| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 30, 2012 17:58 Naslov sporočila: |
|
|
| Janko1 je napisal/a: | Hvala vsem za nasvet. Sem se kaj novega naučil. Veliko sem tako že vedel in se je to le potrdilo.
Če rečem v avtomobilističnem žargonu sem bil lani presenečen kaj zmore nova Kia vs. stari avtomobili višje srednje klase..
Vojcb ti pa že vse veš.
Kar se mene tiče je tema zaključena. |
Sem hotel še nekaj dodati, ampak ker je tema zaključena, se bom vzdržal komentarja.
Potrebno se je lepo obnašati, kajne?
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6270 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2012 10:46 Naslov sporočila: |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: | | Janko1 je napisal/a: | Hvala vsem za nasvet. Sem se kaj novega naučil. Veliko sem tako že vedel in se je to le potrdilo.
Če rečem v avtomobilističnem žargonu sem bil lani presenečen kaj zmore nova Kia vs. stari avtomobili višje srednje klase..
Vojcb ti pa že vse veš.
Kar se mene tiče je tema zaključena. |
Sem hotel še nekaj dodati, ampak ker je tema zaključena, se bom vzdržal komentarja.
Potrebno se je lepo obnašati, kajne?
LP |
Konkretna tema je lahko tudi splošnega interesa in prerašča ozke, osebne okvire. Ta tema ima posrečen naslov in je kar primerna za nadaljevanje. Sicer odpremo novo s podobnim naslovom. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2012 13:42 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: |
Konkretna tema je lahko tudi splošnega interesa in prerašča ozke, osebne okvire. Ta tema ima posrečen naslov in je kar primerna za nadaljevanje. Sicer odpremo novo s podobnim naslovom. |
Se strinjam in lahko tudi tu nadaljujemo.
Sem nedolgo nazaj ponovno podlegel vinilu in počasi nabiram izkušnje.
Tu me zelo veseli vintage. Prav v veselje mi je razstavit kak star gramofon, ga očistit, skompletirat, namestit in nastavit kako zanimivo ročko...počasi dobivam izkušnje in v tem početju neizmerno uživam.
Hvala soforumašem za vse nasvete in opozorila. Se vidi da imate nekateri na tem področju bogate izkušnje.
Sem se pa kar malo zaletel in zdaj imam preveč odprtih projektov.
Ena od vintage ročk mi je še posebej zanimiva in sicer Goldring - Lenco P77. Ročka težka ko svina, posebna švicarska mehanika namenjena broadcastingu, za glave z nizko komplianso. Bi znalo bit zanimivo s kakim močnim idler pogonom. Imam tudi že odrezano rezino stebla hruške za plint.
Nedolgo nazaj sem ubodel eno lahko ročko in sicer Hadcock GH 228, ki bo šla na thorensa 160. Me mika, da bi na tej ročki poskusil glavo AKG ES8 supernova. Baje bi to znalo it lepo skupaj.
Ali pa omenjeno glavo na alphason HR100 in pink triangle.
Ma dobro, nametal sem par opcij oz planov za igranje čez zimo, najprej pa si moram sestavit še eno phono stopnjo, tista moja diy je nekje na potepu po naši deželici.
Lp Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2012 15:57 Naslov sporočila: |
|
|
Če odmislimo koleščkarje, katerim zaradi navala cena raste preko vsega razuma in logike - bi rekel da je eden najugodnejših nakupov Thorens 125 mk2. Ta je originalno brez ročice, gor daš lahko tako vintage kot kako novejšo. Nima smisla zanj plačati več kot 500€ - pa še super mora biti ohranjen za ta denar.
Vsekakor bi zanj izbiral glavice ki sledijo z 1,5g ali manj - mm ali mc v odvisnosti ali imam dovolj dober phono predojačevalec.
Naslednji šampionček je Sansui SR 222. Obstaja v petih mk izvedbah. Proti koncu je bil že v črnem klavirskem laku. V bistvu je to bil jermenar entry level kot bi danes rekel 300 evrov in zanj tudi nima smisla potrošiti več kot to - ampak samo za klavirsko črno v top stanju. Druge pol manj.
Tudi tu glavice kot za Thorensa.
Izogibajte se 'servisiranim' izdelkom, če nič drugega vas bodo za toplo vodo obrali pri ceni ko prasce. Na internetu obstajajo celi foto romani kako se kaj naredi ali kje se nabavi. Pa se potrudite sami, vam bo denarnica zelo hvaležna. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2012 16:27 Naslov sporočila: |
|
|
Današnji best buy je npr Rega Planar RP3 za 700€ z ročko vred - in če za vintage potrošiš toliko, hitro tvegaš da imaš slabši zvok kot bi ga imel z glanc novo Rego na antisizmični bazi. Kako se slednjo naredi za male pare sem že pisal. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Janko1
Pridružen/-a: Čet Nov 2010 18:01 Prispevkov: 101 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2012 17:20 Naslov sporočila: |
|
|
.-.
Nazadnje urejal/a Janko1 Sre Jul 24, 2013 11:03; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Janko1
Pridružen/-a: Čet Nov 2010 18:01 Prispevkov: 101 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2012 17:24 Naslov sporočila: |
|
|
.-.
Nazadnje urejal/a Janko1 Sre Jul 24, 2013 11:00; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
Kanuc

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 16:17 Prispevkov: 69 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Ned Dec 02, 2012 10:52 Naslov sporočila: |
|
|
Imam za obnovit gramofon - THORENS TD 125 MKII.
Pozna kdo koga, ki to počne? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Dec 02, 2012 11:36 Naslov sporočila: |
|
|
ajka
se strinjam vsaj za Sonya. super mašinca, absolutno pa proti Kenwoodu, sicer opevana kombinacija z Infinity black widow ali Grace 707, ampak v bistvu poceni gramofon z ultra lagkim diskom maskiran v kerock ohišje, po zvoku veliko razočaranje.vsaj zame, pa sem imel kar nekaj kombinacij pa ni šlo, tudi prodat ga nisem mogel pri nas kar lep čas in to v boljših časih.
Micro seiki je bolj lep kot dober koliko imam iskušenj, vseeno predrag za to kaj nudi, če si že na DD bi vsekakor dodal lahko kaj od Luxmana, sicer v kooperativi z Micro seikijem ampak je dobavljiv dedaj kar ugodno, dokaj solidno igra in je zelo zanesljiv, kar po tolikih letih tudi nekaj šteje... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Ned Dec 02, 2012 14:47 Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam.
So gramofoni, ki so prevladovali v svojem času. Od takrat se ni nič spremenilo, da bi danes kovali v zvezde nekaj kar nekoč ni sviralo.
Če nekaj priporočim, je to na podlagi uspeha med avdiofili.
Obstaja naprimer zelo prodajan DD gramofon Technics SL2000, ki pa je bil prava past, ker ni igral ni za boga. Po lepoti je as, po zvoku pa ajaj.
Osebno sem imel podobno izkušnjo z Marantz 1030 (ojačevalec 2x15W). Katastrofa od zvoka. Mi ga je žal, ker mi je bil najlepši od vseh kar sem jih imel. Danes bi ga imel za okras na polici. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Dec 02, 2012 15:01 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | ajka
se strinjam vsaj za Sonya. super mašinca, absolutno pa proti Kenwoodu, sicer opevana kombinacija z Infinity black widow ali Grace 707, ampak v bistvu poceni gramofon z ultra lagkim diskom maskiran v kerock ohišje, po zvoku veliko razočaranje.vsaj zame, pa sem imel kar nekaj kombinacij pa ni šlo, tudi prodat ga nisem mogel pri nas kar lep čas in to v boljših časih.
Micro seiki je bolj lep kot dober koliko imam iskušenj, vseeno predrag za to kaj nudi, če si že na DD bi vsekakor dodal lahko kaj od Luxmana, sicer v kooperativi z Micro seikijem ampak je dobavljiv dedaj kar ugodno, dokaj solidno igra in je zelo zanesljiv, kar po tolikih letih tudi nekaj šteje... |
LP
Zanimivo je , da se Luxmanov bistveno manj dobi kot npr. Micro Seikijev, ta boljših Sonyjev pa sploh ne, ali pa imajo zasoljeno ceno...
@audiofrik
Bi lahko kaj napisal, kateri boljši vintage gramofoni, ročke, odjemne doze so šli skoz tvoje roke pa da igrajo, kombinacij je itak "nešteto", da bi jih jaz še "šraufal", ni živcev več za to ... Sem pa pred kratkim poslušal kombinacijo Micro_Fr_Denon (nič modificirano) pa nisem bil nič navdušen, vse bolj počasno, nedefinirano, nedinamično sicer z veliko, široko 3D slika, a vse bolj zamegljeno ...
Hm Sonyi ...
Ta itak zmiraj pretirava :
http://www.ebay.de/itm/Sony-PS-X9-Turntable-mint-/130690063227?pt=Plattenspieler&hash=item1e6dbc1b7b
Ta ima vedno kaj zanimivega :
http://www.ebay.de/itm/Rare-Sony-PS-X9-Professional-Direct-Drive-Turntable-/321033693781?pt=Plattenspieler&hash=item4abf196a55
Še nekako za normalen denar :
http://www.ebay.de/itm/Sony-TTS-8000-Direct-Drive-Turntable-/251192821997?pt=Plattenspieler&hash=item3a7c4248ed
http://www.ebay.de/itm/Victor-JVC-TT-81-Direct-DriveTurntable-w-CL-P1-Plinth-/321033696997?pt=Plattenspieler&hash=item4abf1976e5
manj znan :
http://www.ebay.de/itm/Technics-SP-12-Direct-Drive-Turntable-/251192823635?pt=Plattenspieler&hash=item3a7c424f53
Zelo redka "esoterica" SEIKO EPSON
 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
jonathan
Pridružen/-a: Tor Mar 2011 13:02 Prispevkov: 1 Kraj: G.Radgona
|
Objavljeno: Ned Dec 02, 2012 16:24 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | Je že dolgo od kadar sem se poslovil od gramofonov, tako da moje mnenje ne bo ravno merodajno.
Lenco L75 je aparat iz začetka 70-tih (je bil kar frajer kdor ga je imel!), ki se je uvrščal v spodnji-srednji hi-fi razred(Thorensi so bili nekoliko nad njim).
Dvomim, da se iz tega aparata navkljub predelavam da narediti gramofon, ki bi ga postavljal ob bok Kuzmi! Ker ootem naj raje v bodoče Kuzma predeluje stare stvari!  |
Jaz imam že kar nekaj časa gramofon http://www.hi-fi-center.si/si/izdelki/gramofoni-audio-vaccine.html ,z ročko http://www.hi-fi-center.si/si/izdelki/gramofonske-rocke-jelco.html
Prej sem imel Kuzmo stabi S s katerim nisem bil nezadovoljen, saj še vedno trdim, da je to korekten gramofon, saj ga drugače ne bi imel kar nekaj let. Vendar moram povedati, da je v direktni primerjavi Kuzma tukaj kar precej zadaj, zato sem se tudi odločil za menjavo. Zadevo je potrebno videt in slišat, ne bo vam žal, meni ni bilo... |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041744805 |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 02, 2012 16:35 Naslov sporočila: |
|
|
Ajka&
Gledam in se mi zdi, da je JVC Victor 81 kot kopija Denona DP 57, le knofe ima drugačne, kaj misliš. Tega Denona imam jaz že dolgo let, trenutno mi igra z Goldring MC Elit in sem zelo zadovoljen.
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Dec 02, 2012 16:57 Naslov sporočila: |
|
|
| jonathan je napisal/a: | | krokar je napisal/a: | Je že dolgo od kadar sem se poslovil od gramofonov, tako da moje mnenje ne bo ravno merodajno.
Lenco L75 je aparat iz začetka 70-tih (je bil kar frajer kdor ga je imel!), ki se je uvrščal v spodnji-srednji hi-fi razred(Thorensi so bili nekoliko nad njim).
Dvomim, da se iz tega aparata navkljub predelavam da narediti gramofon, ki bi ga postavljal ob bok Kuzmi! Ker ootem naj raje v bodoče Kuzma predeluje stare stvari!  |
Jaz imam že kar nekaj časa gramofon http://www.hi-fi-center.si/si/izdelki/gramofoni-audio-vaccine.html ,z ročko http://www.hi-fi-center.si/si/izdelki/gramofonske-rocke-jelco.html
Prej sem imel Kuzmo stabi S s katerim nisem bil nezadovoljen, saj še vedno trdim, da je to korekten gramofon, saj ga drugače ne bi imel kar nekaj let. Vendar moram povedati, da je v direktni primerjavi Kuzma tukaj kar precej zadaj, zato sem se tudi odločil za menjavo. Zadevo je potrebno videt in slišat, ne bo vam žal, meni ni bilo... |
Se oproščam in se v naprej zavedam, da se nekateri z mano sploh ne boste strinjali!
Tisto, kar je zapisano v prvem linku, je za moje pojme vrhunsko nakladanje, pa nič kaj veliko drugega! Sorry!
Obrazec je preprost: vzameš staro kišto, ki si jo kupil za par 10€ in lepo združiš svoj rokodelski hobby (v tej točki vsa čast spretnosti!) s koristnim, torej kišto malce predelaš, jo razglasiš za legendo in jo čim dražje nekomu podtakneš naprej!
Da bo jasno: Lenco že za časa svoje aktualnosti pred 40 leti ni bil prav nič posebnega!Že Thorensi so bili boljši, pa Denoni, Kenwoodi, tudi Sonyji, da pa o kakem Micru ali Luxmanu sploh ne govorimo!
Da ima kdo veselje in restavrira take stvari, je čisto OK in lep hobby. A tu se tudi moje odobravanje neha! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|