| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
benz220d
Pridružen/-a: Čet Jul 2012 20:37 Prispevkov: 237 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 00:38 Naslov sporočila: A/B switch , looper (kitarski efekti) |
|
|
Ker vem da je nekaj kitaristov na forumu bo mogoče koga zanimalo...
Ker rabim A/B switch in en looper sem malo gledal kaj se da dobiti in zaključek je bil da je večina looperjev in A/B switchov na trgu šlampasto narejena ( zunaj tipi topi notri pa solata, potem se pa čudiš kje so visoki toni, zakaj je šum itd....) ker sem malo elektronika je tak projekt bolj sprostitev kot delo
Uporabljene najboljše komponente, neutrik jacki, vintage posrebrene cloth wire žica za notranje povezave, kvaliteten 3PDT switch, visokosvetleče led diode....manjkajo še napisi na škatlici...
....ker je to moj prvi efekt sem ga poimenoval (strich8) po mojem najljubšem avtomobilu....
naročila sprejemam na ZS
surovine...
malo povrtano
hardware
montaža
v detajlih je hudič...
tole je enostaven A/B switch kjer izbiraš med dvema signaloma npr. dve kitari v en ojačevalec ali pa ena kitara v dva ojačevalca, naslednji bo pa looper, ki se uporablja za vklop zank z efekti, da niso stalno v signalni verigi in kvarijo ton kadar jih ne rabiš...._
Nazadnje urejal/a benz220d Pet Jan 11, 2013 23:03; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29 Prispevkov: 310 Kraj: Ljubljana-Vic
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 02:16 Naslov sporočila: |
|
|
Lep projektek........pohvalno .........Edino barva ohišja mi osebno ne odgovarja hehe ... Morda kšno črno,rdečo, bela varianta  _________________ Please visit my web site !
Home Page:
Zigy's Home Page |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benz220d
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 09:30 Naslov sporočila: |
|
|
v živo je lepši, tole je bilo slikano v delavnici pod neonkami s telefonom pa je malo drugače kot v živo, barvanja se izogibam ker so to pedali po katerih hodiš in hitro izgubijo barvo potem pa izgledajo
manjkajo še napisi , ki bodo vgravirani v površino... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29 Prispevkov: 310 Kraj: Ljubljana-Vic
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 15:10 Naslov sporočila: |
|
|
Verjamem ja Kuuul ...že pričakujemo kako bo zgledalo v "končni verziji"  _________________ Please visit my web site !
Home Page:
Zigy's Home Page |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 18:48 Naslov sporočila: |
|
|
Čestitke...
Ufaaa. Že doolgo nisem priklopil Strata na Boss OD3 Overdrive, letos sem špilal samo unplugged po španskih hostalih in alberghih in se malo čudil, kako made in Asia kitare v Španiji spodrivajo domača brenkala, ki so way boljša od azijskih..
K sreči Kitajci še niso iznašli frajtoneric..  _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
miran
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 14:57 Prispevkov: 31 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Nov 28, 2012 13:31 Naslov sporočila: |
|
|
simpl je tanartabulš
... super zadevščna, ki verjamem da bo bolje in zanesljiveje opravlja svojo funkcijo kot pa plastikfantastik...kao profi zadeve, ki jih dobiš v naših music shopih.
Ps: a jacki so neutrikovi ... zgledajo kot made in china, tako kot ohišje  _________________ LP, Miran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benz220d
|
Objavljeno: Sre Nov 28, 2012 13:56 Naslov sporočila: |
|
|
konektorji so neutrikovi, sigurno, škatlica me ne moti če je PRC aluminij kot aluminij...dela pa pa kot custom shop, ki ga lahko naročiš na spletu za 100€....bom zvečer ko pridem iz službe prilepil sliko enega enakega "serijskega" pedala da vidite kakšna solata je notri...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benz220d
|
Objavljeno: Sre Nov 28, 2012 14:05 Naslov sporočila: |
|
|
evo sem se spomnil da imam v dropboxu slike....
evo še en ki je v prosti prodaji, zunaj je design da dol padeš notri pa solata, ne bom lepil slike zunanjosti da ne bom blatil dobrega imena proizvajalca, tu pa lahko vidiš kitajske jacke...kaj je pomebnejše, če hočeš prodat sigurno zunanjost....meni pa notranjost
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 05, 2012 23:26 Naslov sporočila: |
|
|
| benz220d je napisal/a: | evo sem se spomnil da imam v dropboxu slike....
evo še en ki je v prosti prodaji, zunaj je design da dol padeš notri pa solata, ne bom lepil slike zunanjosti da ne bom blatil dobrega imena proizvajalca, tu pa lahko vidiš kitajske jacke...kaj je pomebnejše, če hočeš prodat sigurno zunanjost....meni pa notranjost
 |
No ja, po drugi strani pa je meni povsem logično, kako je tole narejeno v notranjosti. Če se spomniš, koliko so stali efekti pred leti ali v časih, ko je bila pri nas samo Elektrotehna oz Melodija Mengeš, potem je vse jasno... Danes dobiš efekt nov, v štacuni že za 20€... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benz220d
|
Objavljeno: Pet Jan 11, 2013 23:03 Naslov sporočila: |
|
|
zopet produktiven dan tokrat a/b looper z on/off stikalom...
surovine
to je, zdej pa špilat... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Lukec
Pridružen/-a: Sob Jan 2013 10:06 Prispevkov: 2 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 26, 2013 10:08 Naslov sporočila: |
|
|
Sam se zanimam za domačo izdelavo enega boosterja pa me zanima kje si dobil to ohišje oz. kje se da kupiti to pri nas? Kje prodajajo taka podobna ohišja?
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benz220d
|
Objavljeno: Sob Jan 26, 2013 14:06 Naslov sporočila: |
|
|
živjo
pri nas jih ne dobiš jaz naročujem iz nemčije
http://www.banzaimusic.com/Diecast-Aluminum/
če želiš jaz bom do srede oddal novo naročilo pa lahko naročiš zraven in si delima poštnino.... ZS
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Lukec
Pridružen/-a: Sob Jan 2013 10:06 Prispevkov: 2 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |