov sporočila: vintage Odgovori s citatom

___

Nazadnje urejal/a piaggioitaly Tor Feb 12, 2013 00:31; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 16, 2012 23:29    Naslov sporočila: Re: vintage Odgovori s citatom

piaggioitaly je napisal/a:
Nemci drugorazredni? Upam, da tukaj mislis le po prodaji. Ker se od nobenega nisem slisal slabe besede cez Grundig. Nasprotno, same pohvale o recieverjih in zvocnikih.

L.p.

Hmm, Grundig v 80-ih?

No ja, povprašaj še kakšnega drugega soforumaša, da ne bi po nepotrebnem vsiljeval lastenga mnenja.
Nazaj na vrh
piaggioitaly

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 00:16    Naslov sporočila: vintage Odgovori s citatom

___

Nazadnje urejal/a piaggioitaly Tor Feb 12, 2013 00:32; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 00:39    Naslov sporočila: Re: vintage Odgovori s citatom

piaggioitaly je napisal/a:
Zivjo, tudi jaz ne zelim kaj podobnega nasprotno zagovarjam lep nepristranski odnos, kar se tice hifi-ja v 80ih. Imel sem veliko hifi revij kot malinovec takrat v poznih 80ih,
Very Happy Zal sem vse podaril naprej,tako da ni ostalo nic,ampak se pa spominjam , da do leta 82 se je delalo na kvaliteti od delov in naprej do zvoka, pa sploh ni bilo pomembno kaj si kupil resnicno vse je bilo vrhunsko, vstavljali so zelo kakovostne komponente, vendar kupci tega niso upostevali, saj so vsi hoteli najceneje priti do kvalitetne robe, kljub temu da so bile cene visoke,ampak glede na kakovost izdelkov prenizke,zato so razne firme propadale, se prodajale, kaksne obstale -vendar to ni in ne bo vec to. Po letu 82 pa nobena firma ni bila vec to kar je bila pred tem. Zato,Grundig iz 80ih? Ne in tudi ostalo ne. V 70ih pa vse najnaj.Sam mal utrinkov iz tistih casov.
Nocem pa zdaj izpasti nek pametnjakovic, vse to se je na veliko pisalo po revijah, ki sem jih roko na srce dobil od soseda. Se najbolj se spominjam revije o Marantzovih zadevah sploh recieverjih, zame so to najlepsi recieverji se danes.

Vse kar sem napisal vecina ze dolgo ve, pa vendar sem veliko obrnil cas nazaj. Ce ne dugega ko beres se vsaj malo sprostis.

L.p.
Nekoč sem naletel na blog nekega "imel sem že vse audiofila" in je dejansko pri vsem, tudi pri gramofonih, prisegal na Grundig iz 70ih let, dokler niso prodali firme in ukinili svoj razvoj.
piaggioitaly

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 01:58    Naslov sporočila: VINTAGE Odgovori s citatom

___

Nazadnje urejal/a piaggioitaly Tor Feb 12, 2013 00:33; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
nek_do

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 03:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar se tiče "nemcev" njihovega vintaga v sedanjem času od njihovih znanih firm Grundig, Saba, ITT Schaub-Lorenz itd še najbolje kotira Braun. In to seveda na račun njihovega hišnega in nesmrtnega oblikovalca Dietra Ramsa. Roko na srce njegovi oblikovalski dosežki so nekaj posebnega resnično brezčasni. Pa saj je bilo na tem forumu že nekaj napisanega o njem. Teh fotk pa še nisem zasledil.

Dieter Rams

BRAUN ATELIER 1 (1960-70)

BRAUN ATELIER 4 (1982)

Nazadnje urejal/a nek_do Pon Dec 17, 2012 14:18; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 11:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hude so ta retro future zadevice iz Space Odyssey
Nazaj na vrh
lesinar

Pridružen/-a: Čet Jan 2009 19:28
Kraj: koper

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 12:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mal si je gospod sposodil pri naši ISKRA - portorož model se mi zdi, ali pa pri Brionvega tisti TV, Laughing Laughing drugače je pa pravi Steve Jobs.
Nazaj na vrh
nek_do

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 14:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Grundig v 80 letih. Tukaj bi se pa kar strinjal z @vintagesonic-om. Za moje pojme neka "vse živo fabrika" le ni mogla konkurirat v kvaliteti, zvoku itd specializiranim audio proizvodnjam. Dejansko pa so bile tudi takrat ogromne razlike v ceni. Tako, da so take primerjave neprimerne. Žal pa še danes tudi na forumu preradi primerjamo hruške in jabolka.

Grundig katalogi '80 leta

Iz osebnih izkušenj so bili "carji" pri tv aparatih in satelitih pri receiverjih sprejemljivo pri zvočnikih, kasetarjih in gramofonih pa velika žalost. Še danes imam te zvočnike ki sem jih dal kaj hitro v pokoj in nadomestil z američani. Pa saj se vidi so obrobe še originalne in sami zvočniki kot novi.

Grundig Audioprisma 503

Kljub super diagramom in zavidljivim podatkom imajo sicer dobre visoke tam doli je pa taka revščina da bi se vsak/a ki ima kolikor toliko pojma zgrozil/a. Pa saj ko gledam prospekt vidim, da tudi tale striček kar nekako zamišljeno-zaskrbljeno posluša tele Audioprisme. Pa mislim da ni ravno kakšen audiofil sodeč pa hipijevski srajci in štrikanemu brezrokavniku. Od Grundigovih zvočnikov v zadnjih letih dosegajo visoke cene edino viseče in stoječe "kugle" Grundig Audiorama spet na račun designa.

piaggioitaly

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 15:55    Naslov sporočila: vintage Odgovori s citatom

___

Nazadnje urejal/a piaggioitaly Tor Feb 12, 2013 00:34; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 17:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V vintage hi fiju zlate dobe se mi zdi da je bilo manj odkrivanja tople vode ,kot pa sedaj.
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 23:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Legenda :

http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?p=67993#67993

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 41, 42, 43 ... 155, 156, 157  Naslednja
Stran 42 od 157

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu