Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

A/B switch , looper (kitarski efekti)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
benz220d

Pridružen/-a: Čet Jul 2012 20:37
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2012 00:38    Naslov sporočila: A/B switch , looper (kitarski efekti) Odgovori s citatom

Ker vem da je nekaj kitaristov na forumu bo mogoče koga zanimalo...

Ker rabim A/B switch in en looper sem malo gledal kaj se da dobiti in zaključek je bil da je večina looperjev in A/B switchov na trgu šlampasto narejena ( zunaj tipi topi notri pa solata, potem se pa čudiš kje so visoki toni, zakaj je šum itd....) ker sem malo elektronika je tak projekt bolj sprostitev kot delo Very Happy

Uporabljene najboljše komponente, neutrik jacki, vintage posrebrene cloth wire žica za notranje povezave, kvaliteten 3PDT switch, visokosvetleče led diode....manjkajo še napisi na škatlici...

....ker je to moj prvi efekt sem ga poimenoval (strich8) po mojem najljubšem avtomobilu....

naročila sprejemam na ZS Laughing

surovine...

malo povrtano

hardware

montaža

v detajlih je hudič...

tole je enostaven A/B switch kjer izbiraš med dvema signaloma npr. dve kitari v en ojačevalec ali pa ena kitara v dva ojačevalca, naslednji bo pa looper, ki se uporablja za vklop zank z efekti, da niso stalno v signalni verigi in kvarijo ton kadar jih ne rabiš...._

Nazadnje urejal/a benz220d Pet Jan 11, 2013 23:03; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29
Kraj: Ljubljana-Vic

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2012 02:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lep projektek........pohvalno Razz .........Edino barva ohišja mi osebno ne odgovarja hehe ... Morda kšno črno,rdečo, bela varianta Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
benz220d

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2012 09:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

v živo je lepši, tole je bilo slikano v delavnici pod neonkami s telefonom pa je malo drugače kot v živo, barvanja se izogibam ker so to pedali po katerih hodiš in hitro izgubijo barvo potem pa izgledajo Rolling Eyes

manjkajo še napisi , ki bodo vgravirani v površino...
Nazaj na vrh
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29
Kraj: Ljubljana-Vic

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2012 15:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjamem ja Razz Kuuul ...že pričakujemo kako bo zgledalo v "končni verziji" Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2012 18:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čestitke...

Ufaaa. Že doolgo nisem priklopil Strata na Boss OD3 Overdrive, letos sem špilal samo unplugged po španskih hostalih in alberghih in se malo čudil, kako made in Asia kitare v Španiji spodrivajo domača brenkala, ki so way boljša od azijskih..

K sreči Kitajci še niso iznašli frajtoneric.. Laughing
miran

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 14:57
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2012 13:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

simpl je tanartabulš Very Happy
... super zadevščna, ki verjamem da bo bolje in zanesljiveje opravlja svojo funkcijo kot pa plastikfantastik...kao profi zadeve, ki jih dobiš v naših music shopih.

Ps: a jacki so neutrikovi Wink ... zgledajo kot made in china, tako kot ohišje Smile
benz220d

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2012 13:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

konektorji so neutrikovi, sigurno, škatlica me ne moti če je PRC aluminij kot aluminij...dela pa pa kot custom shop, ki ga lahko naročiš na spletu za 100€....bom zvečer ko pridem iz službe prilepil sliko enega enakega "serijskega" pedala da vidite kakšna solata je notri... Laughing
Nazaj na vrh
benz220d

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2012 14:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

evo sem se spomnil da imam v dropboxu slike....

evo še en ki je v prosti prodaji, zunaj je design da dol padeš notri pa solata, ne bom lepil slike zunanjosti da ne bom blatil dobrega imena proizvajalca, tu pa lahko vidiš kitajske jacke...kaj je pomebnejše, če hočeš prodat sigurno zunanjost....meni pa notranjost Wink

Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2012 23:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benz220d je napisal/a:
evo sem se spomnil da imam v dropboxu slike....

evo še en ki je v prosti prodaji, zunaj je design da dol padeš notri pa solata, ne bom lepil slike zunanjosti da ne bom blatil dobrega imena proizvajalca, tu pa lahko vidiš kitajske jacke...kaj je pomebnejše, če hočeš prodat sigurno zunanjost....meni pa notranjost Wink

No ja, po drugi strani pa je meni povsem logično, kako je tole narejeno v notranjosti. Če se spomniš, koliko so stali efekti pred leti ali v časih, ko je bila pri nas samo Elektrotehna oz Melodija Mengeš, potem je vse jasno... Danes dobiš efekt nov, v štacuni že za 20€...
Nazaj na vrh
benz220d

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 11, 2013 23:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zopet produktiven dan tokrat a/b looper z on/off stikalom...

surovine

to je, zdej pa špilat...
Nazaj na vrh
Lukec

Pridružen/-a: Sob Jan 2013 10:06

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2013 10:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam se zanimam za domačo izdelavo enega boosterja pa me zanima kje si dobil to ohišje oz. kje se da kupiti to pri nas? Kje prodajajo taka podobna ohišja?

Lp
Nazaj na vrh
benz220d

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2013 14:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

živjo

pri nas jih ne dobiš jaz naročujem iz nemčije

http://www.banzaimusic.com/Diecast-Aluminum/

če želiš jaz bom do srede oddal novo naročilo pa lahko naročiš zraven in si delima poštnino....Arrow ZS

LP
Nazaj na vrh
Lukec

Pridružen/-a: Sob Jan 2013 10:06

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2013 15:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala na ponudbi, ti še sporočim do srede če se odločim.

Drugače pa sem glih danes najdel eno stran, a ti je kaj poznano?

http://si.farnell.com/jsp/search/productdetail.jsp?sku=930003&CMP=KNC-GSI-FSI-GEN-SKU-ROBOTICS&mckv=sBVb8Gg9g|pcrid|13725812207|kword|1590bb|match|p|plid|

čisto iste cene so samo tukaj je vse v slovenščini tudi.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu